Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir?

Saint Simon Nedir?

Saint Simon Nedir?, Saint Simon Nerededir?, Saint Simon Hakkında Bilgi?, Saint Simon Analizi? Saint Simon ilgili Saint Simon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Saint Simon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Saint Simon Ne Anlama Gelir Saint Simon Anlamı Saint Simon Nedir Saint Simon Ne Anlam Taşır Saint Simon Neye İşarettir Saint Simon Tabiri Saint Simon Yorumu 

Saint Simon Kelimesi

Lütfen Saint Simon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Saint Simon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Saint Simon Kelimesinin Anlamı? Saint Simon Ne Demek? ,Saint Simon Ne Demektir? Saint Simon Ne Demektir? Saint Simon Analizi? , Saint Simon Anlamı Nedir?,Saint Simon Ne Demektir? , Saint Simon Açıklaması Nedir? ,Saint Simon Cevabı Nedir?,Saint Simon Kelimesinin Anlamı?,Saint Simon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Saint Simon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Saint Simon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Saint Simon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Saint Simon Kelimesinin Anlamı Nedir? Saint Simon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Saint Simon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Saint Simon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Saint Simon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Saint Simon

Saint Simon Nedir? Saint Simon Ne demek? , Saint Simon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Saint Simon Kelimesinin Anlamı? Saint Simon Ne Demek? Saint Simon Ne Demektir? ,Saint Simon Analizi? Saint Simon Anlamı Nedir? Saint Simon Ne Demektir?, Saint Simon Açıklaması Nedir? , Saint Simon Cevabı Nedir? , Saint Simon Kelimesinin Anlamı?






Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir?

Henri de Saint Simon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Saint Simon sayfasından yönlendirildi)
Henri de Saint Simon
Doğumu17 Ekim 1760(1760-10-17)
Paris
Ölümü19 Mayıs 1825 (64 yaşında)
Paris
Çağı19. yüzyıl felsefesi
İlgi alanlarıSiyasi iktisat
siyasi liberalizm

Claude Henri de Rouvroy, comte de Saint-Simon, genellikle Henri de Saint Simon olarak anılır (17 Ekim 1760, Paris – 19 Mayıs 1825), Fransız sosyalizminin kurucusu.

Toplumu çaba, üretim, eylem ve yaratma olarak gören; düşünce tarihinde, toplumun bilimi olarak gördüğü sosyolojinin düşünce babası olarak tanınan Fransız filozof ve iktisatçısı.

Hayatının Erken Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Saint Simon 1760’da belirsiz, soylu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Klasik edebiyat ve aydınlanma felsefesi eserleri üzerine çalıştı. Aydınlanma fikirleriyle birlikte on üç yaşında Katolikliği reddetti ve cumhuriyetçiliği benimsedi. 1779'da Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek devrimde subay olarak savaştı ve iki kez yaralandı. Fransız Devrimi başladığında hızlıca kont ünvanını terk etti ve Sans-culottes’ı destekledi. Ama o dönem enerjisinin çoğunu Prusyalı bir diplomat olan Redern Kontu J. Sigismund Ehrenreich ile ortaklaşa ulusal mülk satışından servet yapmaya adadı. Kimlik yanlışlığından dolayı Terör Dönemi esnasında kısa süre hapse girdi. Ardından Palais Royal yakınlarında bir malikane aldı. Comte’un takdir ettiği bilim insanları Monge ve Lagrange düzenli misafirleriydi. Zamanla yakın arkadaş oldular. Redern Kontu iflas korkusuyla ortaklıklarını bitirdiğinde, Saint Simon insan zekasıyla ilgili yeni bir kariyere başlamaya karar verdi.[2]

Düşünceleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Saint-Simon, toplumda bir reforma gitmeyi amaçlamış, toplumun endüstri çağının, endüstrinin gereklerine göre düzenlenmesi gerektiğini savunmuştur. Bilimsel düşünceye dayanan bir toplum bilimi kurmanın zamanının geldiğini, artık pozitif bilim çağının başlamış olduğunu öne sürdüğü için, aynı zamanda pozitivizmin de kurucusu olarak da bilinen Saint-Simon’un en büyük düşü, insan toplumunun reformdan geçiril­mesi olmuştur. Ona göre, Fransız Devrimi mutluluk getirmemiştir. Evrensel insan haklarının ilanı, Saint-Simon’a göre, aşağı sınıfların cehaletini ve yoksulluğunu ortadan kaldırmamıştır. Toplumdaki tüm insanların mutluluğunun yeni bir toplumsal düzenleme, bir sosyal reformla sağlanabileceğine inanan Saint-Simon, toplumda gerçekleştirilecek reformun toplumsal yasaların bilgisine dayandığını ve bunun bilimlerde de bir reformu gerektirdiğini düşünmüştür.

Bundan dolayı, onun felsefesi öncelikle toplum konusunu ele alır ve bir toplum felsefesi olarak ortaya çıkar. Toplumu bir or­ganizma olarak gören ve bu organizmanın evrimini inceleyen Saint-Simon’a göre, top­lumun kökeninde çıkar öğesi vardır. O, bir toplumun insanlarının birbirlerine gelişigü­zel yaklaşmadığını söyler. İnsanlar, ancak bir çıkar durumu ortaya çıkınca, bir toplum halinde bir araya gelirler. Toplum, Saint-Simon’a göre, çıkar öğesinin bir sonucu olarak uzlaşmayla kurulur. Bir toplumun kuru­labilmesi, çıkarın sonucu olan bir toplumsal bağın var olmasına ve dolayısıyla kolektif bir vicdanın oluşmasına bağlıdır.

Saint-Simon'a göre, insanlar kendilerine özgü orijinal varlıklar olmanın yanında, doğada hüküm süren determinizme tabi olan varlıklardır. Fizik ve kimya alanındaki ağır­lık merkezi yasası gibi, toplumları yöneten bir ilerleme yasası vardır. Sosyoloji biliminin görevi, bu yasanın varlığını gösterip, in­sanlara bu yasaya itaat etmeyi öğretmektir. Zira, Saint-Simon’a göre, bu yasayı insanlar koymuş değildir. Biz, bu ilerleme yasasını, siyasi, ahlâki, ekonomik, vb, olaylar içinde görürüz. Sosyolojinin tarihsel yöntemi be­nimseyen bir gözlem bilimi olmasının nede­ni budur. O, bu ilerleme yasasını düzenli bir yöntemle açıklayarak, Avrupa Uygarlığının toplumsal ve siyasi evriminin genel yasalarını elde etmeye çalışmıştır.

İnsanın toplumsal tarihinin kendilerine ayrı düşünce tarzlarının karşılık geldiği üç ayrı aşamadan, yani sırasıyla çoktanrıcılık/kölelik, teizm/feodalizm ve pozitivizm/endüstriyalizm evrelerinden geçtiğini öne süren Saint-Simon'a göre, toplumsal değişme ve düzenin yasaları, pozitivizmin mari­fetiyle, bulunabilir. Toplumun, ona göre, başlıca görevi, yaşamak için gerekli nesne­leri çoğaltan üretimi geliştirmektir; çünkü mutluluk ancak bu şekilde sağlanır. Yeni düzende toplumu anlar, yani endüstri ala­nında çalışanlar yönetecektir. Endüstri alanında çalışanlarla, o zanaatlarla uğraşanları, çiftçileri, fabrikatörleri, yatırıma açtıkları kredilerle üretime katılan bankerleri, türlü üretim dallarındaki uzmanları anlatmak ister. Toplumu endüstri alanında çalışanla­rın yönetmesi. Yoksulları yoksulluklarından kurtaracaktır; ona göre, bilimle, akla uygun olarak düzenlenecek üretim, bütün çalışanları her bakımdan yükseltecektir. Herkes çalıştığı, görevini yerine getirdiği ölçüde, üre­timden payına düşeni alacaktır. Üretimi yönetenler, Saint-Simon’a göre, halkı keyiflerine göre değil, fakat üretimi geliştirmenin gereklerine göre yöneteceklerdir. Bu yöneticilerin görevlerini kötüye kullanmala­rına, halkı aldatmalarına, halka ödevlerini anlatacak yeni bir din ile toplumu aydınlatacak bilginler engel olacaktır.

