Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir?

Alkollü içki Nedir?

Alkollü içki Nedir?, Alkollü içki Nerededir?, Alkollü içki Hakkında Bilgi?, Alkollü içki Analizi? Alkollü içki ilgili Alkollü içki ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Alkollü içki ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Alkollü içki Ne Anlama Gelir Alkollü içki Anlamı Alkollü içki Nedir Alkollü içki Ne Anlam Taşır Alkollü içki Neye İşarettir Alkollü içki Tabiri Alkollü içki Yorumu 

Alkollü içki Kelimesi

Lütfen Alkollü içki Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Alkollü içki İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Alkollü içki Kelimesinin Anlamı? Alkollü içki Ne Demek? ,Alkollü içki Ne Demektir? Alkollü içki Ne Demektir? Alkollü içki Analizi? , Alkollü içki Anlamı Nedir?,Alkollü içki Ne Demektir? , Alkollü içki Açıklaması Nedir? ,Alkollü içki Cevabı Nedir?,Alkollü içki Kelimesinin Anlamı?,Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Alkollü içki Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Nedir? Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Alkollü içki Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Alkollü içki Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Alkollü içki - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Alkollü içki

Alkollü içki Nedir? Alkollü içki Ne demek? , Alkollü içki Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Alkollü içki Kelimesinin Anlamı? Alkollü içki Ne Demek? Alkollü içki Ne Demektir? ,Alkollü içki Analizi? Alkollü içki Anlamı Nedir? Alkollü içki Ne Demektir?, Alkollü içki Açıklaması Nedir? , Alkollü içki Cevabı Nedir? , Alkollü içki Kelimesinin Anlamı?






Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir?

İçki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Alkollü içki sayfasından yönlendirildi)
Yanan alkollü kokteyl kadehi
Absentin hazırlanışı.

İçki ya da alkollü içecek, etanol içeren bir içecektir. Likör, viski, cin, votka, rom, tekila, şarap, bira, vermut; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir.[1] Alkollü içeceklerin tarihi'nin Neolitik dönemli (yaklaşık MÖ 10.000) erken bir tarihe kadar uzanması düşünülmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi, birçok kültürde önemli bir sosyal rol oynar. Çoğu ülkede alkollü içeceklerin üretimini, satışını ve tüketimini düzenleyen yasalar vardır. Düzenlemeler, yüzde alkol içeriğinin etiketlenmesini (alkol derecesi veya alkol kanıtı olarak) ve bir uyarı etiketinin kullanılmasını gerektirebilir. Yasal içki içme yaşı dünya genelinde 15 ile 21 yaş arasında değişir. Bazı ülkeler bu tür faaliyetleri tamamen yasaklıyor, ancak alkollü içecekler dünyanın birçok yerinde yasaldır. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri birçok ülkelerde önemli sorun hâline gelmiştir.

Küresel alkol endüstrisi 2018'de 1 trilyon doları aştı.[2] Alkollü içecekler içki mağazası, süpermarket, bakkal, özel izin verilen yerlerde satılmakdadır. Alkollü içecekler evde, restoranda ve başka yerlerde servisedilebilir. Aperatif ve dijestif normalde yemekten önce (apéritif) veya sonra (digestif) servis edilen alkollü içeceklerdir. İçme kültürü, alkollü içeceklerin keyif verici ve sosyal kayganlaştırıcı olarak tüketimini çevreleyen gelenekler ve sosyal davranışlar bütünüdür.

Alkol, düşük dozlarda öforiye neden olan, anksiyeteyi azaltan ve sosyalliği artıran bir depresandır. Daha yüksek dozlarda sarhoşluk, stupor, uyuşukluk, bilinç kaybı veya ölüme neden olur.[3] Uzun süreli kullanım alkolizm, çeşitli kanser türleri, kardiyovasküler hastalık ve fiziksel bağımlılıka yakalanma riskinin artmasına neden olabilir. Alkol, dünyada yaygın kullanılan eğlence amaçlı uyuşturuculardan biridir ve şu anda tüm insanların yaklaşık %33'ü alkol kullanmaktadır. DSÖ tarafından bildirildiği üzere, alkol en yüksek risk grubu kanserojendir ve tüketiminin hiçbir miktarı güvenli kabul edilemez.[4]

2015 yılında Amerikalılar arasında yetişkinlerin %86'sı hayatı boyunca bir sefer bile olsa alkol kullanmıştı, %70'i geçen yıl ve %56'sı geçen ay içmişti.

Bileşimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Etanol (CH3CH2OH), alkollü içeceklerin etkin katkı maddesidir. Çoğunlukla fermantasyon (bazı maya çeşitlerinin etkisi ile karbonhidratların oksijensiz ortamda alkole dönüşmesi) yöntemi ile elde edilir. Etanol ilaç ya da sakinleştirici olarak da kullanılmakta olup, kullanımı ve satışı pek çok ülkede kanunlarla kontrol altına alınmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Alkol üretmek amacıyla mayanın kültürlendirilmesi işlemine mayalama denir.

%55'ten fazla etanol içeren alkollü içecekler yanıcı sıvılar olarak anılır ve kolay alev alırlar. Flaming Dr. Pepper ya da Fiery Blue Mustang gibi bazı egzotik içkiler farklı tadlarını yanma işlemine borçludurlar.

Kimya biliminde alkol, içinde bir karbon atomuna bağlı bulunan bir hidroksil grubu (-OH) ve devamında diğer karbon atomları ile hidrojenlere bağlı bulunan herhangi bir organik bileşiği ifade eden genel bir terimdir. Propilen glikol ya da şeker alkolü gibi yiyecek ve içeceklerde bulunabilen diğer alkoller, alkollü kapsamına girmezler.

Alkol miktarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir içkideki alkol konsantrasyonu genellikle hacimsel veya kütlesel yüzde ile ifade edilir. Alkol konsantrasyonunu ifade etmek için Standart derece de kullanılabilir. Standart derece yaklaşık olarak alkol yüzdesinin iki katına karşılık gelir (örneğin 80 standard derece ≈ %40 hacimsel alkol). Yaygın damıtma yöntemi ile 192 standart dereceden daha fazla alkol elde edilemez. Çünkü bu sınırın ötesinde etanol su ile azotrop oluşturur.

Pek çok maya, alkolün hacimsel olarak %18'den fazla olduğu ortamda gelişemez. Dolayısıyla, şarap ve bira gibi fermente içkiler için %18, doğal bir sınır değeridir. Çözelti içerisinde %25 alkol oranına kadar gelişebilen maya türleri de geliştirilmiştir. Ancak bu tür mayalar içki üretiminde değil, etanol üretiminde kullanılırlar. Bazı içkiler (Spiritler) fermente edilmiş çözeltinin damıtılması yoluyla üretilirler. Böylece alkol konsantre edilirken bazı yan ürünlerinden arındırılır. Bazı şaraplar, fermentasyon yolu ile ulaşılabileceğinden daha yüksek alkol yüzdesi elde etmek amacıyla, içerisine ilave alkol karıştırılarak zenginleştirilmiş şaraba dönüştürülürler.

İçki çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İçkiler, şeker ya da nişasta içeren ürünlerin fermente edilmesi sonucu elde edilen az alkollü içkilerle, az alkollü içkilerin damıtılması yöntemiyle üretilen yüksek alkollü içkilerden oluşurlar. Bazı durumlarda, şarap gibi, az alkollü içkilerin alkol miktarları, damıtma yöntemiyle elde edilen ürünlerin karıştırılması şeklinde yükseltilir. Porto şarabı ya da Sherry, bu tür zenginleştirilmiş şaraplardandır.

Biralar, kısmen kısa (tamamlanmamış) fermentasyon prosesi ve bir iki hafta ile sınırlı kısa bir yaşlandırma işlemi sonucu, %3-8 oranında alkol ve aynı zamanda doğal karbonasyon içerecek şekilde üretilir.

Şaraplar daha uzun (tam) fermentasyon prosesi ve aylar ve hatta yıllarla anılan bir yaşlandırma süreci sonucunda, %7-18 oranında alkol içerecek şekilde üretilir. Köpüklü şarap genellikle, şarabın şişelenmeden önce içerisine az bir miktarda şeker atılması şeklinde yaratılan ikinci fermentasyon işlemi ile elde edilir.

Likörler, aroma nüfuz edilmesi sonucu elde edilen, yüksek şeker katkılı içkilerdir.

Spiritler, genellikle %37,5 veya daha fazla oranda alkol içerirler. Spiritlere aroma, damıtma işlemi sırasında değil, damıtma işleminden sonra nüfuz edilir.

