Anket Nedir?

Anket Nedir?

Anket
Anket Kelimesinin Anlamı Nedir? Anket Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Anket Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Anket - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Anket - Oranlamak Anket - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Anket - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Anket - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Anket - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok 
Anket
Anket Nedir? Anket Ne demek? , Anket Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Anket
Anket Kelimesinin Anlamı? Anket Ne Demek? Anket Ne Demektir? ,Anket Analizi?
Anket
Anket Anlamı Nedir? Anket Ne Demektir?, Anket Açıklaması Nedir? , Anket Cevabı Nedir? , Anket Kelimesinin Anlamı?

Anket Nedir?

Anket

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Anket, kişilerin belli konulardaki tutumlarını, düşünce ve duygularını, önerilerini almak üzere yazılı olarak hazırlanmış soru listeleridir. Bilimsel değer taşıması için, geçerli ve güvenli sonuç vermesi beklenir. Burada sosyal gruplar dikkate alınmalı farklı gruptaki bireylerin anketlere vereceği cevapların farklılık arzedeceği değerlendirmelerde dikkate alınmalıdır. Anketler şirketlerin yatırımlarını yapmadan önce insanlardan aldıkları bilgi kaynağıdır. Şirketler bu anketler aracılığıyla yatırım yapmakta ve anket sonuçlarına bakarak var olan riski minimum seviyeye çekerler. Ayrıca anketler sorunların çözümü, gruplaşmalar ve seçim sonucu tahminleri için kullanılır.

Anketler birçok bilim ve araştırma disiplininde kullanılan bir yöntemdir. İnsanların tutumları, görüşleri, bilgileri ve davranışları hakkında sistematik olarak bilgi edinmek için kullanılır. Sözlü veya yazılı olarak (örneğin bir anket kullanılarak), standartlaştırılmış veya serbest olarak gerçekleştirilebilir. Röportaj terimi, özellikle gazetecilikte ve bilimde sözlü anket yöntemleri için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Anket ya da kamuoyu yoklaması terimleri özellikle siyaset ya da iş dünyasında gruplara ya da bir bütün olarak nüfusa ilişkin temsili ifadeler elde etmek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlar sözlü (örneğin telefon anketi) veya yazılı olarak da gerçekleştirilebilir. Giderek yaygınlaşan bir biçim de internet üzerinden yapılan çevrimiçi anketlerdir.

Anketlerin önemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Anketler birçok bilimsel disiplinde, örneğin ampirik sosyal bilimlerde, ekonomide, eğitimde, psikolojide, dilbilimde (dil atlası, lehçe araştırması), folklor çalışmalarında (muhbirler, sözlü tarih) ve tarihte (çağdaş tanıklar, teknoloji tarihi, sosyal tarih) klasik bir araçtır. Röportajlar belirli konular, güncel sorunlar veya ürünler hakkında daha büyük bir nüfusun (örneğin bir bölgenin veya tüm ülkenin nüfusu) görüşünü almak için kamuoyu araştırması ve pazar araştırmasında da kullanılır.

ABD'de Gallup Enstitüsü tarafından 1920'lerde ortaya konan ve eskisinden farklı olarak artık görüşülen kişilerin çokluğuna değil, görüşülen kişilerin mümkün olan en temsili şekilde seçilmesine vurgu yapan yöntem önem kazanmıştır.

Sosyal bilimlerde anket formları[değiştir | kaynağı değiştir]

Anket formları (bir anket çerçevesinde) için temel ayırt edici kriter iletişim ortamı iken, standardizasyon ve yapı derecesi, nitel ve nicel araştırma arasındaki ayrıma ek olarak öncelikle soru sorma tekniği (soruların türü ve yapısı) ile ilgilidir. Bir ankette kapsanan konuların sayısına göre uzmanlaşmış anketler ve omnibus anketler arasında bir ayrım yapılır.

Katılımcılarla iletişim türüne bağlı olarak, yüz yüze, telefonla, yazılı ve çevrimiçi anketler arasında bir ayrım yapılır. Her birinin kendine özgü avantaj ve dezavantajları vardır.

