Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir?

Muizz (Fatımi) Nedir?

Muizz (Fatımi) Nedir?, Muizz (Fatımi) Nerededir?, Muizz (Fatımi) Hakkında Bilgi?, Muizz (Fatımi) Analizi? Muizz (Fatımi) ilgili Muizz (Fatımi) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Muizz (Fatımi) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Muizz (Fatımi) Ne Anlama Gelir Muizz (Fatımi) Anlamı Muizz (Fatımi) Nedir Muizz (Fatımi) Ne Anlam Taşır Muizz (Fatımi) Neye İşarettir Muizz (Fatımi) Tabiri Muizz (Fatımi) Yorumu 

Muizz (Fatımi) Kelimesi

Lütfen Muizz (Fatımi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Muizz (Fatımi) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı? Muizz (Fatımi) Ne Demek? ,Muizz (Fatımi) Ne Demektir? Muizz (Fatımi) Ne Demektir? Muizz (Fatımi) Analizi? , Muizz (Fatımi) Anlamı Nedir?,Muizz (Fatımi) Ne Demektir? , Muizz (Fatımi) Açıklaması Nedir? ,Muizz (Fatımi) Cevabı Nedir?,Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı?,Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Muizz (Fatımi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Nedir? Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Muizz (Fatımi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Muizz (Fatımi) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Muizz (Fatımi)

Muizz (Fatımi) Nedir? Muizz (Fatımi) Ne demek? , Muizz (Fatımi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı? Muizz (Fatımi) Ne Demek? Muizz (Fatımi) Ne Demektir? ,Muizz (Fatımi) Analizi? Muizz (Fatımi) Anlamı Nedir? Muizz (Fatımi) Ne Demektir?, Muizz (Fatımi) Açıklaması Nedir? , Muizz (Fatımi) Cevabı Nedir? , Muizz (Fatımi) Kelimesinin Anlamı?






Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir?

Muiz (Fâtımî halifesi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Muizz (Fatımi) sayfasından yönlendirildi)
Muizz
El-Muizz Li-Dinillah
Halife Muizz'in Mısır'da 966'da bastırdığı altın sikke
Fatımi Halifesi
Hüküm süresi19 Mart 953 - 21 Aralık 975
Önce gelenEl-Mansur Nasrillah
Sonra gelenEl-Aziz Billah
Doğum26 Eylul 931
Mahdia
Ölüm21 Aralık 975
Kahire
Tam adı
Ebu Tamim Maad El-Muizz Li-Dinillah
HanedanFatımi Hanedanı
BabasıEl-Mansur Nasrillah
DiniŞii İslam
Meslek4. Fatımi Devleti'nin halifesi ve
14. İsmailiyye İmamı.

Muiz veya el-Muiz Li-Dinillah veya Arapça tam adıyla Ebu Temim Mead el-Muizz Li-Dinillah (Arapça: اأبو تميم "المعز لدين الله" معاذ بن المنصور) (d. 26 Eylul 931 Mahdia, Kuzey Afrika – ö. 21 Aralık 975 Kahire, Mısır), 19 Mart 953 - 21 Aralık 975 arasında Fatımi Devleti'nin 4. halifesi ve 14. İsmailiyye imamı.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hükümdarlıktan önce[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğumda ismi "Me'ad" olarak, künyesi "Ebu Tamım" ve son ismi "El-Muizz Li-din'allah (Allah'ın Dininin Güçlendiricisi)" olarak verilmiştir. 26 Eylül 931 (Hicri:319)'da Fatimi Devleti'nin o zamanki başkenti olan Mahdiye'de El-Mansur Nasrillah'ın oğlu olarak doğdu. Doğumunda ilk Fatimiler Devleti halifesi olan ve büyük dedesi olan Ubeydullâh el-Mehdî daha yaşamakta ve hüküm sürmekte idi. Ubeydullah Mehdi yeni doğan büyük torunu Mead (Muizz)'in çok muhteşem bir geleceği olacağı kahanetini yaptığı belirtilmektedir. Daha çocukken gayet zeki olduğu anlaşılmıştı. Fatimiler tarihi yazarlarından olan fakih Kadı Ebu Numan (ölümü:. 974) Muizz'in epeyce yaşlandığı zaman bile büyük dedesi İmam Ubeydullah Mehdi ile bir karşılaşmasını hatırladığını şöyle bildirmektedir:[1]

