Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir?

Osmanlı Bankası Nedir?

Osmanlı Bankası Nedir?, Osmanlı Bankası Nerededir?, Osmanlı Bankası Hakkında Bilgi?, Osmanlı Bankası Analizi? Osmanlı Bankası ilgili Osmanlı Bankası ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Osmanlı Bankası ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Osmanlı Bankası Ne Anlama Gelir Osmanlı Bankası Anlamı Osmanlı Bankası Nedir Osmanlı Bankası Ne Anlam Taşır Osmanlı Bankası Neye İşarettir Osmanlı Bankası Tabiri Osmanlı Bankası Yorumu 

Osmanlı Bankası Kelimesi

Lütfen Osmanlı Bankası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Osmanlı Bankası İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı? Osmanlı Bankası Ne Demek? ,Osmanlı Bankası Ne Demektir? Osmanlı Bankası Ne Demektir? Osmanlı Bankası Analizi? , Osmanlı Bankası Anlamı Nedir?,Osmanlı Bankası Ne Demektir? , Osmanlı Bankası Açıklaması Nedir? ,Osmanlı Bankası Cevabı Nedir?,Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı?,Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Osmanlı Bankası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Nedir? Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Osmanlı Bankası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Osmanlı Bankası - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Osmanlı Bankası

Osmanlı Bankası Nedir? Osmanlı Bankası Ne demek? , Osmanlı Bankası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı? Osmanlı Bankası Ne Demek? Osmanlı Bankası Ne Demektir? ,Osmanlı Bankası Analizi? Osmanlı Bankası Anlamı Nedir? Osmanlı Bankası Ne Demektir?, Osmanlı Bankası Açıklaması Nedir? , Osmanlı Bankası Cevabı Nedir? , Osmanlı Bankası Kelimesinin Anlamı?






Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir?

Osmanlı Bankası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Osmanlı Bankası
SloganTüm Zamanların Bankası (1990-1998)
Çünkü Biz Osmanlı Bankasıyız. (1998-2001)
Eski ad(lar)Bank-ı Osmani
Kuruluş1856
Feshedilme21 Aralık 2001
Genel merkezi
Alt kuruluş(lar)Osmanlı Bankası Müzesi
Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi

Osmanlı Bankası, 1856'da kurulan İngiliz sermayeli Bank-ı Osmani (Ottoman Bank) ile 1862 istikrazını üstlenen Fransız mali grubu Banque de Paris et des Pays-Bas ortaklığıyla, 1863'te İstanbul'da Bank-ı Osmanî-i Şahane adıyla kurulan bankadır. 2001 yılında Garanti Bankası'na katılmasıyla varlığı sona ermiştir.[1]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı Bankası Genel Müdürlüğü, 1896.

Bank-ı Osmanî-i Şahane, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'nun resmî bankası ve hazinedarı olarak görev yaptı. İmparatorluk genelinde birçok altyapı yatırımını destekleyen Banka, yaygın şube ağı sayesinde piyasa ile ilişkilerini artırarak ticarî bankacılıkta kendisine önemli bir yer edindi.

Para sisteminin sağlıklı hale getirilmesi ve Bank-ı Osmanî Şahane'nin kurulması, Tanzimat Fermanı'nın maliye alanındaki icraatlarının başında yer alıyordu. Banka, Osmanlı İmparatorluğu'na borç kaynağı yaratacak, borçlanmalarda aracı rolü üstlenecek ve devlet bankalarının en önemli imtiyazlarından biri olan para basma hakkını kullanacaktı. 17 Şubat 1875'te imzalanan yeni bir sözleşme ile banka, imparatorluğun hazinedarı konumuna getirildi. Böylece, artan malî desteğine karşılık, bütçenin hazırlanmasında ve uygulamasında söz sahibi olarak, hazine işlemlerinde de tekel durumuna geldi.