Çok konulu anket (Omnibus anketi)[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnibus anketi (Latince omnibus - herkes için, herkesle birlikte) olarak da bilinen çok konulu anket, pazar ve sosyal araştırmalarda farklı müşterilerden gelen soruların tek bir ankette özetlendiği bir birincil anket türüdür.

Bu nedenle sorular çok farklı konu alanlarından gelebilir, ancak görevlendiren şirketlerin hedef grupları aynı olmalıdır. Omnibus anketleri bu nedenle genellikle nüfusun temsili bir kesitinin araştırılmasında kullanılır, bu da istatistiksel yöntemlerin elde edilen verilere güvenilir ve istikrarlı bir şekilde uygulanabileceği anlamına gelir.[1]

Bu anket türü müşteri için mali açıdan faydalıdır çünkü anketin yüksek sabit organizasyon maliyetleri paylaşılmaktadır. Ayrıca, omnibus anketleri sabit programları nedeniyle (bazı sağlayıcılar haftalık anketler sunmaktadır), özellikle kısa sürede ortaya çıkan ve görüş durumuna hızlı bir genel bakış gerektiren sorunlar söz konusu olduğunda idealdir.[1]

Bununla birlikte, örneklemin bir kısmının anketin belirli alanlarıyla daha az ilgilenmesi ve yanlış veya yetersiz düşünülmüş cevaplar vermesi durumunda bu anket biçimi de sorunlu olabilir.[1]

Anket uygulamanın yöntemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Anket uygulamanın çeşitli yolları vardır. Bunlar geleneksel ve modern olmak üzere iki ayrı konu başlığı altında incelenebilir.

Geleneksel[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevaplayıcının yönettiği anketler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Postayla
  • Faksla
  • Elden bırakılıp almayla

Araştırmacının yönettiği anketler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Telefonla
  • Biçimsel mülakat aracılığıyla

Modern[değiştir | kaynağı değiştir]

  • E-posta ile
  • İnternet üzerinden

Görüşme yöntemlerini kullanarak çok detaylı veriler elde edilebilir. Ancak bu yöntem özel bir eğitim gerektirir. Ayrıca ayrıntılı verilerin analiz ve yorumu güç olacaktır. Yazılı anketler ise daha az detaylı veri sağlamalarına rağmen, kısa zamanda büyük miktarlarda veri toplanmak için uygundurlar.

Yüz yüze görüşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüz yüze görüşmelerde, görüşmeci genellikle görüşülen kişiyi ziyaret eder ve onunla konuşur. Bazı yüz yüze görüşme durumlarında, görüşmeci görüşülen kişiyle başka bir yerde de buluşur.

Avantajlar: Görüşme için yardımcılar (liste şablonları, resim sayfaları, gerekirse ürün örnekleri) kullanılabilir. Görüşmeci gözlemleri mümkündür (örneğin, görüşülen kişinin ilgili veya ilgisiz görünüp görünmediği ankete not edilir). Kişisel görüşmeler nispeten uzun olabilir.
Dezavantajlar: Yüz yüze görüşmeler nispeten pahalıdır çünkü materyallerin gönderilmesi ve ülke çapında bir görüşmeci ağının organize edilmesi gerekebilir. Bu nedenle görüşmecilerin yönetimi ve yönlendirilmesi karmaşık ve zaman alıcıdır. Anketlerin anketörlere gönderilmesi ile sonuçların geri dönmesi arasında geçen süre nispeten uzundur. Bilgisayar destekli kişisel görüşmeler bu süreyi kağıt anket kullanımına kıyasla kısaltabilir.

