Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir?

Kurumlar sosyolojisi Nedir?

Kurumlar sosyolojisi Nedir?, Kurumlar sosyolojisi Nerededir?, Kurumlar sosyolojisi Hakkında Bilgi?, Kurumlar sosyolojisi Analizi? Kurumlar sosyolojisi ilgili Kurumlar sosyolojisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kurumlar sosyolojisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kurumlar sosyolojisi Ne Anlama Gelir Kurumlar sosyolojisi Anlamı Kurumlar sosyolojisi Nedir Kurumlar sosyolojisi Ne Anlam Taşır Kurumlar sosyolojisi Neye İşarettir Kurumlar sosyolojisi Tabiri Kurumlar sosyolojisi Yorumu 

Kurumlar sosyolojisi Kelimesi

Lütfen Kurumlar sosyolojisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kurumlar sosyolojisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı? Kurumlar sosyolojisi Ne Demek? ,Kurumlar sosyolojisi Ne Demektir? Kurumlar sosyolojisi Ne Demektir? Kurumlar sosyolojisi Analizi? , Kurumlar sosyolojisi Anlamı Nedir?,Kurumlar sosyolojisi Ne Demektir? , Kurumlar sosyolojisi Açıklaması Nedir? ,Kurumlar sosyolojisi Cevabı Nedir?,Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı?,Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kurumlar sosyolojisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kurumlar sosyolojisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kurumlar sosyolojisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kurumlar sosyolojisi

Kurumlar sosyolojisi Nedir? Kurumlar sosyolojisi Ne demek? , Kurumlar sosyolojisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı? Kurumlar sosyolojisi Ne Demek? Kurumlar sosyolojisi Ne Demektir? ,Kurumlar sosyolojisi Analizi? Kurumlar sosyolojisi Anlamı Nedir? Kurumlar sosyolojisi Ne Demektir?, Kurumlar sosyolojisi Açıklaması Nedir? , Kurumlar sosyolojisi Cevabı Nedir? , Kurumlar sosyolojisi Kelimesinin Anlamı?






Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir?

Kurumlar sosyolojisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Toplum, ortak bir coğrafi mekandan, kurumsallaşma davranış biçimleri sergileyen ve bir arada yaşayan bireylerden oluşmuş bir bütündür. Toplumu oluşturan bireyler arasında düzenli ilişkiler ve davranış kalıpları vardır. Davranış kalıpları, dil ve kültür sayesinde oluşur. Toplumun sahip olduğu bu davranış kalıpları zamanla değişebilir.

Sosyolojide kurum, kültür ve insanların yaşam tarzlarının biçimlendirilmiş bir parçası anlamında kullanılır. Toplumun temel ve önemli ihtiyaçları çerçevesinde teşkilatlanmış ve bütünleşmiş değerlerin, kuralların ve davranış kalıplarının bileşimi olan sosyal kurumlar, sosyolojik yöntem ve tekniklerle inceleme yapan bir toplum bilim dalıdır.[1] Toplumsal ihtiyaçların karşılanması için, biçim ve yöntemlerin süreklilik hallerini ifade etmek için kurum sözcüğüne başvurulur.[2]

Kurumlar bireylerin ihtiyaçlarını karşılama amacıyla ortaya çıkmıştır. Kurumlar içerisinde her bireyin bir rolü bulunmaktadır. Bu roller, bireylerin bulunduğu toplumun beklediği davranışlardır. Birey birden fazla statüde birden çok role sahiptir. Örneğin, bir kadın bir kuruluşta yönetici olabileceği gibi aynı zamanda hem anne, hem eş, hem de çocuk olabilir. Kadının yönetici rolündeki konumundan sergilenmesi istenen davranışlarıyla anne rolündeki konumundan beklenen davranışlar aynı değildir. Yani bireyin her rolünde beklenen davranışlar farklıdır.

Kurumsal sosyoloji; toplumu, toplumsal olaylardan ziyade, karşılıklı olarak birbirlerine uyarlanmış ve bağlı kılınmış kurumların oluşturduğu yapısal toplum olarak ele alınan ve bu bütünlüğü inceleyen sosyolojinin bir alt dalıdır. Bu çerçevede belli temel kurumlar belirlenmiştir. Bu kurumlar (aile kurumu, ekonomi kurumu, din kurumu, siyaset kurumu, eğitim kurumu, boş zamanlar kurumu gibi) öncelikli olarak tek başına ele alınır ve daha sonra kurumlar arası ilişkiler ve kurumların birbirleri üzerindeki etkileri incelenir.

