Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir?

Milletler Cemiyeti Nedir?

Milletler Cemiyeti Nedir?, Milletler Cemiyeti Nerededir?, Milletler Cemiyeti Hakkında Bilgi?, Milletler Cemiyeti Analizi? Milletler Cemiyeti ilgili Milletler Cemiyeti ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Milletler Cemiyeti ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Milletler Cemiyeti Ne Anlama Gelir Milletler Cemiyeti Anlamı Milletler Cemiyeti Nedir Milletler Cemiyeti Ne Anlam Taşır Milletler Cemiyeti Neye İşarettir Milletler Cemiyeti Tabiri Milletler Cemiyeti Yorumu 

Milletler Cemiyeti Kelimesi

Lütfen Milletler Cemiyeti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Milletler Cemiyeti İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı? Milletler Cemiyeti Ne Demek? ,Milletler Cemiyeti Ne Demektir? Milletler Cemiyeti Ne Demektir? Milletler Cemiyeti Analizi? , Milletler Cemiyeti Anlamı Nedir?,Milletler Cemiyeti Ne Demektir? , Milletler Cemiyeti Açıklaması Nedir? ,Milletler Cemiyeti Cevabı Nedir?,Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı?,Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Milletler Cemiyeti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Nedir? Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Milletler Cemiyeti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Milletler Cemiyeti - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Milletler Cemiyeti

Milletler Cemiyeti Nedir? Milletler Cemiyeti Ne demek? , Milletler Cemiyeti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı? Milletler Cemiyeti Ne Demek? Milletler Cemiyeti Ne Demektir? ,Milletler Cemiyeti Analizi? Milletler Cemiyeti Anlamı Nedir? Milletler Cemiyeti Ne Demektir?, Milletler Cemiyeti Açıklaması Nedir? , Milletler Cemiyeti Cevabı Nedir? , Milletler Cemiyeti Kelimesinin Anlamı?






Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir?

Milletler Cemiyeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cemiyet-i Akvam

Milletler Cemiyeti
1920-1946
Milletler Cemiyeti bayrağı
Bayrak
{{{arma_açıklaması}}}
Arma
Milletler Cemiyeti üyelerini içeren dünya haritası
Milletler Cemiyeti üyelerini içeren dünya haritası
BaşkentCenevre, İsviçre
Yaygın dil(ler)İngilizce
Fransızca
İspanyolca
Genel Sekreter 
• 1920–1933
James Eric Drummond
• 1933–1940
Joseph Louis Anne Avenol
• 1940–1946
Seán Lester
Genel Sekreter Yardımcısı 
• 1919–1923
Jean Monnet
• 1923–1933
Joseph Avenol
• 1937–1940
Seán Lester
Tarihçe 
• Kuruluşu
1920
10 Ocak 1920
• İlk toplantı
16 Ocak 1920
• Dağılma
20 Nisan 1946
• Dağılışı
1946
Ardıllar
Birleşmiş Milletler

Milletler Cemiyeti (Cemiyet-i Akvam olarak da bilinir), günümüzdeki Birleşmiş Milletler'in temeli sayılabilecek bir organizasyondu. I. Dünya Savaşı'nın ardından İsviçre'nin Cenevre kentinde, 10 Ocak 1920'de kuruldu. Amacı, ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçıl yollarla çözmekti.[1] Bir süre çalıştı; fakat fazla bir varlık gösteremedi. II. Dünya Savaşı'nın ardından 1946 yılında dağıldı.

Paris Barış Konferansının 25 Ocak 1919'da yapılan toplantısında; uluslararası barışı ve güveni sağlayacak ve devam ettirecek bir Milletler Cemiyeti kurulmasına karar verildi. Bu kararı yerine getirmek için özel bir komisyon kuruldu.

Komisyon tarafından hazırlanan nihai Milletler Cemiyeti Sözleşmesi, 28 Haziran 1919 tarihinde imzalanan Versay Barış Antlaşması ile kabul edildi.

Versay Barış Antlaşması'nın 10 Ocak 1920 tarihinde, yürürlüğe girmesiyle, Milletler Cemiyeti kurulmuş oldu. Cemiyet altı gün sonra, 16 Ocak 1920'de Paris'te ilk konsey toplantısını gerçekleştirdi.

26 yıl süreyle dünya milletlerine hizmet veren bu cemiyet tüm çabalara rağmen II. Dünya Savaşı'nın çıkmasını engelleyemedi. Savaş sonrası 18 Nisan 1946'da Cenevre'de toplanan konferans, XXI. Genel Kurul Toplantısıyla cemiyetin dağılmasına karar verdi.

