Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir?

Fizyoloji Nedir?

Fizyoloji Nedir?, Fizyoloji Nerededir?, Fizyoloji Hakkında Bilgi?, Fizyoloji Analizi? Fizyoloji ilgili Fizyoloji ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fizyoloji ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fizyoloji Ne Anlama Gelir Fizyoloji Anlamı Fizyoloji Nedir Fizyoloji Ne Anlam Taşır Fizyoloji Neye İşarettir Fizyoloji Tabiri Fizyoloji Yorumu 

Fizyoloji Kelimesi

Lütfen Fizyoloji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fizyoloji İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fizyoloji Kelimesinin Anlamı? Fizyoloji Ne Demek? ,Fizyoloji Ne Demektir? Fizyoloji Ne Demektir? Fizyoloji Analizi? , Fizyoloji Anlamı Nedir?,Fizyoloji Ne Demektir? , Fizyoloji Açıklaması Nedir? ,Fizyoloji Cevabı Nedir?,Fizyoloji Kelimesinin Anlamı?,Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fizyoloji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Nedir? Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fizyoloji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fizyoloji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fizyoloji - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fizyoloji

Fizyoloji Nedir? Fizyoloji Ne demek? , Fizyoloji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fizyoloji Kelimesinin Anlamı? Fizyoloji Ne Demek? Fizyoloji Ne Demektir? ,Fizyoloji Analizi? Fizyoloji Anlamı Nedir? Fizyoloji Ne Demektir?, Fizyoloji Açıklaması Nedir? , Fizyoloji Cevabı Nedir? , Fizyoloji Kelimesinin Anlamı?






Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir?

Fizyoloji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fizyoloji çalışmalarında Leonardo da Vinci'nin erken dönem çalışmalarından biri Vitruvius Adamı.

Fizyoloji (işlevbilim), canlıların mekanik, fiziksel ve biyokimyasal fonksiyonlarını ve sistemlerinin işleyişini inceleyen bilim dalıdır.[1] Fizyolojiyle ilgilenen bilim insanlarına fizyolog denir. Fizyoloji alanında en büyük ödül Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'dür.

Fizyoloji sözcüğü, Grekçe "doğa", "köken" anlamına gelen φυσις (physis) ve "araştırma" anlamına gelen -λογία (-logia) sözcüklerinden türetilmiştir.

Hücreden organizmaya[değiştir | kaynağı değiştir]

Canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için beslenme, solunum, dolaşım, boşaltım, üreme gibi yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirirler. Tek hücreliler canlılarda yaşamsal faaliyetler tek hücre içerisindeki organeller tarafından gerçekleştirilir.

Çok hücreli canlılarda yaşamsal faaliyetler tek bir hücre tarafından değil hücre toplulukları tarafından gerçekleştirilir. Çok hücreli canlıları oluşturan hücrelerin hepsi aynı yapıda ve görevde değildirler. Canlı vücudunu oluşturan hücreler görevlerine göre farklı özellikler kazanmışlardır. Canlı vücudunu oluşturan hücrelerden bazıları birleşerek üreme görevini, bazıları birleşerek destek ve hareket görevini, bazıları birleşerek besinleri veya çeşitli gazları (oksijen ve karbondioksit) taşıma görevini, bazıları da birleşerek koruma görevini yerine getirirler.[2]

