Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir?

Risorgimento Nedir?

Risorgimento Nedir?, Risorgimento Nerededir?, Risorgimento Hakkında Bilgi?, Risorgimento Analizi? Risorgimento ilgili Risorgimento ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Risorgimento ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Risorgimento Ne Anlama Gelir Risorgimento Anlamı Risorgimento Nedir Risorgimento Ne Anlam Taşır Risorgimento Neye İşarettir Risorgimento Tabiri Risorgimento Yorumu 

Risorgimento Kelimesi

Lütfen Risorgimento Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Risorgimento İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Risorgimento Kelimesinin Anlamı? Risorgimento Ne Demek? ,Risorgimento Ne Demektir? Risorgimento Ne Demektir? Risorgimento Analizi? , Risorgimento Anlamı Nedir?,Risorgimento Ne Demektir? , Risorgimento Açıklaması Nedir? ,Risorgimento Cevabı Nedir?,Risorgimento Kelimesinin Anlamı?,Risorgimento Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Risorgimento Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Risorgimento Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Risorgimento Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Risorgimento Kelimesinin Anlamı Nedir? Risorgimento Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Risorgimento Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Risorgimento Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Risorgimento - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Risorgimento

Risorgimento Nedir? Risorgimento Ne demek? , Risorgimento Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Risorgimento Kelimesinin Anlamı? Risorgimento Ne Demek? Risorgimento Ne Demektir? ,Risorgimento Analizi? Risorgimento Anlamı Nedir? Risorgimento Ne Demektir?, Risorgimento Açıklaması Nedir? , Risorgimento Cevabı Nedir? , Risorgimento Kelimesinin Anlamı?






Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir?

İtalya'nın birleşmesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Risorgimento sayfasından yönlendirildi)
İtalya'nın birleşmesi
Sonuç1820 Devrimleri

1830 Devrimleri
İtalyan Devletleri'nde 1848 devrimleri
Birinci İtalyan Bağımsızlık Savaşı
İkinci İtalyan Bağımsızlık Savaşı
Binlerin seferi
İtalya Krallığı'nın kurulması
Üçüncü İtalyan Bağımsızlık Savaşı
Roma'nın Ele Geçirilmesi

Roma, İtalya Krallığı'nın başkenti oldu.

İtalya'nın birleşmesi (İtalyanca: Risorgimento; diriliş veya yeniden doğuş), 19. yüzyılda İtalya yarımadasında bulunan birçok devleti toplayıp, tek bir devlet olan İtalya Krallığı'na dönüştürmeye çalışan politik ve sosyal harekettir. Bu dönemin başlangıcı ve sonu için kesin tarihler üzerinde bir uzlaşma olmamasına rağmen, birçok bilim adamına göre süreç 1815'te Viyana Kongresi'yle ve Napolyon'un hükümdarlığının son bulmasıyla başladı ve 1871'de Roma'nın İtalya Krallığı'nın başkenti olmasıyla son buldu.[1][2] Bazı terre irredente'ler sürecin İtalya Krallığı'nın I. Dünya Savaşı sonrası Saint-Germain Antlaşması'nın imzalanmasıyla sona erdiğine inanır. Bazı milliyetçilere göre birleşmenin sonlanması 3 Kasım 1918'de Villa Giusti Ateşkesi olduğunu söyler.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ostrogot Krallığı
Dante Alighieri

Batı Roma İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra Roma İmparatorluğu'nun ili olan İtalya, Ostrogot Krallığı altında birleşik olarak kaldı ve Lombard Krallığı'nda ve Bizans İmparatorluğu'nda iddialı bir duruş sergiledi. Bizans İmparatorluğu'nun kriz döneminde ve çöküşünde İtalya, kademeli olarak şehir-devlet sistemine geçti. Bu sistem Rönesans'a kadar sürdü ama sonra Erken Modern Dönem'de modern ulus devlet sisteminin yükselmesiyle bu sistem bozulmaya başladı. İtalya, Papalık Devleti dahil, büyük devletler arasındaki - özellikle Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu (sonrasında Avusturya) ve Fransa- ele geçirilmek istenen yer olmuştur. 1300'ler ile 1500'ler arasında İtalyan yazarlar, Dante Alighieri, Francesco PetrarcaBoccaccioNiccolò Machiavelli ve Francesco Guicciardini gibi yazarlar, yabancı devletlerin hakimiyetine karşı görüşlerini yazmışlardır. Mesela, Petrarca'nın Italia Mia eserinde "İtalyan kalplerinde antik kahramanlık henüz ölü değil" belirtilmiştir. Italia Mia'nın dört cümlesi Niccolò Machiavelli'nin İtalya'yı "barbarlardan kurtararak" birleştirmesini sağlayacak politik lider gösteren The Prince adlı eserinde yer almıştır. Bazı tarihçiler ve bilim adamları İtalya'da bulunan ülkelerin, yabancı hakimiyetine karşı İtalya Birliği'nin kurulması veya [[Cosimo de' Medici99 ve Lorenzo de' Medici'nin dış politikalarının ulusal birliğinin müjdecisi olarak yorumlarlar.

