Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir?

Karl Popper Nedir?

Karl Popper Nedir?, Karl Popper Nerededir?, Karl Popper Hakkında Bilgi?, Karl Popper Analizi? Karl Popper ilgili Karl Popper ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Karl Popper ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Karl Popper Ne Anlama Gelir Karl Popper Anlamı Karl Popper Nedir Karl Popper Ne Anlam Taşır Karl Popper Neye İşarettir Karl Popper Tabiri Karl Popper Yorumu 

Karl Popper Kelimesi

Lütfen Karl Popper Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Karl Popper İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Karl Popper Kelimesinin Anlamı? Karl Popper Ne Demek? ,Karl Popper Ne Demektir? Karl Popper Ne Demektir? Karl Popper Analizi? , Karl Popper Anlamı Nedir?,Karl Popper Ne Demektir? , Karl Popper Açıklaması Nedir? ,Karl Popper Cevabı Nedir?,Karl Popper Kelimesinin Anlamı?,Karl Popper Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Karl Popper Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Karl Popper Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Karl Popper Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Karl Popper Kelimesinin Anlamı Nedir? Karl Popper Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Karl Popper Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Karl Popper Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Karl Popper - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Karl Popper

Karl Popper Nedir? Karl Popper Ne demek? , Karl Popper Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Karl Popper Kelimesinin Anlamı? Karl Popper Ne Demek? Karl Popper Ne Demektir? ,Karl Popper Analizi? Karl Popper Anlamı Nedir? Karl Popper Ne Demektir?, Karl Popper Açıklaması Nedir? , Karl Popper Cevabı Nedir? , Karl Popper Kelimesinin Anlamı?






Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir?

Karl Popper

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sir
Karl Raimund Popper
1980'li yıllarda Popper
Doğumu28 Temmuz 1902(1902-07-28)
Viyana, Avusturya-Macaristan
Ölümü17 Eylül 1994 (92 yaşında)
Londra, İngiltere, BK
Çağı20. yüzyıl felsefesi
BölgesiBatı felsefesi
OkuluAnalitik felsefe, Eleştirel rasyonalizm, Yanılabilircilik, Evrimsel epistemoloji, Liberalizm
İlgi alanlarıEpistemoloji, bilim felsefesi, sosyal ve politik felsefe, zihin felsefesi
Önemli fikirleriYanlışlanabilirlik, tümdengelim ve açık toplum

Sir Karl Raimund Popper CH FBA FRS[1] (28 Temmuz 1902 – 17 Eylül 1994), Yahudi kökenli Avusturyalı-İngiliz[2] filozof, akademik ve sosyal yorumcu.[3][4][5]

20. yüzyılın en etkili bilim filozoflarından biri olan Popper,[6][7][8] deneysel yanlışlama lehine bilimsel yöntemle ilgili klasik tümevarım görüşlerini reddetmesi ile bilinir. Popper'e göre, deneysel bilimlerdeki bir kuram asla ispatlanamaz, ancak yanlışlanabilir; yani belirleyici deneylerle incelenebilir (ve incelenmelidir). Popper, eleştirel rasyonalizmin yerini aldığı klasik meşrulaştırma bilgisine, felsefe tarihindeki ilk gerekçesiz eleştiri felsefesine karşıydı.[9]

Siyasi söylemde, liberal demokrasiyi ve gelişen bir açık toplumu mümkün kıldığına inandığı sosyal eleştiri ilkelerini güçlü bir şekilde savunmasıyla tanınır. Popper'in politika felsefesi, sosyalizm/sosyal demokrasi, liberteryenizm/klasik liberalizm ve muhafazakarlık dahil olmak üzere başlıca demokratik siyasi ideolojilerden gelen fikirleri kucakladı ve bunları uzlaştırmaya çalıştı.

Bilim felsefesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yanlışlanabilirlik, Popper’in bilim kuramının temelidir.