Çok hücreli canlılarda yapı ve görevleri aynı olan hücrelerin oluşturduğu hücre topluluklarına doku denir. Bitki ve hayvanlarda bulunan dokular birbirlerinden farklıdır. Bitkilerin yapısında bulunan dokulara bitkisel dokular, hayvanların yapısında bulunan dokulara hayvansal dokular denir. Çok hücreli canlılarda dokuların oluşmasıyla dokular arasında işbölümü ortaya çıkmıştır. İnsan vücudunda kan, kas, kemik, sinir, yağ, destek, salgı, epitel doku gibi çeşitli dokular bulunur. Her dokuyu oluşturan hücrelerin şekli, görevi, yapısı, büyüklüğü ve dizilişi o dokuya özgüdür. Bir dokunun hücresi ile başka bir dokunun hücresinin şekli, görevi, yapısı, büyüklüğü ve dizilişi farklıdır. Çok hücreli canlılarda aynı yapı ve görevdeki hücreler birleşerek dokuları, dokular birleşerek organları, organlar birleşerek sistemleri, sistemler de birleşerek canlı organizmayı (canlı vücudunu) oluştururlar. İşte tüm bu dizgelerin işleyişi fizyolojinin konusudur.

HücreDokuOrganSistemCanlı (Organizma) (Canlı Vücudu)

Fizyoloji genellikle bitki fizyolojisi ve hayvan fizyolojisi olarak ikiye ayrılarak incelense de, fizyolojinin kuralları hangi canlının çalışıldığına bakılmaksızın evrenseldir. Örneğin, maya hücre fizyolojisinde öğrenilenler insan hücrelerine de uygulanabilir.

Fizyolojini temel özelliği, incelediği sistemlerin durağan değil dinamik olmasıdır. Hücrelerin işlevleri, en yakın çevresindeki değişikliklere bağlı olarak sürekli değişir ve her canlı, gerek temel yaşam birimi olan hücrenin iç değişikliklerinden, gerek etkileşim içinde olduğu dış ortamın değişikliklerinden kaçınılmaz biçimde etkilenir. Bu nedenle, fizyolojik tepkimelerden çoğunun temel amacı, iç ortamdaki fiziksel ve kimyasal dengenin korunmasıdır. Bu iç denge, hayvanlarda, canlının iç ya da dış ortamdaki değişiklikleri algılayabilen duyu alıcılarıyla düzenlenir. Bu alıcıların uyarısıyla, kas, böbrekler, karaciğer ve iç salgı bezleri gibi organlarda, değişen koşullara uygun özel yanıtlar gelişir ve canlı kendisini bu yeni duruma uyarlayabilir.

Bugün fizyologlar, hücre, doku ve organlarda derledikleri bilgilerin ışığında, canlının bir bütün olarak çevresine nasıl uyum sağladığını araştırırlar. Kısacası, kalıtımın biyokimyasal temellerinden ve moleküler biyolojiden başlayarak hayvanlardaki davranış özelliklerine varıncaya değin çok geniş bir araştırma alanı bugün fizyoloji teriminin kapsamına girmiştir.

Fizyolog[değiştir | kaynağı değiştir]

Fizyoloji ile uğraşan bilim insanına denir.

Klinik fizyoloji (tıpta fizyoloji uygulamaları)[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan vücudunun mekanik, fiziksel ve biyokimyasal fonksiyonlarının ve sistemlerinin işleyişinin incelendiği fizyoloji alanı.

Fizyoloji uzmanı (Klinik fizyolog)[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan fizyolojisi alanında bilgiye ulaşma, bilgi biriktirme ve bilgi üretme becerisi gösteren; tıbbi uygulamada tanı, tedavi ve izleme amacı ile kullanılan ve fizyolojik parametreleri ölçmeyi amaçlayan yöntemleri uygulama, yorumlama, yöntemlerin doğruluk ve güvenirliklerini sınayabilme yetisine sahip, yeni yöntemler geliştirebilme becerisi kazanmış, klinik ve deneysel çalışmaları planlama, yürütme, yorumlama, bir laboratuvarı bağımsız olarak yönetme, laboratuvar güvenliğini sağlama, laboratuvar personeli eğitme konularında bilgili ve deneyimli, diğer meslektaşlarına bilgi ve konsültasyon hizmeti sağlayan bir hekimdir.