O, bilim konusunda, tüm bilimlerin şim­diye dek bilimsel olmayan yöntem ve adımlarla işe başlamış olduğunu söyler. Bundan başka, her bilim birtakım dini tasarımlar, metafizikle ilgili sanılarla yüklüdür. Başlangıçta, teolojik bir temeli olan ve metafizik kavramlarla geliştirilen, gerçek olmayan bir bilimin yerine, Saint-Simon’un çağında ger­çek bilim, pozitif bilim geçmiştir. Ona göre, ilerlemeyi sağlayan etken de bilimin, başlangıçta onun içine karışmış olan bu öğeler­den temizlenmesidir. Saint-Simon, artık po­zitif bilim çağının başlamış olduğunu söyler.

Sosyal fizik[değiştir | kaynağı değiştir]

Saint Simon'a göre fizik bilimi fiziki olayları önceden görmeyi ve onları kontrol altına almayı mümkün kıldığı gibi sosyal fizikte sosyal olayları görüp onları kontrol altına almayı ve şekillendirmeyi mümkün kılacaktır. Pozitif bilimlerin tüm dallarıyla ilgilenen düşünür bu bilimlerin ancak pozitif bir sosyal bilimin yaratılması ile tamamlanacağına inanmış ve bu amaçla bu bilime sosyal fizik adını vermiştir. Simon, sosyolojinin sistematiğinden çok mevcut ve gelecekteki sosyal sorunlarla uğraşmayı tercih etmiştir.

Yeni din[değiştir | kaynağı değiştir]

Geleneksel otorite biçimleri meşru kabul edilmediği için, endüstri toplumunda ahlaki bir boşluk ve toplumsal bir kriz oluştuğunu düşünen Simon, çözüm olarak yeni, dünyevi, laik bir din önermiştir. Toplumun yeni dini liderleri de önde gelen bilim ve sanat insanları ile sanayiciler, yani çıkarları kitle çıkarlarından farklı olmayan insanlar olacaktı. Simon, Sosyolojinin gücüne inanarak bu bilimi yeni bir din haline dönüştürerek toplumu örgütleyip sorunları çözümlemeyi amaçlamıştır.

Yeni din sisteminde, ekonomik ve siyasi yönetimin başında banka, fabrika, maliye uzmanlarının bulunmasına karşılık, inanç ve eğitim gibi işlerin başında da bilim, sanat uzmanla­rı bulunacaktır. Ona göre, yeni din, kardeşlik ve sev­giye dayanan bir inanç olmalı ve her türlü hurafeden arındırılmalıdır. Başka bir deyiş­le, modern toplumun yön ve düzeninin, üre­tici olmayan bürokratlar tarafından değil de, bilim insanları ve sanayiciler tarafından belirlendiğini öne süren Saint-Simon’a göre, modern toplumdaki kriz de, pozitivizme dayanan yeni bir din ile çözülebilir.

