Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir?

Filistin Otoritesi Nedir?

Filistin Otoritesi Nedir?, Filistin Otoritesi Nerededir?, Filistin Otoritesi Hakkında Bilgi?, Filistin Otoritesi Analizi? Filistin Otoritesi ilgili Filistin Otoritesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Filistin Otoritesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Filistin Otoritesi Ne Anlama Gelir Filistin Otoritesi Anlamı Filistin Otoritesi Nedir Filistin Otoritesi Ne Anlam Taşır Filistin Otoritesi Neye İşarettir Filistin Otoritesi Tabiri Filistin Otoritesi Yorumu 

Filistin Otoritesi Kelimesi

Lütfen Filistin Otoritesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Filistin Otoritesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı? Filistin Otoritesi Ne Demek? ,Filistin Otoritesi Ne Demektir? Filistin Otoritesi Ne Demektir? Filistin Otoritesi Analizi? , Filistin Otoritesi Anlamı Nedir?,Filistin Otoritesi Ne Demektir? , Filistin Otoritesi Açıklaması Nedir? ,Filistin Otoritesi Cevabı Nedir?,Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı?,Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Filistin Otoritesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Filistin Otoritesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Filistin Otoritesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Filistin Otoritesi

Filistin Otoritesi Nedir? Filistin Otoritesi Ne demek? , Filistin Otoritesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı? Filistin Otoritesi Ne Demek? Filistin Otoritesi Ne Demektir? ,Filistin Otoritesi Analizi? Filistin Otoritesi Anlamı Nedir? Filistin Otoritesi Ne Demektir?, Filistin Otoritesi Açıklaması Nedir? , Filistin Otoritesi Cevabı Nedir? , Filistin Otoritesi Kelimesinin Anlamı?






Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir?

Filistin Ulusal Yönetimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Filistin Otoritesi sayfasından yönlendirildi)
Filistin
السلطة الوطنية الفلسطينية
Es Sulta el Vataniyye el Filistiniyye

Filistin Ulusal Yönetimi
Filistin haritadaki konumu
BaşkentRamallah (Batı Şeria), Gazze (Gazze Şeridi), Doğu Kudüs (Hak iddiası)
En büyükGazze (Kontrol edilen)
Resmî dil(ler)Arapça
HükûmetYarı başkanlık sistemi
• Devlet Başkanı
Mahmud Abbas
• Başbakan
Muhammed Mustafa
Tarihçe 
• Kuruluş
4 Mayıs 1994
Nüfus
• 2009 (Temmuz) tahminî
4,136,540 (125th.)
GSYİH (SAGP)2008 tahminî
• Toplam
$11.95 milyar (-.)
• Kişi başına
$2,900 (-.)
İGE (2007)0.737
yüksek
Para birimiÜrdün dinarıc
Mısır lirasıd
İsrail yeni şekelie (JOD, EGP, ILS)
Zaman dilimiUTC+2 ( )
• Yaz (YSU)
UTC+3 ( )
Telefon kodu+970f
İnternet alan adı.ps

Filistin Ulusal Yönetimi (Arapça: السلطة الوطنية الفلسطينية/Es Sulta el Vataniyye el Filistiniyye), Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni yöneten bir idari örgüt ve devlet yapılanmasıdır.

Filistin Ulusal Yönetimi 1994'te, İsrail hükûmeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü arasında yapılan Oslo'daki uzlaşma görüşmelerinden sonra iki taraf arasındaki uzlaşma görüşmeleri sırasında 5 yıllık geçici dönem hükûmeti olarak kuruldu.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

BM paylaştırma planı, 1947

1516'dan 1917'ye dek Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti olan Filistin, 2 Kasım 1917'de Balfour bildirisinin yayınlanmasından sonra 1920 yılında İngiltere'nin manda yönetimine girmiştir.

14 Mayıs 1948 yılında İsrail Devleti'nin kurulmasının ardından Arap-İsrail Savaşları patlak vermiştir. Birleşmiş milletler 29 Kasım 1947 yılında Filistin'in paylaştırılmasına karar vermiştir. %56'sı Yahudilere %44'ü ise Filistinlilere bırakılmıştır. Kudüs'e ise Uluslararası statü verilmiştir.

İlk paylaştırmada Filistin bölgesinde yer alan Batı Kudüs, 1948 yılında Kudüs çevresinde Yahudi yerleşim birimlerinin artması ile İsrail yönetimine geçmiştir. (Kudüs'ün tamamı 1967'deki Altı Gün Savaşında İsrail'in eline geçmiştir.)

1947'deki BM paylaşımından bu yana harita oldukça değişmiş, Filistin, Batı Şeria ve Gazze olmak üzere birbirinden kopuk iki toprak parçası haline gelmiştir.

