Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir?

Kataeb Partisi Nedir?

Kataeb Partisi Nedir?, Kataeb Partisi Nerededir?, Kataeb Partisi Hakkında Bilgi?, Kataeb Partisi Analizi? Kataeb Partisi ilgili Kataeb Partisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kataeb Partisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kataeb Partisi Ne Anlama Gelir Kataeb Partisi Anlamı Kataeb Partisi Nedir Kataeb Partisi Ne Anlam Taşır Kataeb Partisi Neye İşarettir Kataeb Partisi Tabiri Kataeb Partisi Yorumu 

Kataeb Partisi Kelimesi

Lütfen Kataeb Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kataeb Partisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı? Kataeb Partisi Ne Demek? ,Kataeb Partisi Ne Demektir? Kataeb Partisi Ne Demektir? Kataeb Partisi Analizi? , Kataeb Partisi Anlamı Nedir?,Kataeb Partisi Ne Demektir? , Kataeb Partisi Açıklaması Nedir? ,Kataeb Partisi Cevabı Nedir?,Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı?,Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kataeb Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kataeb Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kataeb Partisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kataeb Partisi

Kataeb Partisi Nedir? Kataeb Partisi Ne demek? , Kataeb Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı? Kataeb Partisi Ne Demek? Kataeb Partisi Ne Demektir? ,Kataeb Partisi Analizi? Kataeb Partisi Anlamı Nedir? Kataeb Partisi Ne Demektir?, Kataeb Partisi Açıklaması Nedir? , Kataeb Partisi Cevabı Nedir? , Kataeb Partisi Kelimesinin Anlamı?






Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir?

Ketaib Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kataeb Partisi sayfasından yönlendirildi)
Ketaib Partisi
Genel başkanSamy Cemayel
KurucuPierre Cemayel
Kuruluş tarihi1936
MerkezLübnan Beyrut, Lübnan
İdeolojiLübnan milliyetçiliği
Hristiyan demokrasi
Falanjizm (tarihsel/itibari)
Siyasi pozisyonSağ
Ulusal üyelik14 Mart İttifakı
Uluslararası üyelikMerkezci Demokratlar Enternasyonali
Lübnan Meclisi
5 / 128
İnternet sitesi
Lübnan

Ketaib Partisi veya Lübnan Falanjistleri (Arapça: حزب الكتائب اللبنانية, Hezb al-Kata’eb al-Loubnaniyya), sağcı Lübnan politik partisi. Resmi olarak laik bir parti olsa da, genel olarak Maruniler tarafından desteklenmektedir. 1980'lerin sonu ve 1990'larda düşüş yaşayan parti, 2000'lerin başında tekrar yükselişe geçmiştir.

İsim[değiştir | kaynağı değiştir]

Lübnan Sosyal Demokrat Partisi, Fransa'da "Phalanges Libanaises", Lübnan'da ise "Ketaib" (الكتائب اللبنانية| Kata’eb al-Lubnaniyya) ya da "Falanjist Parti" (Hezb al-Kata’eb al-Lubnaniyya) olarak bilinir. Ketaib, Arapçada "ketibe" kelimesinin çoğuludur ve Yunanca bir kelime olan "phalanx" (kıta, tabur) anlamına gelmektedir. Bu kelime İspanyolca bir terim olan "falange"ın da kökenidir.

Kuruluşları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ketaib Partisi, Pierre Cemayel tarafından, Nazi Almanyası zamanı Berlin'de yapılan 1936 Yaz Olimpiyatları'na katılan bir Olimpik atlet olarak gözlemlediği İspanyol ve İtalyan faşist partileri örnek alınarak 1936'da kurulmuştur. Hareket ilk dönemlerinde, Nazi selamı ve kahverengi gömlekleri ile dikkat çekiyordu. Ancak partinin kıyafetlerine, güçlü milliyetçiliğine ve tek bir karizmatik lidere bağlı olmalarına rağmen, hiçbir zaman faşist bir parti olmamıştır.[kaynak belirtilmeli]

Cemayel partiyi dört Lübnanlı genç ile kurdu: daha sonra Lübnan Cumhurbaşkanı olacak Charles Helou, Shafic Nassif, Emile Yared ve Georges Naccache. Partinin ilk yıllarında parti, herhangi bir dış gücün Lübnan'ı yönetmesine karşı çıkmaktaydı. Bunlar arasında Lübnan'ı ele geçirmek isteyen pan-Arabistler, kendilerini ve kültürlerini yaymaya çalışan Fransızlar da vardı. Parti Fransız mandası sırasında, Kasım 1943'te kazanılan bağımsızlığa kadar savaş verdi. Mottosu "Tanrı, Milliyet ve Aile" idi.

Falanjistlerin etkisi Lübnan'ın bağımsızlığında küçük bir rol oynamıştı ancak 1958 krizinde hükûmetin güçlü bir destekçisi olunca dikkat çektiler. Krizin sonunda Pierre Cemayel kabineye girdi ve iki sene sonra da milletvekili seçildi.

