TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir?

TAKM Nedir?

TAKM Nedir?, TAKM Nerededir?, TAKM Hakkında Bilgi?, TAKM Analizi? TAKM ilgili TAKM ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  TAKM ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. TAKM Ne Anlama Gelir TAKM Anlamı TAKM Nedir TAKM Ne Anlam Taşır TAKM Neye İşarettir TAKM Tabiri TAKM Yorumu 

TAKM Kelimesi

Lütfen TAKM Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. TAKM İlgili Sözlük Kelimeler Listesi TAKM Kelimesinin Anlamı? TAKM Ne Demek? ,TAKM Ne Demektir? TAKM Ne Demektir? TAKM Analizi? , TAKM Anlamı Nedir?,TAKM Ne Demektir? , TAKM Açıklaması Nedir? ,TAKM Cevabı Nedir?,TAKM Kelimesinin Anlamı?,TAKM Kelimesinin Anlamı Nedir? ,TAKM Kelimesinin Anlamı Ne demek?,TAKM Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

TAKM Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

TAKM Kelimesinin Anlamı Nedir? TAKM Kelimesinin Anlamı Ne demek? , TAKM Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

TAKM Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! TAKM - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

TAKM

TAKM Nedir? TAKM Ne demek? , TAKM Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

TAKM Kelimesinin Anlamı? TAKM Ne Demek? TAKM Ne Demektir? ,TAKM Analizi? TAKM Anlamı Nedir? TAKM Ne Demektir?, TAKM Açıklaması Nedir? , TAKM Cevabı Nedir? , TAKM Kelimesinin Anlamı?






TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir?

TAKM

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı
Avrasiya Hərbi Statuslu Hüquq-Mühafizə Təşkilatı
The Association of the Eurasian Law Enforcement Forces with Military Status
(TAKM)
[[Dosya:
Organization of the Eurasian Law Enforcement Agencies with Military Status Map
|250px|alt=]]
Kuruluş25 Ocak 2013, Bakü
TürAskerî Ortaklık
AmaçAskerî statülü kolluk kuvvetleri arasındaki iş birliği ve dayanışmayı geliştirmek.
MerkezAnkara, Türkiye
Konum
ÜyelerMevcut
 Azerbaycan
 Kırgızistan
 Türkiye
Eski
 Moğolistan
Resmî dillerTürkiye Türkçesi, Azerbaycan Türkçesi, Moğolca, Kırgızistan Türkçesi
Lider Türkiye
Üyelik Kazakistan
Bütçe80.000.000 €
Personel2.800.000
Resmî siteTAKM

Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı (İngilizceThe Association of the Eurasian Law Enforcement Forces with Military Status; AzericeAvrasiya Hərbi Statuslu Hüquq-Mühafizə Təşkilatı : Türkçe Avrasya Askerî Statülü Kolluk Koruma Teşkilatı),

25 Ocak 2013 tarihinde [1] Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurulmuş uluslararası resmi bir örgüttür. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan kurucu üyeleridir. Kısaltma adı TAKM olarak dört ülkenin baş harflerinden oluşur. Teşkilatın temelleri 2011 yılında Ankara'da atılmıştır. Teşkilatın ana karargâhı Ankara’dadır. Kuruluş amacı, "Askerî statülü kolluk kuvvetleri arasındaki iş birliği ve dayanışmayı geliştirmek" olarak açıklanmıştır.

Mart 2014 ayı içinde Moğolistan’ın askerî statülerini kaybetmelerini gerekçe göstererek Mutabakat Muhtırasını imzalamaması nedeniyle imzalanan anlaşma geçersiz olmuş, kuruluş süreci yeniden başlatılmıştır.

Daha önceki çalışmaların tamamında yer alan ancak teşkilatındaki yapısal değişiklik ve iç prosedürlerini yetiştiremedikleri için Mutabakat Muhtırasını imzalayamayan Kazakistan’ın yeniden müracaatı sonucu, TAKM teşkilatının Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan arasında yeniden oluşturulması planlanmıştır. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar devam etmektedir.

