Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir?

Babıali Nedir?

Babıali Nedir?, Babıali Nerededir?, Babıali Hakkında Bilgi?, Babıali Analizi? Babıali ilgili Babıali ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Babıali ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Babıali Ne Anlama Gelir Babıali Anlamı Babıali Nedir Babıali Ne Anlam Taşır Babıali Neye İşarettir Babıali Tabiri Babıali Yorumu 

Babıali Kelimesi

Lütfen Babıali Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Babıali İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Babıali Kelimesinin Anlamı? Babıali Ne Demek? ,Babıali Ne Demektir? Babıali Ne Demektir? Babıali Analizi? , Babıali Anlamı Nedir?,Babıali Ne Demektir? , Babıali Açıklaması Nedir? ,Babıali Cevabı Nedir?,Babıali Kelimesinin Anlamı?,Babıali Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Babıali Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Babıali Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Babıali Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Babıali Kelimesinin Anlamı Nedir? Babıali Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Babıali Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Babıali Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Babıali - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Babıali

Babıali Nedir? Babıali Ne demek? , Babıali Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Babıali Kelimesinin Anlamı? Babıali Ne Demek? Babıali Ne Demektir? ,Babıali Analizi? Babıali Anlamı Nedir? Babıali Ne Demektir?, Babıali Açıklaması Nedir? , Babıali Cevabı Nedir? , Babıali Kelimesinin Anlamı?






Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir?

Bâb-ı li

Koordinatlar: 41°00′40″K 28°58′41″D / 41.01111°K 28.97806°D / 41.01111; 28.97806
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Babıali sayfasından yönlendirildi)
Bâb-ı lî Sadaret Dairesi
İstanbul Valiliği
Osmanlı Sadaret Nişanı
İstanbul Valiliği
Harita
Diğer ad(lar)İstanbul Valiliği
Genel bilgiler
TürSaray
KonumCağaloğlu, İstanbul, Türkiye
Koordinatlar41°00′40″K 28°58′41″D / 41.01111°K 28.97806°D / 41.01111; 28.97806
Mevcut kullananOsmanlı İmparatorluğu Sadrazamı
(1756–1923)
Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valisi
(1923–günümüz)
Açılış1756
Yenileme2020
Sahip Osmanlı İmparatorluğu (1756–1923)
 Türkiye Cumhuriyeti (1923–günümüz)
Bab-ı Ali Alay Köşkü Kapısı

Bâb-ı lî ya da basitleştirilmiş şekli ile Bâbıâlî, Osmanlı Devleti döneminde sadrâzam sarayına verilen isimdir. Onsekizinci yüzyıl sonlarına yakın bir zamana kadar Paşa sarayı, Paşa kapısı, Bâb-ı safî gibi adlarla da anılan sadrazam sarayına I. Abdülhamid zamanından itibaren Bâb-ı lî denilmeye başlanmıştır.[1] Günümüzde İstanbul Valiliği valilik konağı olarak kullanılmaktadır.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti, Bâb-ı lî'den idare ediliyordu. Arapçada, "kapı" anlamındaki bâb ile Farsça -ı tamlaması Arapça yüce anlamındaki âlî ile birleşti ve Osmanlıca yeni bir sözcük türetildi.

Osmanlı dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Binanın tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti büyüdükçe sadrazamların yetki ve sorumlulukları arttı. Sadrazamlar, Topkapı Sarayı'na yakın olması bakımından İstanbul'un bugünkü Eminönü ilçesindeki Cağaloğlu semtinde yaptırılan konaklarda oturmaya başladılar. 1756'da Sultan III. Osman tarafından bu semtte yaptırılan Sadrazamlık konağı ilk bilinen resmi nitelikteki Sadrazamlık binasıdır. Bina 1755, 1808, 1826 ve 1839 yıllarında tamamen, 1878 ve 1911 yıllarında ise kısmen yandı. Her seferinde yeniden inşa edildi. İlk önceleri binaya “Paşa Kapısı” ve “Bâb-ı safi” deniyordu. 1808 yılında Alemdar Mustafa Paşa'nın sadrazamlığı sırasına çıkan ayaklanma sırasında binada olan patlama sonucu bina gene kül olunca, yeniden yaptırılan binaya dönemin padişahı II. Mahmut’tan dolayı Mahmud-ı Adli dendi. Bu isim zamanla Bâb-ı Adl ya da Bâb-ı Adli isimlerine, 19. yüzyılın ikinci yarısında da Bâb-ı âli deyimine dönüştü.[2]