Temel eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • De la Réorganisation de la Société européenne [Avrupa Topluluğunun Yeniden Örgütlenmesi Üzerine]
  • Du Système industriel [Sanayi Sistemine Dair]
  • Catéschisme des Industriels [Sanayicilerin İlmihali]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lettres d'un habitant de Genève a ses contemporains (Bir Cenevrelinin Çağdaşlarına Mektupları, 1803)
  • Introduction aux travaux scientifiques du XLX siècle (XLX. yy'ın Bilimsel Çalışmalanna Giriş, 1807)
  • Esquisse d'une Nouveau Encyclopedie (Yeni Bir Ansiklopedi Taslağı, 1810)
  • Mémoire sur la science de l'homme (İnsan Bilimi Üstüne İnceleme, 1813)
  • De la réorganisation de la société européenne (Avrupa Toplumunun Yeniden Düzenlenişi Üstüne, 1814 Augustin Thierry ile birlikte)
  • L'Industrie (Endüstri kapitalizmin ilk dönemlerinin meseleleri üzerine çıkarttığı dergi, 1816-1817)
  • Du Système industriel (Sanayi Sistemi Üstüne, 1823)
  • Le Catéchisme des industriels (Sanayicilerin Kutsal Kitabı, 1824)
  • Nouveau Christianisme (Yeni Hristiyanlık, 1825)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Horowitz, Irving Louis, ;;Veblen's Century: A Collective Portrait;; (2002), p. 142
  2. ^ Mary PICKERING. Auguste Comte: An Intellectual Bıography, Volume 1 (İngilizce). Cambridge University Press. ss. 60-61.  ISBN 052143405X

Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Nedir? :Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? ile ilgili Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Ne Demektir? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Açıklaması Nedir? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Cevabı Nedir? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Açıklaması? :Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Gerçek mi? :Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? ile ilgili Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Hakkında? :Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? ile ilgili Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Saint Simon nedir?, Saint Simon anlamı nedir?, Saint Simon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Aivaras Stepukonis, Gridiron futbolu, NGC 2825, Alper Potuk, Bir Sarışın Küçük Kız, Melanie Klein, Rostra, Mide yıkama, Paulien van Deutekom, Peter North, Danimarka, Korean Broadcasting System, Digital Equipment Corporation, I. Carlos (İspanya kralı), Rafa Silva, Halil Ertem, Arama motorları, Taylanddaki Yahudilerin tarihi, Güney Kore ekonomisi, Ana Cristina de Souza, Gabbie Carter, Pütürge Belediyespor, Alcide De Gasperi, Eva Boto, Akrep Takımyıldızı, Kiyev, Orman menekşesi, Siyah ışık, Hande Erçel, Sovyet gizli servislerinin zehir laboratuvarları, Laconi, Bursada 1991 Türkiye genel seçimleri, Castelpoto, Wayne Gretzky, Tekke ve Zaviyeler ile Türbelerin Kapatılmasına ve Türbedarlar ile Bazı Ünvanların Men ve İlgasına Dair Kanun, Dön Dünya, Shapley 1, 1964 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Amami Adaları, Samsung Miniket, Jorrel Hato, Wigston Parva, Antonianın Yazgısı, Zevk suyu, 1535, Knight Commander of The Most Distinguished Order Of Saint Michael And Saint George, Yumuşatıcı, Sebastian Prödl, Bakteriler, Dokumacılar (örgüt), Death to the Daleks, Choices, Nihan Büyükağaç, Orhan Kubat, Mevlit, Correggio, NGC 4272, Sky Sports 2, İzra İlçesi, Paramparça bölümleri listesi, Kevin Richardson (futbolcu), Nötrinolar, Ankara Uluslararası Film Festivali, ÖVP, Hiyerarşik kümeleme yöntemi, Alan Henry, Yusuf İzzet, Nekede merkezî bahşı, Remember The Time, Agni, The Wolf Among Us 2, Omar Sharif, Peugeot 405, Tcpdump, Thammaca, Thomas Reiter, Yaylacılı, Bulbophyllum amblyanthum, Hasan Esat Işık, Turhan Bayraktutan, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Phimosus, Boštjan Nachbar, Velociraptorinae, FIFA üyesi futbol federasyonları listesi, fifa üyesi futbol federasyonları listesi, Deniz Kolgu, Maseru, Loches, Dolon, Ali Cem Köroğlu, 2021 Facebook kesintisi, Bursa Atatürk Stadyumu, Transdinyester merkezli havayolu şirketleri listesi, Rusyanın krayları, Jenital, Didyma, Matthew Broderick, Chao Phraya, Afrikaans,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,