Onun bilimsel yöntem görüşü, “bütün sistemleri zorlu bir sınamadan geçirerek, sonunda nispeten elverişli” sistemi seçmek amacıyla, her kuramı yanlışlamaya tabi tutmaya dayanır. Çünkü Popper’e göre, tümevarım ilkesinin geçersizliği nedeniyle, kuramlar hiçbir zaman deneysel olarak doğrulanamaz. Ama yanlışlanabilir. O halde, bir teorinin bilimsel olabilmesi için yanlışlanabilir olması gereklidir.

Popper, Einstein'ın görecelik kuramı, Karl Marx’ın tarih anlayışı, Freud'un psikanaliz kuramı ve Alfred Adler'in bireysel psikoloji kuramlarına ilgi duydu. Özellikle Einstein’ın kuramının ileri sürdüğü bir yaklaşım (güneşin yakınından geçen ışık ışınları, güneşin yerçekimi alanının etkisine girerek eğilmeye uğrarlar) 1919’da güneş tutulmasının olması sırasında doğrulanması Popper’i etkiledi. Popper’i etkileyen kuramın öndeyişinin doğru çıkması değildi. Ön-deyinin doğru çıkmaması halinde, yanlışlanmış olacak olan teori derhal reddedilecekti. Önemli olan kuramın yanlışlanmaya açık biçimde formüle edilmesiydi. Popper, diğer kuramların (Marx, Freud, Adler) sahiplerinin hangi koşullarda kuramlarından vazgeçeceklerini belirtmediklerine dikkat çekti. Doğrulayıcıları çok olan fakat yanlışlayıcıları belirsiz olan bu kuramlar ona göre bilimsel olmayan kuramlardı.

Popper, hangi kuram olursa olsun belli koşullarda deneysel destek bulmanın kolay olduğunu; bilimselliğin ampirik destek sağlamada değil, kuramın hangi koşullar altında yanlış olduğunu belirlemeyi esas aldı. Eğer bir kuram yanlışlanabilir ise, bilimseldir. Karl Popper, en iyi kuram "zamana bağlı olarak yanlışlanabilir, çürütülebilir olan kuramdır" demiştir .

Toplum Bilimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Popper’e göre yöntembilim kuralları hem doğa bilimlerine hem de toplumbilimlerine uygulanabilir. Popper bütün bilimlerin temelde aynı tür olaylarla ilgili olduğu anlamında, tek bir bilimden hiç söz etmemiştir. Buna karşılık görece soyut bir düzeyde kalınması koşuluyla, tüm bilimlerde aynı yöntembilimin uygulanabilirliğine inanır. Ona göre, toplumsal olayların doğal olaylardan daha karmaşık olduğu tezi her zaman geçerli değildir.

Popper’in tarih bilimi üzerine de özel bazı görüşleri vardır: Ona göre, olayların peş peşe gelişi hakkındaki bilimsel açıklamalar, eğilimler ve ön-deyiler kanun değildir. Eğer mutlaka bir şey denecekse bir yönelimdir. Yönelim ise kanunun aksine genel olarak bilimsel ön-deyilere dayanak olarak kullanılamaz. Popper’in gösterdiği gerekçeler şunlardır:

1. Beşeri tarihin akışı, beşeri bilginin artışından şiddetli bir şekilde etkilenir.

2. Akli veya bilimsel metotlarla, bilimsel bilgimizin gelecekteki artışını önceden haber veremeyiz.

3. Bu sebeple, beşeri tarihin gelecekteki akış yönünü önceden haber veremeyiz.

4. Bu demektir ki, teorik bir tarihin yani teorik fiziğe tekabul eden bir tarihi sosyal bilimin imkânını reddetmemiz gerekir. Tarihsel ön-deyi için temel görevi yapacak herhangi bir bilimsel tarihsel gelişme teorisi olamaz.