TAKM Teşkilâtına, Avrasya bölgesinde, karşılıklı iş birliğini geliştirmek isteyen diğer tüm ülkelerin Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri ve Jandarmaları üye olmak için başvurabilirler. TAKM Teşkilâtı, hiçbir ülke ve kuruluşa karşı oluşturulmamış olup sadece barışa hizmet etmeyi ve vatandaşlarına insan odaklı çağdaş kolluk hizmeti vermeyi hedeflemiştir.

Amacı ve kuruluşu[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı (TAKM), Jandarma Genel Komutanlığının öncülüğünde Kafkaslar ve Orta Asya’da bulunan askerî statülü kolluk kuvvetleri arasında bilgi ve tecrübe değişimini sağlamak maksadıyla kurulmak istenen uluslararası bir organizasyondur.

Türkiye’de, 07-10 Haziran 2011 tarihleri arasında, Azerbaycan Dâhilî Koşunlar Komutanlığı, Kırgızistan ve Moğolistan İç Kuvvetler Komutanlıklarının katılımıyla düzenlenen Komutanlar Toplantısında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtının kurulmasına yönelik iradeyi ortaya koyan “Niyet Beyanı” nın imzalanmasıyla başlayan kuruluş süreci, gelinen aşamada Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında sürdürülen Mutabakat Muhtırası hazırlanması çalışmaları ile devam etmektedir.

TAKM’ın organları[değiştir | kaynağı değiştir]

-  Dönem Başkanlığı,

-  Sekreterya,

-  Genel Komutan/Direktörler Konseyi,

-  Komisyonlar;

  * Harekât ve Teşkilâtlanma,

  * Suçla Mücadele,

  * Personel ve Eğitim İşbirliği,

  * Lojistik, Teknoloji ve Araştırma Geliştirme.

TAKM’ın çalışma esasları[değiştir | kaynağı değiştir]

TAKM’da daimi bir sekreterya ve başkanlık sistemi mevcut değildir. Bu görevler üye ülkeler arasında dönüşümlü olarak yürütülmektedir. Dönem başkanlığı ve sekreterya görevleri her yıl Mayıs ayında yapılan Genel Komutanların katıldığı Konsey Toplantısı ile başlamaktadır. Bu görevleri yürüten teşkilât, başkanlık ve sekreterya görevlerini ülkesinde düzenlediği Konsey Toplantısı ile kendinden sonraki teşkilâta devretmektedir.

Teşkilâtın Dönem Başkanlığı, 1 yıl süre ile üye ülkeler arasında sıra ile yapılmaktadır.

Dönem Başkanlığı görevini yürüten ülke, her yıl Mayıs ayında düzenlenen Konsey toplantılarının yanı sıra, hazırlık faaliyetlerini düzenlemekten ve toplantılara ev sahipliği yapmaktan sorumludur.

Dönem Başkanı; TAKM’ı temsil etmekte, Konseyin belirlediği programları koordine ve kontrol etmektedir.

Başkanlık sırası gelen teşkilat, bir yıllık dönem için, kendi karargâhında konuşlu bir Başkanlık Sekretaryası kurar. Bu sekretarya:

*  Mutabakat muhtırasının öngördüğü faaliyetleri yürütür,

*  Komisyonlar arasındaki iletişimi sağlar,

*  Her teşkilât bünyesindeki dış ilişkilerden sorumlu birimlerde görev yapan İrtibat Subayları arasında bağlantı vazifesi görür,

*  Gerekli dokümanları hazırlar,

*  Konsey Hazırlık ve Komisyon toplantıları gibi müşterek faaliyetleri koordine ve organize eder,

*  Raporların ve bilgilerin toplanması ve dağıtılması amacıyla bir irtibat noktası görevi yapar,

*  Konsey kararlarını, ortak açıklamasını ve toplantı tutanaklarını hazırlar,

*  Komisyonlarda alınan kararları, toplantılara her yıl ev sahipliği eden üyelerden alacağı raporlar vasıtasıyla takip eder,

*  Tarafların sunduğu genel veya özel teklifleri ve istekleri inceler,

*  Üçüncü ülke teşkilâtlarından yapılan başvuruları kabul eder.

