Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir?

Mübahele Ayeti Nedir?

Mübahele Ayeti Nedir?, Mübahele Ayeti Nerededir?, Mübahele Ayeti Hakkında Bilgi?, Mübahele Ayeti Analizi? Mübahele Ayeti ilgili Mübahele Ayeti ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Mübahele Ayeti ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Mübahele Ayeti Ne Anlama Gelir Mübahele Ayeti Anlamı Mübahele Ayeti Nedir Mübahele Ayeti Ne Anlam Taşır Mübahele Ayeti Neye İşarettir Mübahele Ayeti Tabiri Mübahele Ayeti Yorumu 

Mübahele Ayeti Kelimesi

Lütfen Mübahele Ayeti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Mübahele Ayeti İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı? Mübahele Ayeti Ne Demek? ,Mübahele Ayeti Ne Demektir? Mübahele Ayeti Ne Demektir? Mübahele Ayeti Analizi? , Mübahele Ayeti Anlamı Nedir?,Mübahele Ayeti Ne Demektir? , Mübahele Ayeti Açıklaması Nedir? ,Mübahele Ayeti Cevabı Nedir?,Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı?,Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Mübahele Ayeti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Nedir? Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Mübahele Ayeti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Mübahele Ayeti - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Mübahele Ayeti

Mübahele Ayeti Nedir? Mübahele Ayeti Ne demek? , Mübahele Ayeti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı? Mübahele Ayeti Ne Demek? Mübahele Ayeti Ne Demektir? ,Mübahele Ayeti Analizi? Mübahele Ayeti Anlamı Nedir? Mübahele Ayeti Ne Demektir?, Mübahele Ayeti Açıklaması Nedir? , Mübahele Ayeti Cevabı Nedir? , Mübahele Ayeti Kelimesinin Anlamı?






Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir?

Mübahele Ayeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mübahele Ayeti (Arapça: آية المباهلة), l-i İmrân Suresi'nin 61. ayetidir. Mübahele, kelime anlamı olarak "karşılıklı beddua etme" demektir.

Ayet[değiştir | kaynağı değiştir]

Mübahele Ayeti, (Arapça:آية المباهله; Kuran 3.61)
Ayet Türkçe Transcript Tercüme [1]
فَمَنْ حَٓاجَّكَ ف۪يهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَٓاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ اَبْنَٓاءَنَا وَاَبْنَٓاءَكُمْ وَنِسَٓاءَنَا وَنِسَٓاءَكُمْ وَاَنْفُسَنَا وَاَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّٰهِ عَلَى الْكَاذِب۪ينَ
Femen hâcceke fîhi min ba’di mâ câeke mine-l’ilmi fekul te’âlev ned’u ebnâenâ veebnâekum venisâenâ venisâekum veenfusenâ veenfusekum śümme nebtehil fenec’al la’neta(A)llâhi ‘alâ-lkâżibîn(e)
Sana iyice bildirildikten sonra da gene bu hususta seninle tartışan olursa de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım, biz bizzat gelelim, siz de gelin. Ondan sonra da dua edelim ve Allah'ın lanetini yalancılara havale edelim.

Ayetle ilgili rivayetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Rivayetlere göre İslam peygamberi Muhammed, Necran Hıristiyanlarını İslam'a davet etmiş, onlar da âlimleri yanlarında olarak yaklaşık 70 kişi ile Medine'ye gelmişlerdir.[2] Amaçlarının Muhammed'in söylediklerinin doğruluğu hususunda Muhammed ile tartışmak olduğu ifade edilen grup ile yapılan tartışmalarda Muhammed'in, Nasranîler'i, onların dini kitaplarında "kendisinin geleceğine dair" alametleri göstererek yenilgiye uğrattığı rivayet edilir.

Rivayetlere göre Nasranîler de zaten böyle bir bekleyiş içinde idiler. Onların inanışına göre de, gelecek olan peygamber deveye binerek (Mekke’de bulunan) Faran dağlarından zahir olacak[Bakınız: Dipnotlar], İyr ve Uhud (Medine’de) arasında hicret edecektir. Tartışmaların anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine "Sana gelen bunca ilimden sonra, yine de bu hususta seninle çekişip tartışmalara girişirlerse de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, nefsimizi ve nefsinizi çağıralım; sonra karşılıklı lanetleşelim de Allah’ın lanetini yalan söylemekte olanların üstüne kılalım." Şeklindeki ayetin indirildiğine inanılır.