Mali Kriz Süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Bankanın kuruluş sözleşmesi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun malî krize girmesi sonucunda, banka bu duruma çare olarak görülen Düyun-ı Umumiye İdaresi'nin 1881'deki kuruluşunda etkin rol aldı. Devletin borçlanma yükünün önemli bir kısmını Düyun-ı Umumiye'nin devralmasıyla yeniden yapılanma sürecine giren Bank-ı Osmanî-i Şahane, ticaret ve yatırım bankacılığına yöneldi. O yıllarda, Müşterek-ül Menfa Tütün Rejisi (1884), Rumeli Demiryolları bağlantıları (1885), Beyrut Limanı Şirketi (1888), Selanik-İstanbul Demiryolu bağlantısı, İzmir-Kasaba demiryolu'nun uzatılması (1894), Ereğli Kömür Madenleri (1896), Beyrut-Şam-Havran Demiryolu ve uzantısı 1892-1900 yılları arası ile 1903'te Bağdat Demiryolu yatırımlarına iştirak etti. Altyapı girişimlerinin yanı sıra giderek genişleyen müşteri portföyüne de kavuşarak, bir ticarî banka kimliğine bürünmeye başladı. Bu doğrultuda 1890 yılından başlayarak şube sayısını artırmaya önem veren banka, 1910'dan sonra iyice çoğalan şubeleri sayesinde piyasa üzerindeki etkisini daha da güçlendirdi. I. Dünya Savaşı, bankanın faaliyetlerini oldukça etkiledi. Osmanlıların savaşa girmesiyle, Fransa ve İngiltere'nin gözünde Osmanlı hukukuna bağlı bir şirket olarak "düşman kuruluş" niteliği kazanan banka, Osmanlı İmparatorluğu tarafından da İngiliz ve Fransız sermayesi sebebiyle aynı derecede güvenilmez kabul ediliyordu. Bu dönemde, Fransız ve İngiliz müdürlerin görevlerini bırakması ve para basma imtiyazından vazgeçilmesi şartıyla, bankanın faaliyetlerine devam etmesine izin verildi.[kaynak belirtilmeli]

Para Basma Devri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bank-ı Osmanî-i Şahane, savaştan sonra 10 Mart 1924 tarihinde imzalanan bir sözleşmeyle para basma imtiyazını Türkiye Cumhuriyeti'ne devrettiyse de, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kuruluşuna kadar hazine işlemlerini sürdürmeye ve Devlet Bankası statüsünü korumaya devam etti. Bu dönemde, yeni siyasal rejime uygun olarak "Osmanlı Bankası" adını aldı. 1933 yılının Haziran ayında imzalanan sözleşmeyle özel bir ticaret bankası olarak yapılanan Osmanlı Bankası, 1952'de imzalanan bir başka sözleşmeyle, 1990'lara dek süren yeni statüsüne kavuştu.

1914 yılında, 37'si Anadolu'da, 11'i Suriye ve Filistin'de, 5'i Mısır'da, 3'ü İstanbul'da, 5'i Trakya'da, 6'sı Makedonya'da ve diğerleri Kıbrıs, Mezopotamya, Arabistan ve Arnavutluk'ta olmak üzere 80'i aşkın şubesi bulunan Osmanlı Bankası; gerek savaş boyunca, gerekse hemen sonrasında şubelerinin çoğunu kapatmak zorunda kaldı.

Devri[değiştir | kaynağı değiştir]

1920-1930 yılları arasında İngiliz sermayedarların isteği doğrultusunda, Orta Doğu'da hızlı bir şubeleşmeye gidildi. 1956 yılında Mısır şubelerinin millileştirilmesi ve el konulması sonucunda Ortadoğu'daki faaliyetlerinde önemli bir kayba uğradı. Aynı dönemde Kenya, Uganda, Tanzanya, Rodezya, Abudabi, Sudan ve Katar'da, İngiliz sermayedarlara bağlı olarak çalışmalarına devam etti. 1969 yılında ana sermayedar Grup Paribas'in isteği doğrultusunda; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki şubelerini Grindlays Bank'a devreden Osmanlı Bankası, bu tarihten itibaren yalnızca Türkiye sınırları içerisinde hizmet vermeye başladı. 1993'e gelindiğinde anonim şirket statüsüyle yeniden yapılanan Bankanın hisseleri, Haziran 1996'da Garanti Bankası'na ait Clover Investments tarafından satın alındı ve Banka, Doğuş Grubu'na katıldı. 31 Ağustos 2001 tarihi itibarıyla Doğuş Grubu bünyesindeki Körfezbank ile birleşen Osmanlı Bankası, 21 Aralık 2001'de ana hissedarı Garanti Bankası'nın bünyesine dahil oldu.

