IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir?

IELTS Nedir?

IELTS Nedir?, IELTS Nerededir?, IELTS Hakkında Bilgi?, IELTS Analizi? IELTS ilgili IELTS ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  IELTS ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. IELTS Ne Anlama Gelir IELTS Anlamı IELTS Nedir IELTS Ne Anlam Taşır IELTS Neye İşarettir IELTS Tabiri IELTS Yorumu 

IELTS Kelimesi

Lütfen IELTS Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. IELTS İlgili Sözlük Kelimeler Listesi IELTS Kelimesinin Anlamı? IELTS Ne Demek? ,IELTS Ne Demektir? IELTS Ne Demektir? IELTS Analizi? , IELTS Anlamı Nedir?,IELTS Ne Demektir? , IELTS Açıklaması Nedir? ,IELTS Cevabı Nedir?,IELTS Kelimesinin Anlamı?,IELTS Kelimesinin Anlamı Nedir? ,IELTS Kelimesinin Anlamı Ne demek?,IELTS Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

IELTS Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

IELTS Kelimesinin Anlamı Nedir? IELTS Kelimesinin Anlamı Ne demek? , IELTS Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

IELTS Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! IELTS - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

IELTS

IELTS Nedir? IELTS Ne demek? , IELTS Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

IELTS Kelimesinin Anlamı? IELTS Ne Demek? IELTS Ne Demektir? ,IELTS Analizi? IELTS Anlamı Nedir? IELTS Ne Demektir?, IELTS Açıklaması Nedir? , IELTS Cevabı Nedir? , IELTS Kelimesinin Anlamı?






IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir?

IELTS

Vikipedi, özgür ansiklopedi

IELTS (İngilizce:International English Language Testing System, Türkçe: Uluslararası İngiliz Dili Sınav Sistemi), İngilizce dil seviyesi belirlemek için uluslararası alanda geçerliliğe sahip bir sınav sistemidir. 1989 yılında başlatılan sınav Cambridge Üniversitesi Yabancılar için İngilizce Sınav Merkezi, British Council ve IDP Education tarafından düzenlenmektedir.[1]

Sınav iki türde yapılmaktadır: akademik ve genel amaçlı. Akademik sınav İngilizce konuşulan bir ülkede üniversite eğitimi almak veya mesleklerini icra etmek isteyenler için gereklidir. Genel amaçlı sınav ise akademik olmayan çalışma, staj veya göçmenlik başvuruları için gereklidir.

IELTS Avustralya, İngiltere, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’daki akademik kurumların neredeyse tamamı tarafından kabul edilirken ABD’de çoğu kurum tarafından onaylanmaktadır. Sınav Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapanlar için zorunludur.

Sınavda başarısız olma durumu yoktur. Sınav sonucu 1 (bilgisi yok) ile 9 (uzman) arasında değişen seviye belirleme üzerine kurulmuştur. Üzerinden iki yıl geçmiş olan sınav sonuçları geçersiz sayılmaktadır.

IELTS yüksek eğitim ve göçmenlik başvurusu için dünyadaki en popüler sınavdır. 2009 yılında sınava 130 farklı ülkede 1.4 milyon kişi başvurmuştur.

IELTS özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sınavda temel amaç katılımcının İngilizce dilindeki dinleme, okuma, yazma ve konuşma yetkinliğini belirlemektir. Bu bölümler için 0-9 arasında değerlendirme notu verildikten sonra genel değerlendirme seviyesine ulaşılır. Sınavın önemli bir bölümünü oluşturan konuşma bölümünde sınava katılan kişi bir denetçiyle beraber sohbet eder. Denetçi sınava katılan kişiyle ilgili değerlendirmelerini not eder ayrıca tüm sohbet kayıt altına alınır.

IELTS sınav yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm katılımcıların dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak sıralanan dört bölümü de tamamlamaları gerekmektedir. Dinleme ve okuma bölümleri tüm katılımcılar için aynı olsa da sınavın akademik olup olmamasına göre konuşma ve yazma bölümleri değişiklik göstermektedir.

Dinleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Dinleme bölümü dört ayrı kısımdan oluşur. Her kısımdan önce katılımcılara durum hakkında kısa bilgi verilmektedir. Sonra sınavda yer alan sorulara bakmaları için bir süre verilir. İlk üç kısmın yarısında kısa bir ara verilip katılımcıların kalan soruları okumasına imkân verilmektedir. Her kısım sadece bir kez dinletilmekte, tekrarlama yapılmamaktadır.

