Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir?

Vichy rejimi Nedir?

Vichy rejimi Nedir?, Vichy rejimi Nerededir?, Vichy rejimi Hakkında Bilgi?, Vichy rejimi Analizi? Vichy rejimi ilgili Vichy rejimi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Vichy rejimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Vichy rejimi Ne Anlama Gelir Vichy rejimi Anlamı Vichy rejimi Nedir Vichy rejimi Ne Anlam Taşır Vichy rejimi Neye İşarettir Vichy rejimi Tabiri Vichy rejimi Yorumu 

Vichy rejimi Kelimesi

Lütfen Vichy rejimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Vichy rejimi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı? Vichy rejimi Ne Demek? ,Vichy rejimi Ne Demektir? Vichy rejimi Ne Demektir? Vichy rejimi Analizi? , Vichy rejimi Anlamı Nedir?,Vichy rejimi Ne Demektir? , Vichy rejimi Açıklaması Nedir? ,Vichy rejimi Cevabı Nedir?,Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı?,Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vichy rejimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Nedir? Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Vichy rejimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Vichy rejimi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Vichy rejimi

Vichy rejimi Nedir? Vichy rejimi Ne demek? , Vichy rejimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı? Vichy rejimi Ne Demek? Vichy rejimi Ne Demektir? ,Vichy rejimi Analizi? Vichy rejimi Anlamı Nedir? Vichy rejimi Ne Demektir?, Vichy rejimi Açıklaması Nedir? , Vichy rejimi Cevabı Nedir? , Vichy rejimi Kelimesinin Anlamı?






Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir?

Vichy Fransası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vichy rejimi sayfasından yönlendirildi)
Vichy Fransası
État Français
Fransız Devleti
1940-1942
Vichy Fransası bayrağı
Bayrak
{{{arma_açıklaması}}}
Arma
Slogan
"Travail, Famille, Patrie" (İş,Aile,Vatan)
Koyu mavi: De jure Vichy Fransası Teal: De jure Vichy Fransası, Alman işgali altında Açık mavi: Vichy Fransası kontrolündeki kalıcı sömürgeler Toz mavi: Vichy Fransası kontrolündeki sömürgeler, erken kaybedildi
Koyu mavi: De jure Vichy Fransası
Teal: De jure Vichy Fransası, Alman işgali altında
Açık mavi: Vichy Fransası kontrolündeki kalıcı sömürgeler
Toz mavi: Vichy Fransası kontrolündeki sömürgeler, erken kaybedildi
1941'de Vichy Fransası: *   İşgal edilmemiş alan *   Alman işgali altındaki bölge *   Fransız protektoları
1941'de Vichy Fransası:
  •   İşgal edilmemiş alan
  •   Alman işgali altındaki bölge
  •   Fransız protektoları
BaşkentVichy (de facto)
Paris (de jure)
Sigmaringen (sürgünde 1944-1945)
Sürgündeki başkentSigmaringen (1944-1945)
HükûmetOtoriter devlet
Devlet Başkanı 
• 1940 — 1944
Philippe Pétain
Konsey Başkanı 
• 1940 — 1942
Philippe Pétain
• 1942 — 1944
Pierre Laval
Yasama organıUlusal Meclis
Tarihçe 
• Kuruluşu
1940
22 Haziran 1940
25 Ağustos 1944
• Dağılışı
1942
Para birimiFransız frangı
Öncüller
Ardıllar
Üçüncü Fransız Cumhuriyeti
Dördüncü Fransız Cumhuriyeti
Günümüzdeki durumuFransa
Kırmızı: Alman işgali ve kontrolündeki bölge
Mor: Vichy Fransası
Sarı: İtalyan işgali ve kontrolündeki bölge

Vichy Fransası (resmi adı Fransız Devleti, Fransızca: État français), İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın Fransa'yı mağlup etmesinden sonra Fransa'nın Vichy kentinde kurulan Fransız hükûmetidir (Temmuz 1940 - Eylül 1944). Devlet Başkanlığı'na Birinci Dünya Savaşı'nın Fransız kahramanlarından Mareşal Philippe Pétain getirilmiştir. Kasım 1942'de Müttefikler'in Fransız Kuzey Afrikası'ndaki çıkarmalarını takiben, Güney Fransa da Almanya ve İtalya tarafından askeri alanda işgal edilmiştir. 1942 yılının sonlarına doğru Almanya’nın Anton Harekâtı ile işgal edilmiştir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa ile Almanya arasında 22 Haziran 1940'ta imzalanan ateşkes antlaşmasıyla Fransa iki bölgeye ayrılır. Antlaşmaya göre bölgelerden biri Alman işgali altında, öbürü ise kâğıt üzerinde de olsa Fransızların tam egemenliği altında kalır. İşgal dışı bırakılan bölge ülkenin yüzde 40'lık bölümünü kapsar. Güneydoğuya düşen bu topraklar Cenevre yakınlarında, Tours'un 21 km doğusunda İsviçre sınırından başlayarak Biscay Körfezi'nden 51 km içeride, güneybatıdaki İspanya sınırına kadar uzanır.