1968'de parti Lübnan'daki diğer iki büyük Hristiyan parti olan eski başkan Camille Chamoun'un partisi Milliyetçi Liberal Parti ve Raymond Edde'nin Milliyetçi Blok'u ile koalisyona girdi ve 99 milletvekili koltuğunun 9'unu kazandılar. Böylece Lübnan'ın oldukça dağınık olan politik parti sisteminde büyük bir güç oluşturdular. 60'ların sonunda parti kendi milislerini yarattı ve kısa zamanda Filistinli gerillalarla çatışmalar başladı.

Savaş dönemi ve düşüş[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 1975'te, Falanjist militanlar, Lübnan İç Savaşı'nı başlatan olaylardan biri olan otobüs katliamına karıştı. Sonraki günlerde, 8000 parti militanı, destekçileriyle beraber Filistinli militanlar ve destekçileri karşısında silahlı mücadeleye başladı.

Lübnan İç Savaşı'nda, Kuzey Lübnan'dan destek alan birçok Hristiyan militan ortaya çıktı. Bu militanlar sağcı, milliyetçi, Filistin karşıtıydılar ve ezici çoğunluğu Maruni'ydi. Ketaib Partisi bu dönemde militanlar arasında en güçlüleriydi. Parti daha sonra 1977'de sağcı Lübnan Güçleri milislerinin kuruluşuna yardım etti.

Eylül 1982'de Beşir Cümeyyil meclis tarafından Lübnan Devlet Başkanı olarak seçildi. Ancak bir aydan kısa bir süre sonra Suriye istihbaratı tarafından düzenlenen bir operasyon sonucu öldürüldü ve yerine kardeşi Emin Cümeyyil geçti. Beşir, görüşlerinde daha radikal olarak bilinmekteydi. Lübnan'daki bütün Filistinli mültecileri ülkeden atma operasyonu düzenleyerek İsrail ile imzalanacak bir barış anlaşmasının işaretini vermişti. Kardeşi Emin ise, daha ılımlı bir politika izledi.

16 Eylül 1982'de Elie Hobeika, 328 ve 3500 arasında Filistinli mültecinin İsrail askerlerinin koruması altındaki Sabra ve Şatilla mülteci kamplarında öldürülmesi olayına karıştı. 1984'te Pierre Cümeyyil'in ölümü sonrası, selefleri Elie Karame ve Emin Cümeyyil, Lübnan ordusundaki etkilerini sürdüremediler ve yeni Müslüman askerler çoğu Hristiyan olan yüksek seviyeli askerlere isyan etti. Ketaib Partisi gücünü gitgide kaybederek savaştaki etkisini büyük ölçüde yitirdi.

Suriye dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Belirli bir politikası olmayan parti, birkaç farklı gruba bölündü. Georges Saadeh partinin kontrolünü 1986'dan 1998'deki ölümüne dek devam ettirdi. Suriye etkisine ılımlı bakıyordu. 1999'da Münir Hajj parti başkanı oldu ve 2002'de yerine Karim Pakradouni geçti. Emin Cümeyyil 1988'de parti yönetimindeki rolü bitince, Samir Geagea'nın Lübnan Güçleri ile çatışıp, daha fazla Hristiyanlar arasında sorun yaratmamak için Lübnan'ı terk etmişti. 2000'de Suriye'nin Lübnan üstündeki etkisine karşı çıkmak ve oğlu Pierre'in seçim kampanyasına destek olmak için ülkeye geri döndü. Oğulları Pierre ve Samy, 1997'de dönüp partinin tabanını yeniden oluşturmak için çalışıyordu. Ancak Cümeyyil'in dönüşü parti yönetimi tarafından olumlu karşılanmadı. Cümeyyil'in destekçileri, kendilerini var olan parti liderlerinden ayrılmak için kendilerini "Ketaib Tabanı" ya da "Ketaib Reform Hareketi" olarak adlandırdı. Lübnanlılar arasında Cümeyyil, sahip olduğu büyük destek nedeniyle partinin asıl lideri olarak görülmekteydi.

Sedir devrimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mart 2005'te yaşanan Refik Hariri cinayetinden sonra Ketaib Partisi, Sedir devrimi denilen Suriye karşıtı protestolarda yer aldı. Ayrıca 14 Mart Koalisyonu'nda Gelecek Hareketi, Progresif Sosyalist Parti, Lübnan Güçleri ve diğer ufak partilerle yer aldı. Haziran 2005 seçimlerinde 4 sandalye kazandılar. 3 sandayle Cemayel'lere, biri ise liderin resmi liderliğine verildi. 2005'te yapılan bir mutabakat ile bir parlamenter blok oluşturdular. Bu uzlaşma Pierre Amine Cemayel'in parti içindeki hiziplere son verip yeni bir sayfa açma isteğini gösteriyordu. Mutabakat sonucu Amine Cemayel partinin onursal başkanı olurken, Pakradouni başkanlığa devam etti. Amine'in ikinci oğlu olan ve kendi politik görüşlerini amcası Beşir Cemayel doğrultusunda geliştiren Samy Cemayel, Pakradouni'ye ve Suriye bağlantısına oldukça karşıydı ve mutabakata karşıydı. Bu nedenle Samy partiden ayrılıp bir düşünce grubu olan Loubnanouna'yı (Benim Lübnan) kurdu.

