Müstahzar anlamı nedir

Müstahzar anlamı nedir Nedir?

Müstahzar anlamı nedir Nedir?, Müstahzar anlamı nedir Nerededir?, Müstahzar anlamı nedir Hakkında Bilgi?, Müstahzar anlamı nedir Analizi? Müstahzar anlamı nedir ilgili Müstahzar anlamı nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Müstahzar anlamı nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Müstahzar anlamı nedir Ne Anlama Gelir Müstahzar anlamı nedir Anlamı Müstahzar anlamı nedir Nedir Müstahzar anlamı nedir Ne Anlam Taşır Müstahzar anlamı nedir Neye İşarettir Müstahzar anlamı nedir Tabiri Müstahzar anlamı nedir Yorumu 

Müstahzar anlamı nedir Kelimesi

Lütfen Müstahzar anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Müstahzar anlamı nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Müstahzar anlamı nedir Ne Demek? ,Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir? Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir? Müstahzar anlamı nedir Analizi? , Müstahzar anlamı nedir Anlamı Nedir?,Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir? , Müstahzar anlamı nedir Açıklaması Nedir? ,Müstahzar anlamı nedir Cevabı Nedir?,Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?,Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Müstahzar anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Müstahzar anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Müstahzar anlamı nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Müstahzar anlamı nedir

Müstahzar anlamı nedir Nedir? Müstahzar anlamı nedir Ne demek? , Müstahzar anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Müstahzar anlamı nedir Ne Demek? Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir? ,Müstahzar anlamı nedir Analizi? Müstahzar anlamı nedir Anlamı Nedir? Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir?, Müstahzar anlamı nedir Açıklaması Nedir? , Müstahzar anlamı nedir Cevabı Nedir? , Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?






Müstahzar anlamı nedir

İlaç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Müstahzar sayfasından yönlendirildi)
İlaç
Analjezik (ağrı kesici) bir ilaç olan tilidin
Sıkça rastlanan yuvarlak tablet şeklinde ilaçlar

İlaç ya da em[1], canlı hücre üzerinde oluşturduğu etki ile bir hastalığın tanısını, iyileştirilmesi veya semptomlarının azaltılması amacıyla tedavisini veya bu hastalıktan korunmayı mümkün kılan, canlılara değişik uygulama yöntemleri ile verilen doğal, yarı sentetik veya sentetik kimyasal preparatlardır.[2] İlaçların tüketimi inhalasyon, enjeksiyon, sigara içme, yutma, derideki bir yama yoluyla emilim, fitil veya dil altında çözünme yoluyla olabilir. Ticari ilaçlar ilaç firmaları tarafından üretilir ve genellikle patentlidir. Etken maddesinin patent süresi dolmuş ve birden çok firmanın üretebildiği ilaçlara ise jenerik ilaçlar denir. İlaçlar uygulama yoluna, kimyasal özelliklerine ve etkilediği biyolojik sistemlere göre sınırlandırılabilir. Daha güvenilir ve geniş kullanım alanına sahip sınıflandırma sistemi ise Anatomical Therapeutic Chemical Classification Systemdir (ATC sistemi).

Eczacılar ilaç uzmanlarıdır.

İlaçların sindirim kanalı aracılı ile kana geçiş yoluna enteral yol denir. Bunun dışında kalan injeksiyon, buğuseptil gibi ilaç alma şekline de parenteral yol denir.

Hazırlama Şekline göre ilaçlar:

  1. Majistral ilaç: Doktor tarafından yazılan formüllü etken madde ve miktarlarına göre eczacının hazırladığı yapma ilaç şekli.
  2. Ofisinal ilaç: Farmakope' de bulunan formüle göre eczacı tarafından hazırlanan, hazır bulundurulan ilaçlardır.
  3. Preparat: Sağlık Bakanlığından alınmış ruhsatla ilaç firmaları veya ilaç laboratuvarları tarafından hazırlanan ilaçlar.