5. Bundan dolayı tarihselci metodların ana hedefi yanlış kavranmıştır; ve böylece tarihselcilik çökmektedir.

Bu durumda, Popper’e göre, örneğin kuramsal fizik gibi bir kuramsal tarih disiplini olamaz. Tarih gösteriyor ki, sosyal realite tamamen farklıdır. Tarihsel gelişmenin akışı, ne kadar mükemmel olursa olsun, teorik inşalarla asla şekillendirilemez.

Çünkü eğer bu tür yeni bir bilimsel sosyal takvim yapılmış olsaydı ve başkaları tarafından da bilinir hale gelseydi (böyle bir şeyin uzun süre gizli tutulması mümkün olmazdı; çünkü ilke olarak, herhangi bir kimse tarafından yeniden keşfedilebilirdi), bu durum hiç şüphesiz bu etkinin öngörülerini altüst edecek eylemlere sebep olacaktı. Mesela, hisse senetlerinin fiyatlarının üç gün yükselip daha sonra düşeceğinin öngörüldüğünü farz edelim. Açıktır ki, piyasayla ilgili herkes elindeki senetleri üçüncü gün satacak ve böylece fiyatların o günden düşmesine yol açarak söz konusu öngörüyü yanlışlayacaktı. Kısacası, kesin ve ayrıntılı bir sosyal olaylar takvimi fikri kendi kendisiyle çelişkilidir ve bu sebeple kesin ve ayrıntılı bilimsel öngörüler imkânsızdır. O halde tarih nasıl yazılır? Önce tarihe belirli bir bakış açısından bakmaya karar verilir; sonra da tarihteki bu görüş açısından geçerli olaylar betimlenir. Popper, bu bakış açısına, tarih anlayışı adını verir ve bir tarih anlayışına sahip olmaksızın tarih yazılamayacağını savunur. Bir tarih anlayışına sahip olmadıklarını söyleyenler de, bunun bilincinde olmasalar bile, böyle bir anlayışa sahiptirler. Tarih anlayışları sınanamaz ve dolayısıyla, doğru ya da yanlış oldukları söylenemez.

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Logik der Forschung, 1934 (Bilimsel Araştırmanın Mantığı, YKY, 1998);
  • The Open Society and Its Enemies, 1945 (Açık Toplum ve Düşmanları 1-2, Remzi Kitabevi, 1994);
  • The Poverty of Historicism, 1957 (Tarihselciliğin Sefaleti, İnsan Yayınları, 1998);
  • Conjectures and Refutations, 1963;
  • Objective Knowledge, 1972;
  • Unended Quest: An Intellectual Autobiography, 1976;
  • The Self and Its Brain, 1977;
  • Die beiden Grundprobleme der Erkenntnistheorie, 1979;
  • Realism and the Aim of Science, 1982;
  • The Open Universe: An Argument for Indeterminism, 1983;
  • Quantum Theory and the Schism in Physics, 1984;
  • A World of Propensities, 1990;
  • Alles Leben ist Problemlösen, 1994. (Hayat Problem Çözmektir, YKY, 2005)

