Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir?

Doğan Kuban Nedir?

Doğan Kuban Nedir?, Doğan Kuban Nerededir?, Doğan Kuban Hakkında Bilgi?, Doğan Kuban Analizi? Doğan Kuban ilgili Doğan Kuban ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Doğan Kuban ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Doğan Kuban Ne Anlama Gelir Doğan Kuban Anlamı Doğan Kuban Nedir Doğan Kuban Ne Anlam Taşır Doğan Kuban Neye İşarettir Doğan Kuban Tabiri Doğan Kuban Yorumu 

Doğan Kuban Kelimesi

Lütfen Doğan Kuban Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Doğan Kuban İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı? Doğan Kuban Ne Demek? ,Doğan Kuban Ne Demektir? Doğan Kuban Ne Demektir? Doğan Kuban Analizi? , Doğan Kuban Anlamı Nedir?,Doğan Kuban Ne Demektir? , Doğan Kuban Açıklaması Nedir? ,Doğan Kuban Cevabı Nedir?,Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı?,Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Doğan Kuban Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Nedir? Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Doğan Kuban Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Doğan Kuban - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Doğan Kuban

Doğan Kuban Nedir? Doğan Kuban Ne demek? , Doğan Kuban Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı? Doğan Kuban Ne Demek? Doğan Kuban Ne Demektir? ,Doğan Kuban Analizi? Doğan Kuban Anlamı Nedir? Doğan Kuban Ne Demektir?, Doğan Kuban Açıklaması Nedir? , Doğan Kuban Cevabı Nedir? , Doğan Kuban Kelimesinin Anlamı?






Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir?

Doğan Kuban

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doğan Kuban
Kişisel bilgiler
Doğum10 Nisan 1926(1926-04-10)
Paris, Fransa
Ölüm22 Eylül 2021 (95 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye

Doğan Kuban (10 Nisan 1926 Paris[2] - 22 Eylül 2021, İstanbul), Türk mimar ve akademisyendir. Türkiye'nin ilk ve en önemli mimarlık tarihçilerindendir.[3][4]

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1926 yılında babasının Fransız Harp Akademisi'nde öğrenci olduğu sırada Paris'te doğdu. Altı yaşında iken ailesi ile Türkiye'ye geldi.[3] Çocukluk ve gençliği Elazığ, Eğirdir, Denizli ve Ankara gibi şehirlerde geçti. Lise öğrenimini Ankara Gazi Lisesi'nde tamamladı. Dayısı Emin Onat'ın teşvikiyle mimarlık eğitimi aldı.[4] 1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar olarak mezun oldu. 1952'de aynı kurumun Mimarlık Tarihi ve Rölöve Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. Türkiye'de ilk restorasyon dersini veren Paolo Verzone'nin çevirmenliğini yaptı.

1953'te Aspendos Tiyatrosu onarımında danışmanlık yapan Kuban, 1953-1956 arasında Kapadokya ve Pisidia'daki Antik Çağ ve Hristiyan anıtlarının araştırılmasında Verzone'nin asistanlığını yaptı. 1954'te yeterlilik tezi olarak, Türkiye'de batılılaşmayı ilk kez bir mimarlık ya da sanat tarihi sorunsalı olarak ele alan Osmanlı Barok Mimarisi Hakkında Bir Deneme adlı çalışmasını hazırladı. 1954'te İTÜ Mimarlık Fakültesi'nce Rönesans mimarlığının araştırılması amacıyla İtalya'da görevlendirildi ve Roma'da yaşadı. Yurda döndükten sonra Osmanlı Dini Mimarisi'nde İç Mekan Teşekkülü - Rönesansla Bir Mukayese (1958) adlı teziyle doçent unvanını aldı. Verzone Mimarlık Tarihi ve Rölöve Kürsüsü’nden ayrıldıktan sonra Mimarlık Tarihi ve Rölöve Kürsüsü sorumlusu olarak restorasyon dersini ve birçok başka dersi üstlendi.[3]

1962-1963 yıllarında Fulbright doktora sonrası araştırma bursuyla ABD'de, Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi sanat tarihi bölümünde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. 1963-1964'te Washington DC'deki Dumbarton Oaks Bizans Araştırmaları Merkezi'nde Anadolu'daki Hristiyan Yapıları Kataloğu üzerinde çalıştı. 1964'te Suriye'de Oleg Grabar yönetimindeki Doğu Kasr-ül Hyr kazısının ilk mevsiminde kazı mimarlığını yürüten Kuban, yurda döndükten sonra Anadolu Türk Mimarisinin Kaynak Sorunları adlı teziyle profesör oldu (1965). 1966-1976 arasında aynı kurumun finanse ettiği İstanbul Kalenderhane Camisi kazısı ve restorasyonunda Cecil Striker'la eşbaşkan olarak proje ve kontrollük çalışmaları yaptı.