İtalyan ulusal kimlik duygusu Gian Rinaldo Carli'nin 1764'te yazılan Della Patria degli Italiani adlı eserinde yansıtılmıştır. Aynı zamanda eserin en çok anlatılan bölümünde bir yabancı Milano'da bir kafeye girer ve orada oturanlara yabancı veya Milanolu olmadığını söyler. Karşısındakiler de 'Peki sen nesin?' diye sorduklarında 'Ben bir İtalyanım.' der. Milliyetçilik, 19. yüzyılın başlarında İtalya'da -Avrupa'nın çoğunda olduğu gibi- Napolyon'un egemenliği altına düştüğünde artmıştır.

Napolyon'un saltanatı çökmeye başladığında, Napolyon'un yerleştirdiği diğer, tahtlarını korumak için milliyetçi duyguları besleyerek olabilecek devrimlerin altyapısını hazırladı. Bu hükümdarların arasında İtalya'nın valileri Eugène de Beauharnais ve Napoli kralıJoachim Murat da vardı. De Beauharnais, İtalya Krallığı'na girmek için Avusturya'nın onayını almaya çalıştı. 30 Mart 1815'te Joachim Murat, Avusturyalı isyancılara karşı İtalyanların silahlanmalarını söyleyen Rimini Bildirgesi'ni yayınladı. Bu dönemin bir diğer önemli figürü, Napolyon İtalya Cumhuriyeti (1802-1805) başkan yardımcısı ve ölümünden kısa bir süre sonra İtalyan Risorgimento'ya yol açacak İtalyan birleşmesi için idealleri tutarlı destekçisi olarak hizmet veren, Francesco Melzi d'Eril'di. Napolyon Fransası'nın yıkılışından sonra Viyana Kongresi, Avrupa haritasını yeniden çizmek için toplandı. İtalya'da, kongre Napolyon öncesi bağımsız uydu devletleri, direkt olarak yönetilen veya büyük Avrupa devletlerince (özellikle Avusturya'nın) üzerinde büyük etkisi bulunan ülkeleri yeniden düzenledi.

İtalya'nın birleşmesi.

Aynı zamanda, İtalyan birleşmesi, doğrudan bugünkü İtalya'da ağırlıklı olarak İtalyanca konuşulan kuzeydoğu bölümünü kontrol ve bununla birlikte birleşmesine karşı en güçlü kuvvet olan Avusturya İmparatorluğu ve Habsburglara karşı yürütülecek bir mücadele olarak algılanmaktadır. Avusturya İmparatorluğu şiddetle İtalyan yarımadasında artan milliyetçi duyguları, Habsburgların diğer etki alanlarında olduğu gibi bastırdı. Avusturyalı diplomat Klemens von Metternich -Viyana Kongresi'nde etkili bir diplomattı- İtalya kelimesinin "coğrafi bir ifade"den başka bir şey olmadığını söylemiştir.

Sanat ve edebiyatta milliyetçi akımdan nasibini almıştı; Vittorio Alfieri ve Niccolo Tommaseo İtalyan milliyetçiliğinin edebiyat alanındaki önemli temsilcileri olarak görülürler ama en ünlü milliyetçi eser Alessandro Manzoni'nin I promessi sposi (Nişanlı)adlı eseridir. Eser Avusturya egemenliğini alegorik olarak, inceden örtülü bir şekilde eleştirir. Roman 1827'de basıldı ve ilerleyen yıllarda revize edilerek basılmaya devam edildi. Eserin 1840'taki sıradan halinde dili Toskana lehçesiyle yazılmıştır. Bunun sebebi bilinçli olarak dilin öğrenilmesini ve herkes tarafından konuşulmasını sağlamaktı.