Siniora Hükümeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Haziran 2005'te parti Fuad Sinyora hükûmetinde yer aldı ve Pierre Emin Cümeyyil, endüstri bakanlığı yaptı. Pierre partinin yeniden organize edilmesi ve gelişmesinde önemli rol oynadı. Kasım 2006'da öldürülmesi parti için büyük bir şoke oldu. Cinayetten Suriye istihbaratı ve "Fateh Al Islam" örgütü suçlandı. Diğer 14 Mayıs Hareketi partileri ile birlikte Ketaib Partisi, Hizbullah karşısında Lübnan hükûmetini savundu.

Eylül 2007'de bir başka Ketaib milletvekili Antoine Ghanem arabasına konulan bir bomba ile öldürüldü. Pierre Cümeyyil'in öldürülmesinden sonra düzenlenen özel seçimde parti sandalyeyi Özgür Vatansever Hareketi'nden Michel Aoun'a kaptırdıkları için Ghanem cinayetinden sonra Solange Cemayel partinin tek milletvekili oldu.

2007'de Samy Gemayel ve Loubnanouma hareketi üyeleri Ketaib'e tekrar katıldı ve partide bir yenilik yarattı. Pierre'in ölümü ve Samy'nin politik düşünceleri partiyi yine halkın önüne çıkardı.

2009 seçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 seçimlerinde Ketaib Partisi 5 sandalye kazanmayı başardı. O yıl Samy Cümeyyil, Nadim Cümeyyil (Beşir Cümeyyill'in oğlu), Elie Marouni, Fady el-Haber ve Samer Saade parlamentoya girdi. Başbakan Saad Hariri'nin ilk hükûmetinde Ketaib Partisi, sosyal hizmetler konusunda görevlerde yer aldı.


Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Nedir? :Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? ile ilgili Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Ne Demektir? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Cevabı Nedir? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Açıklaması? :Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Gerçek mi? :Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? ile ilgili Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Hakkında? :Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? ile ilgili Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kataeb Partisi nedir?, Kataeb Partisi anlamı nedir?, Kataeb Partisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
EC Flamengo, Aldwick, Mikrobiyolojik kültür, Polokwane, Nanuqsaurus, SuperPuchar Polski, Sol portal, Percocypris, Proses akış şeması, Gennadi Zyuganov, Titreşimsel spektroskopi ve izotop etkisi, Favria, Humboldt Nehri, Villa dOgna, Üzeyir Garih cinayeti, Rue des cascades, Claude Chappe, Pinhal Interior Norte, Achillea obscura, The Who, Avigliana, 9. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Tomi Poikolainen, Urusei Yatsura, Fırat Irmağı, Kuir teori, FC DAC 1904 Dunajská Streda, Cenaze namazı, Litvanya Silahlı Kuvvetleri, Görsel sanatlar, Kenan Evrenin Anıları, Claude Chabrol, NGC 4292, Laibin, Ulah, Matthew Rhys, Demir Gökgöl, Fatma Zehra Köse, Temmuz 19, Strepsirrhini, Claude Brasseur, Anisodactylus, Etimesgut Havalimanı, Durupınar, Elazığ, Souto da Velha, Kenny Baker, Kazuya Maekawa, Penis eğriliği, Tell Asmar, Enerji kaynakları, Claude Berri, Avon Nehri, Nature Boy, Sinopta 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Salih Bolat, Ryn Çölü, Vinnie Paul, Ahmetler, Biga, Türkmenistan Ulusal Marşı, Tuvalu Genel Valisi, Civilization III, The Ministry of Ungentlemanly Warfare, Perchtoldsdorf, 2021 Aralık ABD Kasırgası, Türkiye 19 yaş altı millî futbol takımı, Wan Chai, Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Emmy Ödülü, Otto (Yunanistan), Giovanni Antonio Amadeo, Zoli Ádok, Steve Davis, William Herschel, Mauropotamos Muharebesi, Philip Warren Anderson, Claude Adrien Helvétius, 1948 FA Cup Finali, Hybopsis, Güney Kafkas dilleri, Çindeki üniversiteler listesi, Kafamda Bir Tuhaflık, Arctosa brauni, Natuk Baytan, Loret Sadiku, Clare Kontluğu, Youssef Aït Bennasser, Tskalsimeri, Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Aktris Emmy Ödülü, Renato Ibarra, Piyasa ekonomisi, Süper FM, Clairvauxlu Bernard, Roman Zozulya, Ultraviyole B, Ermenistan Kamu Televizyonu, Tiflis Devlet Sanat Akademisi, İnsan biçimcilik, Giresun, Clairvauxlı Bernard, Adıyaman milletvekilleri listesi, The Hills Have Eyes 2,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,