Bankanın Karaköy de bulunan binası bugün müze olarak kullanılmaktadır.[2]

Osmanlı Bankası şubelerinin kronolojik listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1856 Londra, İstanbul, İzmir, Kalas (kap. 1866),
  • Beyrut (kap. 1921)
  • 1861 Bükreş (kap. 1921)
  • 1862 Selanik, Aydın, Afyon Karahisar (kap. 1880),
  • Manisa, Larnaka 1865
  • Şarkikaraağaç Isparta 1867
  • İskenderiye 1868
  • Paris 1869
  • Antalya 1872
  • Port Said 1875
  • Rusçuk (kap. 1880), Edirne, Bursa, Şam (kap. 1880) 1878
  • Filibe (kap. 1899)
  • 1879 Lefkoşa, Limasol
  • 1880 Varna (kap. 1882)
  • 1881 Nazilli (kap. 1898)
  • 1886 İstanbul-Yeni Cami
  • 1889 Adana, Konya
  • 1890 Sofya (kap. 1899),
  • 1891 Denizli, Muğla
  • İstanbul-Beyoğlu, Balıkesir, Uşak, Samsun, Trabzon
  • 1892 Rusçuk (yeniden açıldı, kap. 1921)
  • 1898 Midilli (kap. 1921)
  • 1899 Kastamonu, Sivas
  • 1903 Manastır (kap. 1914), Üsküp (kap. 1914)
  • 1904 Dedeağaç (kap. 1914), Kavala, Eskişehir, Akşehir, Trablusşam (kap. 1921), Kudüs
  • 1905 Nazilli (tekrar), Bandırma, Bilecik, Yafa
  • 1906 İskeçe (kap. 1914), Erzurum, Giresun, Kütahya, Antep, Silifke (kap. 1907), Mağusa, Hayfa, Trablusgarp (kap. 1912)
  • 1907 Adapazarı, Musul, Minye
  • 1908 Tarsus, Humus (kap. 1921)
  • 1909 Gümülcine (kap. 1914), Tekirdağ
  • 1910 Sufli, Drama (kap. 1921), Serez (kap. 1921), Yanya (kap. 1921), Kayseri, İnebolu, Ordu, Geyve, Bolvadin, Mansure
  • 1911 Manchester, İşkodra (kap. 1914), Rodos (kap. 1903,1921), Diyarbekir, Harput/Mamuret-ül-Aziz, Bitlis, Van, Ceyhan, Sayda (kap. 1921), Hüdeyde (kap. 1921), Bingazi (kap. 1912)
  • 1912 Bolu, Urfa, Sandıklı, Söke, Cidde (kap. 1916)
  • 1913 İskenderun (kap. 1921)
  • 1914 Çanakkale, Zahle (kap. 1921)
  • 1915 Marsilya 1919 Hama (kap. 1921)
  • 1920 Kerkük, Aşar, Tunus, Kirmanşah
  • 1921 Baf, Troodos
  • 1922 Beytüllahim, Ramalla, Nablus, Hamedan, Tahran

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Autheman, André; La Banque impériale ottomane, Paris: Comitépour l’Histoire économique et financière de la France, 1996.
  • Histoirede la Banque ottomane, İstanbul, 1988.
  • Billiotti, Adrien, La Banque impériale ottomane, Paris, 1909.
  • Clay, Christopher,"The Imperial Ottoman Bank in the Later Nineteenth Century: A Multinational "National" Bank", in G. Jones(derl.), Banks as Multinationals, Londra, 1990.
  • Eldem, Edhem, A 135-Year-Old Treasure.
  • Glimpses from the Past in the Ottoman Bank Archives, İstanbul, 1997.
  • Thobie, Jacques, Intérêts et impérialisme français dans l'Empire ottoman (1895-1914), Publication de la Sorbonne, Paris, 1997.

