Gülriz Sururi Kimdir?

Gülriz Sururi Kimdir?

Gülriz Sururi Kimdir?

Gülriz Sururi Nereli

Gülriz Sururi Kaç Yaşında? Gülriz Sururi Boyu Kaç Gülriz Sururi Kaç Kilo Gülriz Sururi Doğum Tarihi Gülriz Sururi Ne Demektir? Gülriz Sururi Anlamı Nedir?
Gülriz Sururi Kimdir? , Gülriz Sururi Nereli , Gülriz Sururi Kaç Yaşında? , Gülriz Sururi Boyu Kaç , Gülriz Sururi Kaç Kilo , Gülriz Sururi Doğum Tarihi , Gülriz Sururi Ne Demektir? , Gülriz Sururi Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Gülriz Sururi
Gülriz Sururi Kelimesinin Anlamı Nedir? Gülriz Sururi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Gülriz Sururi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Gülriz Sururi - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Gülriz Sururi - Oranlamak Gülriz Sururi - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Gülriz Sururi - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Gülriz Sururi - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Gülriz Sururi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Gülriz Sururi
Gülriz Sururi Nedir? Gülriz Sururi Ne demek? , Gülriz Sururi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Gülriz Sururi
Gülriz Sururi Kelimesinin Anlamı? Gülriz Sururi Ne Demek? Gülriz Sururi Ne Demektir? ,Gülriz Sururi Analizi?
Gülriz Sururi
Gülriz Sururi Anlamı Nedir? Gülriz Sururi Ne Demektir?, Gülriz Sururi Açıklaması Nedir? , Gülriz Sururi Cevabı Nedir? , Gülriz Sururi Kelimesinin Anlamı?

Gülriz Sururi Kimdir?

Gülriz Sururi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gülriz Sururi
Kitap imzalarken (Kasım 2016)
DoğumÖzhan Gülriz
24 Temmuz 1927(1927-07-24)[1][2][3]
Kadıköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm31 Aralık 2018 (91 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekTiyatrocu, yazar
Evlilik
Engin Cezzar
(e. 1961; b. 1997)

(e. 1999; ö. 2017)
AkrabaAli Sururi (amcası)

Özhan Gülriz Cezzar (24 Temmuz 1927, İstanbul - 31 Aralık 2018, İstanbul[4]), Türk tiyatro oyuncusu ve yazardır.

1962'de Engin Cezzar ile birlikte Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı; Kaldırım Serçesi, Keşanlı Ali Destanı oyunlarındaki rolleriyle tanınır. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen devlet sanatçısı ünvanına layık görülmüştür. Anı, roman, öykü türlerinde yayımlanmış kitapları vardır.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sultan II. Abdülhamid, amcası Abdülaziz'in ölümünden sorumlu olduklarına inandıklarını tutuklatarak Yıldız Sarayı'nda kurdurduğu büyük bir çadırda toplanan özel mahkemenin karşısına çıkarttı. Bu mahkemenin başkanlığını yapan kıdemli ceza hâkimi Ali Sururi Efendi, Gülriz Sururi'nin büyükbabasının babasıydı. Şûrâ-yı Devlet başkanı olan Nazif Sururi Bey ise büyükbabasıydı. Babası ilk operet kurucularından Lütfullah Sururi, annesi de opera sanatçısı Suzan Lütfullah'tır.[5] Babası Lütfullah Sururi aynı zamanda Ali Sururi'nin de abisidir.

1927 yılında İstanbul'da doğdu.[1][2][3] İlk kez 1942'de İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü'nde sahneye çıktı. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan Bölümlerinde eğitim gördü. Konservatuvarı bitiremeden bazı özel topluluklarda çalışmaya başladı. 1955'te Muammer Karaca Topluluğu'nda profesyonel sanat yaşamına başladı. 1960'ta Dormen Tiyatrosu'na geçti. 1961'de, bu toplulukta sahnelenen Sokak Kızı İrma'daki rolüyle en iyi kadın oyuncu olarak İlhan İskender Armağanı'nı kazandı.

1962'de tiyatrocu Engin Cezzar'la evlendi.[6] Aynı yıl eşi ile birlikte Küçük Sahne'de Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu'nu kurdu. Sokak Kızı İrma, Ferhat ile Şirin, Teneke gibi pek çok oyunda rol aldı. 1966'da "Teneke" oyunundaki rolüyle İlhan İskender En İyi Kadın Oyuncu Armağanı'nı bir kez daha kazandı. Aynı yıl Türk Kadınlar Birliği'nce "Yılın Kadını" seçildi. Haldun Taner'in yazdığı, Genco Erkal'ın yönettiği ve ilk olarak 31 Mart 1964'te sahnelenip uzun süre kapalı gişe oynayan "Keşanlı Ali Destanı"nda "Zilha" rolündeki başarısıyla ünü arttı.[7]

1971'de Hint Kumaşı adlı oyundaki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü üçüncü kez kazandı. 1979-1980 mevsiminde Mehmet Akan'la birlikte, topluluğun o güne dek sahnelediği oyunlardan Uzun İnce Bir Yol adlı bir derleme yaptı ve gösteriminde oynadı.