Her savaş sonrası antlaşmalarına önsöz olarak konması şartını getiren Milletler Cemiyeti Yasası; Bir Başlangıç Bölümü ve 26 maddeden oluşmaktaydı.

Milletler Cemiyeti'nin Mahiyeti ve Organları[değiştir | kaynağı değiştir]

Palais des Nations, Milletler Cemiyeti'nin Cenevre'de kullandığı genel merkezi

Milletler Cemiyeti Sözleşmesi'nin başlangıç bölümünde, cemiyetin genel amaçları ile üyelerinin yüklendikleri sorumluluklar şöyle belirlenmiştir:

Uluslararası iş birliği geliştirmek ve uluslararası barışı ve güvenliği sağlamak için, savaşa başvurmamak konusunda birtakım yükümlülükler kabul etmek, gizlilikten uzak, adaletli ve onurlu uluslararası ilişkiler sürdürmek; hükümetlerce, bundan böyle eylemsel davranış kuralı kabul edilen uluslararası hukuk kurallarına kesinlikle uymak; örgütlenmiş halkların karşılıklı ilişkilerinde adaleti korumak ve antlaşmalardan doğan bütün yükümlülüklere titizlikle saygı göstermek...

Sözleşmenin 26 maddeden oluşan, üyelik ve örgütün yapısı, barışın sürekliliğini sağlamak, antlaşmalar, uluslararası iş birliği ve uluslararası yönetim, sözleşme hükümlerinin değiştirilmesi gibi hususları belirleyen metnine göre ise:

  1. Cemiyete üye kabulü Genel Kurulun üçte iki çoğunluğunun kararıyla olacaktı (Madde 1).
  2. Cemiyet, bir Genel Kurul, bir Konsey ve bunlara yardım eden bir Sürekli Sekreterlikten oluşacaktı (Madde 2).
  3. Cemiyet üyeleri, barışın sürekliliğini sağlamak için, ulusal silahların en düşük bir düzeye indirilmesi zorunluluğunu kabul ediyorlardı (Madde 8).
  4. Cemiyet, üyeleri arasındaki çıkacak anlaşmazlıklarda hakemlik yapabilecek ya da bunları Konsey'de inceleyecekti (Madde 12).
  5. Barışın sürekliliğini sağlayan hakemlik antlaşmaları gibi uluslararası yükümlülükler ve Monroe Doktrini gibi bölgesel anlaşmalar, bu sözleşmenin hiçbir hükmüyle bağdaşmaz sayılmayacaktı (Madde 21).
  6. Savaştan sonra bağımsızlığına kavuşan ve kendi kendilerini yönetme yeteneğinden henüz yoksun halkların oturduğu ülkelere, kendi kendilerini yönetmeye yetenekli olacakları zamana kadar, cemiyet adına yönetimlerine bir mandatör seçilebilecekti (Madde 22).

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  Üye devletler
  Üye olan koloniler
  Mandalar
  Üye olmayan ülkeler
  Üye olmayan koloniler

Milletler Cemiyeti'nin Başarısızlık Sebepleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Cemiyetin bünyesinde savaşı önleyici tedbirlerde boşluklar mevcuttu ve yaptırımlar yetersizdi.
  2. Sözleşmenin 10. maddesi mütecavizi tayin etmediğinden, bu madde barışı korumada yetersiz kalıyordu.
  3. Önemli konularda oy birliği prensibinin uygulanması, politik ve hukuki sorunların çözümünü engelliyordu.
  4. Barışı koruyacak ve devamlı kılacak uluslararası zihniyet yetersiz ve noksandı. Habeşistan olayı, 1937 Japon taarruzu ve 1 Eylül 1939 tarihinde Alman ordularının Polonya'ya taarruzu ile başlayan II. Dünya Savaşı, Milletler Cemiyeti'ni etkisiz duruma getiren nedenler arasında sayılabilir.
  5. Paris Barış Konferansı'nda hazırlanan antlaşmaların bir parçası olması
  6. Bir yandan insan haklarını korumaya çalışıp diğer yandan kolonileşme ve manda sisteminin garantisi durumunda olması çelişki yaratıyordu.
  7. Amerika Birleşik Devletleri'nin Milletler Cemiyeti'nden ayrılması, önemli bir uluslararası gücün yitirilmesine ve cemiyetin etkinliğinin kaybetmesine neden oldu.