Okuma[değiştir | kaynağı değiştir]

Akademik sınavda okuma bölümü üç kısımdan oluşmakta, her metinden sonra 13-14 soru olmakta, toplamda ise 40 soru sorulmaktadır. Genel sınavda ise yine üç kısım bulunsa da metinler daha kısa ve basittir.

Yazma[değiştir | kaynağı değiştir]

İki kısımdan oluşan yazma sınavında ilk olarak bir tablonun anlatılması istenmekte, ikinci kısımda ise seçilen bir başlıkta bir kompozisyon yazılmaktadır.

Konuşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuşma bölümü üç kısımdan oluşur. İlk kısımda sohbet şeklinde geçen konuşmada katılımcı hakkında genel bilgi, ilgi alanları ve aile üyeleri gibi konular ele alınır. İkinci kısımda katılımcıya verilen bir başlık üzerine önce bir dakika düşünmesi istendikten sonra konu hakkında konuşması istenir. Üçüncü bölümde ise bir önceki kısımda bahsedilen konu ile ilgili olarak denetmen ile münazara yapılır.

Süre[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplam test süresi yaklaşık 3 saat sürmektedir:

  • Dinleme: 40 dakika
  • Okuma: 60 dakika
  • Yazma: 60 dakika
  • Konuşma: 10-15 dakika

İlk üç bölüm olan dinleme, okuma ve yazma daima bu sırayla ve arka arkaya ara verilmeksizin aynı gün ve aynı sınav merkezinde yapılır. Konuşma bölümü sınav merkezinin iradesiyle başka bir test merkezinde diğer sınav bölümlerinden sonra yedi gün içinde yapılabilir.

Değerlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

IELTS seviye değerlendirmesi 0-9 arasıdır. Ortalama .25 ile bitiyorsa üst buçuğa, .75 ile bitiyorsa üst tam sayıya yuvarlanır. (Örn: 6.25=6.5, 6.375=6.5,6.125=6.0, 6.75=7.0, 6.675=7.0) Dokuz ayrı seviye şu şekilde açıklanmıştır:

  • 9 (Uzman kullanıcı): Dile tamamen hakimdir, yerinde ve doğru kullanımın yanı sıra akıcı bir konuşa ve tam anlama kabiliyeti.
  • 8 (Çok iyi kullanıcı): Dile tamamen hakim olmakla beraber sadece nadiren tutarsızlıklara sahiptir. Sık karşılaşılmayan durumlarda yanlış anlamalar oluşabilir. Karmaşık durumlarla başa çıkabilir.
  • 7 (İyi kullanıcı): Dile hakim olmakla beraber bazı sıklıkta tutarsızlıklar ve yanlış anlamalar yaşayabilir. Karmaşık durumlarla başa çıkabilir ve detaylı anlatımları anlar.
  • 6 (Yetenekli kullanıcı): Genel olarak dile hakim olmakla beraber bazı tutarsızlılar ve yanlış anlamalar yaşanmaktadır. Sık karşılaşılan durumlarda karmaşık bir dil kullanabilir.
  • 5 (Makul kullanıcı): Dile kısmi olarak hakimdir, çoğu durumlarla başa çıkabilir ancak kimi hatalar yapar. Kendi alanında temel konulara hakimdir.
  • 4 (Sınırlı kullanıcı): Temel yeterlilik sadece tanıdık konularda geçerlidir. Karmaşık kullanımda sık sık sorun yaşar.
  • 3 (Aşırı sınırlı kullanıcı): Çok bilindik durumlarda sadece genel durumu anlayabilir ve anlatabilir.
  • 2 (Kesintili kullanıcı): Sadece çok tanıdık koşullarda ve sınırlı kelime grupları haricinde gerçek bir iletişim mümkün değildir.
  • 1 (Kullanıcı değil): Birbirinden bağımsız kullanılan birkaç sözcük dışında dili kullanmaya yatkın olmama durumu.
  • 0 Sınava girmemiş ve dolayısıyla haklarında bilgi alınamamış adaylar için kullanılır.

Sınav yerleri ve tarihleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sınav her yıl 121 ülkedeki yaklaşık 500 test merkezinde yapılmaktadır. Sınava katılan aday sayısı 1999 yılında 80 bin seviyesindeyken 2009 yılında bu sayı 1,2 milyon olmuştur. İki sınav arasında geçmesi gereken süre sınırlaması kaldırılmıştır. Yıl boyunca 48 ayrı test yapılmaktadır.