Birleşmeye destek verenler aynı zamanda Kutsal Makam'la karşı karşıya gelmiş oldular. Dönemin papası IX. Pius, gücünü kullanmaya çekindi; çünkü gücünün kullanılması İtalyan Katoliklerin atılması demekti.

Yarımadada bir devlet kurulmasına destek verenler bile nasıl bir devletin kurulacağına dair bir düşünce birliği sağlayamamışlardı. Vincenzo Gioberti -Piedmontlu papaz- Papa'nın liderliği altında bir İtalyan konfederasyonu kurulmasını önerdi. Kitabında, Papalık ile Risogrimento arasında bağlantılar kurdu. Carlo Catteneo, İtalya'nın birleşmesinin bir konfederasyon şeklinde olmasını desteklerken aynı zamanda Cesare Balbo Piedmont'tan ayrılan devletler tarafından bir konfederasyon kurulmasını önerdi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Collier, Martin (2003). Italian unification, 1820–71. Heinemann Advanced History (İngilizce). Oxford: Heinemann. s. 2. ISBN 978-0-435-32754-5. The Risorgimento is the name given to the process that ended with the political unification of Italy in 1871 
  2. ^ Riall, Lucy (1994). The Italian Risorgimento: state, society, and national unification (İngilizce). Londra: Routledge. s. 1. ISBN 978-0-203-41234-3. The functional importance of the Risorgimento to both Italian politics and Italian historiography has made this short period (1815–60) one of the most contested and controversial in modern Italian history 

Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Nedir? :Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? ile ilgili Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Ne Demektir? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Açıklaması Nedir? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Cevabı Nedir? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Açıklaması? :Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Gerçek mi? :Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? ile ilgili Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Hakkında? :Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? ile ilgili Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? burada bulabilirsiniz. Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Risorgimento nedir?, Risorgimento anlamı nedir?, Risorgimento ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Buchenwald toplama kampı, The Real Thing, Nefes almak, İnkaya, Sarıkamış, Gizli anlaşma, Michiel van den Bos, NGC 4411, Haldan Keffer Hartline, Sarığı burma tatlısı, Hasip Kaplan, Hüseyin Ali Muntazeri, Seddar Yavuz, Sonlu alan, Muhanned Asiri, Osmanlı toplumu, Bağ (tarım), Barnet, Kiriakos Papadopulos, Karbon dioksidi, Xherdan Shaqiri, MTV Film Ödülleri, Hesaplamalı elektromanyetizma, 7 Sins, Moretta, Kadınlarda boşalma, Maviciler, Sanat konseyi, Abdülilah Fehmi, Lamborghini Murcielago, Taylan Yıldız, Etiyopya Yükseltileri, Epizot, Avatar Roku, Ölümün Sesi, Toyotasa, Cinsiyet simgesi, Piast Hanedanı, Jean Van Houtte, Hogwarts Legacy, İngiliz fokshaundu, Olia Tira, Kolektif eylem, Paul dEstournelles, NGC 6604, Sanat galerisi, Galler kadın millî yedili ragbi takımı, Krems an der Donau, Harvey Williams Cushing, Yukarısökü, Çatalzeytin, Maranello, Aleister Black, Vézère Vadisinin Tarih Öncesi Alanları ve Dekore Edilmiş Mağaraları, The Early Days, Run Away, Baskül, Nergisi, Distomo, 51. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, DNCE, Ċensu Tabone, Chlorophyta, Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü, Atsız Harezmşah, Isabella Damla Güvenilir, Tulumba, 37. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Sonic and the Black Knight, Fiat Fiorino, En İyi Film Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü, 40. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Mochi, Vaccarizzo Albanese, Tupi–Guarani dilleri, Kurtuluş Camii, Alenuş Teryan, Project CARS, 2008 Amerikan Müzik Ödülleri, Meta fetişizmi, Fidye virüsü, 53. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Mütevatir, Maskeli Üçler, Mihalıççık, SodaStream, Guaraniler, Daha Yaklaş, En büyük kütüphaneler listesi, Rhodri Morgan, NGC 6160, Mesut Mertcan, Rene Krhin, Largo Desolato, Buzkıran, Varanus rosenbergi, Yeniören, Evarcha certa, Miyuki Sawashiro, İhsan Uyar, Seden Kızıltunç, Ermenistan devlet başkanları listesi,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,