Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir?

Leninizm Nedir?

Leninizm Nedir?, Leninizm Nerededir?, Leninizm Hakkında Bilgi?, Leninizm Analizi? Leninizm ilgili Leninizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Leninizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Leninizm Ne Anlama Gelir Leninizm Anlamı Leninizm Nedir Leninizm Ne Anlam Taşır Leninizm Neye İşarettir Leninizm Tabiri Leninizm Yorumu 

Leninizm Kelimesi

Lütfen Leninizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Leninizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Leninizm Kelimesinin Anlamı? Leninizm Ne Demek? ,Leninizm Ne Demektir? Leninizm Ne Demektir? Leninizm Analizi? , Leninizm Anlamı Nedir?,Leninizm Ne Demektir? , Leninizm Açıklaması Nedir? ,Leninizm Cevabı Nedir?,Leninizm Kelimesinin Anlamı?,Leninizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Leninizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Leninizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Leninizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Leninizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Leninizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Leninizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Leninizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Leninizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Leninizm

Leninizm Nedir? Leninizm Ne demek? , Leninizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Leninizm Kelimesinin Anlamı? Leninizm Ne Demek? Leninizm Ne Demektir? ,Leninizm Analizi? Leninizm Anlamı Nedir? Leninizm Ne Demektir?, Leninizm Açıklaması Nedir? , Leninizm Cevabı Nedir? , Leninizm Kelimesinin Anlamı?






Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir?

Leninizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Leninizm veya Lenincilik, Marksizm üzerine kurulmuş siyâsî ve iktisâdî bir teoridir.

Marksizm'in bir kolu ve aşaması olarak ele alınır, Bolşevik lider Vladimir Lenin tarafından geliştirildiği kabul edilir. Leninizm'e göre Lenin, Marx'ın temel eserini üç temel noktada, yani felsefe, ekonomi ve siyasal alanlarda geliştirmiş, onu yeni koşullara uygun bir öğreti olarak ve temel ilkelerinden sapmaksızın yeniden üretmiştir.

Kısacası Leninizm, marksizmin çağın gereklerine göre hem kuramsal hem politik hem de ekonomik alanda, temel ilkelere bağlı kalarak yeniden uyarlanması olarak anlaşılır. Leninizmin marksist geleneğe en büyük katkısı demokratik merkeziyetçi örgüt yapısını savunmasıdır. Leninizm kavramı, yeni olgular ve yeni bilimsel gelişmeler doğrultusunda Marksizmin yeniden geliştirilmesi gereği üzerinden değerlendirilir ve marksizmin devrimci ve bilimsel özüne uygun olarak geliştirilmesi olarak anlaşılır.

"Leninizm" tâbiri, Lenin hayattayken çok kullanılan bir terim değildir, ancak sağlık sorunları nedeniyle ölümünden bir süre önce, Sovyet hükûmetinde aktif rolünü sonlandırdıktan sonra sıklıkla kullanılmaya ve yaygınlaştırılmaya başlandı. Asıl olarak ise 3. Komünist Enternasyonal'de (Komintern) Grigory Zinoviev "Leninizm" terimini kullandı ve terim popüler hale geldi. Bu tarihten itibaren, "leninizm" kavramı, "marksizm" içinde, onun yeni bir aşaması olarak kabul edildi ve kuramsallaştırıldı.

Bolşevik Parti[değiştir | kaynağı değiştir]

Lenin, "Ne Yapmalı?" isimli kitabında proletaryanın başarılı bir devrimi ancak devrimci bir bilince sahip olunca yapabileceği, bunun da Komünist Parti'nin "öncü parti" rolünü üstlendiği zaman gerçekleşebileceğini belirtir. Aynı kitapta Lenin profesyonel devrimcilerin partiye sahip çıkmasını ve zafere yön vermesi gerektiğini söyler. Böyle bir parti de amaçlarına ancak demokratik merkeziyetçiliği uygulayarak varabilir.

