Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir?

Güç (uluslararası ilişkiler) Nedir?

Güç (uluslararası ilişkiler) Nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) Nerededir?, Güç (uluslararası ilişkiler) Hakkında Bilgi?, Güç (uluslararası ilişkiler) Analizi? Güç (uluslararası ilişkiler) ilgili Güç (uluslararası ilişkiler) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Güç (uluslararası ilişkiler) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Anlama Gelir Güç (uluslararası ilişkiler) Anlamı Güç (uluslararası ilişkiler) Nedir Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Anlam Taşır Güç (uluslararası ilişkiler) Neye İşarettir Güç (uluslararası ilişkiler) Tabiri Güç (uluslararası ilişkiler) Yorumu 

Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesi

Lütfen Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Güç (uluslararası ilişkiler) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demek? ,Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demektir? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demektir? Güç (uluslararası ilişkiler) Analizi? , Güç (uluslararası ilişkiler) Anlamı Nedir?,Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demektir? , Güç (uluslararası ilişkiler) Açıklaması Nedir? ,Güç (uluslararası ilişkiler) Cevabı Nedir?,Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı?,Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Güç (uluslararası ilişkiler) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Güç (uluslararası ilişkiler) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Güç (uluslararası ilişkiler) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Güç (uluslararası ilişkiler)

Güç (uluslararası ilişkiler) Nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne demek? , Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demek? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demektir? ,Güç (uluslararası ilişkiler) Analizi? Güç (uluslararası ilişkiler) Anlamı Nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) Ne Demektir?, Güç (uluslararası ilişkiler) Açıklaması Nedir? , Güç (uluslararası ilişkiler) Cevabı Nedir? , Güç (uluslararası ilişkiler) Kelimesinin Anlamı?






Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir?

Güç (uluslararası ilişkiler)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Uluslararası İlişkilerde Güç birkaç farklı şekilde tanımlanabilir. Siyaset Bilimciler, tarihçiler ve diplomatlar siyasi gücün aşağıdaki kavramlarını kullanırlar:

  • Devletlerin veya liderlerin bir amacı olarak güç
  • Sonuçlar, olaylar, aktörler ve meseleler üzerinde nüfuz veya kontrol ölçüsü olarak güç
  • Çatışmada galibiyeti yansıtması ve güvenliğin erişimini sağlaması açısından güç
  • Kaynaklar ve imkânlar-kabiliyetler üzerinde kontrol olarak güç

Modern söylem genelde ekonomik ve askerî gücü belirten devlet gücü üzerine konuşur. Güçlü bir devleti neyin tanımladığına dair ortak olarak kabul edilmiş bir standart olmamasına rağmen uluslararası sistemde önemli miktarda güce sahip bu devletler orta güçler, bölgesel güçler, büyük güçler, Süper güç veya hipergüçler olarak adlandırılırlar. Uluslararası ilişkilerde devletlerden başka varlıklar/kuruluşlar da güç elde edip kullanabilirler. Bu kuruluşlar çok taraflı uluslararası örgütler, askeri ittifak örgütleri (ör: NATO), çokuluslu şirketler, sivil toplum örgütleri olabildiği gibi Katolik Kilisesi, Walmart, Hansa Birliği de örnek olarak gösterilebilir.

Bir Amaç Olarak Güç[değiştir | kaynağı değiştir]

Niccolò Machiavelli

Uluslararası ilişkilerde gücün bir amaç olarak birincil kullanımı Niccolò Machiavelli ve Hans Morgenthau gibi siyaset teorisyenlerine aittir. Özellikle klasik realist düşünürler arasında, güç insanlığın ve devletlerin doğal amacıdır. Ekonomik gelişme, askeri gelişme, kültürel yayılma vb. tüm her şeyin uluslararası gücün nihai amacı doğrultusunda çalıştığı düşünülebilir.

Nüfuz Açısından Güç[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyaset bilimciler güç terimini öncelikle uluslararası sistemde aktörlerin diğer aktörler üzerine nüfuz edebilme yetilerine göre kullanırlar. Bu nüfuz zorlayıcı veya rekabetçi olabilir, işbirliğine dayanabilir. Nüfuz mekanizması tehdit veya güç kullanımı, ekonomik etkileşim veya baskı, diplomasi ve kültürel paylaşımını içerebilir.

Alanlar, Bloglar, İttifaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Belirli koşullar altında, devletler içinde baskın nüfuz uygulayabildikleri bir etki alanı veya bir blok organize edebilirler. Tarihsel örnekler Avrupa Uyumu altında tanınmış etki alanlarını veya Yalta Konferansı’nın bitiminden sonra Soğuk Savaş sırasında alanların tanınmasını içerir. Varşova Paktı, Özgür Dünya ve Tarafsızlar Hareketi Soğuk Savaş içerisinde doğan bloklardır. NATO ve Varşova Paktı gibi askeri ittifaklar ise nüfuz gösterilmesine vasıta olan diğer alanlardan biridir. Ancak, realist teori sıkça bir bölge içerisinde hegemoni kurabilecek güçlü blok/alanların kurulmasına uzak durma eğilimi gösterir. Örnek vermek gerekirse İngiliz Dış Politikası her zaman Avrupa anakarası üzerinde bulunan hegemonik güçlerin karşısında saf tutmuştur. Ör: Nazi Almanya’sı Napolyon Fransa’sı, Habsburg Avusturya’sı.