Bunun üzerine Muhammed'in doğrunun yalancıdan ayırt edilmesi için Nasranîler’le mübahele (karşılıklı beddua) yapma önerisinde bulunmuş, öneri kabul edilerek ertesi gün buluşmak üzere anlaşılmıştır.

Mübahele Günü[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlatıldığına göre ertesi gün Necranlılar Medine’nin çıkışında, Muhammed'in çok büyük ve kalabalık bir toplulukla onları yıldırmak ve korkutmak için geleceğini bekliyorlardı. Ancak Muhammed sağında bir genç, solunda hicaplı bir kadın ve ön tarafında ise iki çocuk olduğu bir halde sadece beş kişiyle gelerek necranlıların karsısına çıkmıştır. Necranlıların alimi Oskof, mütercimlerden Muhammed ile gelenlerin kim olduklarını sordu. "O genç, onun damadı ve amcası oğlu Ali bin Ebu Talib’tir, o kadın onun kızı Fatıma Zehra’dır, O iki çocuk ise onun torunları ve kızının evlatları olan Hasan bin Ali ve Hüseyin bin Ali’dir.”demeleri üzerine Oskof "Bakınız Muhammed nasıl da mutmain bir halde en yakınlarını, evlatlarını ve en çok sevdiği azizlerini mübahaleye getirip onları belaya maruz bıraktı. Allah’a and olsun ki, eğer onun tereddüt veya korkusu olsaydı, asla onları getirmez ve mübaheleden vazgeçerdi veya en azından ailesinden olan azizlerini bu hadiseden uzak tutardı. O’nunla mübahele yapmamız, kesinlikle doğru değildir. Eğer Rum Kayser’inden korkmasaydım ona iman ederdim. Öyleyse O’nun isteklerini kabullenerek onunla anlaşıp kendi şehrimize dönelim." demiştir.

Bunun üzerine mübaheleden vazgeçilerek anlaşma yoluna gidilmiştir.

Anlaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Barış anlaşması Ali bin Ebu Talib’in eli ile yazıldı. Evrafi kumaşlarından, her kumaşın kıymeti kırk dirhem olmak şartıyla iki bin kumaş, bin mıskal altın ve bunların yarısının yani bin kumaş ve beş yüz mıskal altının Muharrem ayında ve diğer yarısının da Recep ayında verilmesinin gerekliliği yazıldıktan sonra her iki taraf da imzaladı.

Mübahele Ayeti ile ilgili yorumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu ayet, Muhammed'in doğruyu temsil ettiğine kendisinin de inandığını göstermesi açısından önemlidir.
  • Bu ayet, "Hasan ve Hüseyin benim oğlumdur." mealindeki, hadislerin doğrulanması anlamına gelmektedir.
  • Bu ayette, "kadınlarımızı ve kadınlarınızı" bölümünde, davetine Muhammed, Fatıma'yı uygun görmüştür. Buradan yola çıkarak Enes bin Mâlik'den nakledilen ; "lemlerdeki kadınların en iyisi dört tanedir: İmran kızı Meryem, Mezahim kızı Asiye, Hüveylid kızı Hatice ve Muhammed kızı Fatıma."[3] hadisi ile desteklenen

"Muhammed bu dört kadını âlemlerin en iyi kadınları olarak saydıktan sonra Fatıma’yı hem dünyada, hem de ahirette diğer üçüne üstün kılmıştır."[4] yorumlarına ulaşılır.

  • Bu ayet, İslam'ın örnek kadın, erkek ve çocuklarının, sırasıyla; Fatıma bint Muhammed, Ali bin Ebu Talib, Hasan bin Ali ve Hüseyin bin Ali olduğunu göstermektedir.
  • Bu ayette, "nefsimizi (kendimizi) ve nefsinizi (kendinizi) çağıralım" bölümünde, Muhammed, Ali'yi "kendi nefsi" olarak tanımlamıştır. Dolayısıyla İbn-i Abbas'tan nakledilen;

"Ali bendendir, ben de O’ndanım; O’nun eti benim etimden ve O’nun kanı benim kanımdandır; O bana nispetle Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir. Ey Ümmü Seleme! Duy ve şahit ol ki, bu Ali, Müslümanların seyyidi ve efendisidir."[5] hadisinde olduğu gibi.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İnancın kaynağı olan Tevrat ayeti:

1 Tanrı adamı Musa, ölümünden önce İsrailliler'i kutsadı.

2 Şöyle dedi: "RAB Sina Dağı'ndan geldi, Halkına Seir'den doğdu Ve Paran Dağı'ndan parladı. On binlerce kutsalıyla birlikte geldi, Sağ elinde halkı için alev alev yanan ateş vardı.[6]

İfadelerin geçmiş zaman kipi ile ilgili olduğu görülebilir. Paran kelimesinin İbrahim peygamberin karısı Hacer ve oğlunu gönderdiği yer olarak da Kutsal Kitap'ta geçmesi, İslam âlimleri tarafından bu dağların Mekke’nin etrafındaki dağlar olarak yorumlanmasına yol açmıştır.[7] Tevrat kaynakları söz konusu dağın Tevrat'ta iki kere "Paran Dağı" adıyla anılan Sina Dağı olduğunu ifade ederler.[8]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kuran 3:61". kuranmeali.com. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  3. ^ Ahmed bin Hanbel, Müsned; Hafız Ebubekir Şirazi, Nüzul’ul-Kur’ân fi Ali
  4. ^ Hatip, Tarih-i Bağdat
  5. ^ Süleyman Belhi “Yenabi’ul- Mevedde” kitabının 7. babında, Abdullah bin Ahmed bin Hanbel’in “Zevaid-i Müsned"
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  8. ^ http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.biblearchaeology.org/image.axd%3Fpicture%3DSinai-map.jpg&imgrefurl=http://www.biblearchaeology.org/post/2008/11/What-Do-Mt-Horeb2c-The-Mountain-of-God2c-Mt-Paran-and-Mt-Seir-Have-to-Do-with-Mt-Sinai.aspx&usg=__Ov3o4Gx8zR04eIg7LyA002Cgs1k=&h=734&w=500&sz=101&hl=tr&start=1&zoom=1&tbnid=-r43W9jg5LjwvM:&tbnh=141&tbnw=96&ei=f3orUOfHFqad0QWTo4HwDQ&prev=/search%3Fq%3Dmount%2Bparan%2Bsina%2Bseir%26hl%3Dtr%26sa%3DX%26gbv%3D2%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1 [yalın URL]

Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Nedir? :Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? ile ilgili Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Ne Demektir? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Açıklaması Nedir? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Cevabı Nedir? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Açıklaması? :Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Gerçek mi? :Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? ile ilgili Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Hakkında? :Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? ile ilgili Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Mübahele Ayeti nedir?, Mübahele Ayeti anlamı nedir?, Mübahele Ayeti ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
CNN International, Nain, Luxgen, Yonhap, 23 Ağustos, 3. boyut, Bogdan Bogdanović, Muhammedabad, Hece vezni, Emin Kul, NGC 3456, Ana Kasparian, Beşiktaş Kültür Merkezi, Moorrege, Menzeriye, Palm Centro, Beyaz Futbol, Bonde do Rolê, Derviş, Geovani Faria da Silva, Mahmoud Maowas, Canlı Hedef, 12 Nisan, Türkiye futbol şampiyonları listesi, Meşkat, Kamilla Ismailova, Mahabad, İsfahan Eyaleti, Beşiktaş Futbol Akademi, Sanem, Batnaz, Johann Strauss II dans besteleri listesi, Mübareke şehristanı, Christmas Adası, İleği, Bayat, Cahit Ortaç, Fairytale, Mübareke, Rijeka, Budacılık, Norberto Collado Abreu, Portre, Lencan şehristanı, Langhe, Romanya Sosyalist Cumhuriyeti, En İyi Erkek Oyuncu New York Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Stronger (Kanye West şarkısı), 3 Mart, Dvadeset prvi vijek, We Are the World 25 for Haiti, Kuhpaya, Sir Isaac Newton, Landivisiau, Ken Watanabe, Baal, Nicole Vaidišová, Suadiye Camii, Duzong, Soga no Umako, Kaçak avcılık, Shane Lowry (golfçü), 1889, Külek peyniri, Mihrişah Valide Sultan Camii, Muhakkime, 1640, Kuşk, Albert Kesselring, Çirek peyniri, İtalya cumhurbaşkanları listesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Künes İlçesi, Antik Yunan tiyatrosu, 30 Haziran, Komeşçe, Old School Love, Beşiktaş Esports, Tagalog dili, Kolot peyniri, Gölbaşı, Ankara, Kome, Peynir tuluğu, Fátima, Fatıma, Beşiktaş Dergisi, 1924 İzmir Futbol Ligi, Kerkvend, Yarbaşı Tren İstasyonu, Antonin Magne, Eritme krem peynir, 6 Nisan, 30 Ocak, Kelişad ve Sudercan, Eritme peyniri, Yarı büyük eksen, 16 Aralık, Kehriz Seng, Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı), Malatya peyniri, Kuleliburgaz, Steve Barron,
Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?,