Kurum türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aile kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aile kavramını tam anlamıyla tanımlamak çok zordur. Çünkü aile kurumu belli bir süreç içinde ele alındığında daha farklı fonksiyonların ortaya çıktığı görülür. Bu sebeple basit şekilde aile kavramını tanımlayacak olursak; aile, iki farklı cins (kadın, erkek) insanın evlenerek oluşturduğu ve çocukların doğumuyla genişleyen yani karı, koca, çocuklar vb. kişilerle oluşturulan toplum içindeki bir bütündür diyebiliriz.

Aile kurumu, çocukların yetiştirilmesi, erken yaşta sosyalleştirme (aile üyelerine statü sağlama), sevgi ve ilgi sağlama, kültürün gelecek nesillere aktarma, ekonomik ve psikolojik tatmini fonksiyonlarını yerine getiren bir kurumdur. Aile, toplumsal ilişkilerde belirleyici rol oynamakta ve sosyal kişiliğin belirlenmesinde oldukça önemli bir kurumdur.

Fransız düşünür Durkheim aileyi altı kategoriye ayırır. Bunları; Totem aile, Anaerkil aile, Babaerkil aile, Pederi aile, Soy ailesi ve Modern aile olarak sınıflandırmıştır. Bu sınıflandırma dışında birçok sınıflandırma bulunmaktadır. Bunlar; köy ailesi, kasaba ailesi, kent ailesi, gecekondu ailesi; çekirdek aile, ataerkil aile, geçici geniş aile, parçalanmış aile vb.

Ekonomi kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekonomi kurumu, toplumda ürün ve hizmetlerin sağladığı kalıplaşmış sosyal davranışlardan oluşur. Sosyolojinin ilgilendiği de bu sosyal davranışlardır. Ekonomi kurumu toplumda belli bir bütünü oluşturmuş ve süreklilik kazanmış işlemler bütünüdür. Bu kurum kültürün önemli parçasını meydana getirir. Kurum malın üretimi, dağıtımı, tüketimi ve değiş-tokuşuyla ilgili konuları ele alır.

Üretim: Mal ve hizmetlerin elde edilmesi ve çoğaltılmasıdır. Güdülen amaç sosyal faydayı sağlamaktır.

Dağıtım: Üretilen mal ve hizmetlerin toplumun değişik üye ve kesimlerine ulaşmasını sağlayan ünitedir.

Tüketim: Toplumsal isteklere göre şekillenen tutum ve davranıştır.

Değiş-Tokuş: Bir malı verip yerine başka bir malı alma işidir.

Din kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Din manevi düşünceye dayalı toplumsal bir kurumdur. Bu kurum kişilerin Tanrı ile ilişki kurma gereksinimlerini karşılar. Ayrıca din, bireylerin maddi ve manevi açıdan çevrelerini algılama sistemidir. Din kurumu insanları birleştirici işleve sahiptir.

Din sadece sosyolojiyi ilgilendiren bir kurum değildir. Din diğer bilim dallarıyla da iç içedir. Din sosyolojisi, toplumsal ilişkilerde dinsel sorunları ele alan bir sosyoloji dalıdır. Yani dinin toplum, toplumun din üzerindeki etkilerini araştıran, aralarındaki ilişkileri inceleyen bilim dalıdır.

Dinin sosyal işlevi toplumlara sosyal kimlik belirlenmesidir. Bu nedenle pek çok toplum kendini din ile tanımlamaktadır. Birçok toplumun önemli sorunu olan toplum çatışmasını bir nebze önleyen bir kurumdur. Yani dini kontrol ve denetleme mekanizması olarak görebiliriz.

Siyaset kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyaset Kurumu, devletin kamu düzenini sağlama, ülke ve insan yönetimini gerçekleştirme görevini yerine getiren bir kurumdur. Siyaset kurumunun ortaya çıkmasının temel nedeni insanların toplu halde yaşamaları ve birbirlerine ihtiyaç duyarak varlıklarını sürdürmeleridir. Bireyler birbirlerine ihtiyaç duymaksızın varlıklarını sürdürebilselerdi siyasetten bahsedilemeyebilirdi.

Sosyoloji, siyaseti sosyal kurum ve bilimsel bir yöntem olarak ele alır. Siyaset kurumu; siyasal kurumların kuruluşu, işleyişi, gelişimi, amaçları ve aralarındaki ilişkileri ele alır ve inceler. Siyasette bir taraftan çatışan fikirler, farklı istekler ve birbirine zıt çıkarlar bulunmaktadır. Diğer taraftan insanlar ortak kurallar çerçevesinde barış içerisinde yaşamaya, işbirliği yapmaya ve uzlaşmaya çalışırlar.[3]

Eğitim kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğitim, bireylerin davranışlarında, kendi yaşantıları yoluyla ve bilerek istenilen yönde değişme meydana getirme sürecidir. Bireyin kendi davranışlarını istenilen yönde değiştirmesi amaçlanmaktadır. Eğitim, bireyleri toplumsal hayata hazırlayan ve bazı yöntemlerle toplum tarafından yetiştirme faaliyetleri olarak da görülebilir.