İTÜ Mimarlık Bölümü öğretim programında "Modern Mimarlık Tarihi"nin ayrıntılı olarak yer almasını sağlayan Kuban, doçentliğinden 1993 yılında emekli oluncaya kadar bu kurumda sırasıyla Mimarlık Tarihi ve Rölöve Kürsüsü, Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Kürsüsü ile Restorasyon Ana Bilim Dalı başkanlığı yaptı, 1974-1977 arasında da İTÜ Mimarlık Fakültesi dekanlığı görevini üstlenmiştir.

1967'den başlayarak ABD ve Suudi Arabistan'da da konuk öğretim üyesi olarak İslam ve Türk Sanatı üzerine ders verdi, seminerler düzenledi. Kuban, konuk öğretim üyeliklerinin yanı sıra 1963'ten başlayarak, çeşitli ABD eyaletleri, Danimarka, Hollanda, İsviçre, İtalya, Macaristan, Kanada, Pakistan, Sudan, Suudi Arabistan, Mısır, Fas, Endonezya ve Singapur'daki üniversite, müze ve araştırma merkezi gibi pek çok bilim kurumunda konferanslar verdi.

1968-1972 arasında İTÜ tarafından finanse edilen "Edirne Anıtları Monografik Çalışması ve Alan Araştırmaları" konulu proje ile Edirne sarayı kazısını yürüttü. 1968-78 arasında Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye kolunun kurulması için çalıştı. 1974'te İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne bağlı Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü'nü (MTRE) kurdu ve başkanlığını üstlendi.

Kuban, 1979-1980'de Uluslararası İslam Tarihi Sanatı ve Kültürü Araştırmaları Merkezi (IRCICA) başkanı seçilmiş ve merkezin İstanbul'da kurulması çalışmalarını gerçekleştirdi.

Taç Vakfı (1976), Tarihi Evleri Koruma Vakfı (1977) ve Türkiye Sosyal ve Ekonomik Tarih Vakfı'nın (1991) kurucuları arasında yer aldı. Kuban, 1968-1981 arasında Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu üyeliği, sonra da aynı kurumda başkanlık yapmış, 1978-1979'da Kültür Bakanlığı Yüksek Kültür Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

Mimarlık ve Sanat (1960-1961), Mimarlık (1967-1970) dergileri, İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Bölümü'nün yayımladığı Anadolu Sanatı Araştırmaları (1968-1970), İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Restorasyon Enstitüsü'nün yayımladığı MTRE Bülteni (1975-1981), İstanbul dergisi (1991'den beri), Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi (1993-1995) yayın kurulu eş-başkanlığını yaptı. Grabar'ın yayın yönetmenliğini yaptığı, İslam sanatı ve mimarlığı alanındaki Muqarnas dergisinin danışma kurulu üyesi oldu.

1979-1983 arasında, merkezi Cenevre'de bulunan Ağa Han Mimarlık Ödülü'nde yönetim komitesi üyesi idi. 1980'de Pakistan'ın Lahor kentinde düzenlenen "İslam Ülkeleri Koruma" konulu uluslararası kongreye UNESCO uzmanı olarak katılan Kuban, 1986'da Ankara'da düzenlenen 1. Uluslararası Asya-Avrupa Sanat Bienali'nde Türkiye Grubu başkanlığı ve sergi düzenleyiciliği görevlerini üstlendi.

