Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir?

Müsterşid Nedir?

Müsterşid Nedir?, Müsterşid Nerededir?, Müsterşid Hakkında Bilgi?, Müsterşid Analizi? Müsterşid ilgili Müsterşid ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Müsterşid ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Müsterşid Ne Anlama Gelir Müsterşid Anlamı Müsterşid Nedir Müsterşid Ne Anlam Taşır Müsterşid Neye İşarettir Müsterşid Tabiri Müsterşid Yorumu 

Müsterşid Kelimesi

Lütfen Müsterşid Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Müsterşid İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Müsterşid Kelimesinin Anlamı? Müsterşid Ne Demek? ,Müsterşid Ne Demektir? Müsterşid Ne Demektir? Müsterşid Analizi? , Müsterşid Anlamı Nedir?,Müsterşid Ne Demektir? , Müsterşid Açıklaması Nedir? ,Müsterşid Cevabı Nedir?,Müsterşid Kelimesinin Anlamı?,Müsterşid Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Müsterşid Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Müsterşid Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Müsterşid Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Müsterşid Kelimesinin Anlamı Nedir? Müsterşid Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Müsterşid Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Müsterşid Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Müsterşid - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Müsterşid

Müsterşid Nedir? Müsterşid Ne demek? , Müsterşid Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Müsterşid Kelimesinin Anlamı? Müsterşid Ne Demek? Müsterşid Ne Demektir? ,Müsterşid Analizi? Müsterşid Anlamı Nedir? Müsterşid Ne Demektir?, Müsterşid Açıklaması Nedir? , Müsterşid Cevabı Nedir? , Müsterşid Kelimesinin Anlamı?






Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir?

Müsterşid

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mustarşid
el-Mustarşid Billah
Abbâsî Halifesi
Hüküm süresi1118-1135
Önce gelenMustazhir
Sonra gelenRâşid
Doğum1092
Ölüm29 Ağustos 1135
Tam adı
Ebû el-Mansûr "El-Mustarşid Billah" el-Fadil bin Ahmed el-Mustazhir
HanedanAbbâsî Hanedanı
BabasıMustazhir
DiniSünni İslam

Mustarşid veya Ebû el-Mansur "el-Mustarşid Billâh" (Tam Adı: Ebû el-Mansûr "El-Mustarşid Billah" el-Fadil bin Ahmed el-Mustazhir; Arapça: أبو المنصور "المسترشد بالله" الفضل بن أحمد المستظهر abū al-mansūr "al-mustaršid bi-llāh" al-faḍl ben ʾaḥmad al-mustaẓhir) (d. 1092 – ö. 29 Ağustos 1135), Abbâsî Hâlifelerinin yirmi dokuzuncusudur. 1118–1135 döneminde Bağdat'ta Abbasi halifesi olarak hüküm sürmüştür.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Babası Abbasi halifesi olan Mustazhir 6 Ağustos 1118'de öldüğünden sonra onun yerine Bağdat'ta Abbâsî halifesi oldu. Abbasi halifelerinin 1055'ten itibaren de facto bağımlı oldukları Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan II. Mahmut iç karışıklıklar ve doğuda savaşlar ile uğraşması gerektiği için Mustarşid daha önceki Abbasi halifelerine karşıt olarak çok daha bağımsız hareket etme imkânı buldu. Çok yetenekli bir hatip olduğu için Bağdat halkına verdiği konuşmalarla bu şehir halkının halifelik idaresi lehine hareket etmesini sağlamıştır.

1123'te Arap Banu Mazyad aşiretinden[1] olan ve Mazyadilerin Hille'de emiri olan Dubays bin Sadaka adlı bir askeri komutan ülkede bulunan iktidar yoksunluğundan faydalandı. Dubays önce Basra'ya hücum edip oradan büyük talan mali ele geçirdi. Sonra halife Mustarşid'in küçük erkek kardeşi ile birlikte olarak Bağdat'a hücuma geçip şehri kuşattı. Halife Musul'da Atabey olan Kerboğa'dan destek istedi ve Kerboğa'nın yanında yetişmiş olan İmameddin Zengi komutasında bir orduyu Bağdat'ı desteğe gönderdi. Bu ordu Dubays'in ordusuyla yapılan muharebeyi kazanıp şehri kuşatmadan kurtardı.