İçkilerin isimlerini, çoğunlukla, onların damıtıldığı kaynak maddeler belirler:

Kaynak Fermente edilen içkinin adı Damıtılmış içkinin adı
arpa bira, ale Scotch viski
çavdar çavdar birası Çavdar viskisi
mısır mısır birası Bourbon viski
buğday buğday birası Buğday viskisi, Korn (Almanya)
pirinç saki, sonti, makkoli, tuak shochu (Japonya), soju (Kore), Huangjiu veBaijiu (Çin)
armut ve elma dışındaki meyve suları şarap (genellikle üzümden) rakı, brendi, Konyak (Fransa), Branntwein (Almanya), Pisco (Peru/Şili)
Elma suyu elma şarabı, apfelwein applejack (ya da elma brendisi), Calvados, cider, lambig
Armut suyu perry veya armut şarabı armut brendisi
şekerkamışı suyu ya da molasses basi, betsa-betsa (yöresel) rom, cachaça, aguardiente, guaro
kaktüs meyvesi(agave) suyu pulque tekila, mezcal
erik suyu erik şarabı slivovitz, tzuica, palinca
pomace pomace şarabı grappa (İtalya), Trester (Almanya), marc (Fransa)
bal mead damıtılmış mead ("mead brendisi" ya da "bal brendisi")
patates ve/veya tahıl patates birası votka: Ukraynada yetişen bir patates, aksi takdirde tahıl ya da normal patates. İsveç'te aquavit ya da brännvin, Danimarka'da akvavit, Norveç'te akevitt ve İzlanda'da brennivín diye anılan, patates veya tahıldan yapılan sert bir içki.
süt Kımız Araka

Konuşma dilinde "elma şarabı" ya da "şeri brendi" şeklinde meyve belirtilmediği sürece tüm şarap ve brendilerin üzümden yapıldığı kabul edilir. Bir başka damıtılarak elde edilen içki ise cindir. Cin de votka gibi patates ya da tahıllardan damıtılarak elde edilir, ancak cin baharatlar, bazı bitkiler ve özellikle ardıç meyvesi ile tatlandırılarak üretilir. Cin içkisinin adı, Flemekçede juniper diye anılan ardıç bitkisinden ismini almış olan, Hollanda'nın genever likörü'nden gelir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2023. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2023. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2023. 

Dipnot[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Phillips, Rod (2016). Alkol Tarihi. Dilek Berilgen Cenkçiler tarafından çevrildi. Maya Kitap. ISBN 978-605-9902-53-3. 

Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Nedir? :Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? ile ilgili Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Ne Demektir? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Açıklaması Nedir? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Cevabı Nedir? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Açıklaması? :Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Gerçek mi? :Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? ile ilgili Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Hakkında? :Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? ile ilgili Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? burada bulabilirsiniz. Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Alkollü içki nedir?, Alkollü içki anlamı nedir?, Alkollü içki ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tautoga, Martina García, Moussa Traoré (1971 doğumlu futbolcu), Çöğürler Tren İstasyonu, Ariadna cephalotes, Heteropiidae, Reggie Lee, Kambriyen Patlaması, San Biagio Platani, Iriao, Morbihan, Abu Dabi Grand Prix, Vladimir Jirinovski, Tetsushi Kondo, The Crossing Guard, Pere Pons, II. Stefan Uroş Milutin, Kara eğitim, Chief technical officer, Errol Charles, Laktasyonel amenore, Hasalan, Salihli, Werner Olk, Son of Saul, Hannibal Lecter, Sungur şehristanı, Katalan dili, Nötrofil polimorf, Abdullah Öcalan, Park, Montana, 16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Álvaro Magalhães, 1988 Zambiya genel seçimleri, Afraflacilla refulgens, Ermenistan Kamu Radyosu, Grundy ili, Tennessee, Cezalandırıcı, Portogruaro, Ressam, Allan Simonsen, Gallus sonneratii, Halil Başol, Rade Serbedzija, Beyköy, Tekman, Kontralar, Elista Havalimanı, Carlo Mazzone, Birleşik Demokratlar, Metairie, Louisiana, Herman Brood, Ebu Bekir Bağdadi, Lütercilik, Cycliophora, Elizabeth Gillies, Buket Bengisu, Rizede 1973 Türkiye genel seçimleri, Bisiklet Hırsızları, NGC 820, Avustralya İngilizcesi, Nüfus sağlığı, Corneille, Kevin McCarthy, NGC 2836, NGC 4384, Philodromus minutus, Bafra Tütün Müzesi, Hakani Memmedov, Thalamita coeruleipes, Aphonopelma xwalxwal, Heves ili, Doğançay Müzesi, Montgomery County, Ohio, Yalıköy, Bulancak, The Champion, Adult Contemporary, Heze, Kadir Has Üniversitesi, The Nice Guys, Paris Meryem Ana Camii, Chis Sweet Home, Emre Eren, Adalto, Natasha Henstridge, NGC 701, WWE Raw Womens Championship sahipleri listesi, Kahve, Sırbistan Prensliği (Orta Çağ), Muharrem Usta, I. Béla, Farum, Benzaiten, 1960 FA Charity Shield, Giacomo Leopardi, Gerhard Herzberg, Aydın (eyalet), Capella (yıldız), County Tipperary, Stephen Fry, Ekonomik büyüme, Andreis,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,