Eğitim Kurumu, toplumsal bir kurumdur ve toplumda gerçekleşen eğitimin toplumsal temellerini inceleyen bilim dalıdır. Sosyal açıdan eğitim, sosyalleşmenin bir görünümü ve bir şekli olarak görülebilir. Eğitim toplumdaki bireylerin veya grupların toplumdaki başka kişilerin kişilik gelişimini olumlu yönde etkileme için yapılan sosyal faaliyetlerdir.

Eğitim toplumun ihtiyaçlarına göre biçimlendirerek verilir. Eğitimi iki ana başlık altında inceleyebiliriz.

Formel eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Amaçlı, önceden hazırlanmış program çerçevesinde planlı olarak yapılan ve öğretmen yardımıyla yapılan eğitimdir.

İnformel eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Amaçlı, bilinçli ve planlı olmayan hayat içinde kendiliğinden gözlem ve taklitle oluşan öğrenme yöntemidir.

Boş zamanlar kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Boş zaman, dolu olmayan, serbest olunan zaman dilimidir. Bireyler bu boş zamanı dinlenerek, kitap okuyarak, resim çizerek, toplum içerisine karışarak (gezerek) değerlendirirler.

İnsanların boş zamanını değerlendirmesi zorunlu ve önemli bir durumdur. Çünkü boş zamanını verimli bir şekilde kullanan bir birey topluma faydalı işler yapabilmektedir. Boş zamanda topluma fayda sağlayamanın sadece bilgi toplamak ve bilgi üretmek olduğunu düşünmek yanlış olur. Birey boş zamanını daha pozitif ve verimli (resim yapmak, spor yapmak, kitap okumak gibi) bir şekilde geçirerekte topluma faydalı olabilir.

Sosyoloji bu kurumların birbirleri arasındaki ilişkileri de incelenmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2020. 

Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Nedir? :Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? ile ilgili Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Ne Demektir? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Cevabı Nedir? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Açıklaması? :Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Gerçek mi? :Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? ile ilgili Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Hakkında? :Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? ile ilgili Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kurumlar sosyolojisi nedir?, Kurumlar sosyolojisi anlamı nedir?, Kurumlar sosyolojisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2005 Dünya Üniversite Yaz Oyunlarında tenis, 2007 Formula Bir Sezonu, Dorothy E. Smith, Robert Luther, Raees, Brisingr, Kafkas böcekçili, Arjantin Devlet Başkanı, Basel Üniversitesi, Eva Maydell, Hartum Kararı, Çin Grand Prix, Kuark maddesi, NGC 7551, Aksu Çayı, Malay Takımadaları, Usta (film, 2008), Yann Sommer, Hüma Hatun, Kuzey İskoçya, Fengari kalokerino, 12th Academy Awards, Lucius Vitellius, Reşidüddin Hamedani, Hüseyin Mirza, Türk (anlam ayrımı), Muscicapidae, Aydınevler, Maltepe, Takım elbise, NGC 3288, NGC 7545, Església de Sant Miquel de Fontaneda, NGC 7543, Afşar İmparatorluğu, Ömer Lütfi Hancıoğlu, William Donald Hamilton, NGC 7546, Mystique, NGC 5812, NGC 7542, NGC 7544, Split, Büyük Birlik Partisi, NGC 7548, LG Quantum, Hava durumu rekorları, Tokatspor, Lutf Ali Han, Amerikan karşıtlığı, Ali Murad Han Zend, Zend Hanedanı, NRG Stadium, Anestezik, Sabuncu, Ağrı, III. Urbanus, Razlık, Penélope Cruz, Oka Nehri, Carnegie Institution for Science, Pirinç, Ur Standardı, Gedo Senki, Outes, Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Padua, Gerrhopilus, Konumlandırma sistemi, Ogur öbeği, 225088 Gonggong, Corey Sevier, Azot fiksasyonu, En İyi Çocuk Kitabı dalında Edgar Allan Poe Ödülü kazananların listesi, Bubblegum pop, Dominik Cumhuriyeti devlet başkanları listesi, Denzel Dumfries, Aşağıyayla, Narman, Hasbek, Yerleşik Düşünceler Sözlüğü, Düğün kızartması, Çar Asyab ilçesi, Anadil olarak konuşulma sayılarına göre diller listesi, Türkiye Genç Komünistler Birliği, Stylus, Game Rankings, Katrina Jade, Türkçede ekler, 1988 UEFA Süper Kupası, Zoli Ádok, Otto von Below, Yıldızeli, John Wayne Gacy, II. Yezdigirt, Uz Hanlığı, Razi (Abbasi), Vikiveri, Çocuk, Ukrayna cumhurbaşkanı, Hocalı (rayon), Taribo West, Sura İskenderli,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,