Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir?

Balıkesir Kongresi Nedir?

Balıkesir Kongresi Nedir?, Balıkesir Kongresi Nerededir?, Balıkesir Kongresi Hakkında Bilgi?, Balıkesir Kongresi Analizi? Balıkesir Kongresi ilgili Balıkesir Kongresi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Balıkesir Kongresi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Balıkesir Kongresi Ne Anlama Gelir Balıkesir Kongresi Anlamı Balıkesir Kongresi Nedir Balıkesir Kongresi Ne Anlam Taşır Balıkesir Kongresi Neye İşarettir Balıkesir Kongresi Tabiri Balıkesir Kongresi Yorumu 

Balıkesir Kongresi Kelimesi

Lütfen Balıkesir Kongresi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Balıkesir Kongresi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı? Balıkesir Kongresi Ne Demek? ,Balıkesir Kongresi Ne Demektir? Balıkesir Kongresi Ne Demektir? Balıkesir Kongresi Analizi? , Balıkesir Kongresi Anlamı Nedir?,Balıkesir Kongresi Ne Demektir? , Balıkesir Kongresi Açıklaması Nedir? ,Balıkesir Kongresi Cevabı Nedir?,Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı?,Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Balıkesir Kongresi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Nedir? Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Balıkesir Kongresi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Balıkesir Kongresi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Balıkesir Kongresi

Balıkesir Kongresi Nedir? Balıkesir Kongresi Ne demek? , Balıkesir Kongresi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı? Balıkesir Kongresi Ne Demek? Balıkesir Kongresi Ne Demektir? ,Balıkesir Kongresi Analizi? Balıkesir Kongresi Anlamı Nedir? Balıkesir Kongresi Ne Demektir?, Balıkesir Kongresi Açıklaması Nedir? , Balıkesir Kongresi Cevabı Nedir? , Balıkesir Kongresi Kelimesinin Anlamı?






Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir?

Balıkesir Kongresi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Balıkesir Kongresi, 30 Ekim 1918 tarihli Mondros Mütarekesi'nden TBMM'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihine kadar geçen süreye "Kongreler Dönemi" denilir. Bu süre içindeki 30 dolayında kongrenin "beşi", 1919 ve 1920 yıllarında toplanan Balıkesir kongreleridir. Bunlardan 1, 4 ve 5. kongreye Karesi (Balıkesir) Mebusu (Milletvekili) Mehmet Vehbi Bolak, 2 ve 3. kongreye, harekete sonradan katılan Balıkesir eski Mutasarrıfı Hacim Muhittin Çarıklı başkanlık etmiştir. Bu kongreler, 15 Mayıs 1919'daki İzmir işgalinin hemen ertesi günlerinde (16-19 Mayıs 1915) Balıkesirliler'in Mehmet Vehbi Bolak önderliğinde kurdukları direniş teşkilatıyla başlattıkları hareketlerin birer parçasıdır. İçlerinde, (terhis edilmiş olan ordudan) sadece üç asker vardır: Miralay (Albay) Kazım Özalp, Askeri Kaymakam (Yarbay) Ali Çetinkaya ve Yüzbaşı Kemal Balıkesir. Balıkesir hareketi Millî Mücadele'nin başarıya ulaşmasında önemli rol oynamış; İzmir'den Anadolu içlerine yürümek isteyen Yunan kuvvetlerini engelleyerek, Millî Ordu'nun hazırlanması için Mustafa Kemal Paşa'ya, her saniyesi altın değerinde on üç ay kazandırmıştır.

Başlangıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunan kuvvetlerinin İzmir'e çıkması (15 Mayıs 1919) üzerine halkın teşkil ettiği Kuvâ-yi Milliye'nin ve bunlara katılan küçük ordu birliklerinin meydana getirdikleri millî cepheler zamanla büyüdü ve gereksinimleri de geniş ölçüde arttı. 29 Mayıs 1919'da Ayvalık'ta, 9 Haziran 1919'da Soma'da ve 23 Haziran 1919'da Akhisar'da kurulan cepheler bir süre sonra birleşerek 'Şimal Cephesi' adını aldı. Diğer taraftan 12 Haziran 1919'da Aydın ve 22 Haziran'da Salihli cepheleri kuruldu. Bu cephelerin tam bir teşkilat halini almasında Karesi Mebusu Mehmet Vehbi Bolak ve Karesi eski Mutasarrıfı Hacim Muhittin (Cumhuriyet döneminde "Çarıklı" soyadını aldı) beyler büyük rol oynadı.