Edith Piaf'ın yaşam öyküsünden Başar Sabuncu'nun oyunlaştırdığı Kaldırım Serçesi adlı oyun ile müzikli tiyatro sanatçısı olarak ustalığını gösterdi.[8] 1982-1983 sezonunda bu oyundaki yorumuyla Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü, İzmir Gazeteciler Derneğinin Altan Artemis Ödülü'nü ve Milliyet gazetesinin 1983 Süperstar Tiyatro Oyuncusu Ödülü'nü kazandı. Engin Cezzar'ın uyarladığı ve yönettiği "Filumen,[9] Edward Albee'nin "Tatlı Para" (özgün adı: Everything in the Garden),[9] Bilgesu Erenus'un yazdığı, Rutkay Aziz'in sahnelediği "Halide"[10] gibi oyunlarda rol aldı.

Dramdan güldürüye ve müzikli oyuna dek her çeşit eserde rol alan Sururi, oyunculuğunun dışında Türk tiyatrosunda yöneticilik de yaptı.

Anılarını yazarak yazarlığa başladı ve anılarını üç cilt olarak yayımlamış ve bir roman, bir öykü kitabı ve gazete yazılarından bir derleme de yayımlamıştır.[11]

1990'lı yıllarda televizyon için "A La Luna" isimli yemek programını sundu. Bu programına Barış Manço, Aziz Nesin ve Ali Kırca gibi isimler konuk olmuştu.

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen devlet sanatçısı ünvanını aldı.

1999’da kaleme aldığı "Söyleyeceklerim Var" oyununun ardından sahnelere veda etti.[11]

2008 yılında Fosforlu Cevriye romanını müzikale uyarlayarak Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneledi. Suat Derviş, 1940'larda yazdığı bu romanı 1969'da Sururi'ye ithaf edip Cevriye'yi oynamasını istemiş ancak bu proje o zaman gerçekleşememişti.[12]

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Konçinalar Kumpanyası adlı toplulukla 2008'de kendisinin yazıp yönettiği "Biz Sıfırdan Başladık" adlı oyunu sahneye koydu.[13] 2018 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Ödülü'nü başlattı ve seçici kurula başkanlık etti.[14]

Oyuncu 31 Aralık 2018'de 91 yaşında İstanbul'da öldü. Cenazesi Feratpaşa Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.[2][3]

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü[değiştir | kaynağı değiştir]

Gülriz Sururi'nin bağışıyla 2018 yılında geçmiş bir tiyatro ödülüdür. Sururi'nin yaptığı bağışı İKSV bir fon olarak yönetir ve bu fonun geliri her yıl seçici kurulun, yaptıkları üretimlerle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla Türk tiyatrosunun gelişimine katkıda bulunduğunu belirlediği tiyatro topluluklarına ya da kişilere sunulur.[14] Seçkin Selvi, Selçuk Yöntem, Tilbe Saran, Mert Fırat'tan oluşan seçici kurula 2019'dan itibaren İKSV Genel Müdürü Görgün Taner başkanlık eder.[14]

2018 yılında Altıdan Sonra Tiyatro/Kumbaracı 50 ile Alt Kat Sanat Tiyatrosu; 2019'da Tiyatro Bereze, Bam İstanbul ve Tiyatro D22 Teşvik Ödülü'ne değer görüldü. 2020 ve 2021 ödüllerini 14 sahne paylaştı.[15] 2022'de Fiziksel Tiyatro Araştırmaları, Kadıköy Boa Sahne ve Tiyatro Hemhal, Teşvik Ödülü'nün sahibi oldu.[16]

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Rol aldığı oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönettiği oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazdığı oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1978: Kıldan İnce Kılıçtan Keskince (anı), (Doğan Kitap, İstanbul)
  • 1987: Biz Kadınlar (deneme), (Dışbank Yayınları, İstanbul)
  • 2003: Bir An Gelir (anı), (Doğan Kitap, İstanbul)
  • 2003: Girmediğim Sokaklarda (öykü), (Doğan Kitap, İstanbul)
  • 2003: Gülriz'in Mutfağından (yemek), (Doğan Kitap, İstanbul)
  • 2004: Seni Seviyorum (roman), (Doğan Kitap, İstanbul)