Burada Lenin, ekonomizm ve sendikalizm denilen bir anlayışla tartışma halindedir. Bu anlayışlara göre, ekonomik koşullar kendiliğinden devrimci bir gelişmeyi getirecektir ve bu nedenle işçilerin sendikalarda örgütlenmesi yeterlidir. Lenin bu görüşü, reformizm olarak değerlendirir, ekonomik koşulların kendiliğinden işçi sınıfına bilinç getirecegi fikrini kabul etmez. İşçi sınıfına bilinç ancak dışarıdan götürülebilir, ve bunu yapacak olan da Proletarya'nın partisi olarak öne sürülen Bolşevik Parti'dir. Menşevik örgütlenme anlayışına karşı Lenin geliştirdiği bir örgütlenme modelidir bu. Kendini işçi sınıfının temsilcisi olarak algılayıp öne süren profesyonel devrimcilerden oluşan bir örgütlenmedir söz konusu olan.

Lenin'in görüşleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lenin kapitalizmin ancak devrimci yollarla yıkılabileceğini düşünüyordu. Lenin'e göre devrimi işçi diktatörlüğü süreci takip etmeliydi.

Leninizm'in diğer temel bir düşüncesi de emperyalizmi kapitalizmin en yüksek basamağı olarak görmesidir.[1] Lenin, kapitalizmin küresel bir sistem olurken uyguladığı hileyi (Marx bu fenomeni öngörmüştür) Marx'ın çalışmalarını geliştirerek ve güncelleyerek anlatır. Lenin'e göre, gelişmiş kapitalist ülkelerde proleter devrim gerçekleşemez, çünkü bu ülkeler işçilerine nispeten yüksek yaşam standardı ve çeşitli fırsatlar sağlar ve işçilerin devrimci bir bilince ulaşması mümkün olmaz. (bkz: İşçi aristokrasisi) Bu sebeple, ancak daha az gelişmiş ülkelerde işçi devrimi mümkün olabilir.

Fakat eğer devrim ancak fakir, gelişmemiş bir ülkede başlayabilirse burada bir sorun ortaya çıkmaktadır. Marx'a göre gelişmemiş ülkeler sosyalizmi inşa edemez, çünkü kapitalizm henüz buralarda bütün gücünü kullanmamış, sömürüsünü gerçekleştirmemiştir, işte bu yüzden dış güçler devrimi başarısızlığa uğratmak için elinden geleni yapacaktır. Buna Leninizm iki çözüm yolu önerir:

İlk önerisi çok sayıda gelişmemiş ülkenin kısa bir sürede birleşerek büyük federal bir yapı oluşturacağı, bu sayede kapitalizme karşı direneceği ve sosyalizmi kurmayı başaracağıdır. Sovyetler Birliği'nin kurulmasının temel fikri budur.

Diğer önerisi de gelişmemiş ülkelerde başlayan devrimin veya devrim ateşinin gelişmiş kapitalist ülkelerdeki devrim kıvılcımını tetikleyebileceğidir. (Lenin, örnek olarak Rus Devrimi'nin bir Alman devrimini ateşleyebileceğini ummuştu.) Gelişmiş ülke, böylece sosyalizmi kuracak ve gelişmemiş ülkelerin de aynı şeyi yapmasına yardım edecektir.

Lenin'den sonra[değiştir | kaynağı değiştir]

Leninizmin tarihsel olarak yakaladığı bir şans iktidarı elde etmiş bir işçi sınıfı öncü partisi tarafından rehber kabul edilerek prensiplerinin hayata geçirilmeye çalışılmış olmasıdır. Lenin'in ölümünden sonra Bolşevikler daha önce sadece teori düzeyinde tartışılmış konularla ilgilenmek, dünyadaki ilk işçi sınıfı iktidarını ayakta tutmak ve ülkeyi kalkındırmak gibi sorunlarla başbaşa kalırlar. Bu sorunlar ekseninde, 1917 Ekim Devrimi'ni gerçekleştiren ekip arasında ayrışmalar, düşünce farklılıkları ve tasfiyeler yaşanır. Bu parti içi mücadeleden güçlenerek ayrılan Sovyetler Birliği Komünist Partisi, kısa sürede sanayileşmek, uzun yıllar süren savaşlardan sonra tükenme noktasına gelen ekonomiyi canlandırmak ve yurttaşlarına yaşanası bir ülke yaratmak gibi görevlere soyunur. Bu kapsamda NEP, kolektivizasyon, sanayileşme hamlesi gibi atılımlar gerçekleştirilir. Lenin'den sonra partinin başına geçen genel sekreter Stalin'in uygulamaya koyduğu açılımlara atıf yapılarak stalinizm deyimi kullanılsa da Stalin'in ideolojik düzeyde ayrı bir akım olarak değerlendirilecek teorik katkıları bulunmamaktadır. Ekim Devrimi'ni izleyen iç savaş yıllarında, Kızılordu komutanlğı yapmış Bolşevik lider Troçki ise fikir ayrılıklarından ötürü partiden tasfiye edildikten sonra, fikirlerini "troçkizm" olarak adlandırılacak olan teorik sistemde toplayacaktır.

