Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir?

Milliyetçilik Nedir?

Milliyetçilik Nedir?, Milliyetçilik Nerededir?, Milliyetçilik Hakkında Bilgi?, Milliyetçilik Analizi? Milliyetçilik ilgili Milliyetçilik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Milliyetçilik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Milliyetçilik Ne Anlama Gelir Milliyetçilik Anlamı Milliyetçilik Nedir Milliyetçilik Ne Anlam Taşır Milliyetçilik Neye İşarettir Milliyetçilik Tabiri Milliyetçilik Yorumu 

Milliyetçilik Kelimesi

Lütfen Milliyetçilik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Milliyetçilik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı? Milliyetçilik Ne Demek? ,Milliyetçilik Ne Demektir? Milliyetçilik Ne Demektir? Milliyetçilik Analizi? , Milliyetçilik Anlamı Nedir?,Milliyetçilik Ne Demektir? , Milliyetçilik Açıklaması Nedir? ,Milliyetçilik Cevabı Nedir?,Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı?,Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Milliyetçilik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Nedir? Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Milliyetçilik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Milliyetçilik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Milliyetçilik

Milliyetçilik Nedir? Milliyetçilik Ne demek? , Milliyetçilik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı? Milliyetçilik Ne Demek? Milliyetçilik Ne Demektir? ,Milliyetçilik Analizi? Milliyetçilik Anlamı Nedir? Milliyetçilik Ne Demektir?, Milliyetçilik Açıklaması Nedir? , Milliyetçilik Cevabı Nedir? , Milliyetçilik Kelimesinin Anlamı?






Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir?

Milliyetçilik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Milliyetçilik ya da ulusçuluk,[1] belirli bir milletin çıkarlarını, özellikle egemenliğini ve özyönetimini kazanmayı, daha sonra bunu ilelebet sürdürmeyi amaçlayan ideolojik fikir hareketi.[2] Milliyetçilik, her ulusun kendisini dışarıdan gelecek olan müdahalelerden bağımsız olarak yönetmesi gerektiğini, ulusun bir yönetim için doğal ve ideal bir temel ve tek haklı politik güç kaynağı olduğunu savunmaktadır.[3] Milliyetçilik, 19. yüzyıl başlarından itibaren Avrupa'da, 20. yüzyıldan itibaren ise tüm dünyada egemen politik düşünce tarzı haline gelmiştir. Bu dönemde dünya politik haritası milliyetçilik ilkelerine göre biçimlendirilmiştir. Günümüzde Anglosakson kültürüne bağlı toplumlarda ve Avrupa Birliği düşüncesini savunan çevrelerde olumsuz bir anlam yüklenmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Eugène Delacroix'nın "La liberté guidant le peuple" (Halkın rehberi özgürlüktür) adlı çalışması, Fransa'daki Temmuz Devrimi'nin en önemli simgesi olmuştur.

Milliyetçilik konusunda Benedict Anderson, Ernest Gellner, Eric Hobsbawm, Elie Kedourie gibi karşıtların yanı sıra, Anthony Smith, Nev Nikolayeviç Gumilyov gibi yazarların teorik çalışmaları olmakla birlikte konu henüz teorik bir dayanağa kavuşturulamamıştır.[kaynak belirtilmeli] Bu çalışmalarda vatanseverlik, militarizm, şovenizm, etnik aidiyet, dilsel aidiyet, ulusalcılık, irredantizm, faşizm, militancılık, dinselcilik, otoriterlik, ırkçılık, anti-emperyalizm, asabiyet, hayali cemaatler, tarihsel kimlik, tarih bilinci, kahramanlık, maneviyat, atalar kültü, sadakat, egemenlik, ortak irade, vatan, romantizm, kamusallık, kültürellik kavramları açıklanmaktadır.

