Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir?

Katoliklik Nedir?

Katoliklik Nedir?, Katoliklik Nerededir?, Katoliklik Hakkında Bilgi?, Katoliklik Analizi? Katoliklik ilgili Katoliklik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Katoliklik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Katoliklik Ne Anlama Gelir Katoliklik Anlamı Katoliklik Nedir Katoliklik Ne Anlam Taşır Katoliklik Neye İşarettir Katoliklik Tabiri Katoliklik Yorumu 

Katoliklik Kelimesi

Lütfen Katoliklik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Katoliklik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Katoliklik Kelimesinin Anlamı? Katoliklik Ne Demek? ,Katoliklik Ne Demektir? Katoliklik Ne Demektir? Katoliklik Analizi? , Katoliklik Anlamı Nedir?,Katoliklik Ne Demektir? , Katoliklik Açıklaması Nedir? ,Katoliklik Cevabı Nedir?,Katoliklik Kelimesinin Anlamı?,Katoliklik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Katoliklik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Katoliklik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Katoliklik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Katoliklik Kelimesinin Anlamı Nedir? Katoliklik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Katoliklik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Katoliklik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Katoliklik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Katoliklik

Katoliklik Nedir? Katoliklik Ne demek? , Katoliklik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Katoliklik Kelimesinin Anlamı? Katoliklik Ne Demek? Katoliklik Ne Demektir? ,Katoliklik Analizi? Katoliklik Anlamı Nedir? Katoliklik Ne Demektir?, Katoliklik Açıklaması Nedir? , Katoliklik Cevabı Nedir? , Katoliklik Kelimesinin Anlamı?






Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir?

Katolik Kilisesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Katoliklik sayfasından yönlendirildi)
→Kilise sözcüğünün diğer anlamları için Kilise (anlam ayrımı) sayfasına bakınız

Katolik Kilisesi, ruhanî başı Roma Başpiskoposu (Papa) olan, en fazla cemaate sahip Hristiyan mezhebi.[1] Dünyada yaklaşık 1,2 milyar mensubu vardır.[2] Katolikler yoğun olarak Güney Amerika'da ve Avrupa'nın güneyinde bulunurlar.

Katoliklik, Kutsal Ruh'un kaynağı, İsa'nın ilâhî yönü, geleneklere verdiği önem, dini törenler ve Havari Petrus'un halefi kabul ettiği Roma Başpiskoposu'na (Papa) verdiği ayrıcalıklarla diğer Hristiyan mezheplerinden ayrılır. Papa'nın doktrin onaylarken yanılamayacağı 1870'te alınan bir kararla resmîleşmiştir.

Katoliklik de Ortodoksluk gibi 4. Ekümenik konsil olan İstanbul Kadıköy Konsili (Kalkedon Konsili)'nin kararlarını tanıyan bir kilisedir ancak Ortodoks Kilisesi sadece ilk 7 konsili tanımış, bundan sonra yapılanları geçersiz saymıştır. Oysa Katolik kilisesi 21 Konsilin kararlarının da bağlayıcı olduğunu savunur. Bu bağlamda Papa'nın otoritesini kabul eden ancak ibadetlerinde Bizans Riti ile Ermeni Riti, Doğu Süryani Riti gibi diğer antik ritleri kullanan Doğu Katolik Kiliseleri de 21 Konsilin kararlarını kabul etmektedir.[3]

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Katolik sözcüğü, Yunanca katholikos (evrensel) kelimesinden türetilmiştir.[4]

