Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir?

Türk edebiyatında şiir Nedir?

Türk edebiyatında şiir Nedir?, Türk edebiyatında şiir Nerededir?, Türk edebiyatında şiir Hakkında Bilgi?, Türk edebiyatında şiir Analizi? Türk edebiyatında şiir ilgili Türk edebiyatında şiir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Türk edebiyatında şiir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Türk edebiyatında şiir Ne Anlama Gelir Türk edebiyatında şiir Anlamı Türk edebiyatında şiir Nedir Türk edebiyatında şiir Ne Anlam Taşır Türk edebiyatında şiir Neye İşarettir Türk edebiyatında şiir Tabiri Türk edebiyatında şiir Yorumu 

Türk edebiyatında şiir Kelimesi

Lütfen Türk edebiyatında şiir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Türk edebiyatında şiir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı? Türk edebiyatında şiir Ne Demek? ,Türk edebiyatında şiir Ne Demektir? Türk edebiyatında şiir Ne Demektir? Türk edebiyatında şiir Analizi? , Türk edebiyatında şiir Anlamı Nedir?,Türk edebiyatında şiir Ne Demektir? , Türk edebiyatında şiir Açıklaması Nedir? ,Türk edebiyatında şiir Cevabı Nedir?,Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı?,Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Türk edebiyatında şiir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Nedir? Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Türk edebiyatında şiir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Türk edebiyatında şiir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Türk edebiyatında şiir

Türk edebiyatında şiir Nedir? Türk edebiyatında şiir Ne demek? , Türk edebiyatında şiir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı? Türk edebiyatında şiir Ne Demek? Türk edebiyatında şiir Ne Demektir? ,Türk edebiyatında şiir Analizi? Türk edebiyatında şiir Anlamı Nedir? Türk edebiyatında şiir Ne Demektir?, Türk edebiyatında şiir Açıklaması Nedir? , Türk edebiyatında şiir Cevabı Nedir? , Türk edebiyatında şiir Kelimesinin Anlamı?






Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir?

Türk edebiyatında şiir

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'de genel olarak tüm alanlarda batılılaşma süreci, 1839 yılında ilân edilen Tanzimat Fermanı ile başlamıştır. 1838 - 1860 yılları arasında yetişmiş gençler 1860 yılında sonra Edebiyat alanında batılaşmayı sağlamışlardır. Bu dönem edebiyatına Tanzimat Edebiyatı denmektedir.

Türk şiirinin halk ağzından derlenmiş en eski ürünlerinden bazıları Divân-ı Lügati't-Türk 'tedir. Çuçu adlı bir Türk şairinin adının da anıldığı bu kaynaktaki şiirler aşk, doğa, kahramanlık, ahlaksal öğütler gibi dünya şiirinin en eski ve yaygın konularını kapsar. Burada verilen örnekler hece vezniyle söylenmiş, uyaklı dörtlüklerden oluşur. VIII.-XIII. yüzyıllardan kalma manici ve buddhacı Uygurlar'a ait şiirler koşuğ, küğ gibi adlar taşır. Bazılarının adları (Aprınçur Tigin, Sıngku, Seli Tutung)da bilinen bu dönem şairlerinin ürünlerinde hece vezni ve uyak gibi öğelerin yanında dize başındaki uyaklardan, dize yenilemelerinden, aliterasyondan da geniş biçimde yaralanılmıştır. Şölen, sığır, yuğ gibi dinsel törenlerde kopuz eşiliğinde söylenen eski Türk şiiri İslam dininin benimsenmesinden sonra Türk halk şairlerin ürünlerinin prototipidir. İslam uygarlığı çerçevsinde din, tasavvuf, konularını ele alan şiir yanında aşk, şarap temalarını işleyen din dışı şiirin esin sonucu oluştuğuna inanılmıştır. Halk şiirinin hece ile söylenmiş dörtlüklerine karşın aruz vezniyle beyit birimine dayanılarak oluşturulan divan şiiride, İran şiiri aracılığıyla alınan biçimler yanında yerli biçimler de (tuyuğ, şarkı) görülür. Şiirin kapalı olmaması, kolay anlaşılması daima istenmiştir.

Şiirde sözün ruşen ola,açık ola ve sakın ki gamız söylemeyesin, yani örtülü söylemeyesin.[1]

Büyük ölçüde anlatı ustalığına dayanan eski şiirin bilgi kaynağından da beslenmesi ileri sürülmüştür. Bu yoldaki görüşler karşın divan şiiri ve XVIII. yüzyıldan itibaren ondan derin biçimde etkilenen halk şiiri, gerçek yaşamdan ve toplumdan alabildiğine uzaklaştı.