Ben küçük bir çocuk olduğum günleri hatırlayıp anmaktaydım. Onun (İmam Mehdi'nin) huzuruna çıkarıldığım zaman meme sütü ile beslenmekten daha yeni kesilmiştim. Ama etrafımda ne olup ne bittiğini iyi anlatmaktaydım ve şimdi bile hatırlamaktayım. Mehdi eğilip beni öptü ve sonra kucağına alıp beni cübbesi içine sardı. Sonra yanına oturttu ve hizmetlisinden yiyecek bir şeyler getirmesini istedi. Altın ve gümüş işlemeli bir tabak içinde elma, üzüm gibi meyvalar getirildi. Mehdi bu tabağı benim önüme koydu. Ama ben bu meyvaları hiç yemek istemedim. Bunun üzerine Mehdi meyva dolu tabağı eline alıp bana uzattı. "Al tabağı hadi git; tabaktaki meyvaları ye bitir ve boş tabağı da şu şu adlı hizmetliye geri ver. Ben ona cevap olarak "Ben tabağı kendime saklarım. Meyvaları o hizmetli yesin." dedim. İmam Mehdi buna çok güldü ve benim kıymetli tabağı kendim için alıp saklama isteğim onu düşündürmüştü. Benim için hayırlı dualar etti ve bana "Senin geleceğin çok muhteşem olacak." dedi.

Muizz çocukluğunda ve gençliğinde özel öğretmenlerden ders alarak gayet iyi bir Müslüman eğitimi aldı. Felsefe, fen bilgileri ve astrolojiye büyük ilgisi vardı. Arap edebiyatını gayet iyice öğrenmişti ve şiirler yazmaya başlamıştı. Klasik Müslüman eğitim dilleri olan Arapça ve Farsça yanında diğer lehçe dilleri öğrenmişti. Berberi ve Sudan'da konuşulan dil ve lehçeleri iyice bilmekteydi. Antik Yunan eserlerini orijinal dilde okuyabilecek kadar öğrenmiş idi.

Muizz 953'te babası halife El-Mansur Nasrillah ölmesi ile 22 yaşında Fatimiler Devleti tahtına çıkarak 4 Fatimi halifesi ve 14. İsmailiyye imamı olarak hüküm etmeye başladı.

Halifelik dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizanslılar ile muharebeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mısır'ın Fatimiler tarafından fethi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevher'in Mısır naipliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Fatimilerin Suriye'ye saldırısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Baskentin Kahire'ye nakledilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer gelişmeler ve ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

El-Muizz Li-Dinillah 21 Aralık 975' (Hicri:14 Rabiasani 365) de 44 yaşında iken Kahire'de öldü. 23 yıl 3 süren bir dönemde Halifelik ve İsmailiyye İmamı olarak hüküm sürmüştür. Bu hükûmet döneminin 20 yılı sadece İfrikiyye ve Mağrıp'de ve 3.5 yılı Mısır ve Suriye dahil Mağrıb'de olmuştur. Yerine oğlu El-Aziz Billah 15. İsmailiyye "imamı" ve 5. Fatimiler Devleti halifesi oldu.

Değerlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

20. yüzyıl başında gayet büyük kapsamlı bir Mısır tarihi yazan İngiliz tarihçi Stanley Lane Poole onu şöyle değerlendirmiştir:[2]

Dördüncü Fatimiler Devleti halifesi olan El-Muizz Mısır'ı fethetmesi ile Fatimi Devleti yeni bir çağa atladı. Muizz siyasal bakımdan doğuştan yetenekli gayet iyi bir yönetici idi ve başarı kazanmak için kendi lehinde olan her türlü gelişmeyi yakalayıp siyasal olarak kendi yönetimini yüceltmeyi başarmıştır. Gayet yüksek derecede eğitim görmüştü ve devamlı olarak yeni şeyler öğrenmek peşinde idi. Arapça edebiyatına gayet düşkündü ve kendisi iyi Arapça ile şiirler yazmakta idi. Bunun yanında Yunanca da öğrenmişti ve Berberi ve Sudanı lehçelerini de iyi bilmekte idi. Doğu Avrupa asıllı köleleri ile konuşabilip anlaşabilmek için İslav dilini de öğrenmişti. Konuşması ve belagatı o kadar güzeldi ki onu dinleyenler ağlamakla olmaktaydılar. Bu sağgörülü yüksek siyasetçiliği yanında gayet eli açıklığı, adalet sevgisi, adil uygulamaları ve asıl vasıfları ile nam almıştı.

