Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir?

Saffet Paşa Nedir?

Saffet Paşa Nedir?, Saffet Paşa Nerededir?, Saffet Paşa Hakkında Bilgi?, Saffet Paşa Analizi? Saffet Paşa ilgili Saffet Paşa ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Saffet Paşa ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Saffet Paşa Ne Anlama Gelir Saffet Paşa Anlamı Saffet Paşa Nedir Saffet Paşa Ne Anlam Taşır Saffet Paşa Neye İşarettir Saffet Paşa Tabiri Saffet Paşa Yorumu 

Saffet Paşa Kelimesi

Lütfen Saffet Paşa Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Saffet Paşa İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı? Saffet Paşa Ne Demek? ,Saffet Paşa Ne Demektir? Saffet Paşa Ne Demektir? Saffet Paşa Analizi? , Saffet Paşa Anlamı Nedir?,Saffet Paşa Ne Demektir? , Saffet Paşa Açıklaması Nedir? ,Saffet Paşa Cevabı Nedir?,Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı?,Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Saffet Paşa Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Nedir? Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Saffet Paşa Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Saffet Paşa - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Saffet Paşa

Saffet Paşa Nedir? Saffet Paşa Ne demek? , Saffet Paşa Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı? Saffet Paşa Ne Demek? Saffet Paşa Ne Demektir? ,Saffet Paşa Analizi? Saffet Paşa Anlamı Nedir? Saffet Paşa Ne Demektir?, Saffet Paşa Açıklaması Nedir? , Saffet Paşa Cevabı Nedir? , Saffet Paşa Kelimesinin Anlamı?






Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir?

Mehmed Esad Safvet Paşa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Saffet Paşa sayfasından yönlendirildi)
Mehmed Esad Safvet Paşa
Osmanlı Sadrazamı
Görev süresi
4 Haziran 1878 - 4 Aralık 1878
Hükümdar II. Abdülhamid
Yerine geldiği Mütercim Mehmed Rüşdi Paşa
Yerine gelen Tunuslu Hayreddin Paşa
Kişisel bilgiler
Doğum 1814
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm 1883 (68-69 yaşlarında)
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu

Mehmed Esat Safvet Paşa (d. 1814 - ö. 1883), Osmanlı hükûmetinde çeşitli nazırlıklarda ve II. Abdülhamit döneminde 4 Haziran 1878 - 4 Aralık 1878 arasında altı ay sadrazamlık görevinde bulunmuş bir Osmanlı devlet adamıdır.[1] Tanzimat döneminin en mühim simalarındandır. Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi'nin dedesidir.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Babası kaza Voyvodalığında bulunmuş Sürmene eşrafından Mehmet Hulusi Ağa olan Mehmed Esad Safvet Paşa 1814 yılında İstanbul'da doğdu.[2] Öğrenimine mahalle okullarında başlamış, Bayezid Medresesi'nde devam etmiştir. Devlet memurluğuna 1831 yılında 17 yaşındayken Divan-ı Humayun kalemine girerek başladı. Burada asıl adına geleneklere uygun olarak Safvet mahlası verildi.

Dürüst ve değerli bir devlet adamı olarak tarihe geçmiştir. Nüktedan esprili bir kişiliğe sahiptir. Eğitime çok önem verdiği bilinmektedir, torunlarının eğitime gitmek istememesi üzerine "Bu gençlere ne oluyor biz çocukken Haydar (semt)inden kar demez kış demez yürüyerek Beyazit Camisi'ne medrese eğitimine giderdik." demiştir. Sürmene gazetesinin kurucusu Resul Hamza Emin'in araştırmasına göre Safvet Paşa'nın kızı Aliye hanım Samsun Mutassarrıfı Mustafa Bey'le evlenmiştir. Bu evlilikten karikatürist ve Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi doğmuştur. Sedat Simavi anne tarafından Safvet Paşa'nın torunudur yani anne tarafından Sürmenelidir.

Hükümet Nazırlıkları ve sadrazamlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Altı defa Hariciye Nazırlığı, üç defa da Maarif Nazırlığı yapmıştır. 1868 yılında Maarif Nazırı iken Şimdiki Galatasaray Sultanisini kurmuştur, Galatasaray Lisesi o dönemde 7 dilde eğitim veren ve Dünyada bir benzeri olmayan bir okuldu. 1869 yılına kadar parça parça olan Maarif Nezâreti ilk defa onun zamanında "Maarif-i Umumiye Nizamnamesi" ile toparlanmış ve yeniden tanzim edildiğinden bu devreye tanzimat adı verilmiştir. İlk defa bu devrede eğitim hizmeti halk işi olmaktan çıkıp devlet hizmeti olarak algılanmaya başlanmıştır.

Toplam 14 defa çeşitli nazırlık görevlerinde bulunmuştur. 4 Haziran 1878-4 Aralık 1878 tarihleri arasında da 6 ay süreyle sadrazamlık görevini yerine getirmiştir.

Mehmed Esad Safvet Paşa'nın mezarı, Çemberlitaş'da Divanyolu'ndaki II. Mahmud Türbesi'nin avlusundadır.