İlaçların kimyasal yapıları ile fizyolojik etkileri arasında bağlantı yoktur. Örneğin; alkollerin hem hipnotik, hem analgesik, hem de antibiyotik etkileri vardır. Çeşitli aminler de analgesik, antihistaminik ve antimalerial etki gösterebilir. Bu nedenle ilaçlar genellikle fizyolojik etkilerine göre sınıflandırılır:

  1. Sinir sistemini etkileyen ilaçlar
    1. Merkezî sinir sistemini etkileyen ilaçlar
      1. Anestetik ilaçlar
      2. Hipnotik ve sedatif ilaçlar
      3. Analgesik ilaçlar
    2. Perifer sinir sistemini etkileyen ilaçlar
    3. Otonom sinir sistemini etkileyen ilaçlar
  2. Kalp ve damar sistemini etkileyen ilaçlar
  3. Sindirim sistemini ve bağırsakları etkileyen ilaçlar
  4. Solunum sistemini etkileyen ilaçlar
  5. Kemoterapik etki gösteren ilaçlar
  6. Vitaminler ve hormonlar
  7. Dezenfektan ve antiseptik etki gösteren ilaçlar

İlaç iki bölümden oluşur :

  1. Etkin madde (drog): Canlıda fizyolojik etki gösteren bir veya birkaç kimyasal madde karışımıdır.
  2. Taşıyıcı (sıvağ): Etkin maddenin hasta tarafından kolay alınabilmesi veya iyi doze edilebilmesi için katılan fizyolojik etkisi olmayan kimyasal maddelerdir (glukoz, parafin, gliserin gibi).

İlaçlar etkilerine veriliş yoluna göre iki şekilde gösterir:

  1. Lokal etki: İlacın uygulandığı bölgede oluşturduğu etkidir.
  2. Sistemik etki: İlacın kana karışıp dokulara yayıldıktan sonra organizmada oluşturduğu etkidir.

İlaçların reçeteleme şekilleri

  • Reçetesiz ilaçlar
  • Reçeteli ilaçlar
  • Kontrole bağlı ilaçlar
  • Kırmızı reçeteye bağlı ilaçlar
  • Yeşil reçeteye bağlı ilaçlar
  • Mor reçeteye bağlı ilaçlar
  • Turuncu reçeteye bağlı ilaçlar

İlaçların saklama koşulları

  • Günümüzde pek çok ilaç oda sıcaklığında saklanabilir.
  • Soğuk zincirde saklanması gereken ilaçlar. (2-8 derece)
  • Işık almayan ortamda saklanması gereken ilaçlar.
  • Kuru yerde saklanacak ilaçlar.

İlaç son kullanma tarihi İlacın kalitesini belli bir tarihe kadar güvence altına alınması. Ülke koşullarına göre üretici firma bazen hızlandırılmış deneylerle (yüksek ısı ve nem) bazen de uzun süreli denemelerle bu tarihi belirler.[3] Bazı ilaçların bu uzun süreli deneyler sonunda son kullanma tarihlerinde uzaklaşma söz konusu olabilir.

İlaçların farmasötik şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablet[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablet formunda bir veya daha fazla etken madde yardımcı maddelerle birlikte genellikle toz şeklinde baskı ile veya kaplanarak katı hale getirilirler. Şeker kaplı renkli olanlarına draje denir. Kontrollü salınan ve uzun süre etkin olanları vardır. Oral yolla yutularak, dil altı, vaginal ve makattan kullanılanları vardır. Ağızdan kullanımda bir ilaç mide, bağırsak ve kalınbağırsakta emilebilir. Genellikle dolaşıma girerek etkisini gösterir. Çoğunlukla üretildikleri hal etkin halleridir. Bazıları midede veya emilim sırasında, bazen emildikten sonra karaciğerde aktifleşelerek etkin hale gelir. Bazıları da belli ölçüde yıkılarak bu geçişlerde bozularak etkinliği düşebilir. Bazı ilaçların yenilen yemeklerle emilmesi azalabilir.[4] Demir preparatları Çay, Süt ürünleri ile etkisiz hale gelir. Bazı ilaçlar mutlaka aç kullanılmalıdır. Osteoporoz ilaçları ve Hipertansiyon ilaçları vs.. Bazı ilaçlar yemekten yarım saat önce kullanılmalıdır: kusmaya karşı olan ilaçlar, bazı diyabet ilaçları vb. Bazı ilaçlar yemek arasında, bazıları ise tok kullanılmalıdır. Bazıları Yardımcı maddeler; Sıkılaştırıcılar, akışkanlaştırıcılar, tatlandırıcılar,kaydırıcılar ve pigmentler olabilir.