Osmanlı döneminde Babıali

1839 yılındaki yangına kadar bina hep ahşap olarak inşa edilmişti. 1844’te bina ilk defa olarak Stefan Kalfa tarafından kâgir olarak inşa edildi. Ayrıca o tarihten sonra bina sadrazamın yaşadığı yer olmaktan çıkarılarak tamamen bir devlet dairesi durumuna geldi. O bina, daha sonra yangınlar ve tamirler sonucu değişikliklere uğramakla birlikte günümüze kadar gelen binanın esasını oluşturmaktadır. 1878'deki yangında Şura-yı Devlet Dairesi, Ahkam-ı Adliye Dairesi, Dahiliye ve Hariciye nezaretleri tamamen yandı ve yeniden inşa edildi. 1910 yılında Babıali'ye küçük bir yapı eklendi. 1911 yılındaki yangında gene Şura-yı Devlet ve Dahiliye Nezareti ile Mektubcu, Teşrifatçı, Beylikçi, Sadaret Kalemi daireleri ve Vakanüvis daireleri tamamen yandı. Bu en son yangında zarar gören bölümler o zamanlar tek bir bina olan Babıali'nin orta bölümünü oluşturuyordu. Yangından sonra bu orta bölüm tekrar eski haline getirilmeyerek ortadan kaldırıldı. Böylece Babıali ilk defa olarak iki binaya ayrılmış oldu. 2020'de valilik tarafından Şura-yı Devlet binasının aslına uygun yeniden yapılma kararı alınmıştır ve binanın inşası günümüzde devam etmektedir. Ayrıca 2021'de inşa sırasında defterdarlık binası ise yıktırılıp yeniden inşa edilmeye başlanmıştır. Paşa Kapısı ise restore edilmektedir.

Bâb-ı li Baskını[değiştir | kaynağı değiştir]

Bâb-ı li Baskını, 23 Ocak 1913'te, Balkan Savaşı'nın yenilgiyle sonuçlanacağının anlaşıldığı günlerde Bulgar orduları Edirne ve Çatalca önlerindeyken yapıldı. İttihat ve Terakki Fırkası'nın önde gelen ismi Binbaşı Enver, yanında çalıştığı Harbiye Nazırı Nazım Paşa'nın makamını, yanında fırkanın silahşorlarından Yakup Cemil ve adamları olduğu halde bastı. Baskında Nazım Paşa öldürüldü. Daha sonra Sadrazam Kamil Paşa'nın makamına giden baskıncılar, sadrazamı silah zoruyla istifaya zorladılar. Bu olay İttihat ve Terakki'nin yönetime el koymasına giden yolu açtı. Osmanlı İmparatorluğu'nun 1914'te I. Dünya Savaşı'na Almanya safında girişi ve imparatorluğun çöküşüne varan gelişmeler zinciri de böyle başlamış oldu.

Cumhuriyet Dönemi ve Türk Basını[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde Bab-ı Ali binası İstanbul Valiliği hizmet binası olarak kullanılmaktadır

Cumhuriyetin ilanından sonra eski Sadaret dairesi Vilayet Konağı olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde de İstanbul Valilik konağı olarak hizmet etmeye devam etmektedir. Yapı üzerindeki neoklasik ayrıntılar kaldırıldı ve bina yalın bir biçimde sıvandı. 1980’lerin sonlarında ve 1997 yılında binayı eski görünümüne kavuşturmak için bazı restorasyonlar yapıldı.

Babıali'nin çevresinde Türk basınının yoğunlaşmaya başlaması, Osmanlı dönemine dayanır. Osmanlı hükûmetinin bu binada çalışması yeni ortaya çıkan Türk basınının haber kaynağına yakınlığı açısından bu binanın çevresinde odaklaşmasına neden oldu. Sirkeci'den başlayıp Babıali binasının önünden geçerek giden Cağaloğlu yokuşunun iki yanındaki ve yan sokaklarındaki matbaa ve gazete binalarını kapsayan yerin adı Babıali olarak anılmağa başlandı.

Nutuk'ta da belirtildiği üzere Kurtuluş Savaşı'nın organizasyonunun yapıldığı yıllarda Babıali, "İstanbul basını" olarak anılmış ve Kurtuluş Savaşının hazırlanmasına büyük negatif etkileri olmuştur. Bu nedenle Ankara'da yeni bir millî basın oluşturulması yoluna gidilmiştir.