Hatırası[değiştir | kaynağı değiştir]

Şubat 2021'de Doğan Kuban, Doğan Tekeli ve Doğan Hasol'la bir nehir söyleyişi Mimar Doğan'lar… adıyla kitaplaştı.[5] Ölümü sonrasında, Toplumsal Tarih dergisi Eylül 2022'de çıkan 345. sayısını Doğan Kuban'a ayırdı.[6] 21 Eylül 2022'de ise İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Kuban'ı anma programı düzenleneceği açıklandı.[7]

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Türk Barok Mimarisi Hakkında Bir Deneme, İstanbul, 1954 (An Easy on the Turkish Baroque Arhitecture)
  • Osmanlı Dini Mimarisinde İç Mekan Teşekkülü. Rönesansla Bir Mukayese, İstanbul, 1958 (Space Formation in the Ottoman religious Architecture.
  • A Comparison with Renaissance Architecture)
  • Bir Batı Anadolu Gezisi İzlenimleri, İstanbul, 1961
  • Anadolu-Türk Mimarisinin Kaynak ve Sorunları, İstanbul, 1965 (The Source and Problems of the Anatolian-Turkish Architecture)
  • Türkiye Sanatı Tarihi, İstanbul, 1970; 7. Baskı 1996 (Gerçek Yayınları, 100 Soruda Serisi) (Çağdaş Yayınları) (A History of Art in Turkey)
  • Mimarlık Kavramları, İstanbul, 1973; 4. Baskı 1998 (YEM) (Concepts of Architecture)
  • Muslim Religious Architecture, Part I, Leiden, 1974; Par II, Leiden, 1985 (Iconography of Religions, XXII, 2, 3) (BRILL)
  • Sanat Tarihimizin Sorunlan, İstanbul, 1975; Genişletilerek Türk ve İslam Sanatı Üzerinde Denemeler, İstanbul, 1982; 2. Baskı, 1995 (Arkeoloji ve Sanat) (Essays on Turkish and Islamic Arts)
  • Turkish Culture and Arts, İstanbul, 1985 (BBA)
  • Batıya Göçün Sanatsal Evreleri. Anadolu'dan Önce Türklerin Sanat Ortaklıkları, İstanbul, 1993 (CEM) (Artistic Etapes of the Migration to the West)
  • İzmir ve Ege'den Mimari İzlenimler, (D. Goffman'la birlikte; Çizimler Kaya Dinçer, İzmir, 1994 (Çimentaş, İzmir) (Architectural Impressions from the Aegan and İzmir)
  • The Turkish Hayat House, İstanbul, 1995; Türkçe Çevirisi: Türk Hayatlı Evi, İstanbul, 1995 (Eren, şimdiki hak Eren'de)
  • İstanbul, An Urban History. Byzantion, Constantinopolis, İstanbul, İstanbul, 1996; Türkçe Çevirisi: İstanbul, Bir Kent Tarihi. Bizantion, Konstantinopolis, İstanbul, İstanbul, 1996; İkinci Türkçe Baskısı, İstanbul, 2000 (Tarih Vakfı)
  • Sinan'ın Sanatı ve Selimiye, İstanbul, 1997; 2. Baskı 1998; İngilizce Çevirisi: Sinan's Art and Selimiye, İstanbul, 1997 (Aydın Doğan Vakfı Sosyal Bilimler 1997 Ödülü) (Tarih Vakfı)
  • Kalenderhane in İstanbul. The Building, Mainz, 1997 (With C.L. Striker) (Verlag Philip Von Zaben Gmbh, Mainz)
  • Mimarlık ve Kent Üzerine İstanbul Yazıları, İstanbul, 1998 (YEM) (Architectural and Urban Essays on İstanbul)
  • Divriği Mucizesi, Orta Çağ İslam Bezemesi Üzerine Yorumlar, İstanbul, 1999 (The Miracle of Divrigi, htanbul, 2001) (2nd ed. 2002)
  • Sinan, An Architectural Genius, (Photographs Ahmet Ertuğ), Bern, 1999 (Ertuğ, Borusan)
  • Tarihi Çevre Korumanın Mimarlık Boyutu, Kuram ve Uygulama, İstanbul, 2000 (The Architectural Dimensions of Historical Environment, Theory and Practice)
  • Ahşap Saraylar (Kaybolan Kent Hayalleri); Wooden Palaces of the Ottomans, İstanbul, 2001 (YEM)
  • Türkiye'de Kentsel Koruma, Kent Tarihleri ve Koruma Yöntemleri, İstanbul, 2001 (Tarih Vakfı) (Urban Conservation in Turkey, City Histories and Methods of Conservation)
  • Selçuklu Çağında Anadolu Sanatı, İstanbul, 2002 (YKY) (Anatolian Art in the Seljuk Period)
  • Osmanlı Mimarisi, İstanbul, 2007, YEM Yayınları