20 yüzyıl Arap tarihi ve gelişmeler üzerinde ismi tanınmis olan P.K.Hitti ise 4. Fatimiler Devleti halifesi Muizz'i şöyle değerlendirmektedir:[3]

Mısır'da hüküm süren ilk İslam halifesinin hükûmet döneminde Kahire o zamana kadar İslam Abbasiler'in merkezi olan Bağdad şehrine sadece rekabet etmekle kalmadı ve askeri, siyasal ve kültürel bakımdan daha üstün olmaya başladı. Fatimiler Devleti Doğu Akdeniz bölgesinin başta giden İslam devleti oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ebu Numan, El-Majalis wa'l Müsayarat Cilt 2 Sayfa:616-617.
  2. ^ Poole, Stanley Lane (1901) History of Egypt, Londra Sayfa:. 98-99
  3. ^ Hitti, Philip K. (1973) Capital Cities of Arab İslam, Minneapolis:University of Minnesota Press, İSBN:978-0816668786 Sayfa: 119) (İngilizce) [1]
  • Bu maddenin yazılmasında İngilizce Wikipediadaki "Al-Mu'izz_li-Din_Allah maddesi [2]29 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." ve Fransızca Wikipedianın "Al-Muizz li-Dîn Allah" [3]3 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. maddesinden yararlanılmıştır.

Dış kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Houtsma, M. Th. ve Arnold, T.W. (ed.) (2006) Biographical Encyclopaedia of Islam Cilt.3, Cosmo Publications, ISBN 9788130703879 (İngilizce)
  • Julien, Charles-André (1931 yeni bas. 1994) Histoire de l'afrique du Nord, des origines à 1830, Yeni.bas.:Paris:Fayot ISBN 978-2-228-88789-2 (Fransızca)
  • Hatem, Jad (2013) Le Traité christologique du Calife al-Mu‘izz, le druzisme et le nusayrisme, Paris: Éditions du Cygne ISBN 978-2849243176 (Fransızca)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İsmaili.net websitesinde İsmaili Tarihi: "AL-MUIZZ (341-365/952-975)" maddesi [4]12 Aralık 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
Muiz (Fâtımî halifesi)
Doğumu: 931 Ölümü: 975
Resmî unvanlar
Önce gelen
El-Mansur Nasrillah
Fatımi Halifesi
953 - 975
Sonra gelen
El-Aziz Billah



Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Nedir? :Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? ile ilgili Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Ne Demektir? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Açıklaması Nedir? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Cevabı Nedir? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Açıklaması? :Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Gerçek mi? :Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? ile ilgili Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Hakkında? :Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? ile ilgili Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Muizz (Fatımi) nedir?, Muizz (Fatımi) anlamı nedir?, Muizz (Fatımi) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Fendi, III. İnnocentius, Suat Aydoğan, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Man of Steel, Ses türemesi, Roberto Nicolás Saucedo, Krasnoyarsk, Little Marsh, Buckinghamshire, Selanik Eyaleti, Necmi Ayanoğlu, Fatih Erkoç, Ukrayna Kitap Enstitüsü, Uğur Ümit Üngör, Banu Birecikligil, Cellara, Osmanlı ordusu, Broughton, Cumbria, Sufiler, Yaşam felsefesi, Huzva, Hydraethiops, Pasha Parfeni, NGC 1430, 2018 Burundi anayasa referandumu, Srem İlçesi, Asad Asadov, Martin JRM Mars, Dryadillo, Feminist teoloji, Whole Lotta Choppas, Utroba Mağarası, EFL Cup finalleri listesi, Japon kültürü, Chip n Dale, Rabat, Solanum pancheri, Euromos, Travie McCoy, Cyprinus carpio, St Pancras Uluslararası Tren İstasyonu, Vancouver Uluslararası Havalimanı, Gastrotricha, Feminist felsefe, Savaştepe Tren İstasyonu, Fransız Öpücüğü (film), Tongo Doumbia, Yumaklı, Bingöl, Saadetdere, Esenyurt, Olimpiyat Oyunlarında Bohemya, Turnösol Olayı, Faşist Mücadele Birliklerinin İttifakı, Uncle Chipps, Bélmez de la Moraleda, Sadio Mané, Monte Pissis, Paleojen, Feminist, OK boomer, Phineas and Ferb, Tōzai Hattı (Tokyo Metro), Elazığ halk oyunları, Kurucu Meclis, Mega yapı, Stirling motoru, Amur Nehri, Bebek tulumu, Toklu, Besni, Cerete, Eğik yörünge, Thangka, Ünsüz benzeşmesi, Nuriye Pınar, Çarpışma testi, Hacı Kadın, Fatih, Kang (Zhou), Pasifik Kuzeybatısı Kızılderilileri, Ralph Hammeras, Morteza Motahhari, Ahmed Vesim Paşa, 33 Orionis, 2009 Vuelta a España, Yavuz Selekman, Belgrad Kuşatması (1739), Klingon dili, Ficus citrifolia, Soğuksu, Beykoz, Victor Agali, Molly Ringwald, Altay (kadın futbol takımı), Büyük Han, Thanatus prolixus, Felsefi, Aristonikos, Gılgamış (Marvel Comics), Djibril Cissé, THAAD, Fellatio, Romen dilleri, Felix Steiner,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,