Cumhuriyet döneminde hükûmetin Ankara'ya taşınmış olmasına rağmen Türk basını bu bölgede gelişmesine devam etti. Bütün 20. yüzyıl boyunca Türkiye'nin bütün önemli gazetelerinin merkezleri ve basımevleri bu bölgede bulunuyordu. Ayrıca birçok kitabevleri de bu bölgede açıldı. 1950'lerin sonlarında bölgenin yerleşim planında yeri olan başlıca gazeteler şunlardı: Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Türkiye, Vatan, Akşam, Son Posta, Son Telgraf, Yeni Sabah, İstanbul Ekspres ve Yeni Gazete. Ancak 20. yüzyılın sonlarında gazeteler bu bölgeye sığamaz oldular ve yavaş yavaş bölgeyi terk ettiler. 2005 yılında Cumhuriyet gazetesinin tarihi binasından taşınmasıyla Babıali'nin Türk basınına adını veren işlevi son buldu.

Necip Fazıl Kısakürek'se Babıali'yi, sanat çevresi olarak ele almış ve Babıali adlı eserinde hatıralarını yazmıştır.[3]

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Osmanlı Osmanlı Devletinin Merkez ve Bahriye Teşkilatı-3. Baskı, Türk Tarih Kurumu Yayınları-1998, Ord. Prof. İsmail Hakkı Uzunçarşılı
  2. ^ "İslam Ansiklopedisi Bab-ı Ali maddesi". 18 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2024. 
  3. ^ "İstanbul Valiliği web sitesi - binanın tarihçesi". 8 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2006. 



Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Nedir? :Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? ile ilgili Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Ne Demektir? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Açıklaması Nedir? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Cevabı Nedir? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Açıklaması? :Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Gerçek mi? :Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? ile ilgili Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Hakkında? :Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? ile ilgili Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Babıali nedir?, Babıali anlamı nedir?, Babıali ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Crystal Bernard, Avustralya bayrağı, Nikola Kalinić, Rusyanın federal bölümleri, Marcus Terentius Varro, Karatay, Konya, NGC 550, Silvio Piola, Kalıtsal materyal, Die Welt dreht sich verkehrt, Kruma, Pis Yedili bölümleri listesi, İslamda İsa, I. Selevkos, Estë, Hollanda başbakanları listesi, Huangdi Neijing, Cobie Smulders, Behram Paşa Camii, Larinho, Tainted Love, Castra, Ewerthon, David J. Gross, 2014 Türkiye Süper Kupası, Boğaziçi, Baklan, Pussycat Dolls, Manuel Sanchís Hontiyuelo, André Michel Lwoff, Kolombiya 20 yaş altı millî futbol takımı, Luciano Spalletti, İbn Butlan, Fredrikstad, 2012 Yaz Paralimpik Oyunları, Erol Bulut, Midnight Terror Mağarası, Gram, Behşehr, TRT İnt, Danny Munyao, Erken Triyas, Harold C. Urey, Soğukkuyu, Bayraklı, Mashable, Windows Server 2003 R2, Stüdyo Pierrot, Dillon, Montana, İzmirde 1995 Türkiye genel seçimleri, Türkiye, Hasan Hüseyin Ceylan, Flashes Before Your Eyes, Arifiye, Nicholas Culpeper, NGC 1438, Indozodion, BMW 5 Serisi, 2010 Nebelhorn Trophy, Newton (birim), Hayallerde Gezginim, Anders Bagge, Func Devleti, Knin Kuşatması, Battal Gazinin Oğlu, Behçet Türkmen, Ali Rıza Efendi, Sinan Meydan, LinguaLeo, Ruby Sunday, Ipoh beyaz kahvesi, Michael Olunga, Sire, Yıkım, Histopatoloji, Hikmet, Antepfıstığı, Louise Hay, Begüm Hazret Mahal, Uğur Akyürek, Astragalus tridactylicus, Anxhela Peristeri, Elina Babkina, Ay Geçidi, Ben Folds, Ruhr bölgesi, Işın izleme, işın izleme, Chlorotalpa, Glikon, Martinus J. G. Veltman, NGC 6735, Eher merkezî bahşı, Disk bölümlendirme, Kasas, Balpınar, Bingöl, Büyük Sırbistan, Japonyada spor, Heidelberg, Ana Ofelia Murguía, Taha Yassine Khenissi, Polish Society of the Phonographic Industry,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,