Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir?

Paris Barış Konferansı Nedir?

Paris Barış Konferansı Nedir?, Paris Barış Konferansı Nerededir?, Paris Barış Konferansı Hakkında Bilgi?, Paris Barış Konferansı Analizi? Paris Barış Konferansı ilgili Paris Barış Konferansı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Paris Barış Konferansı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Paris Barış Konferansı Ne Anlama Gelir Paris Barış Konferansı Anlamı Paris Barış Konferansı Nedir Paris Barış Konferansı Ne Anlam Taşır Paris Barış Konferansı Neye İşarettir Paris Barış Konferansı Tabiri Paris Barış Konferansı Yorumu 

Paris Barış Konferansı Kelimesi

Lütfen Paris Barış Konferansı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Paris Barış Konferansı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı Ne Demek? ,Paris Barış Konferansı Ne Demektir? Paris Barış Konferansı Ne Demektir? Paris Barış Konferansı Analizi? , Paris Barış Konferansı Anlamı Nedir?,Paris Barış Konferansı Ne Demektir? , Paris Barış Konferansı Açıklaması Nedir? ,Paris Barış Konferansı Cevabı Nedir?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Paris Barış Konferansı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Paris Barış Konferansı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Paris Barış Konferansı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Paris Barış Konferansı

Paris Barış Konferansı Nedir? Paris Barış Konferansı Ne demek? , Paris Barış Konferansı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı Ne Demek? Paris Barış Konferansı Ne Demektir? ,Paris Barış Konferansı Analizi? Paris Barış Konferansı Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı Ne Demektir?, Paris Barış Konferansı Açıklaması Nedir? , Paris Barış Konferansı Cevabı Nedir? , Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı?






Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir?

Paris Barış Konferansı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konferansa katılan ülkelerin I. Dünya Savaşı'ndaki konumu;
  İtilaf Devletleri ve müttefikleri
  İttifak Devletleri ve müttefikleri
  Tarafsız devletler

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

Müttefik, kısmen müttefik ve ortak devlet gibi farklı gruplara ayrılmış 32 devletin temsilcileri katılmıştır. Bu devletler, İttifak Devletleri ile savaşmış veya onlara savaş ilan etmiş devletlerdi. Konferans 18 Ocak 1919'da, yani Alman İmparatorluğu'nun kuruluşunun yıldönümü günü açıldı. Fransızlara Urfa, Antep ve Maraş verildi. Batı Anadolu başta İzmir'in işgali olmak üzere Yunan işgaline maruz kalmıştır. Konferansın kararlarına hakim olan devletler; İngiltere, Fransa, ABD ve İtalya’dır. İtalya, Macaristan ile 4 Haziran 1920 tarihinde Trianon Antlaşması imzalanmıştır.[1]

Konferansta savaş sırasında imzalanmış olan gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlanmış, İngiltere ve Fransa Wilson İlkeleri'ne tamamen ters düşmemek için “savaş tazminatı” yerine “savaş onarımı”, “sömürgeciliğin” yerine ise “manda-himaye sistemini “ gündeme getirerek uygulanmasını sağlamışlardır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Dünya Savaşı'nın askeri safhası ateşkes antlaşmalarıyla sona erdikten sonra galip devletler imzalanacak olan antlaşmaların maddeleri üzerinde karşılıklı olarak anlaşmak ve kendi aralarındaki siyasi, ekonomik problemleri çözümlemek amacıyla 18 Ocak 1919’da Paris’te bir araya gelmiş, konferansa İttifak Devletleri'ne karşı savaş açmış olan başta İtilaf Devletleri olmak üzere toplamda 32 devlet katılmıştır. Konferansa katılan devletlerin tamamının üye olacağı Milletler Cemiyeti kurulmuş, cemiyetin amacının; dünya devletlerinin haklarını eşit olarak korumayı amaçlayacağı savunulmuş ancak bu cemiyetin sadece İtilaf Devletleri tarafından kurulmuş olması cemiyetin fiilen taraflı davranmasına neden olmuştur.

İtilaf Devletleri'nin konferansta savaştan galip ayrılmalarının verdikleri rahatlıkla Wilson İlkeleri'ni göz ardı ederek yenilen devletlere imzalatmak amacıyla çok ağır şartlar taşıyan antlaşma taslakları hazırlamaları sonucunda İtilaf Devletleri'nin tarafından olan ABD bu konferanstan sonra Avrupa ile olan ilişkilerini en alt düzeye indirmiştir.

Osmanlı Devleti açısından[değiştir | kaynağı değiştir]

Paris Barış Konferansı'nda Fransa ve Yunanistan'ın Osmanlı Devleti toprakları üzerinde teklif ettiği Yunan toprakları.
Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti delegasyonunun 1919 Paris Barış Konferansı'na sunduğu "Birleşik Ermenistan" haritası.

Konferansta Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Bulgaristan ile imzalanacak olan barış antlaşmalarının taslakları hazırlanmasına rağmen Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmanın esaslarının daha sonra belirlenmesi kararlaştırılmış bunda daha önce Rusya’ya verilmesi planlanan bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesi nedeniyle yeniden paylaşımının gerektiği fikri etkili olmuştur.

Konferansa katılan Ermeni temsilcileri Doğu Anadolu’da bağımsız Ermenistan kurulması fikrini ilk kez bir uluslararası konferansta dile getirmişler, bu istekleri de İtilaf Devletleri tarafından destek görmüştür.[2] İngiltere ve Fransa daha önce İtalya’ya vermeyi tasarladıkları İzmir ve çevresinin Yunanistan tarafından işgal edilmesini kabul etmişler, bu kararın alınmasında “Yunanistan’ın İzmir çevresindeki Rumların Müslüman-Türkler tarafından öldürüldüğü” şeklinde propagandasının[3] etkili olması yanında, asıl neden Boğazlara çok yakın olan bu bölgede İtalya’nın İngiliz çıkarlarını tehdit edebilecek bir güç olmasından çekinilmesi olmuştur. Bu nedenle İtalya ile İtilaf Devletleri arasında Paris konferansı sırasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.