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül töreni Kategori Proje Sonuç
1960 İlhan İskender Armağanı Sokak Kızı Irma Kazandı
1966 İlhan İskender Armağanı Teneke Kazandı
1971 İlhan İskender Armağanı Hint Kumaşı Kazandı
1983 Avni Dilligil Ödülleri Kaldırım Serçesi Kazandı
Milliyet gazetesi Süperstar Tiyatro Oyuncusu Ödülü Kazandı
İzmir Gazeteciler Derneği Altan Artemis Ödülü Kazandı
1998 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanı Kazandı
2017 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Onur Ödülü Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "ŞURA-YI DEVLET AZASI NAZİF SÜRURİ BEY". 20 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2022. 
  2. ^ a b c "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vefat Bilgisi Sorgulama". 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2022. 
  3. ^ a b c "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezar Yeri Sorgulama". 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2022. 
  4. ^ "Gülriz Sururi vefat etti". CNN Türk. 1 Ocak 2019. 1 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2019. 
  5. ^ Bardakçı, Murat. "Gülriz Sururi, idam ve rahmet". Haberturk.com. 2 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2019. 
  6. ^ "Bir ustayı daha yitirdik.. Güle güle Engin Cezzar". Bir ustayı daha yitirdik.. Güle güle Engin Cezzar. Cumhuriyet gazetesi, 28 Ocak 2017. 26 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  7. ^ Yengin, Sibel Ateş (18 Aralık 2011). "Keşanlı Ali Destanı'nı 6 Ay Kapalı Gişe Oynadık". Akşam. 24 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  8. ^ Meriç, Murat (18 Aralık 2015). "Kaldırım Serçesi'nin Türkiye macerası". Kulturservisi.com. 19 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  9. ^ a b "Titiz Çalışma:"Filumena"". Cumhuriyet. 14 Kasım 1984. 24 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2017. 
  10. ^ "Gülriz Sururi, Halide Edip'i Canlandırıyor". Tozlumagazin.com. 24 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2017. 
  11. ^ a b Özvarış, Hazal (19 Şubat 2013). "Tesettürlü Kadınlara Nişantaşı Kafelerinde Oturmaları Emredildi". t24.com.tr. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2017. 
  12. ^ ERDEM, Umut. "Benim sahneye koyduğum gerçek Fosforlu Cevriye". Hürriyet. 14 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2022. 
  13. ^ "Gülriz Sururi ve Konçinalar Kumpanyası". İstanbul.net.tr. 24 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  14. ^ a b c "Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü - Hakkında". www.iksv.org. 23 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 
  15. ^ "2020 ve 2021 ödüllerini 14 sahne paylaşıyor". www.iksv.org. 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 
  16. ^ "2022 Tiyatro Teşvik Ödülü sahipleri belli oldu". www.iksv.org. 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Gülriz Sururi Kimdir? Kimdir?:Gülriz Sururi Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Gülriz Sururi Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Gülriz Sururi Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Gülriz Sururi Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Gülriz Sururi Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Gülriz Sururi Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Gülriz Sururi Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Gülriz Sururi Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Gülriz Sururi Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Gülriz Sururi Kimdir? Kaç Yaşında?:Gülriz Sururi Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Gülriz Sururi Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Gülriz Sururi Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Gülriz Sururi Kimdir? Nereli?:Gülriz Sururi Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Gülriz Sururi Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Gülriz Sururi Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Gülriz Sururi Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Nissan Leaf, The Whales of August, Castrocielo, Alametifarika, Muhammed Emin, 2015 FA Cup Finali, Georgetown Üniversitesi, Samara Guberniyası, Karlsruher SC, Kelt haçı, Karamanın il yolları, Shunzhi, MERCOSUR, I. Haçlı Seferi, Bahçeşehir Üniversitesi, George Town (Penang), Stilianos Mavromihalis, Grandük Dmitri Pavloviç, Gala Gölü, İmereti, Bünyan, Yorkshire, 60. Türkiye Hükûmeti, Kapadokya Rumları, Victoria Abril, Aziz Peter, Çukçiler, Batı medeniyeti, Arap İslam Cumhuriyeti, Prison, Ahmet Kural, Valea Viilor müstahkem kilisesi, Probiştip, Jeofizik mühendisliği, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Cüneyt Aldemir, Ludwig Bründl, Cengizhan Hınçal, Napoli Uluslararası Havalimanı, Sorgu, Terminal Tren İstasyonu, Geek Toys, Leonel Sánchez, Aşer, Niş pazar, İngilizcenin romanizasyonu, Kadan, Beytüşşebap, Melatonin, Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Voyager Altın Plakları, Savaş Kalaycı, Enka Spor Kulübü, Uçan sincap, Bruno Pezzey, All Elite Wrestling, Asarcık Höyük, Marina Abramović, Timurlu Hanedanı, Bektüre, Araç, Cinius Yayınları, Aragua FC, Kumdağ Çölü, Ahmet Hilmi Ergeneli, 2020 Rolling Stone Top 200 bir numaralı albümlerin listesi, HD 209458 b, Gaon Müzik Listesi Ödülleri, Drama Dizilerinde En İyi Aktris Emmy Ödülü, Ordu (şehir), Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi, Kıbrıs Türkü, Montería, Harp Okulu SK, Batnaz, 109 Piscium, 1927 Türkiye nüfus sayımı, Rastorf, You Need Me, I Dont Need You, Porrentruy, Cerattepe protestoları, BK Triumph Lyubertsy, Costa Serina, Yangel Herrera, BMW 1 Serisi (F40), İlhami Aktaş, FC Admira Wacker Mödling, Virüsler, W (dergi), Steyr HS .50, Bark, Patrick Helmes, At arabası, Rosalía (şarkıcı), NGC 377, Clydie King, Para Brahman, Yukarıçamözü, Zara, Pagos, İzlanda erkek millî hentbol takımı, Tayvandaki şehirler listesi,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,