1949 yılında Çin İç Savaşı'ndan gâlip çıkan Çin Komünist Partisi'nin genel sekreteri Mao Zedong ise Çin devriminin köylü tabanlı öznel durumunu teorileştirecek ve maoizm adıyla anılacak ideolojinin temellerini atacak, buna daha sonra Üç Dünya Teorisi eklenecektir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lenin, V.İ, Emperyalizm: Kapitalizmin En Yüksek Aşaması, Sol Yayınları, 1. Baskı, 1969, ISBN 975-7399-14-0

Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Nedir? :Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? ile ilgili Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Ne Demektir? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Cevabı Nedir? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Açıklaması? :Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Gerçek mi? :Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? ile ilgili Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Hakkında? :Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? ile ilgili Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Leninizm nedir?, Leninizm anlamı nedir?, Leninizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Nükleer reaksiyon, Feridun Buğeker, Hristiyan felsefesi, Alopecosa kuntzi, Polonya, Bitki takımları listesi, Fano, Investigation Discovery Xtra, Pelin Özkılıçcı, Kubrat Han, Karmaşık sistemler, Meral Niron, Seçkin opera bestecileri listesi, Abdül Rahman Arif, Sremska Mitrovica, Beloveja Mutabakatı, Eduard Spranger, Etnolog, MusicBrainz, Yavuzselim, Beykoz, Kingpin, Süper Final, Dmitro Hreçişkin, Michel Foucault, Investigation Discovery (Türkiye), Monte Córdova, İstanbulda 1999 Türkiye genel seçimleri, Discovery Turbo Xtra HD (Türkiye), Azday Halkı, Luka Milivojević, St. Kitts ve Nevis, Ornithogalum pyramidale, Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi, Aşağısülmenli, Arguvan, The House of Blue Light, Do the Right Thing, Dünyanın yörüngesi, Moralı İbrahim Paşa, 2015 Tiflis sel felaketi, İHH, Abram, Nijlen, Hildesheim Katedrali, Three Christs, Dan najlepših sanj, Ünalan, Üsküdar, İstanbul Antlaşması (1562), Demir bağı, Discovery Channel (Türkiye), Caldwell, Shōsetsuka ni Narō, Discovery Science (Türkiye), İhsan Baysal, İnşaat atığı, Afyonda 1939 Türkiye genel seçimleri, Kadı Camii (Diyarbakır), Çizgi film, Nancy Kyes, Discovery Showcase HD (Türkiye), NGC 2832, NGC 2829, Üçlü İttifak Savaşı, Disneyland, Investigation Discovery Europe, Bucak (bölge), 3 Juno, Anthony Anderson, L.A. Reid, Demirkapı (İstanbul tramvayı), Portets, Zero Dark Thirty, Animal Planet (Türkiye), Kukonisi, Discovery Turbo Xtra HD, Jehan Alain, Investigation Discovery, Çömelen Adam, 15 Temmuz 2016 Darbesi, Uelsby, Emre Bilgin, 93. Akademi Ödülleri, Franklin Schaffner, Tuncay Temeller, Adams County, Washington, Knaanik, Steven Pruitt, Tucker 48, Legend of the Galactic Heroes, Faster (film, 2010), Flaxweiler, Büyük tarakdiş, Karapınar, Kemaliye, Doğanbey, Karaçoban, Arius, Türk Ceza Muhakemesi Kanunu, Menderes Samancılar, Hanköy Tren İstasyonu, Sieneke, 1980 NBA Seçmeleri, MTV Hits (İngiltere İrlanda),
Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?,