Ateşkes imzalandığı sırada Hükûmet üyesi olmayan Pierre Laval, imzadan sonraki gün Hükûmet'e katılarak Vichy rejiminin baş mimarı durumuna gelir. Laval, ateşkesi onaylamak üzere 10 Temmuz 1940'ta Vichy'de toplanan Ulusal Meclise, Laval'ın çabalarıyla Pétain'e yeni bir anayasa çıkarma yetkisi verir. Böylece Pétain 569 lehte, 80 aleyhte ve 18 çekimser oyla "Fransız Devleti"nin bütün yasama ve yürütme yetkilerini elinde toplar. Daha sonra kurulan çeşitli Vichy Hükûmetleri yeni bir anayasa çıkarmaksızın dört yıl boyunca başta kalır. Bu Hükûmetlerin izledikleri politikalar savaşın seyrine göre zaman zaman değişikliklere uğrar. Almanlarla sıkı iş birliğinin gerçekleştirilemeyeceği ortaya çıkınca Laval, bir komployla Aralık 1940'ta iktidardan düşürülür. Yerine kısa sürelerle Başbakan olarak önce Pierre Etienne Flandin, ardından Amiral Jean Louis Xavier François Darlan (Şubat 1941 - Nisan 1942) getirilir. Charles Maurras'ın Vichy'de yayımladığı gelenekçi L'Action Française gazetesinin desteğini alan Pétain ve Darlan, Almanya'yla ilişkilerde "bekle gör" politikasına yönelirler.

Bu dönemde Vichy Rejimi yüzeysel de olsa korporatist bir temelde düzenlenir. Cumhuriyetçilerin "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" (Liberté, égalité, fraternité) sloganının yerini "İş, Aile, Vatan" (Travail, Famille, Patrie) alır. Ulusal marşı değiştirilmemiş ve La Marseillaise olarak kalmıştır. Yeni bir iş yasası çıkarılır ve her yerde Pétainci bir "ulusal devrim"den söz edilmeye başlanır. Maurras'ın görüşlerinden etkilenen Vichy Rejimi bir yandan ulusal geleneklere dönmeyi önerirken, bir yandan da, demokrasiye ve parlamentarizme düşmanlığı ve otoriter devlet anlayışıyla faşizme yaklaşır. Vichy Hükûmeti, kamu özgürlüklerini sınırlar, olağanüstü yetkilere sahip mahkemeler (Riom Davası) kurar ve Yahudilere karşı ırk ayrımı güder. İktisadi düzeydeyse, sendikaları kaldırarak, onun yerine devletçe denetlenen korporatif bir sistem (İş Yasası, 1941) kurar ve toprağa dönüşü özendirir.

Nisan 1942'de Laval yeniden iktidara gelir ve Almanları kendisinin daha etkin bir işbirlikçi olabileceğine inandırmak için çaba gösterir. O sırada Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ni de karşısına almış olan Almanya, Batı'da daha çok güvenlik gereksinimi içindedir. Ama altı ay geçmeden Vichy Fransası'nın konumu temelden değişir. ABD ve Birleşik Krallık kuvvetleri Kuzey Afrika'ya çıkar; Fransız Donanması'na bağlı filolar, Toulon'da kendi mürettebatları tarafından batırılır. Bunun üzerine Almanya 11 Kasım 1942'de Fransa'nın tümünü işgal ederek Vichy'deki "mütareke ordusu"nu dağıtır. Giderek Alman politikasının basit bir kuklası durumuna düşen Vichy Hükûmeti, Ocak 1944'te nasyonal sosyalist Marcel Déat gibi aşırı işbirlikçileri de bünyesine alır. Darlan, Aralık 1942'de Cezayir'de öldürülür.