İlimsiz şiir esası (temel) yok duvar gibi olur ve esassız duvar gayette biitibar olur.---- Fuzûlî

Tanzimat Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

19. yüzyıl şairi Namık Kemal (Mehmed Kemal)

Tanzimat dönemi şiirin gelişme süreci 1860 - 1896 yıllarına rastlar. 1839 yılında ilân edilen Tanzimat Fermanı'ndan sonra yetişen gençlerin, Batı Edebiyatı etkisinde kurmuş oldukları edebiyat türü olan Tanzimat Edebiyatı bu dönemde gelişmiştir. Önceleri dil üzerine tartışmalar yaparak etkileşimleri genişleten şair ve yazarlardan, Şinasi ve Agâh Efendi çıkardıkları Tercüman-ı Ahvâl(1860) ve Şinasi'nin tek başına çıkardığı Tasvîr-i Efkâr'da Batı uygarlığına çağdaş yaşamı geliştirerek ulaşılabileceğini vurgulamış, halkın düzeyini çıkardıkları mecmualar ile yükseltmeye çalışmışlardır. Bu süreçte yalın bir şiir dili ve düzyazı anlayışı benimsenmiştir. Bu dönemde Namık Kemal ve Ziya Paşa da yazılarıyla politikalarını duyurmuşlardır. Fransız Edebiyatı ve Romantizm akımının etkisinde olan Şinasi, Fransız şairlerden çeşitli çeviri kitapları yayınlamıştır.

Tanzimat döneminin süren etkisine rağmen Divan şiiri bırakılamamıştır. Hece ölçüsü sık kullanılmasına rağmen, aruz ölçüleri de kullanılmaya devam etmiştir. Bu dönemin şairlerinden Ziya Paşa, 1874'te "Harâbât" adlı antolojisini yayınlamıştır. Recaizâde Ekrem, yeni nâzım biçimleri denemiş, Türk Edebiyatı'nda daha çok iyi bir kuramcı olarak kabul edilen bir şairdir. Abdülhak Hamit Tarhan, Türk Edebiyatı'na batılılaşma yönünde yoğun şiirler vermiştir. Şiirlerinde Romantizm ve Naturalizm'in etkileri görülmektedir.

Servet-i Fünûn Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Servet-i Fünun şairi Cenap Şahabettin

Servet-i Fünûn edebiyatı 1896 - 1901 yılları arasında gelişmiştir. Bu dönemde yazılan şiirlerde yine Romantizm ve Sembolizm de etkisi görülmektedir. Ancak siyasal baskılardan ötürü sınırlı tutulan yazım alanında daha çok aşk, doğa ve aile temaları işlendi. Tevfik Fikret bu dönemin en önemli temsilcisidir. Diğer şairlerden Cenap Şahabettin, Süleyman Nazif, Faik Ali Ozansoy ve Celâl Sahir Erozan sayılabilir.

Fecr-i Ati Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Fecr-i Ati Dönemi edebiyatı 1909 - 1912 yılları arasında gelişmiştir. Ahmet Haşim, Emin Bülent, Tahsin Nahit ve Mehmet Behçet bu dönemin en önemli şairleri arasındadır. Ahmet Haşim, en tanınan şiir kitabı Göl Saatleri'ni 1921 yılında yayınlamıştır.

Garip Akımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Orhan Veli, Melih Cevdet ve Oktay Rıfat birlikte.

Orhan Veli, Melih Cevdet ve Oktay Rıfat'ın kurduğu şiir akımıdır. Birinci Yeni olarak da bilinir. Garip akımı şairleri, Garip adıyla ortak bir şiir kitabı yayınlamış; ayrıca tek yaprak yayımlanan Yaprak dergisini de uzun bir süre çıkarmışlardır. Orhan Veli şiiri, halka daha yakın görülmüş, benimsenmiş; Orhan Veli'yi de Türk şiirinin en bilinen şairi yapmıştır.

Milli edebiyat akımı ve konuşma diline, günlük yaşama, sokaktaki adamın serüvenine yönelen Garip şiiri ve daha sonraki hareketlerde şiirde vezin, uyak, söz ve anlatım sanatı gibi doğallığa aykırı anlatım öğelerini adım adım geride bıraktı.

İkinci Yeni Akımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Cemal Süreya, Ece Ayhan, Edip Cansever, Ülkü Tamer ve Turgut Uyar İkinci Yeni'nin en tanınmış şairleridir. Birinci Yeni'yi bir akım olarak reddetmiş, şiirde eşya ve maddelere de dil vermişlerdir. Yer yer iç monolog da kullanan, şiirin vezin ölçülerinden ve uyaktan arınması gerektiğini imleyen şairler; şiire yeni bir ivme kazandırmış, döneminde çok eleştiriler almasına rağmen Türk şiirine belirgin bir şekilde yön vererek, gelişimine büyük katkıda bulunmuştur.