Akademik kurumların talep ettiği IELTS seviyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir üniversite tarafından istenen en yüksek seviye olan 8.5 Columbia Üniversitesi Gazetecilik Bölümü içindir. Saint Louis Üniversitesi aday öğrencilerden 6.0 seviyesini asgari olarak talep etmektedir.

Birleşik Krallık[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkede talep edilen en yüksek IELTS seviyesi 8.0 ile Warwick Üniversitesi Pazarlama Yüksek Lisans programındadır. Ülkede çoğunlukla istenen seviye 5.5 ila 7.0 arasındadır. Oxford Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi asgari olarak 7.0 istemektedir.[2]

Almanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Stuttgart Üniversitesi asgari olarak 6.0 isterken, Alman üniversiteleri genelde 6.0 ila 6.5 arası seviye talep etmektedir.

İtalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Torino Politeknik Üniversitesi asgari olarak 5.0 istemekteyken genelde İtalyan üniversiteleri yüksek lisans için asgari 6.5 seviye talep etmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sınavla ilgili sık sorulan sorular 11 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 23 Mayıs 2011 tarihinde erişilmiştir
  2. ^ Cambridge Üniversitesi yeterlilik bilgileri 26 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 23 Mayıs 2011 tarihinde erişilmiştir

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Nedir? :IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? ile ilgili IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Ne Demektir? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Açıklaması Nedir? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Cevabı Nedir? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Kelimesinin Anlamı? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Açıklaması? :IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Gerçek mi? :IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? ile ilgili IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Hakkında? :IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? ile ilgili IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? burada bulabilirsiniz. IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler IELTS nedir?, IELTS anlamı nedir?, IELTS ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, Palau bayrağı, Hızlı ve Öfkeli 9, Hüseyin Çimşir, Leon Osman, LaShawn Daniels, Askerlik hizmeti, Myanmar Futbol Federasyonu, Alberto Bettiol, Arthur, Tennessee Williams, Hüsametli, Erdemli, Çay evi, 4 Peynirli Pizza, 1973 Luhuo depremi, Secret Garden, Hürriyet ve Değişim Partisi, Çanakkalede 2004 Türkiye yerel seçimleri, Blagoje Vidinić, Uçak iletişim adresleme ve raporlama sistemi, Ölüm Hattı, Adi diferansiyel denklem, Hürriyet, Çumra, Yukarıdere, Ilgaz, Sistematik, Bingölde 1946 Türkiye yerel seçimleri, Hürremiyye, Hurremiyye, Çukçi Denizi, Hür Demokrat Parti (Türkiye), 1461 Trabzon FK, Pelecanidae, Hür Masonluk, Fiji bayrağı, Stoulton, Hüner Coşkuner, Hümayun Behzadi, Çernihiv Kuşatması, Geary County, Hülya Oran, Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, I Never Sang for My Father, Patricia Arquette, Hülagû Han, Psychotria steinii, Aimargues, Bam Adebayo, İman, Hükümetçe Ziraat Bankasına Mubayaa Ettirilecek Buğday Hakkında Kanun, Lil Baby, Francesco Graziani, Üç Dünya Teorisi, Nahl, Ateşböceği, Kartlis Tshovreba, Perennializm, Muğlada 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Carex prasina, Elbasan Tava, Hüdai Aksu, Delikanlı (roman), Astrabad, Sibel Can diskografisi, Hırami Ahmet Paşa Mescidi, Aurore Clément, Navarra Özerk Bölgesi, NGC 4854, Paris–Roubaix, Hücresel otomat, Rocca Pia, Gallus, Windows XP Media Center Edition, Veyselli, Erdemli, Thorner, Hoşmerim, Höşmerim, Amino asit, OpenSSH, Saint Croix, Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları, West End tiyatrosu, Hîre Muharebesi, YouTube Müzik Ödülleri, Türk halk oyunları, Yayla, Genç, Hélène Ségara, Hämeenkyrö, Mīmu Iro Iro Yume no Tabi, Brooke Lyons, Hannah ve Kız Kardeşleri, Nippy, Googleın ana hatları, Charles Boyer, Terminatör (karakter), Nestorius, Gyroscope, One Step, MTV (Birleşik Krallık ve İrlanda), John Gurdon, Gymnasium (Antik Yunanistan), Thymus ibericus,
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,