Yukarıda belirtilen faaliyetlerin zamanında yapılması için, birliğe üye Askerî Statülü Kolluk Kuvvetlerinin irtibat subayları arasında internet ve telefon bağlantıları sağlanır.

TAKM komisyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Faaliyet alanlarında iş birliğini başlatmak, tecrübe değişimi ile ortak mirası geliştirmek, yapılacak girişimlerin planlanmasını sağlamak ve müşterek faaliyetleri geliştirmek amacıyla, dört komisyon oluşturulmuştur;

*  Harekât ve Teşkilâtlanma,

*  Suçla Mücadele,

*  Personel ve Eğitim İşbirliği,

*  Lojistik, Teknoloji ve Araştırma Geliştirme.

Başkanlığı yürüten ülke bir Toplantı Başkanı belirler. Komisyonlara Toplantı Başkanı başkanlık eder.

Her üye ülke, önceden belirlenmiş takvime göre dönüşümlü olarak komisyon toplantısına ev sahipliği yapar. Gelecek dönemde yapılacak Komisyon Toplantılarının tarihleri, yerleri ve konuları, her yıl düzenlenen Konseyde belirlenir.

Başkanlık Sekretaryası tarafından, Komisyon Toplantı Sonuçları her yılın sonunda Konseye onay için sunulur.

Komisyon toplantılarının devamlılığını ve düzenini arttırmak maksadıyla bir çalışma protokolü hazırlanır.

*  Harekât ve Teşkilatlanma Konuları Komisyonunun Çalışma Usulleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Harekât ve Teşkilatlanma Konuları Komisyonu bilgi ve tecrübe değişimi vasıtasıyla aşağıdaki alanlarda iş birliğinin geliştirilmesini sağlar:

*  Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve uygulamalar,

*  Görev alanları ile ilgili teşkilât ile taktik ve teknikler,

*  Terörle Mücadele Harekâtı,

*  Toplumsal Olaylara Müdahale,

*  Sınır koruma,

*  Barışı Destekleme ve Koruma Harekâtı,

*  Halkla ilişkiler ve bu kapsamdaki diğer alanlar.

*  Suçla Mücadele Komisyonunun Çalışma Usulleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Suçla Mücadele Komisyonu bilgi ve tecrübe değişimi vasıtasıyla aşağıdaki alanlarda iş birliğinin geliştirilmesini sağlar:

*  Kamu düzeninin korunması çalışmalarını yönetme ve organize etmede kullanılan yöntemleri standart hale getirmek amacıyla, bu konuda yaşanan sorunların incelenmesi ve değerlendirilmesi,

*  Terörle mücadele ile Narkotik ve Psikotrop madde kaçakçılığı, organize suç örgütleri, yasadışı göç ile mücadele alanlarında periyodik ziyaretler yapılması ile kurs ve seminerler organize etme,

*  Bilimsel soruşturma,

*  Patlayıcı maddelerin etkisiz hale getirilmesi ve sabotaja karşı mücadele edilmesi,

*  Çevre ve kültürel varlıkların korunması ve bu kapsamdaki diğer alanlar.

*  Personel ve Eğitim İşbirliği Konuları Komisyonunun Çalışma Usulleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Personel ve Eğitim İşbirliği Konuları Komisyonu, bilgi ve tecrübe değişimi vasıtasıyla aşağıdaki alanlarda iş birliğinin geliştirilmesini sağlar:

*  Personel temin ve yönetim esasları,

*  Tek er, birlik ve lider eğitimi,

*  Özel birlik ve birimlerin eğitimi,

*  Eğitim kurumlarının incelenmesi ve bu kapsamdaki diğer alanlar.

