Paris Barış Konferansı anlamı nedir

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nedir?

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nerededir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir Hakkında Bilgi?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir Analizi? Paris Barış Konferansı anlamı nedir ilgili Paris Barış Konferansı anlamı nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Paris Barış Konferansı anlamı nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Anlama Gelir Paris Barış Konferansı anlamı nedir Anlamı Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nedir Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Anlam Taşır Paris Barış Konferansı anlamı nedir Neye İşarettir Paris Barış Konferansı anlamı nedir Tabiri Paris Barış Konferansı anlamı nedir Yorumu 

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesi

Lütfen Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Paris Barış Konferansı anlamı nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demek? ,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Analizi? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Anlamı Nedir?,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklaması Nedir? ,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Cevabı Nedir?,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Paris Barış Konferansı anlamı nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Paris Barış Konferansı anlamı nedir

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne demek? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demek? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir? ,Paris Barış Konferansı anlamı nedir Analizi? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklaması Nedir? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Cevabı Nedir? , Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?






Paris Barış Konferansı anlamı nedir

Paris Barış Konferansı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konferansa katılan ülkelerin I. Dünya Savaşı'ndaki konumu;
  İtilaf Devletleri ve müttefikleri
  İttifak Devletleri ve müttefikleri
  Tarafsız devletler

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

Müttefik, kısmen müttefik ve ortak devlet gibi farklı gruplara ayrılmış 32 devletin temsilcileri katılmıştır. Bu devletler, İttifak Devletleri ile savaşmış veya onlara savaş ilan etmiş devletlerdi. Konferans 18 Ocak 1919'da, yani Alman İmparatorluğu'nun kuruluşunun yıldönümü günü açıldı. Fransızlara Urfa, Antep ve Maraş verildi. Batı Anadolu başta İzmir'in işgali olmak üzere Yunan işgaline maruz kalmıştır. Konferansın kararlarına hakim olan devletler; İngiltere, Fransa, ABD ve İtalya’dır. İtalya, Macaristan ile 4 Haziran 1920 tarihinde Trianon Antlaşması imzalanmıştır.[1]

Konferansta savaş sırasında imzalanmış olan gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlanmış, İngiltere ve Fransa Wilson İlkeleri'ne tamamen ters düşmemek için “savaş tazminatı” yerine “savaş onarımı”, “sömürgeciliğin” yerine ise “manda-himaye sistemini “ gündeme getirerek uygulanmasını sağlamışlardır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Dünya Savaşı'nın askeri safhası ateşkes antlaşmalarıyla sona erdikten sonra galip devletler imzalanacak olan antlaşmaların maddeleri üzerinde karşılıklı olarak anlaşmak ve kendi aralarındaki siyasi, ekonomik problemleri çözümlemek amacıyla 18 Ocak 1919’da Paris’te bir araya gelmiş, konferansa İttifak Devletleri'ne karşı savaş açmış olan başta İtilaf Devletleri olmak üzere toplamda 32 devlet katılmıştır. Konferansa katılan devletlerin tamamının üye olacağı Milletler Cemiyeti kurulmuş, cemiyetin amacının; dünya devletlerinin haklarını eşit olarak korumayı amaçlayacağı savunulmuş ancak bu cemiyetin sadece İtilaf Devletleri tarafından kurulmuş olması cemiyetin fiilen taraflı davranmasına neden olmuştur.

İtilaf Devletleri'nin konferansta savaştan galip ayrılmalarının verdikleri rahatlıkla Wilson İlkeleri'ni göz ardı ederek yenilen devletlere imzalatmak amacıyla çok ağır şartlar taşıyan antlaşma taslakları hazırlamaları sonucunda İtilaf Devletleri'nin tarafından olan ABD bu konferanstan sonra Avrupa ile olan ilişkilerini en alt düzeye indirmiştir.

Osmanlı Devleti açısından[değiştir | kaynağı değiştir]

Paris Barış Konferansı'nda Fransa ve Yunanistan'ın Osmanlı Devleti toprakları üzerinde teklif ettiği Yunan toprakları.
Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti delegasyonunun 1919 Paris Barış Konferansı'na sunduğu "Birleşik Ermenistan" haritası.

Konferansta Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Bulgaristan ile imzalanacak olan barış antlaşmalarının taslakları hazırlanmasına rağmen Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmanın esaslarının daha sonra belirlenmesi kararlaştırılmış bunda daha önce Rusya’ya verilmesi planlanan bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesi nedeniyle yeniden paylaşımının gerektiği fikri etkili olmuştur.

Konferansa katılan Ermeni temsilcileri Doğu Anadolu’da bağımsız Ermenistan kurulması fikrini ilk kez bir uluslararası konferansta dile getirmişler, bu istekleri de İtilaf Devletleri tarafından destek görmüştür.[2] İngiltere ve Fransa daha önce İtalya’ya vermeyi tasarladıkları İzmir ve çevresinin Yunanistan tarafından işgal edilmesini kabul etmişler, bu kararın alınmasında “Yunanistan’ın İzmir çevresindeki Rumların Müslüman-Türkler tarafından öldürüldüğü” şeklinde propagandasının[3] etkili olması yanında, asıl neden Boğazlara çok yakın olan bu bölgede İtalya’nın İngiliz çıkarlarını tehdit edebilecek bir güç olmasından çekinilmesi olmuştur. Bu nedenle İtalya ile İtilaf Devletleri arasında Paris konferansı sırasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.

Milletler Cemiyetinin temel ilkelerini karara bağlayan, Almanya ile Versay Barış Antlaşması, Avusturya ile Saint-Germain Antlaşması, Bulgaristan ile Neuilly Antlaşması'nı imzalayan İtilaf Devletleri, 22 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'ni, Paris Barış Konferansı'na çağırmışlardır.