Toplumcu-Gerçekçilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplumcu gerçekçilik, 1960 sonrasında yaygın olarak görülmektedir. Bu akımın şairleri İkinci Yeni'yi eleştirmiş, toplumcu şiiri savunmuşlardır. Toplumculuk ise yerini giderek devrimciliğe bırakmıştır. İsmet Özel ve Ataol Behramoğlu'nun 1970 - 1971 yıllarında çıkardığı "Halkın Dostları" adlı dergi de bu atılımın bir parçası sayılmaktadır.[2][3]

1980 Sonrası Şiir[değiştir | kaynağı değiştir]

1980 sonrasında yazılan şiir, 70'li yılların slogancı şiiri politik amaç için araç olarak kullanan anlayışına karşı "şiir her şeyden önce şiir olmalıdır" diyerek estetik kıstasları savundu. Çok renkli, şairden şaire değişen dile, söyleyişe, imgeye önem veren, kolayca kategorize edilemeyen bir şiir anlayışı oluştu Küçük İskender, Metin Celal, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol, Haydar Ergülen, Metin Cengiz gibi şairler 80'li yılların öncü şairleridir.

Yeni poetikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'li yıllarla beraber kabuk değiştirmeye başlayan şiir, somut ve deneysel şiir olarak şekil bulmuştur. Kimi şiir tarzında deneysel ve somut kavramları birleşmekte, kiminde ise sadece deneysel şiir örnekleri görülmektedir. Türkiye'de sadece deneysel şiir yayımlayan Adana çıkışlı Heves dergisi bulunmaktadır. Dergide yeni denenen şiir örneklerinin, çoğunlukla genç şairlere ait olduğu görülmektedir.

XX. Yüzyıl Şiir Bildirileri[değiştir | kaynağı değiştir]

XXI. Yüzyıl Şiir Bildirileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kabusname, çeviri; Mercimek Ahmet
  2. ^ [1] 8 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Behramoğlu ve Özel'in yolları daha sonra ayrılmıştır.
  3. ^ "Halkın Dostları'nı çıkaran şairlerin karşıtlığı". 28 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2007. 

Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Nedir? :Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? ile ilgili Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Ne Demektir? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Açıklaması Nedir? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Cevabı Nedir? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Açıklaması? :Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Gerçek mi? :Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? ile ilgili Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Hakkında? :Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? ile ilgili Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Türk edebiyatında şiir nedir?, Türk edebiyatında şiir anlamı nedir?, Türk edebiyatında şiir ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Pravia, Viasat History, Orhan Gencebay diskografisi, Türk Toplumunda Kadın Hareketi ve Kadına Verilen Haklar, NGC 3852, Ermeni Dansları, Grasshopper Club Zürich, Turgut Aykaç, Civanperçemi, Rukiyye bint Hüseyin, Bahçe tasarımı, Jacinto Benavente, 1980lerin Türk filmleri, PASHA Holding, Pön Savaşları kronolojisi, The Reminder, Enes Ünal, Atina demokrasisi, William Edward Burghardt Du Bois, Hamidiye Kaynak Suları, Kadın matematikçiler listesi, 9. yüzyıl Müslüman tarihinin zaman çizelgesi, Aşk (film, 2012), Ergimiş karbonat yakıt hücresi, Batı Anadolu Grubu, Felsefi gerçekçilik, Türkiyedeki şehirler listesi, Yaşamın evrimsel tarihi kronolojisi, Nimonik, Ekrem Baydar, Donald O. Hebb, Aesir, Nonnosus, Hinrich Ahrens, Afşarca, İmam Mehdi, Renk, Hepzibah Smith, Türkçe dil bilgisi, Ağ arabirim denetleyicisi, Jonathan Rhys Meyers, Dijital medya oynatıcı, Molla Abdülkerim Efendi, Palmtop PC, Etowah County, Alabama, Gräns, Joseph Stalin, Seyfert gökada, NGC 2762, José Pastoriza, Gökçe Özyol, Güney Han, TCDD YHT Bölge Müdürlüğü, Kargil Savaşı, LGBTlere yönelik şiddet, I Will Always Love You, Vassos Lyssarides, Jōgan, Whanganui, Hermes, Mehmet Sadi Bekter, Tel Beer Sheba, 2016 Grammy Ödülleri, Christian Wulff, Tembel, Nikolay Buharin, Beihai Parkı, Asteroit, Cemil Bayık, Mert Müldür, HeidiSQL, Türkiyedeki limanlar listesi, 2023 Dağlık Karabağ çatışmaları, NGC 6850, Cury, Valle de Villaverde, Tablolama programı, Kısa süreli bellek, Baba III, I. Gagik, Ronald Eguino, Beştepeler füniküleri, Tekboynuz (takımyıldız), Askerî Yargıtay, Sıvı florür toryum reaktörü, Elmaağacı, Tavşanlı, 1558, Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü, Çepniler, 2001 Türkiye Kupası Finali, Have Some Fun, 1821, Dimitris Diamantakos, İPod Touch (5. nesil), Kayseri milletvekilleri listesi, Hardebek, Luvi hiyeroglifleri, 1982 Afrika Uluslar Kupası, Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu Tarafından Üstün Performans Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,