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Miller, D. (1997). "Sir Karl Raimund Popper, C. H., F. B. A. 28 July 1902 – 17 September 1994.: Elected F.R.S. 1976". Biographical Memoirs of Fellows of the Royal Society. 43: 369-409. doi:10.1098/rsbm.1997.0021Özgürce erişilebilir. 
  2. ^ Adams, I.; Dyson, R. W. (2007). Fifty Major Political Thinkers 10 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Routledge. p. 196. "He became a British citizen in 1945".
  3. ^ Karl Raimund Popper 1902–1994 1 Ağustos 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. John Watkins, Proceedings of the British Academy, Volume 94: 1996 Lectures and Memoirs. pp. 645-684 (1997)
  4. ^ Watkins, John (1 Aralık 1994). "Karl Popper (1902–1994)". The British Journal for the Philosophy of Science (İngilizce). 45 (4): 1089-1090. Bibcode:1994Natur.371..478B. doi:10.1093/bjps/45.4.1089. ISSN 0007-0882. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  5. ^ "Karl Popper (1902–94) advocated by Andrew Marr" 13 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. BBC In Our Time – Greatest Philosopher. Retrieved January 2015.
  6. ^ Thornton, Stephen (1 January 2015). Zalta, Edward N. (ed.). Karl Popper 30 Eylül 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Winter 2015 ed.).
  7. ^ Horgan, J (1992). "Profile: Karl R. Popper – The Intellectual Warrior". Scientific American. 267 (5). ss. 38-44. Bibcode:1992SciAm.267e..38H. doi:10.1038/scientificamerican1192-38. 
  8. ^ ""Karl Popper: Philosophy of Science". Internet Encyclopedia of Philosophy". 26 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  9. ^ William W. Bartley (1964). "Rationality versus the Theory of Rationality" 2 Ocak 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. In Mario Bunge: The Critical Approach to Science and Philosophy (The Free Press of Glencoe). Section IX.

Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Nedir? :Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? ile ilgili Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Ne Demektir? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Açıklaması Nedir? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Cevabı Nedir? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Açıklaması? :Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Gerçek mi? :Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? ile ilgili Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Hakkında? :Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? ile ilgili Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? burada bulabilirsiniz. Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Karl Popper nedir?, Karl Popper anlamı nedir?, Karl Popper ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gallus lafayetii, Dušan Tadić, Kumla, Mikroulus, Adigey, My Fair Lady, Abdullah Servet Akdağ, György Sárosi, Karasal iklim, Devletabad, İsfahan Eyaleti, Konstantinopolis Kilisesi, Fars (eyalet), Dani Pacheco, 2023te Türkiye millî futbol takımı, Burger, Heterotrichoncus, Castelspina, İsmihan Kaya Sultan, 1080, Kome, Vietnam bayrağı, Baba (film), Kuzeydoğu İngiltere, Euripos Kuşatması, Soygaz, Kaşan şehristanı, B lenfosit, Augustin, 2015 yapımı Türk filmleri, Andkhoy, Cagliari, Felavercan, Cagliarı, Rosate, Kızılin, Besni, Meymûne bint Haris, Gözlemsel astronomi, Kozcuğaz, Ayancık, Osman Nuri Özpay, Mut Kalesi, Ali Alatas, Hazırlık maçı, Almanya 20 yaş altı millî futbol takımı, Zibaşehr, Heiner Müller, Bojan Jokić, Celal Tevfik Karasapan, David Kross, Darwin ispinozu, İmanşehr, Paul Schrader, 90377 Sedna, Wat Tyler Ayaklanması, Jewison Bennette, Felavercan şehristanı, Hymenoptera, Hocalı soykırımı anıtları ve eserleri, VRLA akü, 2020 A Lyga, Giresunspor, West Overton, Sammo Hung, Avrupa Sosyalistler Partisi, Gaius Plinius Caecilius Secundus, IMAX, 5 Temmuz 1962 Stadyumu, Ömer Barutçu, Humeynişehr şehristanı, Bir Bulut Kaynıyor, XII. Ptolemaios, Borhar şehristanı, Hanbeli mezhebi, Pampisford, Port Vale FC, Gündoğdu, İzmit, Ari ırk, Türk Keneşi zirveleri listesi, NGC 1166, Penn Badgley, Sürgün hükûmeti, Rumen (anatomi), Yozgatta 1995 Türkiye genel seçimleri, Nuşabad, TBMM 2. dönem milletvekilleri listesi, Chromatica, Mamady Doumbouya, 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, 2011 fifa 20 yaş altı dünya kupası, Dehagan şehristanı, Serre, Campania, Viking Çağı, Rozzano, Sürprizler, Luis Fernando Suárez, Zerrinşehr, Scholarpedia, Tekir Ambarı, Michael Witzel, Aran ve Bidgül, Anvers,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,