Aynı dönemde gençlerin Alman zorunlu çalışma kamplarından kurtulmak için dağlara ve kırlara çıkmasıyla direniş hareketlerinin gücü hızla artmaya başlar. Makilerde köylülerden aldıkları yardımlar ve İngilizlerin havadan attıkları erzakla kaçak olarak yaşamlarını sürdüren direnişçiler (bkz. Maquis), Britanya-ABD çıkarmasına hazırlık olmak üzere Alman haberleşme ve ulaşımını baltalarlar. Çıkarma öncesindeki altı ay, Maquis direnişçileriyle Alman Gestapo kuvvetlerinin desteklediği Vichy milisleri arasında bir iç savaşa sahne olur. Müttefiklerin Normandiya Çıkarması'ndan (Haziran 1944) sonra Fransa'ya geçen Charles de Gaulle Başkanlığı'ndaki Geçici Hükûmet, bütünüyle çökmüş faşist rejimin yerini alır. Eylül 1944'te Paris'in bağımsızlığına kavuşmasından sonra yeni Hükûmet, Pétain'in Fransız Devleti'nin bütün yasalarıyla birlikte ortadan kaldırıldığını ilan eder.

Laval önce Almanya'ya, ardından Avusturya'ya kaçar, ama yakalanarak Fransa'ya getirilir ve 1945'te yargılanarak idam edilir. Almanya'ya kaçırılmış olan Pétain ise yargılanmak üzere kendi isteğiyle Fransa'ya döner. Mahkeme sonunda idam cezasına mahkûm edildiyse de ölüm cezası de Gaulle tarafından ömür boyu hücre hapsine çevrilir ve 1951'de hapiste ölür.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Nedir? :Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? ile ilgili Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Ne Demektir? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Açıklaması Nedir? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Cevabı Nedir? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Açıklaması? :Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Gerçek mi? :Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? ile ilgili Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Hakkında? :Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? ile ilgili Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Vichy rejimi nedir?, Vichy rejimi anlamı nedir?, Vichy rejimi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cheiracanthium jovium, Bernadette Lafont, Principatus, Duruçay, Kastamonu, Büyük Doğu Asya Konferansı, Yapraklı Barajı, Ruth Lorenzo, Hocalı Katliamı, Louis de Funès, Yapay seçilim, Maskülizm, Bećir Omeragić, Ahatovići Katliamı, 1967 Arap İsrail Savaşı, NGC 429, Jurassic Park, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü, Bulutsu listeleri, Isabella Hofmann, Suad Fileković, Birleşmiş Milletler seyahat belgesi, Getafe CF, Gilman Lika, Ghost Stories (Coldplay albümü), NGC 1365, Mukesh, Rosa Linn, The Birth of a Nation, Anedjib, Azerbaycan bilim ve eğitim bakanları listesi, Nefes darlığı, Büyük Bilbao, Bahar Noktası, Gurlu Muhammet, BC Neptūnas, Nevin Akkaya, Usame bin Ladinin ses kayıtları ve videoları, Yüksel Kepoğlu, İOS 7, Mer Hayrenik, Rene Krhin, Continuum bölümleri listesi, María Mercedes, Aksu, Kestel, Elbridge Gerry, Mizunami, Hiç Kimse Değilim, Londra Meclisi, Nil Karaibrahimgil, Muazzez İlmiye Çığ, Netflix orijinal içerikleri listesi, Ali Rıza Hakiki, Mahmatlar, Eğirdir, Asola, Lombardiya, Yeşil Kart (ABD), Hula dansı, George Cukor, Ülkü Tamer, Joe Walsh, Jaroslav Hašek, Kadın Kokusu (film, 1992), Aristoksenos, Macintosh Classic, Askerî jeoloji, Come Dance with Me (albüm), Ed Asner, Aynalıgöl Mağarası, Berkeley, Güney Karolina, Fuego, Barranquilla, Sauron, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Mihail Mil, Markale katliamları, Ulu Camii, İstanbul Film Festivali, Milenyum üçlemesi, Green Card, Karbon gezegeni, Üstündev, Dirsek kemiği, Lars von Trier, Cranichideae, Tekeshykhy, Tamás Sándor, Vieirinha, Bertha Jorkins, Hesap Makinesi (Windows), Erkan Kolçak Köstendil, Grundig Stadion, Emma Caulfield, Basiliscus, Ön hipofiz, Zayeçar, Toplama, NGC 4500, Dünyagöz Ankara Hastanesi, Haing S. Ngor, Almatı, Nail Çakırhan,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,