Milletler Cemiyetinin temel ilkelerini karara bağlayan, Almanya ile Versay Barış Antlaşması, Avusturya ile Saint-Germain Antlaşması, Bulgaristan ile Neuilly Antlaşması'nı imzalayan İtilaf Devletleri, 22 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'ni, Paris Barış Konferansı'na çağırmışlardır.

Genel sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bu devletlerin oluşturduğu Milletler Cemiyeti kuruldu.
  2. Galip devletler Wilson ilkelerine uymayarak ağır şartları olan antlaşmalar hazırladılar. ABD de Avrupa ile ilişkileri en alt düzeye indirdi.
  3. Ermeniler ilk defa bu konferansta Doğu Anadolu’da Bir Ermenistan Devleti kurulması fikrini dile getirdi. Avrupa destekledi.
  4. Savaş sırasındaki gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlandı.[4]
  5. İngiltere ve Fransa Wilson ilkelerine ters düşmemek için savaş tazminatı yerine “savaş onarımı” sömürgecilik yerine “manda-himaye sistemi” getirerek uygulanmasını sağladılar.
  6. Bu konferansta Almanya, Avusturya ve Bulgaristan’ın antlaşma taslağı hazırlanırken Osmanlınınki sonraya bırakılmıştır. Çünkü Rusya’ya verilen bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesiyle yeniden paylaşılması gerekiyordu.
  7. ABD, Avrupa’daki bu olaylara aktif olarak katılmama politikası izledi. Monroe Doktrini denilen bu politika sayesinde İngiltere ve Fransa II. Dünya Savaşı'na kadar rahat hareket etmişlerdir.
  8. İngiltere ve Fransa’nın İtalya’ya vermeyi kararlaştırdıkları İzmir’i Boğazlara yakın olmasından dolayı İngiliz çıkarlarını tehdit edecek bir güç olmasından çekinmeleriydi. Bu nedenle İtilaf Devletleri ile İtalya arasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.
  9. Konferans sonunda, İtilaf Devletleri sömürgecilik anlayışı yerine “Manda ve himaye” sistemini ortaya atmışlardır.
  10. En fazla tartışılan mesele Osmanlı İmparatorluğu ile imzalanacak olan antlaşma olmasına rağmen; aralarında çıkar çatışmasına düşen galip taraflar Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmayı karara bağlayamamışlardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Nedir? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne Demektir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklaması Nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Cevabı Nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklaması? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Gerçek mi? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Hakkında? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
UNESCO Dünya Miras Listesi, Hakan Bilgin, Orville Wright, Ukraynadaki müzeler listesi, Sleepy Hollow, New York, Manú Millî Parkı, Journal of Organic Chemistry, Cyrano de Bergerac, Gökçebel, Mecitözü, Valeriy Lobanovski, Nakalipithecus nakayamai, Fra Mols til Skagen, Mavi kulaklı lori, Yunus Nadi Ödülleri, Dağlık Karabağ Temas Hattı, Sibirya Federal Bölgesi, Ebû Mûslim Horasanî, Ebu Müslim Horasani, Kazan Kremlini, Manga sanatçısı, Video on demand, Erkan Veyseloğlu, Love Will Set You Free, Valley Stream, New York, Adélie Toprağı, 2022 China Eastern Airlines Boeing 737 Kazası, 3 Ağustos, Makiyivka, Elizabeth Debicki, Akpınar, Çankaya, Dünya turizm sıralaması, Oskar Backlund, Elam dili, Olavinlinna, Volın Oblastı, Tepeköy Tren İstasyonu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Canadian Bacon, Andromeda gökadası, Pitkin County, Colorado, Küçük Cadı Kiki, Kireç Taşı Florası Tabiatı Koruma Alanı, Bouches du Rhône, İbrahim Tevfik Kutlar, Belevi Tren İstasyonu, Orhan Gencebay diskografisi, Marxın insan doğası teorisi, Fianna Fáil, Argentine Football Association, Çavuşlu, Hopa, Boz kaz, FOXP2, Teleclus, Ukraynanın Avrupa Birliği üyelik süreci, Ercole Amante, Grabusa, Feluka, Çatmaoluk, Atakum, Hoverla Dağı, Dzūkija Millî Parkı, 11. Akademi Ödülleri, Hava Durağı Tren İstasyonu, Hispanyola, Vatana ihanet, 25 Ekim, Mikronezya, Crystal Palace FC, Titus Steel, Fuyun Koktokay Havalimanı, Bilecikte 1977 Türkiye genel seçimleri, Ukraynadaki nehirler listesi, Another Stakeout, Héctor Cúper, Histoire Naturelle, Yemen İç Savaşı, Gilpin County, Colorado, Pueblo County, Colorado, Morgan County, Colorado, Willem II, Clear Creek County, Colorado, Teknik çizim, Cankurtaran Tren İstasyonu, Psikoz, Commerce City, Colorado, Livaneli 50. Yıl "Bir Kuşaktan Bir Kuşağa", Çavundur, Kastamonu, Kanada Kızılderilileri, Dryolimnas, NGC 3783, Komorbidite, Pierre Curie, Ukraynada LGBT hakları, Lale Tren İstasyonu, Avrupa Birliği müktesebatı, Max Beer, İnanna, Elbert County, Colorado, Teller County, Colorado, Gaziantep Garı, Masakazu Suzuki,
Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?, Terminolojik Nedir?, Fena Yerine Vurmak Nedir?,