Efervesan tablet[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslında tablet halinde hazırlanır, farklı olarak suda eritilerek kullanılan preparatlardır. Dahilen ve haricen kullanılan türleri vardır.

Kapsül[değiştir | kaynağı değiştir]

İlacın içeriğinin belli bir bölgeye kadar gastrointestinal sisteme karışmaması veya uygun formülasyon kaygısı gibi nedenlerle bazen ilaç etken maddesi dolgu maddesiyle birlikte değişik materyallerden yapılmış kapsüller içinde verilir.

Flakon[değiştir | kaynağı değiştir]

Üstü lastik kaplı küçük steril cam şişecik. Çoğunlukla içinde enjeksiyonluk toz bulunur. Bu tozlar çözelti içerisinde bozulabileceğinden ampul yerine, flakona konur. Yanlarında genellikle izotonik enjeksiyon sıvağı içeren ampul bulunur. Bazı demir preparatları oral yolla kullanılan flakonlar halindedir.[5]

Ampul[değiştir | kaynağı değiştir]

Enjeksiyon uygulamalarında kullanılan ilaçların saklanmasında kullanılır. Çoğunlukla im (kas içine) ve iv (damar içine) uygulanır. Steril ve izotonik hazırlanırlar.

Krem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deriye sürülerek uygulanan yarı katı preparatlardır. Su bazlıdır.

Merhem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deriye sürülerek uygulanan yarı katı preparatlardır. Yağ bazlıdır.

Şampuan[değiştir | kaynağı değiştir]

Özellikle kepeğe karşı ketakonazol içeren preparatlarda tercih edilir. Vizkoz sıvı preparatlardır.

Paket[değiştir | kaynağı değiştir]

Herhangi bir toz ilacın bir defalık dozunun özel kağıt ambalajda hazırlanmış haline denir. Oral yolla kullanılır.

Toz[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapma ilaçların çoklukla yapıldığı dönemlerde Kaşe ile hastalara sunulurdu. Artık Farmasötik bir şekilden daha çok, bazı farmasötik şekillerin içerdiği etken ve yan maddelerin fiziksel durumunu ifade edebilir. Kapsüllerde sıklıkla kullanılır.

Transdermal sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deri üstüne yapıştırılan bant. Bant ile deri içerisinde ilaç muhafaza eder. İlacı kontrollu salması avantajıdır. Uygulama bölgesinde hassasiyete neden olabilir. Uygulama bölgesinin kılsız olması tercih edilir.

İmplant sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deri altına uygulanan ilaçlardır. Salınımı kontrollü olduğu çoğunlukla tercih edilir. Etkisi aylarca sürebilir.

İnhaler sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle içinde toz bulunan havanın bazen de spreylerin çekilmesi esasına dayanan preparat. Solunum yolları hastalıklarında sıklıkla tercih edilir.

Süspansiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı içerisinde toz dağılımının bulunduğu preparatlardır. Kullanılmadan önce çalkalanmalı veya karıştırılmalıdır. Şurup ve Flakon çoklukla kullanıldığı Farmasotik şekillerdir.

Şurup[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı halde bulunan ve oral yoldan kullanılan ilaçların çoğunlukla saklamak için kullanılır. Genellikle 40-200 ml şişeler içinde bulunan çözelti, emülsiyon veya süspansiyonlardır.

Supozituar (fitil)[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel olarak makat tan kullanılan yarı katı ilaç formu.

Losyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoklukla saç ve deriye uygulanan sıvı preparatlardır.

Emülsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı içerisinde çözünmeyen başka bir sıvının emülgatör yardımıyla homojen dağıtıldığı sistemlerdir.