Güvenlik Açısından Güç[değiştir | kaynağı değiştir]

Güç, ayrıca uluslararası sistemdeki varlıkları için, askeri zaferlere veya güvenliğe ulaşmış devletleri veya aktörleri tanımlarken de kullanılır. Bu genel kullanım tarih yazarları veya popüler yazarlar arasında en yaygın şekilde bulunur. Örneğin, başka devletlere karşı askeri bir operasyonda bir mücadele veya muharebeler dizinini kazanmış devlet güçlü olarak tanımlanabilir. Tekrarlanan veya önemli bir meydan okumadan güvenliğini, egemenliğini veya stratejik çıkarlarını korumada başarılı olmuş bir aktör de güçlü olarak tanımlanabilir.

İmkan-Kabiliyetler Açısından Güç[değiştir | kaynağı değiştir]

Güç bir devletin kaynak ve imkân-kapasitelerini tanımlamada da kullanılır. Bu tanım niceldir ve en çok Jeopolitik üzerine uzman kişiler ve ordular tarafından kullanılır. İmkân-Kapasiteler somut olarak düşünülürler yani ölçülebilir, tartılabilir değerlerdir. Thomas Hobbes güç ile ilgili “ gün gelecekte iyi görünenin elde edilmesi anlamına gelir” demiştir.

Çinli stratejistler nicel olarak ölçülebilen ve kapsamlı ulusal güç olarak bilinen benzer ulusal güç kavramlarına sahiptirler.

Yumuşak Güce Karşılık Sert Güç[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı siyaset bilimciler iki güç arasında ayrım yaparlar: Sert güç ve yumuşak güç. Birincisi zorlayıcı iken ikincisi üzerinde etki kurma ve ikna etme esasına dayalıdır. Sert güç zorlayıcı taktikleri kasteder: tehdit veya silahlı kuvvet kullanımı, ekonomik baskı veya yaptırımlar, suikast ve hile veya tehdidin diğer çeşitleri. Sert güç genelde başka ulusların iç meselelerini askeri tehditler yoluyla değiştirebilecek daha güçlü uluslarla bağlantılıdır. John Mearsheimer gibi Realistler ve neo-realistler benzer güç kullanımlarının uluslararası sistemde denge sağlamak amaçlı yapıldığını savunurlar.

Joseph Nye yumuşak gücün başta gelen taraftarı ve teorisyenidir. Yumuşak gücün araçları kültürel değerler, ideoloji üzerinde diyaloglar, iyi örnek yoluyla nüfuz teşebbüsü ve çoğunlukla kabul edilmiş insani değerlere destek aramak gibi tartışmaları içerir. Politik hedeflere ulaşmak için yumuşak güç uygulamanın anlamı diplomasiyi, bilginin yayılmasını, analizleri, propaganda ve kültürel programlamaları içerir.

Güç Kategorileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern jeopolitik düzende, bazı terimler değişik seviyedeki güçleri tanımlamak için kullanılır:

Süper güç: 1944 yılında, büyük güçten fazla olarak büyük hareket kabiliyeti olan güç olarak tanımlandı ve 3 devlet bu terimle kullanıldı: İngiliz İmparatorluğu, Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri. ABD hala süper güç olarak potansiyel süper güç Çin ile birlikte düşünülmektedir.

Büyük Güç: Tarihsel ifadelerde büyük güç terimi, başka uluslar üzerinde kuvvetli politik, kültürel ve ekonomik nüfuzu olan uluslar için kullanılır. Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya ve Birleşik Krallık günümüz büyük güçleri olarak düşünülmektedirler.

Bölgesel Güç: Bir bölgede güç ve nüfuz uygulayan ulusları tanımlamak için kullanılır. Bölgesel güç olmak karşılıklı olarak diğer güç kategorilerinin dışında kalmak anlamına gelmez. İçinde Güney Afrika, Mısır, İsrail, Türkiye, Güney Kore, Brezilya, Meksika ve Endonezya’nın bulunduğu ülkeler sıkça bölgesel güç olarak tanımlanır.

Orta Güç: İkinci kademede etkili devletlerin öznel tanımı "büyük güçler" olarak yapılamaz.

Gücün Diğer Çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Enerji süper gücü terimi engin nüfuzu olan hatta dünya enerji arzının büyük bir miktarı üzerinde direkt kontrolü olan ülkeleri tanımlar. Suudi Arabistan ve Rusya, olasılıkla Kanada ve Avustralya genelde dünyanın hali hazırdaki enerji süper gücü olarak kabul edilirler.