Balıkesir Kongresi ilk kez 27 Haziran-13 Temmuz 1919 tarihleri arasında Mehmet Vehbi Bolak başkanlığında toplanmış,"Heyet-i Merkeziye" başkanlığına Hacim Muhittin Bey seçilmiştir.

Kongrenin toplanması ve aldığı kararlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Erzurum Kongresi'nden üç gün sonra 26 Temmuz'da toplanan asıl kongreye ise Balıkesir, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Balya, Sındırgı, Akhisar, Kırkağaç kazaları ile Fırt, Kepsut, Giresun, Şamlı, İvrindi, Bigadiç ve Konakpınarı nahiyelerinden 48 üye katıldı. "Hareket-i Milliye Redd-i İlhak Heyeti" adını benimseyen kongrede 29 karar alındı. Bu çerçevede; Hacim Muhittin Bey başkanlığa, Mehmet Vehbi Bolak başkan vekilliğine getirildi, tüm bölgede seferberlik ilan edildi ve 1885-1895 doğumluların cepheye sevkedilmesine karar verildi. Ayrıca, kazalarda da direniş teşkilatlanmasının kurulması, çetecilikten uzak durulması, Yunanlarla hiçbir suretle müzakere edilmeyip hiçbir ürünün satılmaması da kararlaştırıldı.

3 Haziran 1919: Reddi ilhak heyetinin Alaca mescitte yaptığı ve 14. kolordu komutanı Yusuf İzzet Paşa’nın da hazır bulunduğu 3 Haziran 1919 tarihli toplantıda doğrudan doğrudan müdafaaya ve Ayvalık ile Bergama havalisine milis kuvvetleri gönderilmesine karar verilmiştir. Bunun yanında bir milli tabur kurularak Soma ve Kırkağaç cephesi oluşturulmasına karar verilmiştir.

6 Haziran 1919: Harp mektebindeki eğitimini yarıda bırakarak Balıkesir’e memleketine dönen Yüzbaşı Kemal Balıkesir (soyadı Balıkesir’dir), şehirden aldığı gönüllüler ve Yusuf İzzet Paşa’dan aldığı takviye kuvvetlerle Soma cephesine kumandanlık göreviyle tayin edilmiştir. 10-11 Haziran gecesi Akhisar’daki Yunan kuvvetlerine taarruza başlamış, Kuvayı Milliyeciler Akhisar’ı kurtarmaya muvaffak olmuşlardır. bu başarı, Balıkesir’de büyük heyecan yaratmıştır. Akhisar zaferinden sonra Balıkesir Kuvayı Milliyesi Soma ve Akhisar cephelerini artık tespit ve tanzim etmiş oluyordu.

Dış ilişkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kongre 13 Temmuz 1919'da yabancı devletlerin İstanbul'daki siyasi temsilcilerine muhatap bir beyanname yayınlayarak Millî Mücadelenin amaçlarını duyurmaya çalıştı. Kongrenin başarıyla toplanıp önemli kararlar alması işgal güçlerini de harekete geçirdi. İtilaf Devletleri temsilcilerini de baskısıyla harekete geçen Osmanlı Hükûmetinin Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Adil Bey kongrenin men edilmesi için çaba sarfettiyse de bu çabalar başarısız oldu.

Kongrenin tekrar toplanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Balıkesir Kongresi'nde kurulan "Hareket-i Milliye Redd-i İlhak Heyeti" 4-11 Eylül 1919'da düzenlenen Sivas Kongresi'ne Balıkesir'den katılım olmamıştır. Kendini müstakil bir hareket olarak görmüştür.