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2021. 
  2. ^ "Cumhuriyet - Doğan Kuban 91 yaşına bastı - 11 Nisan 2016". 31 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2016. 
  3. ^ a b c Ceyhan (Kasım 2006). "Söyleşi:Doğan Kuban". Yalıtım dergisi. 13 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2021. 
  4. ^ a b Öztürk, Yaşar (Nisan 2016). "Doğan Kuban 90 Yaşında". Bütün Dünya Dergisi. 24 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2021. 
  5. ^ Hızlan, Doğan. "Mimarimizin 'üç Doğan'ı". 6 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2022. 
  6. ^ @@ToplumsalTarih (2 Eylül 2022). "Toplumsal Tarih'in 345. Sayısı Çıktı! Bu ayki dosyamız "Doğan Kuban: Mimarlıkta Tarihyazımına ve Korumaya Adanmış Bir Ömür" adını taşıyor" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  7. ^ "Prof. Dr. Doğan Kuban'ı Anma Programı". Arkitera. 6 Eylül 2022. 6 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Nedir? :Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? ile ilgili Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Ne Demektir? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Açıklaması Nedir? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Cevabı Nedir? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Açıklaması? :Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Gerçek mi? :Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? ile ilgili Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Hakkında? :Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? ile ilgili Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? burada bulabilirsiniz. Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Doğan Kuban nedir?, Doğan Kuban anlamı nedir?, Doğan Kuban ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ülkelere göre okuryazarlık oranları, Tuncay Özbek, Palau bayrağı, PayPal, Hypostrymon, NGC 6914, 1955, NGC 647, Acıbadem (İstanbul metrosu), Homat el Diyar, Osman Sabri Adal, Hüseyin bin Talal, Sean Combs, Furcifer, Apocynaceae, Chrono Trigger, Hüseyin Zekai Paşa, Eklektizm, Anasayfa, Dinyester, Hüseyin Vasıf Çınar, Kenneth Lonergan, Malgaç Baskını, Hüseyin Tok (1953 doğumlu futbolcu), Singapur Savaşı, 2K Czech, Geçiş metalleri, Giresun (il), Aurboða, Peleliu Savaşı, Hüseyin Sadakyani, Genco Ecer, Warrior (Nina Sublatti şarkısı),  Joseph Goebbels, Phoolan Devi, Hüseyin Sabri Sözer, 2019 iHeartRadio Müzik Ödülleri, Nintendo 64, Guillaume de Beaujeu, Hüseyin Sıtkı Gür, Sonexay Siphandone, 2014 Malezya Grand Prix, Hüseyin Nihal Atsız, Hırvat pasaportu, Tvalar, NGC 929, Hüseyin Meydanoğlu, NGC 5415, Ekonomik sistemler, Tunnel Vision (şarkı), Semavi Eyice, Hüseyin Metin Güven, Celal Talibi, Drepanoides, Jonathan Sabbatini, IELTS, 2. Korintliler, NGC 2240, Yunnan, Yünnan, Hüseyin Kartal, Peleliu Muharebesi, Chaetorellia, Semahat Özdenses, VII. Gregorius, İstanbul Futbol Ligi, İncertae sedis, Incertae sedis, Hüseyin Karakullukçu, Fiji bayrağı, Hüseyin Karabey, Hüseyin Kaleni, Thebai, Yunanistan, Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 1962 Tour de France, Hüseyin Köroğlu, Suriye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Antigua ve Barbuda, Amanita indica, Bernardo Bertolucci, Florin Andone, Gaziantep FK, Dalet, Tuhaf Savaş, Suudi Arabistan Krallığı, Kiribati devlet başkanları listesi, Güneş tanrılarının listesi, Kirişler çokgenleri için Japon teoremi, Telli peynir, Özel Kuvvetler Komutanlığı komutanları listesi, Sevicilik, Marj Ayyun Muharebesi, İsmail Küçükkaya, Aleksandr Rozenberg, Kal Penn, 1500 metre, Ön Libero, Filistin, Monforte dAlba, Amadou Diallo cinayeti,
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,