Kültür/Eğlence süper gücü terimi engin nüfuzu olan hatta dünyadaki eğlence arzının veya geniş kültürel nüfuzun büyük bir miktarı üzerinde direkt kontrolü olan ülkeleri tanımlar. Tartışılır olmasına karşın, Birleşik Krallık, ABD ve Japonya genelde dünyanın eğlence ve kültür süper güçleri olarak kabul edilirler.

Modern Çağ'da Avrupalı Güçler[değiştir | kaynağı değiştir]

15.yüzyıldan 18.yüzyılın başlarına kadar Avrupa’da beş büyük güç vardı: İngiltere, Fransa, Portekiz, İspanya ve Osmanlı İmparatorluğu. 17. ve 18.yy boyunca Birleşik Krallık ve Habsburg monarşisi gruba eklendi fakat Portekiz, İspanya ve Osmanlılar dereceli olarak statülerini kaybettiler. Aynı yüzyılın ikinci yarısında Rusya ve Prusya Krallığı önemli bir statü kazandı. Modern Avrupa Çağı'nın başları boyunca diğer devletlerden oluşan ve içerisinde İsveç, Hollanda, Sicilyateyn Kraliyeti, Papalık, Danimarka-Norveç, Polonya ve Bavyera Krallığı’nı barındıran grup Avrupa Güç Dengesi'nde önemli etkiye sahip oldu.

18.yüzyılın sonlarında ve 19.yüzyıl boyunca resmi olmayan bir uzlaşma beş büyük Avrupa gücü tarafından tanındı: Fransa, Büyük Britanya, Rusya, Avusturya ve Prusya Krallığı. 19.yüzyılın sonunda bu gruba İtalya da katıldı. 20.yüzyılın başı itibarıyla Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri de aynı statüyü kazanmaya başladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Haluk Özdemir, "Uluslararası İlişkilerde Güç: Çok Boyutlu Bir Değerlendirme," Ankara Üniversitesi SBF Dergisi, Vol. 63, No 3, ss. 113-144.


Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Nedir? :Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? ile ilgili Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Ne Demektir? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Açıklaması Nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Cevabı Nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Açıklaması? :Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Gerçek mi? :Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? ile ilgili Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Hakkında? :Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? ile ilgili Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Güç (uluslararası ilişkiler) nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) anlamı nedir?, Güç (uluslararası ilişkiler) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Chelmscote, Nefise Melek Hatun, Siyasi coğrafya, Yıldırım Aktuna, Ahmet Kayhan, Kōtō, Alıcıya yönelik pazarlama, Midori, Alejandro González Iñárritu, Samsung Omnia Lite, St. Lawrence County, Karelya Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Fort Worth, Teksas, 1993 Başbakanlık Kupası, 2019 UCI Dünya Turu, Carles Pérez, NGC 7103, Maliye politikası, NGC 440, Zahidan şehristanı, Alice Doesnt Live Here Anymore, Peter Colotka, Noah Okafor, Dağıstan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, I. George, Kulak, Fatsa, Fratton Park, Tetragnatha angolaensis, Pilot bölüm, Destek bahşı, Shirebrook, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi, Taş Devri, Warner Independent Pictures, Erken dönem Anadolu Türk mimarisi, Sundurma, Rurópolis, Abercrombie Fitch, Acerno, Richard Hounslow, NGC 4216, Mandarin, Rudboneh bahşı, Loïs Openda, Fransız Devriminin sebepleri, Tunus millî futbol takımı, Malnütrisyon, İstriotça, St Andrews Üniversitesi, Gemini Gözlemevi, Manisa FK, Peg Murray, Caferli Tren İstasyonu, Gine Bissau bayrağı, 1972 İtalya Bisiklet Turu, Türkiyenin enerji politikası, Finlandiya bayrağı, Vakıa Suresi, Pinal Kontluğu, Tachyglossus, Benjamin Nygren, Antalar, Haber kipi, 1985 Cannes Film Festivali, Mark Ruffalo, A Beautiful Mind (film), Erick Rowan, Akyuvar, Imphal, 2008 Formula 1 sezonu, Motor nöron, Apple Keynote, Seri, Şeri, Tom Hooper, Syarhey Rumas, Yenimahalle, Yenişehir, Alarko Holding, İnternet tarayıcı, En İyi Erkek Oyuncu BAFTA Ödülü, Köyişleri Bakanlığı, Travis Scott, Come to the Stable, Waldemar Victorino, Livonya Savaşı, Bandaj elbise, Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi, III. Leon, Celebration (albüm), Montaigne, Alice Crary, Peter Kropotkin, Waldemar Pawlak, Karl Mack von Leiberich, Abdullah bin Abdulmuttalip, 7. Akademi Ödülleri, Nevin Taşlıçay, Nikolay Çernışevski, Nikolay Çernişevski, Brusilov Taarruzu,
Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?,