Türkiye'nin Milletler Cemiyeti'ne Bakışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletler Cemiyeti'nin müzakere edildiği dönemde Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde varlık gösterebilecek bir siyasi durumu yoktu. Cemiyet kurulduğunda Kurtuluş Savaşı devam ediyordu. 14 Kasım 1922'de İsmet Paşa Lozan Konferansı'nda bir açıklama yaparak barış antlaşması sonrasında Türkiye'nin Cemiyet'e üye olmaktan memnun olacağını ifade etmiştir. Ancak Musul sorununun devam etmesi nedeniyle Türkiye üye olmamış, bu sorunla ilgili olarak Cemiyet'in verdiği karar da Cemiyet'e karşı olumsuz düşüncelerin artmasına yol açmıştır. Ancak gene de Türkiye Milletler Cemiyeti'nin konferanslarına ve silahsızlanma komisyonuna katılmış, teknik ve insani etkinliklerine ilgi göstermiştir.[2] Türkiye, bu cemiyete 18 Temmuz 1932'de dahil olmuştur.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tomuschat, Christian (25 Ekim 1995). The United Nations at Age Fifty: A Legal Perspective (İngilizce). Martinus Nijhoff Publishers. ISBN 978-90-411-0145-7. 1 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 
  2. ^ Ellis, The origin, structure & working of the League of Nations, London 1928, ISBN 1-58477-320-0 s.106-107
  3. ^ "Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti ve Türkiye)". Atatürk Ansiklopedisi. 15 Ocak 2021. 22 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2023. 18Temmuz 1932 Pazartesi günü, Milletler Cemiyeti’nin 43 üyesinin ittifakıyla Türkiye cemiyetin üyesi oldu. 

Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Nedir? :Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? ile ilgili Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Ne Demektir? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Açıklaması Nedir? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Cevabı Nedir? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Açıklaması? :Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Gerçek mi? :Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? ile ilgili Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Hakkında? :Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? ile ilgili Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Milletler Cemiyeti nedir?, Milletler Cemiyeti anlamı nedir?, Milletler Cemiyeti ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Aynalıkavak Tenkihnamesi, Vtoraya Nizşaya Liga SSSR Po Futbolu, Kushimoto, Arapoema, Çukuryurt, Gölova, Filadélfia, Tocantins, Miranorte, Sibirya Federal Bölgesi, sarmal galaksiler listesi, Brejinho de Nazaré, Kütle çekimi hızı, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Sedum costantinii, 1962 Afrika Uluslar Kupası, Fátima, Tocantins, MÖ 14, Heinrich dArrest, Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Matematik sembolleri, Deniz, Muratpaşa, Gurupi, Eugenio Montale, Fortaleza do Tabocão, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Erol Bulut, Jon Lord, Salamura Havuzu, Osmanlı padişahlarının defnedildiği yerler listesi, Tanju Korel, Tocantinópolis, Barış Manço, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Pequizeiro, Etoile Meydanı, Hamid Macid Teymuri, Santa Terezinha do Tocantins, Kiraz Mevsimi bölümleri listesi, ABD eyaletleri, 1920 Tour de France, Araguaçu, Tiran, Arnavutluk, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Reşit Kaynak, Eumetazoa, Dianópolis, AM CVn yıldızı, Dermiyan şehristanı, Iraultza, Goianorte, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Não sejas mau para mim, Scombridae, Yeşilbaş, İsmet Ocakçıoğlu, İmbik, Pugmil, Yaşam Ansiklopedisi, Örebro, Ovaryum, Tocantínia, Kerala, Theridion ampliatum, NGC 3239, São Salvador do Tocantins, Pongine, Castabus, Sebastian Schipper, Posta ve Telgraf Teşkilatı, Barra do Ouro, Oh My Ghostess, Rus İmparatorluğunun Kırımı ilhakı, Erkan Göksu, Romanyanın illeri, Taipas do Tocantins, Lagoa da Confusão, Satoru Hoshino, Kerç Boğazı, Severyanlar, Tuvan Kağan, Donanma topu, Piraquê, Curtis Davies, 2022 Washington Commanders sezonu, Alps Monogatari Watashi no Annette, Tupiratins, Antik Çağ silahlarının listesi, Anthony Holden, Galatasaray Meydanı, Yamaguchi, Dolma biber, Caseara, Godesberg Programı, Yaşam alanı, Palaeoloxodon falconeri, Natividade, Tocantins, Dafne Schippers, Taricha, Huang Zongying, Evil Angel,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,