Telefon anketi[değiştir | kaynağı değiştir]

Avantajlar: Telefon anketi, bir çağrı merkezindeki basit görüşmeci rehberliği nedeniyle nispeten hızlı ve daha ucuzdur. Yüz yüze görüşmelere kıyasla anonimlik daha yüksektir. Sonuç olarak, hassas sorular için katılımcının çekingenliği daha düşük olabilir.
Dezavantajlar: Yüz yüze görüşmeye göre daha az katılım isteği. Birçok yardımcı görsel araç kullanılamaz. Yardımcıların eksikliği ve tamamen sözlü iletişim nedeniyle görüşme, görüşülen kişi tarafından kolayca monoton veya yorucu olarak algılanabilir. Görüşmeler, diğer sorgulama biçimlerine göre önemli ölçüde daha kısa olmalıdır.

Posta yoluyla veya yazılı anketler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazılı anketler genellikle standartlaştırılmış bir soru formu kullanılarak gerçekleştirilir.

Avantajları vardır: Posta anketleri nispeten ucuzdur, yüksek derecede anonimlik sağlar ve uygulanması kolaydır (anketör veya çağrı merkezi yoktur).
Dezavantajlar: Posta anketlerinin yanıt oranı düşüktür (yaklaşık %5). Ayrıca çevresel etkiler üzerinde çok az kontrol vardır.

Çevrimiçi anket[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaklaşık 2005 yılına kadar, çevrimiçi anketler özellikle İnternet bağlantısı ve bilgisayar becerileri olan belirli bir nüfusun üyelerine anket yapmak için uygundu (örneğin, öğrenciler, üniversite çalışanları, web yöneticileri anketleri).

Avantajlar: Online anketler nispeten ucuzdur. Bilgisayar destekli kullanıcı rehberliği anketör hatalarını önler. Resim sayfaları, listeler vb. gibi yardımcılar mümkündür. Basit ve hızlı değerlendirme, kısa geri bildirim süresi.

Dezavantajlar: Katılımcıların ankete birden fazla kez katılamayacağından emin olunmalıdır. Özellikle web sitelerindeki anketler için katılımcıların kendi kendilerini seçme olasılığı. Sadece özel bir motivasyonu olan internet kullanıcılarının yanıt vermesi (posta anketlerindeki sorunla karşılaştırılabilir). İstenmeyen anket e-postaları kullanıcıları rahatsız edebilir. Araştırmacının katılımcılar üzerinde çok az kontrolü vardır (posta anketlerine benzer).

Sık yapılan hatalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Anketler, bir araştırma sürecinde temel bir veri toplama aracı olarak yaygın şekilde kullanılır. Ancak, anket hazırlarken yapılan sık hatalar, elde edilen verilerin doğruluğunu ve anlamını ciddi şekilde etkileyebilir[2].

Anket hazırlarken çok sık yapılan hatalar şunlar olabilir:

  1. İki soruyu bir arada sormak: İki farklı konuyu veya sorunu aynı soruda birleştirmek, katılımcıların yanıtlarını belirsizleştirir ve verilerinizi yetersiz hale getirebilir.
  2. Yönlendirici sorular: Katılımcıları belirli bir cevaba yönlendiren veya önyargılı hale getiren sorular. Bu tür sorular, gerçek düşünceleri ölçmek yerine istenilen cevabı alma eğilimindedir.
  3. Muğlak sorular: Belirsiz veya çok genel sorular, katılımcıların kafasını karıştırabilir ve tutarsız yanıtlara yol açabilir. Herkesin aynı şekilde anlaması gereken net ve spesifik sorular tercih edilmelidir.
  4. Anlaşılması zor seçenekler: Seçeneklerin açık olmaması veya birbiriyle çakışması, katılımcıların doğru cevabı seçmesini zorlaştırabilir veya yanıtları karıştırabilir.
  5. Ölçek tutarsızlıkları: Farklı ölçekler kullanmak veya ölçekler arasında tutarlılık sağlamamak, verilerinizi karşılaştırılabilir hale getirmeyi zorlaştırabilir.
  6. Uygunsuz dil kullanımı: Anket sorularının karmaşık veya bilimsel dil içermesi, katılımcıların anlamasını engelleyebilir ve yanıtların güvenilirliğini azaltabilir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Marketing, Deutsches Institut für; Foerster, Bastian (29 Kasım 2016). "Omnibusbefragung in der Marktforschung | DIM-Blog". DIM-Marketingblog ✚ Marketingnews ✚ Tipps & Tricks ✚ Marketing-Tools ✚ Jetzt zum Marketing-Blog! - DIM-Marketingblog (Almanca). 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  2. ^ "Digital Institute | Çalışan Bağlılığı Anketi Kılavuzu" (PDF). Çalışan Bağlılığı Anketi Kılavuzu. 15 Nisan 2024. Erişim tarihi: 15 Nisan 2024. 