Batı Şeria ve Gazze
Uluslararası düzeyde, yönetimi tanıyan devletler

Demografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filistin'in nüfusu 9 milyon 500 bin'dir (2000 tahmini). Bu nüfusun 6 milyonu "yeşil hat" içindeki bölgede, 1 milyonu Gazze'de, 1 milyon 500 bini Batı Şeria bölgesinde yaşamaktadır. Ortalama nüfus artış hızı %3.7'dir. Önemli şehirleri Gazze, Nablus, Eriha, Ramallah, El Halil'dir.

Nüfus yoğunluğu ise 300'dür. Ancak nüfus yoğunluğu konusunda bölgeler arasında büyük bir dengesizlik mevcuttur. Gazze Şeridi'nin alanı 400 km² kadar olduğundan bu bölgede düşen insan sayısı 2500'ü bulmaktadır. Bu bölgedeki nüfus yoğunluğunun bu kadar fazla olmasının sebebi 1948'de işgal edilmiş topraklardaki Filistinlilerin birçoğunun bu bölgeye göç etmeye zorlanmış olmasıdır. Bu yüzden Gazze Şeridi'ndeki nüfusun üçte ikisi mülteci kamplarında yaşamaktadır. Batı Şeria bölgesinde nüfus yoğunluğu 200 civarındadır. "Yeşil hat" içinde kalan bölgenin yaklaşık 12 bin km²'lik bölümünü Negev ve Eilat çölleri oluşturur ve bu bölgelerde nüfus yoğunluğu oldukça düşüktür. Bu yüzden bu topraklardaki 6 milyon nüfusun büyük çoğunluğu 8 bin km²'lik alana yayılmıştır. Dolayısıyla bu bölgede de ortalama nüfus yoğunluğu 700 civarındadır.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filistin Ulusal Yönetimi'nin ekonomisi büyük ölçüde İsrail ile ikili ilişkilere ve dış yardımlara bağımlıdır. Hamas'ın 2006 genel seçimlerini kazanması ile 55 milyon dolarlık vergi gelirinin Filistin Ulusal Yönetimi'ne iletilmesi İsrail tarafından durdurulmuştur. Ayrıca Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalar da ekonomiyi olumsuz etkilemektedir. Son BM araştırmalarına göre işsizlik %39'a, yoksulluk %67'ye çıkmıştır.

Gazze Uluslararası Havaalanı, Filistin Yönetimi tarafından Refah şehrinde inşa edildi, ancak 2000 yılında El-Aksa İntifada'nın patlak vermesinin ardından İsrail tarafından yıkılmadan önce yalnızca kısa bir süre işletildi.

Bazı Filistinliler İsrail iş piyasasına erişime bağımlıdır. 1990'larda bazı İsrailli şirketler Filistinlileri yabancı işçilerle değiştirmeye başladı. Sürecin ekonomik olduğu ve aynı zamanda güvenlik endişelerine de değindiği görüldü. Bu, Filistin ekonomisine, özellikle CIA World Factbook'a göre nüfusun %45,7'sinin yoksulluk sınırının altında olduğu Gazze şeridine zarar verdi, ancak Batı Şeria'yı da etkiledi.

Bütçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya Bankası'na göre, PNA'daki bütçe açığı 2005 yılında yaklaşık 800 milyon dolardı ve bunun neredeyse yarısı bağışçılar tarafından finanse edildi.[1]

Mayıs 2011 itibarıyla Filistin Yönetimi, Filistinli mahkumlara ödeme yapmak için ayda 4,5 milyon dolar harcadı. Ödemeler, 30 yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunan mahkumlara 12.000 NIS (3.000 $) gibi aylık miktarları içermektedir. Filistin Yönetimi'nin mali sıkıntılarına rağmen Filistin Yönetimi tarafından finanse edilen maaşlar El Fetih, Hamas ve İslami Cihad tutuklularına veriliyor. Bu ödemeler, Öİ'nin bütçesinin %6'sını oluşturmaktadır.[2]

Ocak 2015 itibarıyla, ÖİB'nin İsrail Elektrik Şirketine 1,8 milyar NIS borcu bulunmaktadır.[3]

ÖİB, 2017'de yabancı bağışçılardan 693 milyon dolar aldı ve bunun 345 milyon doları, Şehitler Fonu aracılığıyla hükümlü militanlara ve ailelerine ödenek olarak ödendi.[4]

Yolsuzluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Filistin Politika ve Anket Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir anket, Filistinlilerin %71'inin Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi kurumlarında yolsuzluk olduğuna inandığını ve %57'sinin Gazze'de görevden alınan Filistin hükûmetinin kurumlarında yolsuzluk olduğunu söylediğini ortaya koydu. Halkın %34'ü Batı Şeria'da basın özgürlüğü olmadığını, %21'i Batı Şeria'da basın özgürlüğü olduğunu, %41'i belli bir ölçüde olduğunu söylüyor. Filistinlilerin %29'u Batı Şeria'daki insanların Batı Şeria'daki hükûmeti korkusuzca eleştirebileceğini söylüyor.[5][6][7]