*  Lojistik, Teknoloji ve Araştırma-Geliştirme Konuları Komisyonunun Çalışma Usulleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lojistik, Teknoloji ve Araştırma-Geliştirme Konuları Komisyonu bilgi ve tecrübe değişimi aracılığıyla aşağıdaki alanlarda iş birliğinin geliştirilmesini sağlar:

*  Görevde kullanılan silâh, teçhizat, araç ve malzemenin incelenmesi,

*  Keşif ve yer tespit amaçları için kullanılan teknik ve yöntemler,

*  Olay Yeri inceleme teknikleri,

*  Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri,

*  Yeni teknolojiler ve bu kapsamdaki diğer alanlar.[2]

Üye Ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 yılında Moğolistan ayrılmış, Kazakistan ise katılmak için başvuruda bulunmuştur.[3]

Tarih Ülkeler
29 Ocak 2013  Azerbaycan Kurucu üyeler
 Kırgızistan
 Türkiye
 Moğolistan

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Örgütün tarihçesi, kuruluşu, komisyonları ve çalışma esasları hakkında daha detaylı ve resmi bilgi için bakınız:http://www.jandarma.tsk.tr/dis/takm.htm". Jandarma Resmi Web Sitesi. 26 Ocak 2013. 28 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2013. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2017. 
  3. ^ "TAKM to be reestablished". 9 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Nedir? :TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? ile ilgili TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Ne Demektir? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Açıklaması Nedir? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Cevabı Nedir? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Kelimesinin Anlamı? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Açıklaması? :TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Gerçek mi? :TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? ile ilgili TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Hakkında? :TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? ile ilgili TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? burada bulabilirsiniz. TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler TAKM nedir?, TAKM anlamı nedir?, TAKM ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Abdullah Baştürk, Hidden Hills, Zhong Ren, Konya ilindeki yerleşim yerleri listesi, Ruanda devlet başkanları listesi, Nazım Resmor, Erler Film, Joel King, Frank McDougall, Aylin Aydın, Doğancı, Bolu, Araba bagajı, Sibirya dil grubu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Sazak, Gerze, Sosyolojinin dalları, Skurçe, Selanik Sancağı, Arap ülkeleri, II. Mithridatis, Lefkoşa surları, Kamo Nehri, Giovanni Trapattoni, Kelişad ve Sudercan, Burl Ives, Andrew Goudelock, BMW 5 Serisi (E12), Behbut Cevanşir, UJT transistorü, Liberya doları, NGC 7560, Hırvat kunası, Lefkada, Mümtaz Ökmen, Stabæk (futbol takımı), Asal sayı, Latina (il), Atatürk Kent Meydanı, Hırvatistan Bağımsız Devleti, Norm, Birleştirme lifleri, Çift merkezi, Elektromanyetik indüksiyon, İhlas Holding, 1997 FA Charity Shield, Nesticus brasiliensis, Samsung Galaxy Pocket Plus, Haydar Karaer, Chevrolet Chevelle, Bothkamp, Balaguer, 1992 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Weifang, Algoritmaların tarihsel sıralaması, Patanjali, Maracena, Iraty SC, Samara Arena, İbrahim Edib Efendi, El Jaish SC, Mactan Muharebesi, Trabzon Müzesi, Tenacious D, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, Diyanet TV, Orhan Gencebay Klasikleri, Tim Conway, Sürmene, Alexander Ludwig, Bağımlı ülkeler, Ocyurus, Abberley, Meniscotherium, Joseph Luns, Motosiklet üreticileri ve markaları, Bowling for Soup, Doğu Cephesi Madalyası, Bala Buluk ilçesi, Davranış bilimleri, Yeşilkavak, Eşme, Salvia digitaloides, MÖ 14, Büyükbaş hayvancılık, Spock, Orta Banat İlçesi, Robert Pashley, Kumköy, Eceabat, Lee de Forest, Håvard Flo, Elbasan Arena, Atatürk kişi kültü, İris lorisi, Denizden Geliyoruz, Karın kadranları ve bölgeleri, Konurhacıobası, Haruna sınıfı refakat gemisi, Mongkut, Royal Oak, Michigan, Archosauriform, Zastava M92,
Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?,