Sözlük Nedir Kategorisinden Haberler


  • Anket Nedir? Nedir?:Anket Nedir? ile ilgili Anket Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Anket Nedir? Ne Demektir? Anket Nedir? Açıklaması Nedir? Anket Nedir? Cevabı Nedir? Anket Nedir? Kelimesinin Anlamı? Anket Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Anket Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Anket Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Anket Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Anket Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Anket Nedir? Gerçek mi?:Anket Nedir? ile ilgili Anket Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Anket Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Anket Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Anket Nedir? ile ilgili:Anket Nedir? ile ilgili Anket Nedir? burada bulabilirsiniz. Anket Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Anket Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Anket Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
  • Anket Nedir? Açıklaması?:Anket Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Anket Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Anket Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Anket Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Anket Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.

Joan Enric Vives Sicília, Abdullah Ayaz, Lyngby BK, Devlet Konseyi Devlete Ait Varlıkları Denetleme ve İdare Komisyonu, Bireyci, NGC 5786, Klagopsalmer, Gotthold Lessing, Berdyansk Havalimanı, Letty Ortiz, Nate Sestina, Kenji Miyazawa, Willis poligonu, Francesco Farioli, Mehmet Kadri Kaplan, Işık Koşaner, Tizpon, Bulbophyllum marovoense, Pontianus, Higashimatsushima, Sosyal televizyon, Sovyet votkası, Castellavazzo, Curcuna Adası, Bahamalar bayrağı, Fars Eyaleti, I. Dünya Savaşı, Lord Lewis Ödülü, Ergene, Gordon Bunshaft, Stuart Scott, Gine Bissau pasaportu, Gümüşsu, Doğanyol, Zamanda Tutsak, Honey to the B, İkincil yapı, Dnipropetrovsk Uluslararası Havalimanı, Pardosa latibasa, Jan Alma, Çek korunası, Medya demokrasisi, Hüzün Senesi, Adcılık, İrticayla mücadele eylem planı, JS Pictures, Pençvaiye ilçesi, Chaldon Herring, 1900 yılı devlet liderleri listesi, Kaleboynu, Göksun, Ryota Tsuzuki, Spice, Bulbophyllum teretilabre, Sosyolojide sapma, Bursa Orhangazi Üniversitesi, Edwin Klebs, Fas başbakanı, Sale el Sol, Tokra, Muhammed Naşid, Aethiopis, Brethil, NGC 7225, Ultraviolence (albüm), Motosiklet üreticileri ve markaları, Nefron, Ústí nad Labem (bölge), Hainan Airlines, Concordia sulla Secchia, Bahtsız Kadın, Alois Brunner, Floransa Cumhuriyeti, William Keeling, Kayragach, John Kennedy, Crypsirina, NGC 6763, Titanozor, John Paul White, 2011 Fas parlamento seçimleri, Çek Cumhuriyeti, Yaş Antlaşması, Umut Sandalı, Çankırı, Nüfuslarına göre başkentler listesi, Bagnatica, Ion Gheorghe Maurer, Liyakat Nişanı, Ploitlik, Gamsız Hayat, Astara şehristanı, NGC 6617, III. Gazi Giray, NGC 1995, ADULT sendromu, Windows Media Center, Alfred Edwards, Bratton Clovelly, Semestene, 2023 Covenant Okulu saldırısı, Çok maksatlı savaş uçağı,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,