Kadıköy Konsili'nde alınan kararlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hristiyanlık inancına göre İsa'da hem insânî hem de ilâhî özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler, Meryem İsa'yı doğurmadan önce de bulunmaktaydı. İsa, Tanrı olarak baba ile aynı özden, İnsan olarak da günahlar hariç insanlarla aynı özdendir. Dolayısıyla Meryem, sadece İnsan olan İsa'nın değil, Tanrı olan İsa'nın da anası olup ve ona Tanrı Anası anlamına gelen Theotokos denilmelidir.
  • Bu farklı tabiatlar birleştikten sonra hiçbir şekilde değişime uğramayıp kendi özelliklerini muhafaza etmişlerdir.
  • Çarmıhta acı çeken, İsa'nın sadece İnsanî Tabiat'ı olup bu acı İlâhî Tabiat'a dokunmamıştır.
  • Aslında Diofizit görüşe yatkın olan bu karara itiraz eden Monofizit piskoposlar, kendi bağımsız kiliselerini kurmuşlardır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Katolik Kilisesi'nin geleneğine göre Kilise, İsa'nın öğretileriyle ve Petrus'un üzerine kiliseyi kurmasıyla başlamıştır. Katolik Kilisesi kendisini havarilerin oluşturduğu ve yönettiği ilk Hristiyan topluluklara dayandırır.[5] Katolik Kilisesi, Episkoposların da havarilerin halefleri olduğunu, Kilise'nin lideri olan Papa'nın da Petrus'un halefi olduğunu söyler.[6]

Katolikler ve Ortodokslar, Kutsal Ruh'un kaynağı ile ilgili bir tartışma sonucu ayrılmışlardır. Ortodoksluğa göre Kutsal Ruh yalnızca Baba'dan çıkarken Katoliklere göre Baba ve Oğul'dan çıkar.

Bu ayrım sonucu Roma Kilisesi, 1054 yılında Ayasofya'ya gönderdiği bir belge ile Ortodoks Kilisesi'ni kendinden tamamen ayırmıştır ve iki kilise, birbirlerini karşılıklı aforoz etmişlerdir.

1204 yılında Dördüncü Haçlı Seferi sırasında Haçlı ordusunun İstanbul'u yağmalayıp Ortodoks kiliselerini basması ve Ortodoks rahiplerini öldürmesi sonucu nefret daha da artmıştır.

Vatikan Ruhanî Meclisi, 1870 yılında çıkarttığı bir kanunla papanın din onaylarken yanılmaz olduğu ilkesini kabul etmiştir. Buna göre Papa, Kutsal Ruh'un denetiminde olduğundan kilise sinodlarında kilisenin başı vasfıyla yanılmaz. Bir Katolik olarak günahkâr olup günah itiraf etmesi, her Katolik için gerekli olduğu gibi O'nun için de gereklidir.

1964 yılında dönemin papası VI. Paulus ile Ekümenik Patrik I. Athenagoras, karşılıklı olarak aforozları iptal etmişlerdir. Papa XVI. Benedictus'un Türkiye'de Rum Ortodoks Patrikhanesi ve İngiltere'de Anglikan Kilisesi'ni ziyareti bu kiliseleri daha da birbirine yakınlaştırmış ve ileride bir birleşme için zemin hazırlamıştır.

Katolik Kilisesi'nin yayılması

İnanç sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Papa, İsa'nın havarisi ve vekilidir. Petrus'un halefidir. Dinî konularda asla Katolik Kilisesi'nin başı sıfatıyla, yalnızca bu konudaki tam yetkisini kullandığında, yanılmaz. Katolik Kilisesi de baş kilisedir.
  • Katolik Kilisesi Kutsal Ruh tarafından idare edilir ve evrenseldir.
  • Kutsal Ruh, Baba'dan Oğul aracılığıyla çıkar.[7] (Ortodokslar, sadece Baba'dan çıktığına inanırlar).
  • İsa hem insan, hem de tanrı tabiatına sahiptir.
  • Meryem günahsız olup bâkiredir. Şefaatte bulunma yetkisi vardır.
  • Azizler şefaatte bulunabilirler.
  • Komünyon (Efkaristiya) âyininde ekmek mayasız olmalıdır.
  • Günahların bir papaza itirafı gereklidir.
  • Yedi sakrament vardır (Efkaristiya, Vaftiz, Güçlendirme, Evlilik, Ruhbanlık, Tövbe=İtiraf, Kutsal Yağ Sürme).
  • Bugüne kadar toplanan 20 konsilin kararları da kabul edilmelidir.
  • Cuma günleri et ve yağlı yiyecekler yenilmez.

