İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir?

İdealizm Nedir?

İdealizm Nedir?, İdealizm Nerededir?, İdealizm Hakkında Bilgi?, İdealizm Analizi? İdealizm ilgili İdealizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İdealizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İdealizm Ne Anlama Gelir İdealizm Anlamı İdealizm Nedir İdealizm Ne Anlam Taşır İdealizm Neye İşarettir İdealizm Tabiri İdealizm Yorumu 

İdealizm Kelimesi

Lütfen İdealizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İdealizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İdealizm Kelimesinin Anlamı? İdealizm Ne Demek? ,İdealizm Ne Demektir? İdealizm Ne Demektir? İdealizm Analizi? , İdealizm Anlamı Nedir?,İdealizm Ne Demektir? , İdealizm Açıklaması Nedir? ,İdealizm Cevabı Nedir?,İdealizm Kelimesinin Anlamı?,İdealizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İdealizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İdealizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İdealizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İdealizm Kelimesinin Anlamı Nedir? İdealizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İdealizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İdealizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İdealizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İdealizm

İdealizm Nedir? İdealizm Ne demek? , İdealizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İdealizm Kelimesinin Anlamı? İdealizm Ne Demek? İdealizm Ne Demektir? ,İdealizm Analizi? İdealizm Anlamı Nedir? İdealizm Ne Demektir?, İdealizm Açıklaması Nedir? , İdealizm Cevabı Nedir? , İdealizm Kelimesinin Anlamı?






İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir?

İdealizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Raphael'in Atina Okulu'ndan Platon Detayı.

İdealizm, (metafizik açısından) gerçekliğin özünü yalnızca fenomen olarak kabul ettiği cisimler dünyasında değil, maddesel olma­yan varlıkta arayan, nesnel gerçekliği; idea, us, tin olarak belirleyen ve maddeyi düşüncenin (tinin) bir görünüş biçimi olarak inceleyen görüş. Materyalizmin ve natüralizmin karşıtı.[1]

Duyulur dünyanın, fenomenlerin karşısında hiçbir koşula bağlı olmayanı, saltık olanı bulmaya çalışan öğretidir. Böylece gerçekliğin asıl özünü, değişmez olan, zaman-dışı olan idealarda ya da ideaların nesnel alanında (Klasik Yunan idealiz­mi); ya da tin, us ve onun yaratıcı biçimlendirme gücünde ve özgür­lükte araştırır (Alman idealizmi).[1]

Gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

İdealizm, varlığın düşünceden bağımsız olarak var olduğunu kabul eder; bu bağlamda realizm, materyalizm ve natüralizm gibi felsefi anlayışların karşı kutbunda yer alır. Felsefede idealizm, dünyanın temellendirilmesinde en önemli görevin, bilince ya da maddesel olmayan zihne yönelik bir gerçeklik kuramı geliştirmek olduğu düşüncesi üstüne kurulmuştur. İdealizm anlayışının temelleri Platon'un "İdealar Kuramı"[2] ile atılmış, daha sonra çeşitli düşünürler tarafından sunulan açıklamalarla güçlendirilmiştir.

Metafizikte idealizm, bütün fiziksel nesnelerin bütünüyle zihne bağımlı olduğu, onların bilincinde olan bir zihin olmaksızın metafizik anlamda hiçbir varlığın olmadığı anlayışına karşılık gelmektedir. Bir başka deyişle, metafizik idealizme göre gerçeklik her durumda zihne bağımlı olduğu için gerçekliğin gerçek bilgisi ancak tinsel bir bilinç kaynağına başvurularak elde edilebilirdir. Buna karşı, idealizm ile taban tabana zıt bir konuma yerleştirilip temellendirilen materyalizm, zihnin ya da bilincin bütünler hâlinde fiziksel ögeler ile süreçlere indirgenebileceğini savunmaktadır.

İdealistler, doğadaki şeyleri ya da nesneleri, her şeyin özünü oluşturan tek bir gücün ya da enerjinin geçici görünümleri olarak görür; varlığın tüm görünüşlerinde tek bir anlamın yattığını düşünür, varoluşu tek bir birlik olarak algılar; aklın sağladıklarının dışında gerçekliğe ulaşmanın olanaksız olduğunu öne sürer, gerçekliği "idea" olarak belirleyip maddeyi bunun bir yansıması sayarlar.

Felsefi anlamda idealizm dünyanın yalnızca düşüncelerin, zihnin, ruhun ya da daha doğrusu, fiziksel dünya var olmadan önce var olan ideanın bir yansıması olduğu görüşünden hareket eder. Duyularımızla bildiğimiz maddi şeyler, kusursuz ideanın kusurlu kopyalarıdır. Antik dönemde bu felsefenin en tutarlı savunucusu Platon'dur. Ancak idealizmin başlangıcı MÖ 6. yüzyıla, İlk Çağ Yunan felsefesinde Ksenophanes'e kadar uzanır. Ksenophanes, çok olanı Bir'e indirgemiş ve bu Bir'i "tüm düşünme" olarak belirlemiştir. Ksenophanes'in öğretisi günümüzde metafiziğin kurucusu olarak gösterilen öğrencisi Parmenides'in kurduğu Elea Okulu eliyle daha bir gelişim göstermiştir: "Varlık, değişmez ve birdir; özne ve nesne bir ve aynıdır."