Osmanlı Bankası Müzesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul, Karaköy, Bankalar Caddesindeki (Voyvoda Caddesi) bina tanınmış Fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından 1890 yılında yapıldı. 27 Mayıs 1892'den 1999 yılına kadar Osmanlı Bankası'nın genel merkezi olarak kullanıldı. Bugün SALT Galata adı ile Osmanlı Bankası Müzesi ve Garanti Bankası'nın şubesine ev sahipliği yapmaktadır. İdare Kurulu giriş katında, Osmanlı Bankası arşivleri ve araştırma merkezi ise üst kattadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Osmanlı Bankası Tarihçesi 14 Haziran 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Alıntı: Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2008. 

Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Nedir? :Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? ile ilgili Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Ne Demektir? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Açıklaması Nedir? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Cevabı Nedir? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Açıklaması? :Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Gerçek mi? :Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? ile ilgili Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Hakkında? :Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? ile ilgili Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Osmanlı Bankası nedir?, Osmanlı Bankası anlamı nedir?, Osmanlı Bankası ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Balıkesir (köy), Nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler listesi, Ashanti Bölgesi, Risan, The Wash (film), Meksika açmazı, British American Racing, Bulbophyllum carnosisepalum, Luz Fernandez, Hiper güç, Güzelçamlı, Aydın (belde), Tayvan (Çin Cumhuriyeti), Ali Rikabi, 1170, Bulbophyllum brachyrhopalon, Mustafa Adıgüzel, Filistinli, Achillea abrotanoides, Stanford hapishane deneyi, Achillea absinthoides, Material Girl, Tarık Dursun Kakınç, Aktinit, Achillea ageratifolia, Andrei Konchalovsky, Lexus LX, Jürgen Melzer, Ağrı ilindeki yerleşim yerleri listesi, Air Jordan, Achillea heterophylla, Fuat Baturay, Achillea pachycephala, Serap Acar, Silikon kauçuk, Veli Mahmud Paşa, Savaş botu, Kiko Casilla, Ron Simmons, Türkiye florasındaki vaccinium taksonları listesi, Sanal devre, Barbados bayrağı, Ray Kurzweil, İtîkâd, Murat Gülsoy, Rose Weasley, Maryon, Elveda Derken (dizi), Sahte pasaport, Nördlingen, Öcalan Davası, Achillea submicrantha, Muntasır, Müntasır, Achillea ptarmicoides, Negroponte Triarşisi, Ketuvim, Nitril, Genel görelilik kuramı, Achillea trevidiciana, Silvia Salis, István Tisza, Vladimir Feodoroviç Minorsky, Klein Zecher, Interscope Records, Skyturk360, Heidelberg, Rizziconi, Paranın zaman değeri, Aslı Altaylar, Google Trendler, Kocabey, Kırşehir, Oprah Winfrey, Bedük, Fethi İsfendiyaroğlu, Kelbecer Muharebesi, Bamako, David Duchovny, Eddie Hazel, Atatürk, Seferihisar, Alkolsüz içecek, Sassinoro, Samsung Galaxy Z Fold 3, 11 Ocak, Belirli Bir Bakış, Barron Trump, Fumie Suguri, Hunchun, Yavşak, Mesabolivar ceruleiventris, Ahmed Arifi Paşa, NGC 3204, Naoki Mihara, Las Meninas, Achillea schugnanica, Sphaeroderus stenostomus, Mimari fotoğraf, Abdim leyleği, Akçabel, Doğanyurt, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti, Irak,
Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı,