Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir?

Müstekfî Nedir?

Müstekfî Nedir?, Müstekfî Nerededir?, Müstekfî Hakkında Bilgi?, Müstekfî Analizi? Müstekfî ilgili Müstekfî ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Müstekfî ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Müstekfî Ne Anlama Gelir Müstekfî Anlamı Müstekfî Nedir Müstekfî Ne Anlam Taşır Müstekfî Neye İşarettir Müstekfî Tabiri Müstekfî Yorumu 

Müstekfî Kelimesi

Lütfen Müstekfî Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Müstekfî İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Müstekfî Kelimesinin Anlamı? Müstekfî Ne Demek? ,Müstekfî Ne Demektir? Müstekfî Ne Demektir? Müstekfî Analizi? , Müstekfî Anlamı Nedir?,Müstekfî Ne Demektir? , Müstekfî Açıklaması Nedir? ,Müstekfî Cevabı Nedir?,Müstekfî Kelimesinin Anlamı?,Müstekfî Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Müstekfî Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Müstekfî Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Müstekfî Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Müstekfî Kelimesinin Anlamı Nedir? Müstekfî Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Müstekfî Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Müstekfî Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Müstekfî - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Müstekfî

Müstekfî Nedir? Müstekfî Ne demek? , Müstekfî Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Müstekfî Kelimesinin Anlamı? Müstekfî Ne Demek? Müstekfî Ne Demektir? ,Müstekfî Analizi? Müstekfî Anlamı Nedir? Müstekfî Ne Demektir?, Müstekfî Açıklaması Nedir? , Müstekfî Cevabı Nedir? , Müstekfî Kelimesinin Anlamı?






Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir?

Müstekfî

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mûstekfî
Ebu'l-Kasım Abdullah Mûstekfî
Abbâsî Halifesi
Hüküm süresi944-946
Önce gelenMûttakî
Sonra gelenMutî
Doğum905
ÖlümEylül/Ekim 949
Tam adı
Ebū Kāsım Mustakfī Billāh Abdullāh bin Alī Muktafī
HanedanAbbâsî Hanedanı
BabasıMuktafi
DiniSünni İslam

Mustekfî veya Mustekfî "Billâh" veya Abdullāh Mûstekfî Tam Adı: Ebū Kāsım Mustekfī Billāh Abdullāh bin Alī Muktafī (Arapça: أبو القاسم "المستكفي بالله" عبد الله بن علي المكتفي " Ebū Kāsım Mustekfī Billāh Abdullāh bin Alī Muktafī) (d. 905 – ö. Eylul/Ekim 949) 943-946 döneminde Bağdad merkezli Abbâsî Hâlifelerinin yirmiikincisidir.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Babası 902-908 döneminde Abbasi halifesi olan Muktafî idi. 944'te Bağdat'ta devlet iktidarını elinde tutan Türk asıllı "emir-ul-ümera" (askeri komutan) olan Emir Tüzün Abbasi halifesi olan Mûttakî'nin gözlerine mil çektirip kör ettirerek onu halifelik tahtından indirdi. Böylece Abdullāh Müstekfi kuzeni Mûttakî yerine halife olarak Abbasi halifelik tahtına geçirildi.

Vasit merkezli olarak hüküm süren yarı-otonom vasal olan Büveyhoğulları Fars kolu emiri olan "İmâd-üd-devle" komutasında olarak Bağdat'ı tehdit etmekte idi. Emir Tüzün emri altında bulunan Abbasi ordusu ile Vasit'e Büveyhoğulları üzerine yürüdü. Halife olan Müstekfi bu ordu ile birlikte idi. Büveyhoğulları mağlup edildi ve Vasit ele geçirildi. Diğer taraftan Musul'da yarı-otonom vasal devlet olarak hükûmet etmekte olan Hamdaniler devleti hükümdarı Nâsır ad-Devle el-Hasan Musul'un Bağdat merkezine ödemesi gerekli yıllık tazminatı ödemekte gecikme yapmıştı. Emir Tüzün Musul üzerine bir sefere çıktı. Ama Hamdaniler hemen tazminat ödemesi yapıp Bağdat ile aralarını düzletip yeniden yakın ilişkiler kurdular.

Fakat bu galibiyetlerden hemen sonra, "emir-ul-ŭmera" Emir Tüzün öldü. Yerine emir-ul-ümera olarak yine Türk asıllı askerler arasında komutan olan Emir "Ebu Cafer" Bağdat emir-ul-ümerası yapıldı.

Emir Ebu Cafer'in görevi sırasında, Bağdat büyük bir felakete sahne oldu. Şehrin etrafında bulunan vasal idareciler Bağdat'a karşı bir blokaj yaptırımı uygulamaya başladılar. Şehrin içine yiyecek, erzak ve malzeme sokulmasını önleyip Bağdat'ı abluka altına aldılar. Gayet büyük bir şehir olan Bağdat'ın pazarlarında en basit yiyecek maddesi bile bulunmamaya başladı. Şehir halkı açlıktan büyük zorluk çekmeye başladı. Halk şehir pazarlarında bulunan dükkânları yağma etti. Birçok şehirli Basra ve diğer Irak şehirlerine kaçmayı başardılar. Şehirde kalan halka yiyecek bulunamadı. Şehir halkı çöp yemeye; köpek, kedi, fare gibi şehirde yaşayan hayvanları öldürüp yemeye başladılar. Şehirde açlıktan çok sayıda ölümler olmaya başladı.

Bağdat'ta emir-ul-ümera olan Emir Ebu Cafer durumu kontrol edememekte olduğunu anladı. Bağdat'taki açlık felaketine bir çare olarak Musul'da hüküm süren Hamdaniler ve hükümdarları Nasır el-Devle'dan yardım istedi. Eğer Nasır el-Devle Bağdat'a yardım için gelirse emir-ul-ümera görevinden ayrılarak bu görevi Nasır el-Devle'ya bırakacağını da bildirdi. Fakat Hamadaniler bu sırada hem Azerbaycan'da Ruslara karşı bir sefere yapmakta hem de Suriye ve Şam'da Abbasilere vasal olarak hüküm süren İhşidîler'e karşı askeri hücumlar ile gayet meşguldüler.

Tam bu sırada halifenin yeni Vasit valisi şehri tekrar Büveyhoğulları'na geri verdi ve Büveyhoğulları ordusu ile bu vali Bağdad üzerine yürüdüler. Halife Mustekfi ile Emir Ebu Cafer saklanmak zorunda kaldılar. Büveyidoğulları hükümdarı "Muizz el-Devle" sekreterini şehrin teslimini gerektiren barış şartlarını görüşmek üzere şehre göndertip Halife ile müzakerelere başladı. Halife Büveyhoğulları'nın tekliflerinin hepsini kabul etmek zorunda kaldı. Böylece Büveyhoğulları hükümdarı Muizz el-Devle yeni emir-ul-ŭmera olarak tayin edildi ve Büveyhoğulları şehrin ve devletin tūm efektif idaresini eline geçirdiler.

Halife Müstekfi tamamen de idare ve iktidar gücünü kaybetti. Bu tarihten sonra darpedilen Abbasi devleti sikkelerinde Halife'nin ismi yanında Büveyhoğulları emiri Muizz el-Devle ismi de bulunmaya başladı. Cuma günü hutbelerinde Halife ile Büveyhoğulları adları birlikte okunmaya başlandı.

Fakat Büveyhoğulları hükümdarı Muizz al-Devle halife Müstekfi'nin Bağdat'ta bulunan Türk asıllı orduya çok yakın olduğundan şüphelenmekteydi. Halifenin bu Türk asıllı askerlerin komutanı ile anlaşıp birlikte Büveyhoğulları hükümdarı aleyhinde bir komplo düzenleyebileceğini düşünmekteydi.

Ocak 947'da bir Cuma günü emir-ul-ŭmera olan Muizz ul-Devle Halife'nin sarayında doğudan gelen bir elçi şerefine bir resepsiyon vermekteydi. Emir-ul-ŭmera ve Halife yan yana oturarak misafirleri ağırlamaktaydılar. İki Daylamlı, halifenin elini öpmek için onun önüne geldiler. Halife bunların kendine yaklaşmalarını bir tuzak veya tehdit olarak görmemişti. Fakat bu iki Daylamlı Halifeyi birden yakaladılar ve kendi sarık bezlerinde yaptıkları bağlarla ellerini ayaklarını bağlayıp onu kargatulumba saray salonundan taşıyıp zorla saraydan dışarı çıkarttılar. Buradan Halife Mustakfi, emir-ul-ŭmera'nin kaldığı saraya götürüldü. Orada gözlerine mil çekilip kör edildi. Böylece Mustekfi halifelik görevinden hal edilmiş oldu. Emir-ul-ŭmera Muizz el-Devle bu komployu yapmak için halifeyi saraydan kaçıran iki Daylamlı'nın da dillerini kestirip onların kendi aleyhinde bir aksi şahitlik yapmalarını da önledi.[1] Açlıktan yeni kurtulmaya başlayan Bağdat şehir halkı bu haber duyulunca ayaklandı ve Halife'nin sarayına hücum edip bu sarayı yağma edip yakıp yıkıp sarayı boş dört duvara döndürdüler.

Müstakfi'nin yerine kuzeni olan Muti Bağdat Abbasi halifeliğine getirildi. Yeni halife bu göreve geçmeyi epeydir beklemekteydi ve kuzeni Mustakfi'yi kendinin bu göreve geçmesini engelleyen kişi olarak gördüğü için ondan nefret etmekte idi. Fakat yeni halife Muti'ye hiçbir iktidar gücü bırakılmamıştı. Emir-ul-ŭmera Büveyhoğulları ordularını getirip Bağdat'ı işgal etti. Halife bir bonkörlük gösterisi olarak bir diğer halifelik sarayını emir-ul-ŭmera'ya idare merkezi yapmak için verdiğini ilan etti. Fakat bu emir-ul-ŭmera olan Muizz ul-Devle'nin iktidar gücünü halife ile paylaşması anlamına gelmedi ve Halife Muti'ye kendi vezir ve danışmanlarını seçmesi için bile imkân sağlanmadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Abbasi halifelerinin görevlerinden hal edilmelerinin bu dönemde bu şekilde icra edilmesi sanki bir moda olmuştu. 934'te Halife Kahir gözlerine mil çekilip kör edilip hal edilmişti ve ancak 951'de ölmüştü. Halife Muttaki 944'te gözlerine mil çekilip kör edilmekle hal edilmiş ve ta 951'e kadar yaşamıştı. Halife Mustekfi'nin 946'da kör edilip hal edilmesi ile o vakit Bağdat'ya yaşayan halifelikten hal edilmiş kör edilmiş eski halifelerin sayısı üçe çıkmış oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hitti, Philip H. (çev. Salih Tuğ), (1968) Siyasi ve Kültürel İslam Tarihi (İV Cilt), İstanbul:Boğaziçi Yayınları.
  • Üçok, Bahriye (1979) İslam Tarihi Emeviler-Abbasiler, Devlet Kitapları, Ankara: Milli Eğitim Basımevi (1.Basım:1968)
  • Muir, William (1924), The Caliphate, its rise, decline and fall, Edinburgh:John Grant Halifeler: Muttaki ve Mastakfi3 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) (Erişim:05.01.2014)
Müstekfî
Doğumu: 905 Ölümü: 949
Sünni İslam unvanları
Önce gelen
Mûttakî
Abbâsî Halifesi
944 - 946
Sonra gelen
Mutî

Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Nedir? :Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? ile ilgili Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Ne Demektir? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Açıklaması Nedir? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Cevabı Nedir? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Açıklaması? :Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Gerçek mi? :Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? ile ilgili Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Hakkında? :Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? ile ilgili Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? burada bulabilirsiniz. Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Müstekfî nedir?, Müstekfî anlamı nedir?, Müstekfî ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çamlıgöze Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Politik, Limonluk binası, Ahmet Akgün Albayrak, John Malkovich Olmak, Wim Schermerhorn, Muğla (il), Grafem, Gelmurti, Georg Henrik von Wright, Dışişleri Bakanlığı (Türkiye), Hasret (film), Materyalcilik, Petina, Campania, Gezegenimsi bulutsular, 2002 FIFA Dünya Kupası elemeleri (UEFA), Yolören, Yenişehir, Çin Eyaleti, Villa Teresa, Basilan, State of Play (film), 2010 Azerbaycan genel seçimleri, Eyüp Sabri Akgöl, Călugăreni Muharebesi, 1970 Cannes Film Festivali, Kahramanlar Hastanesi, İkinci İsrail Krallığı, Angela Farrell, Jacques Villeneuve, Contigliano, Erman Yıldırım, Victoria, Teksas, 2002 Tour de France, 2015 Bangkok saldırısı, Alex D. Linz, Ermenistan bayrağı, Mada Adası, Damıtma, Generalfeldmareşal, Norveç bayrakları listesi, İnorganik, Keme kebabı, Çatışmada ölüm, Frigya, Friedrich Wilhelm von Steuben, Özkan Olcay, Karadenizliler, İzmit, Royal Academy of Arts, Papa Seçilmiş Stephanus, Pirasetam, Sony Çocuk, Everything (Anna Vissi şarkısı), Almanya kadın millî futbol takımı, Hayatta Kalma, Bataceae, Harry Carey, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Moğolistan Demokratik Devrimi, Harun Özgür Yıldızlı, Kutsal yağ sürme esrarı, Perejil Adası, Sébastien Le Prestre de Vauban, Hægt og hljótt, Demirciören Tren İstasyonu, René Primevère Lesson, Malcolm X (film, 1992), Dimitris Pelkas, George B. Arfken, Erkaya Yırık, Hücre iskeleti, Kamerun, Nico Schlotterbeck, Stephen Toulmin, Paul Reiser, Faruk Süren, 1999 Giro dItalia, Marmaris Barajı, Litvanya Büyük Düklüğü, Ozan, Nallıhan, Uzunçayır Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Tıp hukuku, Felsefi Soruşturmalar, Amazon Video, İsrail, Propaganda, Israil, Temmuz 2016 Bağdat saldırıları, Sivil toplum, Edward (Edgarın oğlu), Andrés Escobar, Abdurrahman Hacı Ahmedi, Air Anatolia, III. Mütevekkil, Celal Turgut Güvenç, Mahaçkale, Moda, Tombalacı Mehmet, Radio FG, İndüktans, Thomas Sankara,
Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?,