Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir?

Ekmek dilimi Nedir?

Ekmek dilimi Nedir?, Ekmek dilimi Nerededir?, Ekmek dilimi Hakkında Bilgi?, Ekmek dilimi Analizi? Ekmek dilimi ilgili Ekmek dilimi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ekmek dilimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ekmek dilimi Ne Anlama Gelir Ekmek dilimi Anlamı Ekmek dilimi Nedir Ekmek dilimi Ne Anlam Taşır Ekmek dilimi Neye İşarettir Ekmek dilimi Tabiri Ekmek dilimi Yorumu 

Ekmek dilimi Kelimesi

Lütfen Ekmek dilimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ekmek dilimi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı? Ekmek dilimi Ne Demek? ,Ekmek dilimi Ne Demektir? Ekmek dilimi Ne Demektir? Ekmek dilimi Analizi? , Ekmek dilimi Anlamı Nedir?,Ekmek dilimi Ne Demektir? , Ekmek dilimi Açıklaması Nedir? ,Ekmek dilimi Cevabı Nedir?,Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı?,Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ekmek dilimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Nedir? Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ekmek dilimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ekmek dilimi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ekmek dilimi

Ekmek dilimi Nedir? Ekmek dilimi Ne demek? , Ekmek dilimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı? Ekmek dilimi Ne Demek? Ekmek dilimi Ne Demektir? ,Ekmek dilimi Analizi? Ekmek dilimi Anlamı Nedir? Ekmek dilimi Ne Demektir?, Ekmek dilimi Açıklaması Nedir? , Ekmek dilimi Cevabı Nedir? , Ekmek dilimi Kelimesinin Anlamı?






Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir?

Ekmek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ekmek dilimi sayfasından yönlendirildi)
Ekmek
TürüEkmek
Ana malzemelerun

Ekmek, çeşitli tahıl unundan yapılmış hamurun ateşte, sac üzerinde, tandırda, fırında veya tepside pişirilmesiyle hazırlanan temel gıda. Tek başına tüketilebildiği gibi, yemeğin yanında veya yemeklere ya da yağlara banarak da tüketilebilmektedir.

Üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

Porsiyon Miktarı:100 g. Standart Beyaz Ekmeğin Besin Değerleri[1]
İçindekiler Miktarı
Kalori (kcal)
265
Toplam yağ
3.2 g
Trans yağ
0 g
Kolesterol
0 mg
Sodyum
491 mg
Potasyum
115 mg
Karbonhidrat
49 g
Diyet Lifi
2.7 g
Şeker
5 g
Protein
9 g
A Vitamini
1 IU
C Vitamini
0 mg
Kalsiyum
260 mg
Demir
3.6 mg
D Vitamini
0 IU
B6 Vitamini
0.1 mg
B12 vitamini
0 µg
Magnezyum
25 mg
Ekmek hamuru
Yoğurulmuş ekmeğin hazırlanması
Fırında pişmiş ekmeklerin fırından çıkartılması
Fırında pişmiş somun ekmekler.
Fırın raflarına dizilmiş ekmekler

Ekmeğin yapımında başlıca üç işlem yer alır. Yoğurma, mayalama ve pişirme. Yoğurma, unu hamura çevirir. Mayalama, hamuru ekşitip kabartır, pişirme ise ekmek haline getirir.

Un, su,[2] tuz ve maya bir kazan veya teknede birbirine karıştırılarak yoğrulur, una su karışınca eriyen kısımlar (glikoz, tuz vb.) dışında erimeyen kısımlar (gluten, nişasta) su emerek şişer. Tuz, ekmeğin lezzetini azaltır. Yoğurma, eskiden teknelerde ayakla yapılırdı. Şimdi köylerde ve küçük kasabalarda gene böyle olmakla beraber şehirlerde makineyle yoğrulmaktadır.

Yoğurma şekli ne olursa olsun, ekmeklik hamur, su ve un oranına göre üç çeşide ayrılır:

  • Lüks ekmek hamuru (% 65 su)
  • Ekmeklik hamur (% 60 su)
  • Çöreklik hamur (% 40 - % 45 su)

Yoğurma işlemi sırasında hamura bir miktar maya katılır. Bu maya, bir parça ekşi hamur olabileceği gibi fennî hamur mayası da olabilir. Birinci şekilde pişirici, ekmek hamurundan bir parçayı bir kenara ayırır, ertesi gün yoğuracağı hamura katar. Fennî mayalarsa, sıvı olarak hamur suyuna katılır. Sıcak bir yere konan hamurun içindeki mayalar şekerlerle karışınca alkol ve karbondioksit gazı oluşur. Gaz kabarcıkları hamuru kabartır; kabarcıklar arada bir patlar, gaz salıverir. Ekşime teknede başlar, hamur parçalara ayrılıncaya kadar sürer. Elverişli büyüklükte parçalara ayrılan hamur, istenilen şekil verilerek fırına atılır ve pişirilir.