16 Eylül 1919'de Balıkesir Kongresi üçüncü kez toplandı. 22 Eylül'de sona eren toplantıda, 16-25 Ağustos tarihinde toplanan Alaşehir Kongresi'nde alınan direnişin örgütlenmesine ilişkin kararların Balıkesir'de de uygulanması tartışıldı.

Kongre, 19-29 Kasım 1919 tarihleri arasında Vehbi Bolak başkanlığında dördüncü kez toplandı. Cemiyetin adının Balıkesir Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti olarak değiştirilmesine karar verildi. Kongre devam ederken, 28 Kasım 1919 tarihinde Büyük Balıkesir Mitingi yapılmıştır. Yunan işgalinin giderek yaklaştığı bu dönemde 4. Balıkesir kongresinde heyet halkın heyecanını teşvik ve milli hislerini canlı tutmak maksadıyla bir miting yapılması kararı almıştır. Balıkesirli vatanseverler 28 Kasım 1919 günü cuma namazından sonra bir araya gelerek eski Balıkesir belediyesi (günümüz yeni çarşı civarı) önünde yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı Büyük Balıkesir mitingini düzenleyerek, Yunan işgal ve zulmünü lanetlemişlerdir.

Beşinci Balıkesir Kongresi'nin toplantı tarihi 10-22 Mart 1920 ve başkanı Mehmet Vehbi Bolak'tır. Karesi ve Saruhan livaları ile Bursa ve Bilecik merkez liva ve diğer bütün kaza ve nahiye temsilcilerinden oluşan 64 delege iştirak etmiştir.

Beşinci Kongre'den önce 23 Ocak 1920 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Balıkesir’i ziyaret etmiştir ve Zağnos Paşa Camii’nde Balıkesir Vaazı olarak bilinen konuşmayı yapmıştır. Hasan Basri Çantay’ın yakın dostu olan Mehmet Akif Ersoy’un Balıkesir’de vücuda gelen Kuvayı milliye teşkilatlanması dikkatini çekmiş hareketin ilk defa Balıkesir’de başlamış olması istiklal şairimizin takdirini kazanmıştır. Kendisi bu nedenle Balıkesir’i ziyaret ederek bu harekete destek vermek istemiştir. kente gelen Mehmet Akif, 23 ocak 1920 cuma günü Balıkesirliler’in kalbinde büyük heyecan yaratan ünlü Zağnos Paşa Camii konuşmasında şu cümleleri sarf etmiştir: Karesi’nin yani bu kahraman İslam muhitinin vaktiyle büyük fedakarlıklar gösterdiği herkesim malumudur. Rumeli’yi baştan başa fetheden hep bu topraktan yetişen babayiğitlerdi. O kahraman ecdadın torunları olduğunuzu göstermelisiniz. Anadolu’yu müdafaa hususunda diğer vilayetlere ön ayak olma şerefine nail oldunuz. sayiniz meşkurdur. İnşallah bu şan ve şeref kıyamete kadar artar gider.

27 Ocak 1920'de Kuvayı milliye teşkilatının silah ve mühimmat sıkıntısı çektiği günlerde teşkilat tarafından cepheye cephane teminiyle görevlendirilen Köprülülü Hamdi Bey, bu sırada Fransızlar’ın kontrolünde bulunan Gelibolu ile Eceabat arasındaki Akbaş cephaneliği baskınını gerçekleştirmişlerdir. Rumeli’den Anadolu’ya cephane kaçırma hadisesi olup, çok dramatik bir olaydır. Bu olay ele geçirilen mühimmatın yanı sıra karamsarlığın yurdu sardığı dönemde büyük bir moral kaynağı olmuştur. Bu kutlu olay üzerine yurdun dört bir yanından ve Mustafa Kemal Atatürk’ten Balıkesir’e tebrik telgrafları gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk bu olayı, Balıkesirliler’in Karesi Beyliği döneminde Rumeli’ye yaptığı akınların bir benzeri olduğu şeklinde yorumlamıştır.