Safvet Paşa'nın Hazırladığı Maarif Nizamnamesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1869 Maarif-i Umûmiye Nizamnâmesi Fransız milli eğitim sisteminden ilham alınarak hazırlanmıştır. Ülke gerçekleri ve uygulama yeteneği göz önünde tutulmadan hazırlanmıştır. Bu Nizamname ile devletin eğitim sistemi yeniden yapılandırılarak yeni bir düzene tabi tutulmuştur. Yapılan yeni düzen değişikliğine göre :

  • Öğretim mecburiyetini korudu
  • Okulları kısımlara ve derecelere ayırdı
  • Eğitim ve öğretim usulünü düzenledi
  • Öğretmenlerin bilgilerini arttıracak ve terfilelerini sağlayacak çareleri getirdi
  • Maarif Nazırlığı ve Vilayet bazında şubelerini teşkilatlandırdı
  • Sınav yöntemleri geliştirildi.
  • Eğitim masrafları için gelir kaynağı (Halktan toplanan paralar) buldu

Aynı Nizamnameye göre okul teşkilatı da şöyle oluyor;

  1. Köylerde ve mahallelerde sıbyan mektepleri
  2. 500 evli kasabalarıyla rüştiye mektepleri
  3. Ev sayısı 1000'i geçen kasabalarda idadi mektepleri
  4. Valilik merkezlerinde sultani mektepleri
  5. İstanbul'da biri erkekler, diğeri kızlar için iki öğretmen okulu kuruldu
  6. Darülfünun kuruldu.
  7. Lazım ve münasip olan yerlerde kız üniversiteleri kuruldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kuneralp, Sinan (1999) Son Dönem Osmanlı Erkan ve Ricali (1839 - 1922) Prosopografik Rehber, İstanbul:ISIS Press, ISBN 9784281181
  2. ^ İnal, İbnülemin Mehmet Kemal, (1964) Son Sadrazamlar 4 cilt, Ankara: Millî Eğitim Basimevi, (Dergah Yayinevi 2002)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Buz, Ayhan (2009) "Osmanlı Sadrazamları", İstanbul: Neden Kitap, ISBN 978-975-254-278-5
  • Danişmend, İsmail Hâmi (1971),Osmanlı Devlet Erkânı, İstanbul: Türkiye Yayınevi
  • Kuneralp, Sinan (1999) Son Dönem Osmanlı Erkan ve Ricali (1839 - 1922) Prosopografik Rehber, İstanbul:ISIS Press,, ISBN 9784281181.
  • İnal, İbnülemin Mehmet Kemal, (1964) Son Sadrazamlar 4 cilt, Ankara: Millî Eğitim Basimevi, (Dergah Yayinevi 2002) (Google books [1]12 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.,
  • Tektaş, Nazim (2002), Sadrâzamlar Osmanlı'da İkinci Adam Saltanatı, İstanbul:Çatı Yayınevi (Google books: [2]7 Aralık 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Siyasi görevi
Önce gelen:
Mütercim Mehmed Rüşdi Paşa

Osmanlı Sadrazamı

4 Haziran 1878 - 4 Aralık 1878
Sonra gelen:
Tunuslu Hayreddin Paşa

Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Nedir? :Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? ile ilgili Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Ne Demektir? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Açıklaması Nedir? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Cevabı Nedir? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Açıklaması? :Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Gerçek mi? :Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? ile ilgili Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Hakkında? :Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? ile ilgili Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Saffet Paşa nedir?, Saffet Paşa anlamı nedir?, Saffet Paşa ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Olunlu, Kayserideki dağlar listesi, Stellanello, Türkiye sanayi ve teknoloji bakanları listesi, Mehmed Emin Rauf Paşa, Hidroksikarbamid, Robert Louis Stevenson, Muhammed Abrahun, Adanada 1968 Türkiye yerel seçimleri, Pella, MÖ 418, Trzcianne ilçesi, Ilorin, Brazavil, Robert Koren, Tønsberg, Konartahteh, Granülsüz endoplazmik retikulum, Ava DuVernay, 3. Afife Jale Ödülleri, Binzert ili, Kara liman yunusu, Phalacrocorax, Yunanistan Cumhuriyeti, Ural Altay Dil Ailesi, Diplomasi oyunu, Robbie Earle, The Vibrators, Aubrey Graham, Moskova İç Savaşı, Kim Rhode, İntervertebral diskler, Uçar kuskusgiller, El Salvador, Antihistaminik, Kenan Özer, Boyabükü, Gültepe, Kelkit, Pete Hamill, Metaxas Hattı, Sen Beni Unutamazsın, Hugo Sperrle, Cahit Berkay, Sakıp Sabancı Müzesi, 2018 FA Community Shield, Ralph Wiggum, Çankırıda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Hidrojen Bağı, Brawl Stars, William Gilbert (fizikçi), Elderson Echiéjilé, Scott Buck, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü Yorumlar ve Sistematik Dizin, 2008 Trophée Eric Bompard, Dean Norris, Podlakya Voyvodalığı, Direction Générale de la Sécurité Extérieure, Mince Spies, NGC 7421, Jacques Martin (buz hokeyi oyuncusu), Connie Britton, Deri, Yordamsal programlama, Nesnelerin interneti, Big Daddy, Bellek B hücresi, Ahmed Rasim Paşa, Heiko Maas, Türk bayrakları listesi, Étienne Lenoir, eternals, Margrete den Første, Frank Abagnale, Isuzu Faster, Selena, Drepana Kuşatması, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, Ağ işletim sistemi, Trescore Balneario, Victoria dönemi, NGC 7143, Healing Is Difficult, Theodore Komisarjevsky, Claudio Abbado, Yenicuma, Ortahisar, 2. Nectanebo, Orduda 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, NGC 3937, Pilosella vahlii, Isa Kremer, Symbian cihazları listesi, GKS Katowice, Pardus 1.0, Livingston, Ali Rıza Kubilay, Trabzonspor, Zaiwa dili, Banco de Portugal, Banliyö, Irak Mandası,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,