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Millet" sözcüğü aslen Arapça olup (Ar: ملة), "din veya mezhep; bir din veya mezhebe bağlı olan cemaat" anlamındadır. Osmanlı Türkçesinde 20. yüzyıl başlarına kadar bu anlamda kullanılmıştır. 19. yüzyıl ortalarından itibaren aynı sözcük Fransızca/İngilizce nation kavramına karşılık olarak kullanılmıştır. Türkçe "ulus" (Orhun Yazıtları'nda uluş olarak yer alır) sözcüğü, 1932 yılında aynı kavramın Yeni Türkçesi olarak benimsenmiştir.Orhun Yazıtları ve Kâşgarlı Mahmud'un 1072-1074 yılları arasında yazdığı Dîvânu Lugâti't-Türk adlı kitabında millet sözcüğünün Türkçe karşılığı budun sözcüğüdür.

Latince kökenli olan "nation", kök anlamı itibarıyla "aynı atadan gelenler topluluğu" demektir. Dolayısıyla esasen Türkçe kavim veya aşiret karşılığıdır. Türkçe ulus ise siyasi amaçla bir araya gelmiş olan boylar konfederasyonunu ifade eder (ayrıca eski Türkçedeki budun[4] sözcüğü de aynı anlamı verir).

Milliyetçilik kavramı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milliyetçilik Kavramı Anthony D. Smith‘e göre, çağın ruhunu yansıtmaktadır ve daha eski sembol ve fikirlerle de bağlantılıdır.[5] Ernest Gellner ise, mevcut kültürün gerisine gidip ondan bir ulus yaratma, geçmiş bir kültürü bugünden keşfetme ve kurma eylemi olarak tanımlamıştır.[6] Eric Hobsbawm ise ulusun oluşum sürecine değinerek 3 yöntemden bahsetmiştir. Bunlar; devlet eliyle yürütülen merkezi ve yaygın eğitim, devlet ve toplumu bütünleştiren kitlesel törenler ve ulusal anıtlar etrafında örülen sembolik birliklerdir.[7] Benedict Anderson'a göre milletler "hayali cemaatlerdir." Yani sonradan üretilmiş olgulardır. Millet miti toplumlar tarafından matbuat yoluyla sonradan oluşturulmuştur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern milliyetçi düşünce 1789-1799 Fransız Devrimi'nin fikirlerinden doğmuştur. Avrupa tarihindeki ilk milliyetçi hareketlere, I. Napolyon istilası (1804-1815) altındaki Almanya'da rastlanır. Aynı yıllarda, Rus işgalindeki Polonya'da güçlü bir milliyetçi akım doğdu. 1821'de Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanan Yunanistan, Avrupa'nın milliyetçi çevrelerinde çok heyecanlı destek buldu. 1848'de Avusturya İmparatorluğu'na karşı ayaklanan Macarlar, daha sonra Çekler ve Sırplar, milliyetçilik akımını Orta Avrupa'ya taşıdılar. 1860-1870 yılları arasında gerçekleşen İtalya birliği, devrimci milliyetçiliğin en büyük zaferlerinden biri olarak algılandı. 1870'lerde Rusya'da doğan Pan-Slavizm akımı, yayılmacı milliyetçiliğin ilk örneklerinden biri idi.

Milliyetçiliğe yol açan en önemli etken, daha önce hükümdar ve sülale zemininde tanımlanan siyasi aidiyet duygusunu, hükümdardan bağımsız olarak, "halk"a maletme gereğiydi. Siyasi aidiyet ve itaat, "halk"ın ortak iradesine dayandırılmalıydı. Bu nedenle 19. yüzyılda milliyetçilik, radikal, devrimci, anti-monarşist, yerleşik düzene zıt bir siyasi düşünce olarak değerlendirildi.[kaynak belirtilmeli]

"Halk"ı tanımlamanın güçlüğü, milliyetçi düşünürleri —bazen olguları ve mantığı zorlama pahasına— olağanüstü duygusal anlamlar yüklemeye sevketti. Örneğin (ayrı lehçeler konuşan) Sicilyalılar veya Venedikliler ayrı bir ulus mu, yoksa İtalyan ulusunun parçası mıydı? Avusturya ulusu var mıydı? Makedonlar ayrı bir ulus mu, Bulgar mı, yoksa Güney Slavların bir boyu muydu? Bu konularda farklı görüşleri savunanlar, benimsedikleri ulusa hayali bir tarih ve hayali kökenler atfederek, onun ezelden beri "doğal olarak" varolduğunu kanıtlamaya çalıştılar. Farklı lehçeler konuşan toplumlarda, ortak bir ulusal dil oluşturmaya büyük önem verildi.[kaynak belirtilmeli]

Milliyetçi ideolojiler, kavramlar ve düşünceler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2023. 
  2. ^ Smith, Anthony. Nationalism: Theory, Ideology, History. Polity, 2010. pp. 9, 25–30; James, Paul (1996). Nation Formation: Towards a Theory of Abstract Community. Londra: Sage Publications. 6 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2020. 
  3. ^ Finlayson, Alan (2014). "5. Nationalism". Geoghegan, Vincent; Wilford, Rick (Ed.). Political Ideologies: An Introduction. Routledge. ss. 100-102. ISBN 978-1-317-80433-8. 25 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2020. 
  5. ^ A. D. Smith, ‘Milliyetçilik ve Kültürel Kimlik’, (Millî Kimlik), Türkiye Günlüğü, Mart-Nisan 1998, s. 76.
  6. ^ E. J. Hobsbawm, Nations and Nationalism Since 1780, Cambridge, Cambridge University Press, 1990, s.77-78.
  7. ^ E. Gellner, Nations and Nationalism, Oxford, Oxford University Press, 1983, s. 48-49.

Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Nedir? :Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? ile ilgili Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Ne Demektir? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Açıklaması Nedir? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Cevabı Nedir? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Açıklaması? :Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Gerçek mi? :Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? ile ilgili Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Hakkında? :Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? ile ilgili Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Milliyetçilik nedir?, Milliyetçilik anlamı nedir?, Milliyetçilik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hasan ibn Ali, Pertev Naili Boratav, The Umbrellas of Cherbourg, Mehdi Bourabia, Phalacrocorax neglectus, Erikli, Atakum, Hesperis, "Sol" Komünizm, Bir Çocukluk Hastalığı, Çaldere, Kemaliye, Tece Çayı, 14 Ekim, Aceuchal, Canan Atalay, Associação Brasileira de Produtores de Discos, Zeytinliova, Lajeado, Tocantins, Expositio totius mundi et gentium, Ivan Fatić, Canan Gerede, Revolution Software, Merinos, Eldar Azizov, Vihti, Yahudi karşıtlığı, Castle Eaton, Canan Çavan, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi, Trakea, Dødheimsgard, Jül Sezar, Türkiyenin Yemen Büyükelçisi, Jul Sezar, Nazmi Avluca, Aydıncık, Elazığ, Yubei, Uçuş göstergesi, Alman Sonbaharı, Kamondo Merdivenleri, Zerdüştlük, Bituminaria, Claudius Aelianus, Bitcoin, Nigmatilla Yuldaşev, In the Zone, Canadian dollar, Pompa türleri listesi, II. Svend, Aralıkçılar İsyanı, Grup Antique, Volvera, Mathieu Kérékou, Yandex, Çankırıda 2011 Türkiye genel seçimleri, Subcomandante Marcos, Can Yaman, 1848 Prag Slav Kongresi, Warabi, Ruanda soykırımı, Can Direkçi, Belki Alışman Lazım, Aram Gülyüz, CNN Türk tarafından yayınlanan programların listesi, Can Cangök, İktisadi Bilimlerde Nobel Anma Ödülü, Orléans, Almanya şansölyesi, Can Atalay, Trochosa kaieteurensis, Apollo 13, Pro Evolution Soccer 3, 5 Temmuz, V. Henry (oyun), Can Özcan, Mildenhall, Suffolk, Can Bonomo, Paşa Parfeni, ITunes, İTunes, Yermük Muharebesi, Limes Gemanicus, Atatürk ve Etnografya Müzesi (Denizli), Cherokee, Kuzey Karolina, Vitalizm, Salmas merkezî bahşı, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Christiansholm, Yvonne Mitchell, Garsoniyer (film), Gorm, Sveshtari Trak Mezarı, 15 Mart, Fukuşima I Nükleer Santrali, Dondurulmuş muhallebi, Malay Takımadaları, Millet mektebi, Hollanda Karayipleri, Kayseride 2024 Türkiye yerel seçimleri, Chuck Norris, Ramiz Mehdiyev, Mikrodalga,
Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?,