Nisan 2013'te Filistin örgütü Filistin Şeffaflık için Koalisyon, kamu fonlarının çalınmasıyla ilgili 29 iddiayı araştırdığını söyledi. Ayrıca, PA'nın "kara para aklama, adam kayırma ve resmi pozisyonları kötüye kullanma sorunları olduğunu" söylediler. Daha önceki on iki iddia soruşturuldu ve çözüm için mahkemelere gönderildi. Filistin Yönetimi Adalet Bakanı Ali Muhanna yanıt olarak, "yolsuzluğun azaltılması konusunda büyük adımlar attıklarını" söyledi.[8]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "West Bank & Gaza – The Palestinian Economy and the PA's Fiscal Situation- Current Status as of February 1, 2006". World Bank. 1 Şubat 2006. 8 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 
  2. ^ Ben Zion, Ilan (3 Eylül 2012). "PA spends 6% of its budget paying Palestinians in Israeli jails, families of suicide bombers". The Times of Israel. 6 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2012. 
  3. ^ "Electricity company cuts supply to the PA over NIS 1.8 billion debt". Yedioth Internet. 29 Ocak 2015. 29 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2015. 
  4. ^ Lieber, Dov (31 Temmuz 2017). "PA payments to prisoners, 'martyr' families now equal half its foreign aid". The Times of Israel. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  5. ^ "Palestinian Public Opinion Poll No. 44". 14 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  6. ^ Savir, Aryeh (18 Haziran 2012). "Arab poll: Palestinian Authority is corrupt". Yedioth Ahronot. 22 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  7. ^ "Testimony of Jim Zanotti, Specialist in Middle Eastern Affairs, Congressional Research Service" (PDF). Chronic Kleptocracy – Corruption within the Palestinian Political Establishment. 15 Eylül 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  8. ^ "Palestinian watchdog: corruption continues". Yahoo! News. 27 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Nedir? :Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? ile ilgili Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Ne Demektir? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Cevabı Nedir? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Açıklaması? :Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Gerçek mi? :Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? ile ilgili Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Hakkında? :Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? ile ilgili Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Filistin Otoritesi nedir?, Filistin Otoritesi anlamı nedir?, Filistin Otoritesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Raj Kapoor, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı, Avrupa Yakası, Gafur Soylu, Adam de la Halle, Karanlık bulutsu, Metalurji Mühendisliği, Kaya kartalı, Sığacık Kalesi, Siyah çeneli sinek kuşu, Avrupa Yakası oyuncu listesi, Ani Ölüm, 1994 Football League Cup Finali, Ernst Stojaspal, İmad Muhammed, Anadolu Sigorta, Taverna, Conington, Huntingdonshire, Jutland Muharebesi, Bledsoe, Avrupa Yakası karakterleri listesi, Gerede, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü, San Valentino Torio, Ani Vuruş, Victorinus, Orta Afrika Futbol Federasyonları Birliği, Austin Powers in Goldmember, Plörezi, Angıllar, Gurbetçiler, Hawkshead, Prionailurus rubiginosus, Oka Nikolov, Avrupa Yakası 6. sezon, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Chris Kanyon, Angéline Nadié, Bridgemere, Ahmet Altan, Yelpaze, Bambu, Rautjärvi, Avrupa Uzay Ajansı, Atomlararası potansiyel, Kişisel gelişim, Manetho, Anguti bahşı, Avrupa Topluluğu İnsani Yardım Bürosu, Alençon (arrondissement), Yaşlanma, Özlem Tunca, Angoulême, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, On Dördüncü Doktor, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Nöroetoloji, Uluslararası Eleştirmenler Haftası, Avrupa Ortak Pazarı, Ali Münif Yeğenağa, Said Nursî, NGC 961, İçelde 1991 Türkiye genel seçimleri, Przemysław Tytoń, Cezayir tramvay hattı, Angora tırfılı, Namul, Avrupa Müzik, 1509 Büyük İstanbul Depremi, Naantali, Kazım Dinç, Christian Fassnacht, Primo (güreşçi), Kuril Adalarının işgali, Geleneksel yıldız adları dizini, Nevis, Avrupa Merkez Bankası, Moleküler biyoloji tarihçesi, Altın standardı, MyCARGO Airlines, Aden Kolonisi, İsfendiyar Açıksöz, Üttüg Kaya, João Lourenço, Brad Whitford, Gentile Bellini, Avrupa Küçük Devletler Oyunları, Angola İç Savaşı, Halıcı Kız, Malta sürgünleri, Lynsey de Paul, Karboğazı Baskını, Kamphaeng Phet Tarihî Parkı, Aşk Laftan Anlamaz, Angola devlet başkanları listesi, Avrupa Kulüpler Birliği, Kanadanın eyaletleri ve bölgeleri, Tiranlık, CA Vélez Sarsfield, Enzim ölçümü,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,