Genel sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bu devletlerin oluşturduğu Milletler Cemiyeti kuruldu.
  2. Galip devletler Wilson ilkelerine uymayarak ağır şartları olan antlaşmalar hazırladılar. ABD de Avrupa ile ilişkileri en alt düzeye indirdi.
  3. Ermeniler ilk defa bu konferansta Doğu Anadolu’da Bir Ermenistan Devleti kurulması fikrini dile getirdi. Avrupa destekledi.
  4. Savaş sırasındaki gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlandı.[4]
  5. İngiltere ve Fransa Wilson ilkelerine ters düşmemek için savaş tazminatı yerine “savaş onarımı” sömürgecilik yerine “manda-himaye sistemi” getirerek uygulanmasını sağladılar.
  6. Bu konferansta Almanya, Avusturya ve Bulgaristan’ın antlaşma taslağı hazırlanırken Osmanlınınki sonraya bırakılmıştır. Çünkü Rusya’ya verilen bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesiyle yeniden paylaşılması gerekiyordu.
  7. ABD, Avrupa’daki bu olaylara aktif olarak katılmama politikası izledi. Monroe Doktrini denilen bu politika sayesinde İngiltere ve Fransa II. Dünya Savaşı'na kadar rahat hareket etmişlerdir.
  8. İngiltere ve Fransa’nın İtalya’ya vermeyi kararlaştırdıkları İzmir’i Boğazlara yakın olmasından dolayı İngiliz çıkarlarını tehdit edecek bir güç olmasından çekinmeleriydi. Bu nedenle İtilaf Devletleri ile İtalya arasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.
  9. Konferans sonunda, İtilaf Devletleri sömürgecilik anlayışı yerine “Manda ve himaye” sistemini ortaya atmışlardır.
  10. En fazla tartışılan mesele Osmanlı İmparatorluğu ile imzalanacak olan antlaşma olmasına rağmen; aralarında çıkar çatışmasına düşen galip taraflar Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmayı karara bağlayamamışlardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Paris Barış Konferansı anlamı nedir Nedir? :Paris Barış Konferansı anlamı nedir ile ilgili Paris Barış Konferansı anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne Demektir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklaması Nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Cevabı Nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı anlamı nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Paris Barış Konferansı anlamı nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Paris Barış Konferansı anlamı nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklaması? :Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Paris Barış Konferansı anlamı nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Paris Barış Konferansı anlamı nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Paris Barış Konferansı anlamı nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Paris Barış Konferansı anlamı nedir Gerçek mi? :Paris Barış Konferansı anlamı nedir ile ilgili Paris Barış Konferansı anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Paris Barış Konferansı anlamı nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Paris Barış Konferansı anlamı nedir Hakkında? :Paris Barış Konferansı anlamı nedir ile ilgili Paris Barış Konferansı anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Paris Barış Konferansı anlamı nedir Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı anlamı nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Paris Barış Konferansı anlamı nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
James Taylor, Pölce, BASE jumping, Lebohang Morula, Yashahia, Pauli Arbarei, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcısı, Wayne Morris, Cooks Wharf, Boris Vian, 2018 Abu Dhabi Grand Prix, Terrence Loves You, Andrey Karyaka, Kiss (grup), Çocuk güvenlik kilidi, Ziya Gökalp Caddesi, Reşid Rıza, 2018 FIFA Dünya Kupası kadroları, ABD Virjin Adaları, Samuel Colt, Zlatibor, Lillianes, Cumartesi Anneleri, Schinia aetheria, Luis Alberto Lacalle Pou, Cola (Lana Del Rey şarkısı), Liberal Demokrat Parti genel başkanları listesi, Darıhüyük, Aksaray, Meg Ryan, Kurutulmuş meyve, Nhandu, 1994 FIFA Dünya Kupası Finali, Beetlejuice (soundtrack), Abc Studios, Eryngium spinosepalum, Yabancı Damat, Hollanda hastalığı, Hasan Arslan, Julian Jeanvier, Cruel World (şarkı), Biantidae, İnceboğaz, Eskipazar, Özbağışıklık, Intel Core i7, Gökpınar, Bodrum, Yeşilköy, Dörtyol, Buzzer, 2021 NFL Draft, Keita Sogabe, NGC 6166, Maya (din), Once Upon a Dream (Sleeping Beauty şarkısı), Asger Aaboe, Bubba Watson, Cetrelia, Psychotria pseudomicrodaphne, ACIS, Side Effects (Mariah Carey şarkısı), Tamara Todevska, Kandirif peyniri, Nimetli, Seben, Bakiye Duran, İtalya Parlamentosu, Zafere Hücum, Surinamlılar, Kabazitaksel, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Berber dilleri, Yeşil Çay, Wait for Life, Aleyna Solaker, Asgard (archaea), Gültepe, Sürmene, Just Mercy, Girne Kapısı, Mikrop, İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Probsteierhagen, Andrea Compagno, İskenderiye Kütüphanesi, Antas, Yayo (Lana Del Rey şarkısı), Pentium II, Pro Evolution Soccer 2011, Spiral (Buffy the Vampire Slayer), Başka Gün Öl, Çanakkale, Komiler, SC Toulon, Odin, Hawaii (film, 1966), Kütleçekimsel enerji, 1991 Copa América, The Voice (Ukrayna), Asetilen, 2000 Football League Cup Finali, Old Money (Lana Del Rey şarkısı), Montrö Caz Festivali, Spacewatch, Loricifera,
Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?,