Damla[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle çözelti ve emülsiyon formunda göze kulağa ağıza ve buruna lokal uygulanan steril preparatlardır.

Sprey[değiştir | kaynağı değiştir]

Cilde veya ağza uygulanabilen sıvı preparatlardır.

Ovül[değiştir | kaynağı değiştir]

Vajinal suppozituar. Vajinaya uygulanan ısıyla merhem kıvamına dönüşen haricen kullanılan tablet şeklindeki ilaç formu.

İlaç türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İlaç ne demek https://sozluk.gov.tr/ 29 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Müstahzar anlamı nedir Nedir? :Müstahzar anlamı nedir ile ilgili Müstahzar anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Müstahzar anlamı nedir Ne Demektir? Müstahzar anlamı nedir Açıklaması Nedir? Müstahzar anlamı nedir Cevabı Nedir? Müstahzar anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Müstahzar anlamı nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Müstahzar anlamı nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Müstahzar anlamı nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Müstahzar anlamı nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Müstahzar anlamı nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Müstahzar anlamı nedir Açıklaması? :Müstahzar anlamı nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Müstahzar anlamı nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Müstahzar anlamı nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Müstahzar anlamı nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Müstahzar anlamı nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Müstahzar anlamı nedir Gerçek mi? :Müstahzar anlamı nedir ile ilgili Müstahzar anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Müstahzar anlamı nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Müstahzar anlamı nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Müstahzar anlamı nedir Hakkında? :Müstahzar anlamı nedir ile ilgili Müstahzar anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Müstahzar anlamı nedir Detaylar için sitemizi geziniz Müstahzar anlamı nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Müstahzar anlamı nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
PISA, Pisa, İyot heptaflorür, Etimek, Matthew Tuck, Anaokulu Polisi, Midway Games, Dil bilgisi, Balıkesir Hutbesi, NGC 7385, Fraser Adası, Oncorhynchus tshawytscha, Ekonomik Romantizmin Bir Karakterizasyonu, Kamil Ocak, Sufizm, Jeri Ryan, Türkmençay, Here I Stand (Vasil şarkısı), Honey and Clover, Küba Cumhuriyeti Kahramanı, Ayça Erturan, Derbent, Dağıstan, Arkadya, Dişli, Sorgun, Still in Love with You, NGC 4422, Arama motorları, NGC 364, Georges Brassens, Alan Eustace, Kefe Eyaleti, Cheech Marin, Jet lag, İmamiyye, Billboard Müzik Ödülleri, Viking 1, Orlando City Soccer Club, Üsküp Festivali, Daniel Rabinovich, Kötü Eğitim, Hayata Çalım At, Microsoft Lumia 950 XL, Taylor Fritz, 1955 Cannes Film Festivali, Sha Tin, Ağsu, Under the Sea, Öztürk Yılmaz, Bela Kun, Johann Ludwig Burckhardt, Ahmet Kılıç (1986 doğumlu siyasetçi), Telmen Gölü, John Wiley Sons, Mano Menezes, Kevin Kline, Elektrik mühendisliği, Akasirler, Autobianchi, Little Bighorn Muharebesi, 1981, Uneyze, Bilecikte 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Togan Gökbakar, NGC 6366, Porfiria, Jorge Filipe Monteiro, Tayyare Mektebi, Time dergisi, Tekman, Rusalka (opera), Simon Sluga, Nicole Garcia, Bernard Diomède, LG GD510 Pop, Loyolalı İgnatiusun Ruhsal Egzersizleri, Nissan Caravan, Cesur, Beserek, Yerköy, Manchester City FC teknik direktörleri listesi, Overijse, Akmazlık, Rágol, M. Bison, Crotalus durissus, Kiji Adası, Kolya, Nikolaos Kaloyeropulos, Asahi Breweries, Sacit Günbey, Molotofkokteyli, Welwyn Garden City, NGC 7229, Borgo San Dalmazzo, Abbott Laboratories, LilyPond, Sığla yağı, Kazan (şehir), Otto Diels, Nashville Muharebesi, Feodal sosyalizm,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,