Kilisenin yedi sakramenti (sırrı)[değiştir | kaynağı değiştir]

Protestan kiliseleri, genellikle vaftiz esrarı ve efkaristiya esrarını kabul eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Oxford İngilizce Sözlük, Roman Catholic Church
  2. ^ Human, Roman Catholic Church
  3. ^ "Orientalium ecclesiarium". www.vatican.va. 24 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2023. 
  4. ^ "Katolik Kilisesi." Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica Online. Encyclopædia Britannica Inc.
  5. ^ "CNS STORY: Vatican congregation reaffirms truth, oneness of Catholic Church". webarchive.loc.gov. 10 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2022. 
  6. ^ Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri. s. 863. Paragraf. 
  7. ^ "Catechism of the Catholic Church - PART 1 SECTION 2 CHAPTER 1 ARTICLE 1 PARAGRAPH 2". www.scborromeo.org. s. CCC 248. 16 Kasım 1999 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2024. 

Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Nedir? :Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? ile ilgili Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Ne Demektir? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Açıklaması Nedir? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Cevabı Nedir? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Açıklaması? :Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Gerçek mi? :Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? ile ilgili Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Hakkında? :Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? ile ilgili Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Katoliklik nedir?, Katoliklik anlamı nedir?, Katoliklik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Vancouver Whitecaps FC, Alevilik, Drew Barrymore, Los Gatos, Kaliforniya, Tidiane Sane, Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ulusal marşı, Kısa dönem hafıza, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Fångad av en stormvind, Acubens, Microsoft Developer Network, Erken dönem Osmanlı mimarisi, Psikoaktif ilaç, Küçük Mehmet Sait Paşa, Willa Holland, Abdullah Çatlı, Mangifera cochinchinensis, Nick Bakay, Miguel Veloso, II. Tewodros, Übeyd Adıyaman, Doryanthaceae, Leto svet, III. Aleksandros, Uluslararası Af Örgütü, Estrela, Çukurova Futbol Ligi, Esentepe, Çorlu, Yıldırım, Bursa, Batı Hint Adaları Millî Kriket Takımı, Aconitum gassanense, Balıklı Göl, Vézeronce Savaşı, Cehennem Silahı 3, Arnapa, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi Fizik Enstitüsü, YouTube, Ağustos, Fabien Farnolle, Yalı Çapkını bölümleri listesi, Beta Scorpii, Antonio Conte, Leonardo da Vinci – Fiumicino Havalimanı, P.H.Davis, Sedat Laçiner, Bob Menendez, 1986 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Ankaradaki gökdelenler listesi, Halocosa, The Spirit of St. Louis (film), Betrun İlçesi, Kurumsal kaynak planlaması, Bixente Lizarazu, Laizhou, Dizgicilik, Kanada pasaportu, ¡Ay, qué deseo, Solanales, Persephone, The Texas Chain Saw Massacre, Etnobotanik, Borovan, Kır pidesi, ABC Signature, NGC 669, Üşüttük, Karkamış Barajı ve Hidroelektrik Santrali, İnokülasyon, Serolojik test, Karen Davis, Jean Daniélou, Orman yangını söndürme ekipmanı ve personeli, Nibbles, 3. Afife Jale Ödülleri, Meteura, Doğu Hristiyanlığı, Büyükçekmece Barajı, Damıtılmış içki, Qendër Tomin, Sarıbeyler Barajı, Bill Tuiloma, Vicksburg, Mississippi, Gymnotichthys, Sedat Simavi Erol Simavi Özel Gençlik Ödülü, Rudolph Marcus, İsmail Köybaşı, 2. El Alameyn Savaşı, Aydan Taş, Plazma (fizik), Lodos, Ulupınar, Burdur, Meryem Namazie, Heliophanus minor, God the Lux, Panterpe, Python molurus, Cocos Adaları bayrağı, Violetta, Hepatit B virüsü, Cosmiomma,
Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?,