Sivas Kongresi sırasında (4 Eylül 1919'da) Mustafa Kemal Paşa başkanlığında kurulan Heyet-i Temsiliye ile ilişkiye geçildi. Son toplantı ise 10 Mart 1920'de yapıldı ve direnişin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti paralelinde örgütlenmesine karar verildi.

Balıkesir kongreleri, sivil hareketli bir yapıdır. Aşağıdan yukarıya doğru bir örgütlenmedir. Hareket kendi başına müstakil olma özelliği gösterir. Hiçbir siyasi düşünce veya hareketle bağlantısı bulunmamaktadır. Bir yandan cephelerde mücadele edilirken diğer yandan Anzavur ayaklanması ile uğraşılmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kazım Özalp; Milli Mücadele, 3. Basım, 1988
  • Bülent Tanör; Türkiye'de Yerel Kongre İktidarları (1918-1920),1992
  • Anadolu ve Rumeli'de Gerçekleştirilen Ulusal ve Yerel Kongreler ve Kongre Kentleri Bibliyografyası, cilt:3, TBMM yayını, 1993
  • Mediha Akarslan, Türk Milli Mücadelesi'nin Balıkesir Cephesi,1998
  • Berkan Karagöz, Kentlerarası Rekabette Balıkesir ve Ekonomisi, Gece Kitaplığı Yayınları, 2020, s. 48-60.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Nedir? :Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? ile ilgili Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Ne Demektir? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Açıklaması Nedir? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Cevabı Nedir? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Açıklaması? :Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Gerçek mi? :Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? ile ilgili Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Hakkında? :Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? ile ilgili Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Balıkesir Kongresi nedir?, Balıkesir Kongresi anlamı nedir?, Balıkesir Kongresi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tek tanrılı, Behiç Erkin, Ju Dou, Ada boz tilkisi, Hasan bin Ali, 1988 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, 1968 Türkiye senato seçimleri, Öklid geometrisi, Hindistan arması, Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı, The Sound of Music (film), Szeged, Almanya millî futbol takımı, Kardeş Türküler, Gidemezsin, Michael Ball, Vistül, 33 Orionis, Kumlubucak, Taşlıçay, Bassingbourn cum Kneesworth, 2000 Suriye devlet başkanlığı seçimi, Cecily von Ziegesar, Zwack, 2013 WNBA Seçmeleri, Ingrid Peters, Mushaf, Cluj Napoca, Madingley, Elaiussa Sebaste, Ömer Seyfettin, 1987 Cannes Film Festivali, Miskito Sahili, Kemal Akkaya, Tony Bennett, Lactalis, Aleksis Kivi, 1974 Masters Turnuvası, Verzino, Bob Hoskins, Alirıza Fegani, Kafa kulaklığı, Yeni Asur İmparatorluğu, Zoltán Varga (1945 doğumlu futbolcu), Uçak yemekleri, Mahalat, Parti oyunu, L. Scott Caldwell, Ferruh Güven (vali), Pierre Issa, Cromwell tank, Ophryastes, Malta Himayesi, Oreste Corbatta, Kültürel antropoloji, Seishun Buta Yarō wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai, Maldivler arması, Eğriboz Sancağı, Gulf Air, Keskin Bayındır, Öregrund, Through My Window, ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Natalya Gordienko, Kamu Güvenliği Komitesi, Uranüs, Türkiyede yürütme, Cumhur İttifakı, Ricardo Zamora Ödülü, Bülent Kuşoğlu, 5. Afife Tiyatro Ödülleri, Shanina Shaik, Isaac Newton, isaac newton, Doctor Strange, Rahonavis, Eğlence Yazılımı Öz Düzenleme Kuruluşu, Subaraknoid kanama, Transformers (film), Dresano, Edward Fox, Beihai Parkı, Avril Lavigne, Jin Çincesi, Gülbahçe Kadriye, İzmit, 1123, Terni, Jacqueline du Bief, Monica Dolan, Korint Körfezi Muharebesi, Kınalıada, Drama Dizilerinde En İyi Aktris Emmy Ödülü, Sutton United FC, Dersaadet, Angen, Mastoidit, On Golden Pond (1981 film), ?river, Rarotonga Krallığı, Chifeng, Özgür Woodstock,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,