Ekmeğin ortalama bileşimi:

  • Su (yüzde 30-40)
  • Proteinler (% 6 - % 8)
  • Glüsitler (% 50 - % 55)
  • Lipitler (% 0,4 - % 0,8)
  • Madenî tuzlar (% 1,5 - % 2)

Fırınların ortalama sıcaklık derecesi 230-270 °C'tır; fakat su oranı yüksek olduğu için ekmeğin sıcaklığı 100 °C'ı aşmaz. Fırında mayalı hamurun içindeki alkol, karbondioksit gazı ve suyun bir kısmı çıkar, ekmek hafifleyerek gevşek ve gözenekli bir yapı kazanır. Hamur piştikten sonra yaklaşık olarak kütlesi %18,45 oranında azalır. Ekmeğin kalitesi, kullanılan una ve pişirme süresine bağlıdır. 73 - 76 randımanlı unlardan francala, 78 - 80 randımanlı unlardan beyaz ekmek, daha yüksek randımanlı (kepekli) unlardan kara ekmek (kepekli ekmek) elde edilir.

Taze ekmeğin sindirimi zordur. Ekmek, fırından çıktıktan en az 6 saat sonra yenmelidir. Ekmek durdukça kendiliğinden değişikliğe uğrayarak sertleşir ve bayatlar. Bayatlama sadece su kaybından değil, ekmekteki maddelerin de değişikliğe uğramasından ileri gelir. Ekmekleri karıştırmak için içerisine baklagillerden çeşitli tohumların unları, patates unu, yemek sodası, ağırlaşsın diye barit sülfat gibi maddeler katılır. Bunun gibi hile ile karıştırmalara ve eksik ağırlıkta ekmek çıkarılmasına karşı belediyelerce sıkı mücadele yürütülür. Belediye nizamlarınca ekmek hamuruna ağırlaştırıcı (alçı, kil, kemik unu vb.) kabartıcı, bozuk unları ıslah edici (bakır ve çinko sülfat, şap vb.) maddelerin katılması, iyi pişmemiş hamur ekmeklerin satışa çıkarılması yasaktır ve belediyelerce cezalandırılır. 2004 yılından itibaren gıda üretimi yapan işletmelerin denetimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmektedir. Bakanlığın yetkilendirdiği gıda kontrolörleri ekmek üretimi yapan işletmelerden üretilen ekmek partisi adına numune alarak bakanlık tarafından yetkilendirilmiş akredite laboratuvarlara analiz için numuneyi gönderir. Analiz sonucu, 5996 sayılı kanun kapsamında yayınlanan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uymadığı takdirde işletmeye kanun kapsamında ceza yazılır. Sorunlu parti miktarı tespit edilir ve ürünler imha edilir. İşletme cezaya maruz kaldıysa sebebi araştırılır ve denetimler sıkı şekilde devam ettirilir.

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Buğday ekmeği, tahıl ekmeği, yulaf ekmeği, sarı buğday ekmeği, köy ekmeği, çavdar ekmeği, kepek ekmeği, standart beyaz (Türk) ekmeği, ay çekirdekli ekmek, ruşeymli ekmek, haşhaşlı ekmek, zeytinli ekmek, cevizli ekmek, mısır ekmeği, tuzsuz ekmek, tandır ekmeği, francala ekmek, baget ekmek, lavaş ekmeği, susamlı ekmek, en bilinen ekmek çeşitleridir.

Pişirme tarzına göre ekmekler ikiye ayrılır: Ev ekmeği, fırın ekmeği. Ev ekmeği, hamuru evlerde elle yoğrulan, sacta, tandırda, fırınlarda veya ekmek makinesi ile pişirilen ekmeklerdir. Sacda pişirilen ekmeğe bazlama ve yufka denir. Tandır ekmeğinin en yaygın şekli pide'dir. Ev fırınlarında ise daha çok somun yapılır. Güllâçlar ise mayasız ekmekten yapılır. Fırın ekmeği, şehir ve kasabalarda, ordu birliklerinde, klasik odun fırınlarında yapılan ekmektir. Fırın ekmeğinin en yaygın şekli, altı düz, üstü bombeli, değirmi bir ekmek olan somun'dur.

Eskiden ekmek tedavide çeşitli alanlarda kullanılırdı. Glüten ekmeği, suda eriyen kısımlarından ve nişastasından ayrılmış unla yapılır; taze soya ekmeği, soya unuyla yapılır. Şeker hastalarının diyetlerinde genellikle bu tip ekmekler kullanılır. Diğer ekmekler azotemi ve damar sertliği hastalarının rejimlerinde verilir: az azotlu ekmek ve tuzsuz ekmek gibi.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekmek pişirmek için kullanılan tandır
ekmek damgası, Roma Dönemi, tunç, Adana Müzesi

Ekmeğin, buğday ve benzeri tahılların gıda olarak kullanılmaya başlanması ve daha sonra tarımı ile Ortadoğu'da, özellikle Urfa, Şam, Kudüs arası bölgede ortaya çıktığı tahmin edilebilir. İlk zamanlarda ekmek yapmak için, iyice kızdırılmış yassı taşlar kullanılıyor, bunlarla bir çeşit peksimet pişiriliyordu. İlk zamanlar tahıl hafif çillendirilip elde olan başka tohumlarla birlikte kullanılırdı (bkz. İncil'de bulunan Hezekiel ekmeği tarifi[3]). Ekmek pişirmek için zamanla tuğladan veya topraktan ısıtılabilir yüzeyler, küçük, ateşte kızdırılmış çömleğimsi kaplar, sonra da fırınlar, tandırlar ve sacayak üstünde metal sac icat edildi. Roma'da vatandaşlar ekmeklerini evlerindeki fırınlarda pişirirlerdi. Fırıncıların bir çeşit lonca meydana getirmeleri ancak Trajanus devrinde olmuştur[kaynak belirtilmeli].

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ekmek Besin Değerleri". 30 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2019. 
  2. ^ "bread." Britannica Concise Encyclopedia. Encyclopædia Britannica, Inc., 2006. Answers.com 19 Feb. 2008. http://www.answers.com/topic/bread 8 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^ http://www.kutsalkitap.info/tr-ezek4.html 9 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hezekiel (Ezekiel) Bölüm 4

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Nedir? :Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? ile ilgili Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Ne Demektir? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Açıklaması Nedir? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Cevabı Nedir? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Açıklaması? :Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Gerçek mi? :Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? ile ilgili Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Hakkında? :Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? ile ilgili Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ekmek dilimi nedir?, Ekmek dilimi anlamı nedir?, Ekmek dilimi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gümüş klorür, Aeroflot, Yandex, Olmek, Cheb, Gotha, Ali Mustafayev, Mikoyan Proje 1.44, 1119, The Cardinal, Brest Kalesi, Buşehr Eyaletindeki yerleşim birimleri listesi, Ayçekirdeği, Mazenderanca, Mevduat bankası, David Healy, Kocel, Lüleburgaz, Halet Paşa, Mulan II, VI. Mehmet Vahdettin, Üstdamaksıl yansürtünmesiz ünsüz, Feia, Beşiktaş Meydanı, Fall Out Boy, Govone, Nijnevartovsk, Kalaylıkoz Hacı Ahmet Paşa, Monte Gordo, Just Get Out of My Life, Mikroorganizma, Como Ama una Mujer, Bernice King, Porsche 64, Fatma Sultan (III. Ahmedin kızı), Naftalen, Metonimi, Bağırsak florası, Sosyal sağlık, Gustave Flaubert, Quetzaltenango, Yavuzsinan, Fatih, Viral uyku, Lambda Eridani, Hisashi Kurosaki, Toplumsal sorun, Aşağı Kaliforniya, Lafayette, Wisconsin, Quintana Roo, Özge Ulusoy, NGC 6119, Çekerek, Corinne Hermès, Pentobarbital, Kafkas ormangülü, Félix de Avelar Brotero, Oğul Kaymış, Manizales, Kyle Walker, Irak Merkez Bankası, Açık uçlu, Doğu Çerkesleri, Franz Kline, 360 tarafından yayınlanan programların listesi, Yasunari Hiraoka, Sosruko, Andrew Cole, Turkcell TV, Saliha Sultan (II. Mustafanın eşi), Enes, Leyburn, Yorgun Demokrat, Ahlatlıbel Düz Yerleşmesi, Arka kapı, Uzunyayla atı, Rainer Bock, Amy Ryan, Sunan Uluslararası Havalimanı, Azerbaycan ekoloji ve tabii kaynaklar bakanları listesi, Bilim, Ersun Yanal, Dağıstanlı, MikroFarad, Norio Sasaki, GPRS Tunnelling Protocol, Çin Kültür Devrimi, José del Solar, Hilla, Five Easy Pieces, Ali Haydar Yıldız, Kabardey atı, Hilâfetin kaldırılması, Gino Bartali, Karpoş İsyanı, Silhouettea, İki Sicilya hükümdarları listesi, Mariya Gorohovskaya, Hengaillaan, Nina Badrić, Binalar ve yapılar listesi,
Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?,