1225'te halife Mustarşid'in Büyük Selçuklu Devleti Sultanı olan II. Mahmud ile arası açıldı. Halife Selçukluları hiçe sayarak Irak'ı idaresi almaya hedef alan bir askeri kampanyaya başladı. Batı Irak'a önemli bir stratejik merkez olan Vasit'i ele geçirmek için bir ordu gönderdi. Bu sırada İmameddin Zengi Basra valisi yapılmıştı. İmameddin Zengi halife ordusuna karşı gönderildi. Selçuklular yerel ordusu ile halife ordusu Bağdad yakınlarında yaptıkları muharebede halife ordusu yenildi. 1126'dan itibaren Halife'nin saraydan çıkması yasaklanarak halife Bağdat'ta kendi sarayında sanki tutuklu kalmak zorunda kaldı. İmamedin Zengi 1127'de Musul Atabeyi ve 1128'de Halep Atabeyi oldu. İmameddin Zengi halifeye karşı Sultan'ın ordularının başarıları dolayısıyla II. Mahmut tarafından Sultan ilan etti ve Zengiler devletini kurdu.

Sultan II. Mahmud'un ölümünden sonra Selçuklu Devleti'nin batı arazilerinden bir iç harp başladı. Bu iç harpte Emir Dubays ile halife Mustarsid de siyasi tol oynamaktaydılar. İç harbe katılan bazı Selçuklu ileri gelenleri kendilerine askeri alanda yardımcı olmak üzere o zaman doğuda bulunan İmameddin Zengi'yi davet ettiler. Fakat buna Emir Dubays ile halife Muştarsid politik destek vermediler hatta açıkça aleyhte hareket ettiler. Zengi kendisinin aleytharı olan ve Halife tarafından desteklenen Selçuklu ve diğer askerî güçlerle bir çarpışmaya girişti ve bu çatışmayı da yenik düşüp Musul'a kaçtı. Bunun üzerine halife, ordusu başında İmameddin Zengi'yi Musul'a takip etti ve Musul şehrini üç ay süren bir kuşatma altına aldı. Ama şehre giremeyip üç ay sonra kuşatmayı bıraktı. Bu kuşatma Abbasi halifelerinin askerî gücünün yeniden ortaya çıkarmasına açıkça gösterge oldu.

Bu sefer Zengi askerî gücünü göstermeye karar verdi. Ordusu ile Suriye'de harekâta başladı ve 1134'te Şam'a sefer yapıp bu kaleyi kuşatmaya aldı. Zengi Şam'ı ele geçiremedi. Buna başlıca neden Şam kalesinin çok cesurca savunulması idi. Diğer taraftan tam bu sırada İmameddin Zengi halife ile ilişkilerini daha yumuşatmak için halifeye bazı tavizler vermişti. Özellikle camilerde verilen hutbelerde halifenin isminin de anılmasını kabul etmişti. Şam kuşatmasını bırakmasının da bu tavizlerden biri olduğu tarihçilerce belirtilmiştir. Ayrıca İmamedin Zengi'nin bu sırada Musul'un doğusunda çıkan bir isyanla uğraşması gerektiği de belirtilmiştir. Bu son neden İmameddin Zengi'nin batıda Haçlı ordularına karşı harekâta geçmemesine de neden olarak belirtilmiştir.

Ocak 1133'te Halife Mustarşid Bağdat'ta yapılan bir törenle Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Sultan Ahmed Sencer'e bağımlı olan Irak Selçuklu Devleti hükümdarı Gıyaseddin Mesud'u sultan olarak ilan etti. Fakat 1055'ten beridir Abbasi halifesinin bundan sonra da Selçuklu sultanına bağımlı olmasını istemekteydi. Bu nedenle halife Muştarsid'in Sultan Gıyaseddin Mesud ile arası açıldı. Halife Mustarşid'in ordusunda bulunan Türk asıllı emirler halifeye devamlı olarak Sultan Gıyaseddin Mesud'a doğrudan doğruya hücum etmeyi tavsiye etmekteydiler ve halife kendi askerlerinin bu sıkı istekleri reddedemeyip ordusuyla Batı İran'a yürüdü. Halife ordusu Mayıs/Haziran 1135'te Gıyaseddin Mesud'un başkenti olan Hamedan ile Bağdad arasında bulunan Daimarg adlı kale önüne kadar ilerlemişti ki bu kale önünde Sultan Gıyaseddin Mesud ordusu beklemekteydi. İki ordu arasında 14 Haziran'da büyük bir muharebe başladı. Bu muharebe sırasında Mustarşid ordusunda bulunan bazı Türk asıllı emirler halife ordusunu bırakıp Sultan'ın ordusuna katıldılar. Sonunda Halife Mustarşid'in ordusu mağlup oldu. Halife Mustarşid ve halife ordusunun komutanlarının çoğu Sultan'a esir düştü. Esir alınanlar, kurtarma fidyesinin gelmesini beklemek için Kazvin civarındaki Dar-ı Cihan kalesine ve Rey şehrine gönderildiler. Sultan'ın ordusunun 700 kusur yük atı talan mali da toplandığı belirtilmektedir. Sultan, Halife Mustarşid'e iyi davrandı ve Bağdat'taki sarayından uzaklaşmaması şartı ile onu serbest bıraktı.

Mustarşid'in serbest bırakılmasından iki ay sonra, 29 Ağustos 1135'te, halife çadırında ölü olarak bulundu. Halife'nin vücudunda 20 kadar derin hançer yarası bulunmaktaydı ve burnu ve kulakları kesilmişti. Halife Mustarşid'a karşı bu suikastın Sünni halifenin Emir Dübeys'e karşı tutumundan hiç hoşlanmayan bir Nizari Haşhaşin fedaisi tarafından yapıldığı çok olası görülmekteydi. Gerçekten Sultan bu açıklamayı yapmıştı. Zamanın klasik Arapça tarih yazarları olan İbn-i Esir ve İbn-i Cezvi tarih eserlerinde bu suikastın ne sebeple kim tarafından yapıldığını ele almamışlardır. Buna rağmen modern tarihçilerin bazıları suikastın büyük olasılıkla Gıyaseddin Mesud tarafından azmettirildiğini iddia etmektedirler.

Halife Mustarşid'in yerine oğlu Raşid halife oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Banu Mayzad aşireti Kureyş'in Banu Asad aşiretinin bir alt aşiretidir. Banu Mazyad 998'de bir Banu Asad mensubu ve aşiret reisi olan Ali bin Mazyad tarafından kurulmuş ve bu kişinin emirliği altında kuzey Irak'ta Hille merkezli bir alt-emirlik olmuşlardı. Bu emirlik 10. ve 11. yüzyılda devam etmişti.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Müsterşid
Doğumu: 1092 Ölümü: 1135
Sünni İslam unvanları
Önce gelen
Mustazhir
Abbâsî Halifesi
1118–1135
Sonra gelen
Râşid

Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Nedir? :Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? ile ilgili Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Ne Demektir? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Açıklaması Nedir? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Cevabı Nedir? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Açıklaması? :Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Gerçek mi? :Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? ile ilgili Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Hakkında? :Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? ile ilgili Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? burada bulabilirsiniz. Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Müsterşid nedir?, Müsterşid anlamı nedir?, Müsterşid ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hanam, Orhan Yegin, Taraklılar, Ukrayna Devlet Acil Hizmetler Birimi, Buck Henry, Psikoanaliz, That Sounds Good to Me, Küçük penguen, Ahılı, Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi, Yozgatta 1983 Türkiye genel seçimleri, Karakter Eşlem, Daniel Ngom Kome, Getter Jaani, Delaware Kolonisi, NGC 5202, Kafkasya Cephesi (I. Dünya Savaşı), Erzurumlu Emrah, Robert Schrieffer, Commonwealth of England, Berkay Özcan, Sina Yarımadası, Kortenaken, Kabataş, Çine, Orduda 2002 Türkiye genel seçimleri, César Rodríguez Álvarez, Yeşilhüyük Tren İstasyonu, Adıgüzel Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Ses (dergi), Rumen Ortodoks Kilisesi, Myndos, Kim Jackson, Chew Stoke, Dunedin Havalimanı, 1948 yapımı Türk filmleri, Çinde konuşulan diller, Yunanlar, Kuzey Makedonya Meclisi, Nino Farina, Bir Tutam Baharat, Air Tahiti Nui, Birim matris, Claude Elwood Shannon, Microsoft Yönetim Konsolu, Gottfried Leibniz, Verdun Muharebesi (1792), Johan Vásquez (1998 doğumlu futbolcu), Arthrobacter globiformis, Flavius Operasyonu, Jay Rock, İki savaş arası dönem, Jimmy Makulis, Besim Abbas, Ay çekirdeği, Hasidik, Uluslararası Sosyalist Büro, Mat (ilçe), Mağara bilimi, Harjavalta, Yunanistan sineması, NGC 1524, Türk diasporası, Hasan Eren, Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali, ilısu barajı ve hidroelektrik santrali, Emmanuèle Bernheim, Faruk Nafız Çamlıbel, Hipotez, Faruk Nafiz Çamlıbel, Arpaören, Louis Claude Richard, 1966 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, İPhone 12 Pro, Epizot, Titus Burckhardt, Harmonik hareket, Av hayvanı, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Heybeliada Deniz Lisesi, 2014 Tour de France, Tara Strong, Peter, Sue ve Marc, Osmanlı Sosyalist Fırkası, Bako Sahakyan, Un, deux, trois, Iran Air, Köfter, Komana Pontiki, Besame Mucho, Alfred Russel Wallace, Türkiye 17 yaş altı kadın millî futbol takımı, Ender Çetinkaya, Arnavut yazarlar listesi, Fransız frangı, Tommaso Ciampa, Castelcivita, Kahve Bahane, Kabamba Musasa, NGC 1380, Seabird Airlines,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,