Fizyoloji laboratuvarları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Elektrofizyoloji laboratuvarı (EEG, EMG, EKG)
  2. Hematoloji laboratuvarı
  3. Kan bileşenleri ve Kan bankacılığı
  4. İmmunoloji laboratuvarı
  5. Biyokimya laboratuvarı
  6. Genetik laboratuvarı
  7. Nörofizyoloji laboratuvarı (Uyku, davranış, kognisyon)
  8. Duyu laboratuvarı (Odyoloji, görme, denge)
  9. Ağrı ve Akupunktur laboratuvarı
  10. Egzersiz laboratuvarı
  11. Solunum laboratuvarı
  12. Endokrin ve Metabolizma laboratuvarı
  13. Ürodinami laboratuvarı
  14. Hiperbarik Oksijen laboratuvarı
  15. Yükseklik-sualtı-uzay laboratuvarı
  16. Yaşlılık laboratuvarı (Geriatri)
  17. Fonksiyonel radyoloji laboratuvarı

Fizyoloji türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "physiology". Online Etymology Dictionary. 4 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017. 
  2. ^ "What is physiology?". Medical News Today. 4 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Physiology ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur


Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Nedir? :Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? ile ilgili Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Ne Demektir? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Açıklaması Nedir? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Cevabı Nedir? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Açıklaması? :Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Gerçek mi? :Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? ile ilgili Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Hakkında? :Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? ile ilgili Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fizyoloji nedir?, Fizyoloji anlamı nedir?, Fizyoloji ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımı, Hakkaride 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Gizli Evlenme, Hücresel otomat, Elias Phisoana Ramaema, Yüksek performanslı sıvı kromatografisi, Berne, Ayten Gökçer, Halep Uluslararası Stadyumu, Başkurt Devlet Üniversitesi, Michael Silberbauer, 2014 Belçika Grand Prix, Claude Bartolone, Olivier Veigneau, Musa Siraji, John Polson, Scholastic Press, Iron, Missouri, Yaban kazı, Antoine Jérôme Balard, İran Senatosu, Sala, Coleataenia, Yarışma programı, Altın Bölgesi, Meniñ Qazaqstanım, Bilgi yarışması, Kelt politeizmi, Fethullahçılar, Nadejda Krupskaya, Kin Hanedanı’nın Moğollar tarafından istilası, Zeynep Biişeva, Podgorica Havalimanı, Maribelle, Hakkaride 2014 Türkiye yerel seçimleri, 1972 Kış Olimpiyatlarında Polonya, Odipus kompleksi, Atar damar, NBA Yaz Ligi, Muhammed bin Selman, Malpınarı, Busto Arsizio, Abdullah İbni Mesud, Cumhuriyet Yurdu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tuscany, Çankırıda 1934 Türkiye yerel seçimleri, 1978 Rusya Anayasası, Danny Wilson (Kuzey İrlandalı futbolcu), CDP Curicó Unido, Mersin Atatürk Evi, İstanbul Murat Paşa Camii, Peter Eisenman, Salvia digitaloides, Mihail Speranski, Guançe Halk Kilisesi, NGC 1524, Yoluklar, Hassa, Stanton under Bardon, İbn Suud, Olga Shishigina, Saragurlar, Hakkaride 1999 Türkiye genel seçimleri, Rapides Parish, Europop, Ayın parçalanması, Üsküdar Üniversitesi, Ekrem Pakdemirli, Ağırğazı (il), Arhangel (il), Ağılköy, Eğirdir, Frederic Mishkin, Chiapas, Dianik Vika, Richard Söderberg, Milo Ventimiglia, Emet, Deus ex machina, Swiggy, Malice n Wonderland, Kamer Suresi, Ağırğazı ili, Arhangel ili, Emmanuel Frimpong, Psikopati, 1430, Radon, Ali Hüseyni Sistani, Eğitim bilimleri, Anne Neville, Temel cebir teorisi, Zeuksippos Banyoları, Kaechon, Halil İbrahim Tuna, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, ASVEL Basket, Ni (kana), Karaizel (il), Eyensura (il), Pablo Batalla,
Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?,