Platon'a göre gerçek varlık idea, "düşünce varlığı"dır. Platon, "düşünülür dünya" (idealar dünyası) ile "duyulur dünya" (görüngüler dünyası) ayrımına gitmiş; duyulur dünyayı gölgelerden ibaret bir görünüşler dünyası olarak betimlerken, düşünülür dünyayı değişmez gerçeklikler diye gördüğü idealardan oluşan gerçek dünya olarak ilan etmiştir. Aynı fikir Kant'dan önce İrlandalı rahip ve filozof George Berkeley ve klasik İngiliz ampiristlerinin sonuncusu David Hume tarafından ileri sürülmüştür. Temelde şöyle özetlenebilir: "Dünyayı duyumlarım aracılığıyla yorumlarım. Bu nedenle, var olduğunu bildiğim tek şey duyu izlenimlerimdir. Örneğin bu elmanın var olduğunu söyleyebilir miyim? Hayır. Tüm söyleyebileceğim onu gördüğüm, hissettiğim, kokladığım, tattığımdır. Bu bakımdan, gerçekte bir maddi dünyanın var olduğunu hiçbir surette söyleyemem." Öznel idealizmin mantığına göre, eğer gözlerimi kaparsam dünya var olmaktan çıkar. Her ne kadar Berkeley idealist düşünceye önemli katkılarda bulunduysa da, idealist düşünce asıl gelişimini Kant ile birlikte göstermiştir.

Kendi felsefesini "madde tanımazcılık" diye adlandıran Berkeley'e göre ise; iki tür gerçek varlık -tinler (zihinler) vkonusudur- söz konusudur; fiziksel nesneler ise duyusal ideaların toplamıdır. Dolayısıyla, Berkeley'e göre, bir elmayı algıladığımızı söylediğimizde doğrudan farkına vardığımız duyusal görünüşlerin bir toplamıdır. Bundan dolayı sınırlı bir zihin tarafından algılanmayan şeyler yokturlar; şeyler zihnimize sınırlı zihin tarafından algıladıklarında ulaşırlar: "Var olmak algılanmış olmaktır (esse est percipi)." Berkeley şeyleri, onlara atfettiğimiz niteliklere ilişkin duyu deneyimimizden soyutlayarak kavrayamayacağı düşüncesinden hareket ederek, fiziksel nesnelerin varoluşunun algılanmak olduğunu, fiziksel nesnelerin yalnızca idealar olarak var olduklarını ileri sürer. Berkeley'in fiziksel şeylerin, onları algılayan kimse olmadığında da var gözükmeleri sorusuna yanıtı, onların Tanrı'nın hafızasında var olduklarıdır. Düşüncemizde şeylerin varlığını yaratan yegane güç Tanrı'dır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Akarsu, Bedia (1988). Felsefe terimleri sözlüğü. 4.baskı. İstanbul: İnkılâp Kitabevi. s. 93. ISBN 975-10-0023-8. OCLC 32976765. 
  2. ^ "İdealizm nedir? İdealizm kurucusu, temsilcileri ve özellikleri hakkında bilgi". www.hurriyet.com.tr. 10 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2021. 

İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Nedir? :İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? ile ilgili İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Ne Demektir? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Açıklaması Nedir? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Cevabı Nedir? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Açıklaması? :İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Gerçek mi? :İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? ile ilgili İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Hakkında? :İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? ile ilgili İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İdealizm nedir?, İdealizm anlamı nedir?, İdealizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Son Yaz bölümleri listesi, Kantar, Nusaybin, Sellas Tetteh, Adnan Kaşıkçı, Euophrys cooki, Kentsel alan, Ross L. Wilson, Woollim Entertainment, Kapital, Cilt 1, Infinite H, Tomorrow Never Came, Mario Sonic at the London 2012 Olympic Games, Hiroshima Green Arena, Çok partili sistem, Blumenthal, Kaparot, Senirkent, Alafranga, Aryana, Morgenthau Planı, Kapan, Ermenistan, Kargo gemisi, Bizanslı, My Love from the Star, Kamboçya Halk Partisi, Tifüs, Primorsko, Kapalı sistem, Tuncer İnan, Arthur Dee, Christian Eyenga, Sveti Vlas, iv. mehmed, Soğukkanlı, Sun Television, Kapaklar Tren İstasyonu, Silüryen, Ekin Mert Daymaz, Marie Colvin, Emanullah Han, En İyi Pop Vokal İşbirliği Grammy Ödülü, Petriç, Bobby (Rap sanatçısı), Kapaklı Tren İstasyonu, Sobral de Monte Agraço, Mazenderanca, İskenderiye Latin Patrikhanesi, Breznik, Terane Cevanbaht, Metin Altıok, Kapadokya Üniversitesi, Vırşets, COBOL, Ülkelere göre tatiller listesi, Karbon vergisi, Chris Führich, Askim, Kresna, Kapıkule Tren İstasyonu, Taksonomi (biyoloji), Betelgeuse, Esenli, Kızıltepe, Canavar filmleri listesi, Tony Pulis, Futurama Bölümlerinin Listesi, Gremi, Devlet Düşmanı, Lissamphibia, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bilgi felsefesi, Tavşan Adası, Atlético El Vigía Fútbol Club, Safran SA, Anna Trinçer, Kanuni Üniversitesi, Peynirli, Tortum, Abbie Cornish, Oğmaca, Altınordu, Ace of Angels (albüm), Asya Sanatçı Ödülleri, Kantitatif araştırma yöntemi, Bay sınıfı mayın tarama gemisi, Sodyum alüminat, Kazakistanda kolluk kuvvetleri, 2011 Supercopa de España, Part time, Kansızlık, Rainbow (koreli grup), Umay Umay (albüm), Kanlıca Tren İstasyonu, Filistin ve Ürdün Yüksek Komiseri, Osmaniyespor FK, Gowdall, Teteven, Hamurlubeşler, Kırşehir, Selim Tren İstasyonu, Kanije (eyalet), Amalasuntha, Kaniş, Brusartsi,
Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı,