Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir?

Süveyş Savaşı Nedir?

Süveyş Savaşı Nedir?, Süveyş Savaşı Nerededir?, Süveyş Savaşı Hakkında Bilgi?, Süveyş Savaşı Analizi? Süveyş Savaşı ilgili Süveyş Savaşı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Süveyş Savaşı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Süveyş Savaşı Ne Anlama Gelir Süveyş Savaşı Anlamı Süveyş Savaşı Nedir Süveyş Savaşı Ne Anlam Taşır Süveyş Savaşı Neye İşarettir Süveyş Savaşı Tabiri Süveyş Savaşı Yorumu 

Süveyş Savaşı Kelimesi

Lütfen Süveyş Savaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Süveyş Savaşı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı? Süveyş Savaşı Ne Demek? ,Süveyş Savaşı Ne Demektir? Süveyş Savaşı Ne Demektir? Süveyş Savaşı Analizi? , Süveyş Savaşı Anlamı Nedir?,Süveyş Savaşı Ne Demektir? , Süveyş Savaşı Açıklaması Nedir? ,Süveyş Savaşı Cevabı Nedir?,Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı?,Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Süveyş Savaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Süveyş Savaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Süveyş Savaşı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Süveyş Savaşı

Süveyş Savaşı Nedir? Süveyş Savaşı Ne demek? , Süveyş Savaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı? Süveyş Savaşı Ne Demek? Süveyş Savaşı Ne Demektir? ,Süveyş Savaşı Analizi? Süveyş Savaşı Anlamı Nedir? Süveyş Savaşı Ne Demektir?, Süveyş Savaşı Açıklaması Nedir? , Süveyş Savaşı Cevabı Nedir? , Süveyş Savaşı Kelimesinin Anlamı?






Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir?

Süveyş Krizi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Süveyş Savaşı sayfasından yönlendirildi)
Süveyş Krizi
Arap-İsrail savaşları, İsrail-Filistin çatışması ve Soğuk Savaş
TarihEkim 1956 - Mart 1957
Bölge
Sonuç

Sovyetler Birliği ve ABD müdahale etti.

  • Koalisyon askeri zaferi
  • Mısır'ın politik zaferi
  • İsrail, Sina Yarımadası'nı işgal etti (1957'ye kadar).
  • Birleşmiş Milletler gözetiminde ateşkes
  • Tiran Boğazı, İsrail'e yeniden açıldı.
Taraflar
Mısır Mısır İsrail İsrail
Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Fransa Fransa
Komutanlar ve liderler
  • Mısır Abdülhakim Amir
  • Mısır Saadedden Mutawally
  • Mısır Sami Yassa
  • Mısır Jaafar al-Abd
  • Mısır Salahedin Moguy
  • Mısır Raouf Mahfouz Zaki
Güçler
Mısır 300.000[1]
  • İsrail 175.000
  • Birleşik Krallık 45.000
  • Fransa 34.000
Kayıplar
İsrail:
  • 231 ölü[7]
  • 899 yaralı
  • 4 esir[8]
Birleşik Krallık:
  • 16 ölü
  • 96 yaralı
Fransa:
  • 10 ölü
  • 33 yaralı

Süveyş Krizi, Süveyş Savaşı ya da İkinci Arap-İsrail Savaşı[9][10] (Arapça: أزمة السويس /‎ العدوان الثلاثي‎ Azmat al-Suways / al-ʻUdwān al-Thulāthī , “Süveyş Krizi” Fransızca: Crise du canal de Suez; İbranice: מבצע קדש‎ Mivtza' Kadesh "Kadeş Operasyonu" ya da מלחמת סיני Milẖemet Sinai, "Sina Savaşı"), 1956 yılında, bir tarafta Mısır; diğer tarafta İngiltere, Fransa ve İsrail; üçüncü tarafta Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler’in olduğu diplomatik ve askeri karşılaşmalarla gerçekleşmiş krizdir.[11]

Saldırılar, Mısır Başkanı Nasır’ın 26 Temmuz 1956 tarihinde, Süveyş Kanalı’nı kamulaştırma isteğinden, İngiltere ve ABD’nin Aswan Barajı’nın kurulmasını reddetmesinden ve Mısır’ın Nasır yönetiminde Sovyetler Birliği’ne ve Çin’e yaklaşmasından dolayı meydana geldi.[12] Süveyş Kanalı’nın kamulaştırılması en keskin neden oldu. Saldırıların ana amacı Nasır’ı yönetimden almak ve kanal üzerindeki Batı kontrolünü tekrar sağlamaktı.[13] İsrail’in Mısır'ı işgal etmesinden bir gün sonra, İngiltere ve Fransa toplu bir ültimatomla İsrail ve Mısır’ı uyardılar ve ardından Kahire’yi bombalamaya başladılar. İngiliz ve Fransız güçleri yıl sonundan önce ülkeden ayrıldılar ama İsrail güçleri 1957'nin Mart'ına kadar ülkede kaldılar.[14]

Çatışmanın temeli[değiştir | kaynağı değiştir]

1950'lere gelindiğinde Mısır'da egemen bir devlet kurulmuş olmasına rağmen Süveyş Kanalı'nın denetimi Batılı devletlerin kontrol ettiği kanal şirketindeydi. Süveyş Kanalı yoluyla başta Birleşik Krallık ve Fransa olmak üzere birçok Batı Avrupa devleti, Körfez ülkelerinden petrol alıyordu.

Mısır'da 1952 yılında iktidara gelen Cemal Abdünnasır, ülkesini askerî yönden güçlendirmeye ve İsrail karşısında üstün duruma geçmeye çok önem verdi. Bu amaçla Sovyetler Birliği'ne yaklaşmaya ve Çekoslovakya üstünden silah almaya başladı. Ayrıca, Asuan Barajı'nı bitirip ülkenin ekonomik kalkınmasını sağlamak istiyordu. Fakat bunlar için büyük miktarda mali yardıma ihtiyacı vardı. ABD ve Birleşik Krallık'tan kredi almayı denediyse de bu iki ülke Mısır'ın Doğu Bloku'ndan silah alması ve İsrail karşıtı militanları desteklemesi sebebiyle kredi vermediler.

Bunun üzerine Nasır, ihtiyacı olan mali gücü sağlamak için Süveyş Kanalı'nı işleten kanal şirketini millîleştirdiğini açıkladı. Kanal şirketinin hisselerinin değerini sahip devletlere ödeyeceğini açıkladıysa da bu karar Birleşik Krallık ve Fransa'dan çok büyük tepki aldı. Çünkü bu iki devlet için Süveyş Kanalı, Basra Körfezi'ndeki devletlerden aldıkları petrolün taşınması için çok önemliydi. Bu nedenle burada, Sovyetler'e yanaşmaya başlayan Mısır'ın denetim kurması tehlikeliydi. Ayrıca çok kârlı olan kanal şirketi hisselerini Mısır'a devretmek istemiyorlardı.

Birleşik Krallık, Fransa ve İsrail Anlaşması[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlaşmazlığı çözmek için toplanan Londra Konferansı'ndan sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Birleşik Krallık Başbakanı Anthony Eden Paris'e gitti. Paris dışındaki Sevr'de toplanan Birleşik Krallık, Fransa ve İsrail, Mısır'a askerî müdahale kararı aldı. Buna göre İsrail, Mısır'a saldıracak; Birleşik Krallık ve Fransa ise savaşanları ayırmak bahanesiyle bölgeye asker çıkartıp kanalı işgal edeceklerdi. İki ülke arasındaki çatışmalar durdurulduktan sonra ise “daha başka çatışmaları önlemek ve dünya ticaretinin bölge savaşlarından etkilenmemesini sağlamak” amacıyla bölgede kalıcı bir Britanya-Fransız birliği konuşlandırılacaktı.

Birleşik Krallık ve Fransa'nın saldırısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlaşmaya göre İsrail 29 Ekim 1956'da Sina Yarımadası'nı işgale başladı. Derhâl harekete geçen Birleşik Krallık ve Fransa, Mısır'a bölgeye asker yollayarak savaşı durdurmayı önerdi. Nasır'ın bunu reddetmesinin ardından ise iki devlet askerî harekâta başladı. Birleşik Krallık'tan ve Fransa'dan birçok uçak gemisinin katıldığı harekât 5 Kasım'a kadar hava saldırısı, sonrasında ise paraşütçü birliklerin indirilmesi şeklindeydi.

Taktik açıdan harekât çok başarılı oldu. Britanyalı ve Fransız birlikleri, Mısır birliklerini yenip kolayca kanalı ele geçirdi ve bölgeye hâkim oldu.

Savaşın bitişi ve barış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sovyetler ve ABD'nin Tepkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hem Sovyetler Birliği hem de Amerika Birleşik Devletleri bu saldırıya karşı cephe aldılar. ABD ve Sovyetler'in savaşa karşı ortak tavır koymaları, Soğuk Savaş'ın ender olaylarından biridir. Sovyetler'in, Mısır'dan çekilmemeleri durumunda Paris ve Londra'ya nükleer saldırı yapma tehdidi sonrasında Birleşik Krallık ve Fransa ateşkes ilan edip geri çekilmek zorunda kaldı. Kasımda başlayan geri çekilme aralık ayında tamamlandı.

Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler'in Doğu Avrupa'da yayılmasına büyük tepki gösterdiği hâlde kendi müttefiklerinin benzer emperyalist amaçlar için savaşması karşısında hem kendi içinde hem de uluslararası ortamda tepki görmüştü. Bu nedenle harekâta karşı çıkmış ve Sovyetler’in saldırı tehdidi karşısında Birleşik Krallık ve Fransa'yı yalnız bırakmıştır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Süveyş Krizi'nin daha büyük bir çatışmaya dönüşmesi ve Doğu-Batı Blokları arasında bir savaş şeklini almasından korkuyordu.

ABD'nin bu harekâta karşı olmasındaki diğer bir neden ise bu savaşla bölgedeki Batı karşıtı akımların güçlenip Arap ülkelerinin Sovyetler'e yanaşmasıydı. Petrol sebebiyle çok önemli olan bu bölgede Sovyet etkisi, ABD için kabul edilemez olurdu.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü[değiştir | kaynağı değiştir]

Savaş’ın sonlanmasıyla, Kanada Dışişleri Bakanı Lester Pearson, Birleşmiş Milletler Barış Gücü kurularak Gazze Şeridi’ne ve Sina Yarımadası’na yerleştirilmesini önerdi. Birçok ülkenin katılımıyla oluşturulan bu gücün “barış sağlanıncaya kadar Mısır ve İsrail'in savaşmasını engellemek” sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyordu.

1967’ye kadar bölgede kalan Barış Gücü, bu tarihte çekilmiş ve hemen ardından Altı Gün Savaşı çıkmıştır.

Savaşın sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Süveyş Krizi'nin en önemli sonucu, Avrupa devletlerinin zayıflığını göstermesi oldu. Yarım yüzyıl öncesinde dünyaya mutlak egemen olan Birleşik Krallık ve Fransa'nın artık ABD'nin askerî desteği olmadan hareket edemeyeceği ortaya çıkmıştı. Bu, dünya hâkimiyetinin Avrupa'dan ABD ve Sovyetler'e geçtiğinin ilanı olmuştur.

Süveyş Krizi, Birleşik Krallık'ın Falkland Adaları Savaşı'na kadar ABD'nin desteği olmadan yaptığı son harekâttır. Bu süre içinde Birleşik Krallık, askerî harekâtlarında hep ABD'nin desteğini arayacaktır.

Fransa'da ise General de Gaulle, Fransa'nın dış politika amaçları için ABD'ye güvenemeyeceğini anlamıştır. İktidara geldikten sonra de Gaulle, Fransa'nın bağımsız bir politika izleyebilmesi için nükleer silah geliştirilmesine başlayacak ve Fransa'yı NATO'nun askerî kanadından çekecektir.

Süveyş Krizi'nden Nasır, Arap dünyasının en güçlü lideri olarak çıktı. Mısır, savaşı kaybetmiş ve büyük asker kaybı vermiş olmasına rağmen Süveyş Kanalı üzerinde denetimini kurmuştu. Mısır'da 1881 yılından beri var olan Britanya etkisi ortadan kaldırılmıştı.

Süveyş Krizi sonrasında Nasır yükselirken, Birleşik Krallık'ta Başbakan Anthony Eden istifa etmek zorunda kalıyordu.

Birleşik Krallık ve Fransa'nın zayıflığının ortaya çıkması ve Mısır'ın ayakta kalması kolonilerin bağımsızlaşma sürecini hızlandırdı. Bu iki devletin kalan kolonileri ileriki yıllarda bağımsız oldular.

Mısır'ı kurtaran, Birleşik Krallık ve Fransa'yı geri çekilmeye zorlayan Sovyetler Birliği'ydi. Bu tarihten sonra bölgede Sovyetler'in prestiji hızla artmaya başladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Casualties in Arab–Israeli Wars 10 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Jewish Virtual Library
  2. ^ a b Varble, Derek The Suez Crisis 1956, Osprey: London 2003 page 90
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2012. 
  4. ^ Schiff, A History of the Israeli Army, 1870–1974, p. 70, Straight Arrow Books (1974)
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2012. 
  6. ^ Israel – The Suez War of 1956: U.S. newsreel footage. Etkinlik zamanı: 0:30–0:40. 21 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2012. 
  7. ^ Israeli Casualties in Battle 22 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Jewish Virtual Library
  8. ^ Dupuy, R. Ernest; Dupuy, Trevor N. (1994). The Collins Encyclopedia of Military History. HarperCollins. s. 1343. 
  9. ^ The Suez Crisis is also known as the Suez War or 1956 War, commonly known in the Arab world as the Tripartite aggression; other names include the Sinai war, Suez–Sinai war, 1956 Arab–Israeli War, the Second Arab–Israeli War, Suez Campaign, Sinai Campaign, Kadesh Operation, and Operation Musketeer
  10. ^ "Port Said Remembers 'Tripartite Aggression' of 1956'". Daily News Egypt. 4 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  11. ^ Roger Owen "Suez Crisis" The Oxford Companion to the Politics of the World, Second edition. Joel Krieger, ed. Oxford University Press Inc. 2001.
  12. ^ "Suez crisis" The Concise Oxford Dictionary of Politics. Ed. Iain McLean and Alistair McMillan. Oxford University Press, 2003.
  13. ^ Mayer, Michael S. (2010). The Eisenhower Years. Infobase Publishing. s. 44. ISBN 9780816053872. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  14. ^ Painter 2012, s. 32.

Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Nedir? :Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? ile ilgili Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Ne Demektir? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Açıklaması Nedir? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Cevabı Nedir? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Açıklaması? :Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Gerçek mi? :Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? ile ilgili Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Hakkında? :Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? ile ilgili Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Süveyş Savaşı nedir?, Süveyş Savaşı anlamı nedir?, Süveyş Savaşı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dinigeer Yilamujiang, Phenacodus, Bob Lanier, Gemini (takımyıldız), Yemişli, Çatalzeytin, Artemis 1, Time Magazine, Landkreis Göppingen, TCDD E14000, Kenwyn, Eskişehirde 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Arap Cumhuriyetleri Birliği (1972), Zhengtong, Omignano, Güler misin Ağlar misin, Ayran Tren İstasyonu, Caroline Wozniacki, Duchy of Cornwall, Lambros Papakostas, Alyona Lanskaya, Federico Marchetti, Fariborz Raisdana, Ertuğrul Kaya, Villarbasse, Kral TV Video Müzik Ödülleri TSM en iyi sanatçı ödülü, Fred Toye, Eric Fellner, Jacques Mamounoubala, HK Metallurg (Novokuznetsk), Caroline Herschel, Cayatu Han Tuğ Timur, Ion Ustian, Brendan Gleeson, Kalkan volkan, Nettelsee, Nesimi Çimen, 1464, Fethabad, Hingham, Norfolk, Raymond Goethals, Rhipicephalus oreotragi, A.J. Cronin, Pandora Belgeleri, Ülkelere göre sıcaklık ortalaması listesi, 22, Dünyaya Karşı, Muhittin Gürün, Cherrytree Records, Kış Güneşi, Robert Mann, Harry Carey, Melvins, Karapazar, Diyadin, Suat Kılıç, Yeni, Çine, René Simões, Kopça, Theridion grandiosum, Sandy Lyle, Ten Thousand Fists, Dan Logan, Avrupa Yakası (dizi), Ptychogena, Maniheist, Philippe Pottier, Düzenli ordu, Landry Dimata, Büyükcamili, Alaca, Kolanlı, Yozgat, Megas drungarios tu stolu, Talidomid, 1957 Nemzeti Bajnokság I, Yalçın Ataman, Türkiyede buz hokeyi, 2009 Gujarat Hepatit B salgını, Tarla faresi, Tepecik, Konak, Carabus propiorthais, Avusturya Arşidükü, Sırbistan Radyo Televizyonu, Aiello del Friuli, Aster latibracteatus, Gölyaka, Agusan del Norte, Nokia 4.2, Dancing in the Rain, Youssef Aït Bennasser, Devrez Çayı, Into the Night, Rıza Nur, Baas Partisi (Irak ağırlıklı hizip), Baht Köşkü, NGC 4443, IV. Haakon, Tercan, Vehbi Dibra, Merkez komitesi, Gustave de Molinari, Vail Nadir el Halki, Demokratik konfederasyonizm, Etiyopya devlet başkanları listesi,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,