Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir?

Sembolizm Nedir?

Sembolizm Nedir?, Sembolizm Nerededir?, Sembolizm Hakkında Bilgi?, Sembolizm Analizi? Sembolizm ilgili Sembolizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sembolizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sembolizm Ne Anlama Gelir Sembolizm Anlamı Sembolizm Nedir Sembolizm Ne Anlam Taşır Sembolizm Neye İşarettir Sembolizm Tabiri Sembolizm Yorumu 

Sembolizm Kelimesi

Lütfen Sembolizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sembolizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sembolizm Kelimesinin Anlamı? Sembolizm Ne Demek? ,Sembolizm Ne Demektir? Sembolizm Ne Demektir? Sembolizm Analizi? , Sembolizm Anlamı Nedir?,Sembolizm Ne Demektir? , Sembolizm Açıklaması Nedir? ,Sembolizm Cevabı Nedir?,Sembolizm Kelimesinin Anlamı?,Sembolizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sembolizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sembolizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sembolizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sembolizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Sembolizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sembolizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sembolizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sembolizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sembolizm

Sembolizm Nedir? Sembolizm Ne demek? , Sembolizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sembolizm Kelimesinin Anlamı? Sembolizm Ne Demek? Sembolizm Ne Demektir? ,Sembolizm Analizi? Sembolizm Anlamı Nedir? Sembolizm Ne Demektir?, Sembolizm Açıklaması Nedir? , Sembolizm Cevabı Nedir? , Sembolizm Kelimesinin Anlamı?






Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir?

Sembolizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Carlos Schwabe tarafından yapılan "mezarcının ölümü" sembolist temaların görsel bir özeti olarak kabul edilir.
Zirve, 1912, Tortonalı ressam Cesare Saccaggi'nin sembolist çalışması
Zirve, 1912, Tortonalı ressam Cesare Saccaggi'nin sembolist çalışması

Sembolizm ya da simgecilik, en genel anlamıyla farklı anlamlara gelen ya da farklı öğeleri simgeleyen çeşitli sembollerin kullanımıdır. Sembolizme sanatta, özellikle resim, müzik ve edebiyat alanlarında rastlanır.

Sanatta sembolizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanattaki sembolizm 19. yüzyılda beliren, realizmi reddeden bir akımdır. Sembolizm akımlarına roman ve şiir alanlarında da rastlanır. Sanattaki sembolizm 1870 yılına doğru Fransa ve Belçika’da natüralizme ve Parnasse akımına bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Akım daha sonra özellikle Valéry Brioussov vasıtasıyla Rusya’ya da sıçramıştır. Sembolizm genellikle Servet-i Fünun döneminde görülür. Ayrıca Ahmet Haşim bu akımın en büyük temsilcilerindendir.

Edebiyatta[değiştir | kaynağı değiştir]

19. yüzyılın ikinci yarısında parnasizme tepki olarak ortaya çıkmış bir akımdır. Parnasyenler insan duygularına, izlenimlere önem vermiyorlardı. Onlar için önemli olan gerçekti, düşüncelerdi. Sembolistler bu anlayışa karşı çıkmış, duygusallığa, insanın iç dünyasına yönelmişlerdir. Onlara göre somut varlıklar, dış dünya ile insanın duyuları arasında köprü kurmaya yarayan birer simgedir. Çünkü dış gerçek ancak insanın algılayış biçimiyle var olur. Yani insan onu nasıl algılıyorsa öyle değerlendirilir. Sembolistler, semboller aracılığıyla dış çevrenin insan üzerindeki etkilerini ve izlenimlerini anlatmışlardır.

Şiiri sessiz bir şarkı olarak tanımlamışlar ve müziği şiirin amacı durumuna getirmişlerdir. Onlara göre şiir düşüncelere değil duygulara seslenmelidir; çünkü şiir bir şey anlatmak için yazılmaz.

Şiirde anlam kapalı olmalıdır ve herkes kendince yorum getirebilmelidir. Sözcüğün anlam değerinden çok müzikal değeri önemlidir. Anlam kapanıklığı ve farklı çağrışımlar yaratabilme amacı, bol bol mecaz ve istiarelerin kullanılmasına yol açmış, dolayısıyla dil de ağırlaşmıştır.

Gerçeklerden kaçma, hayale sığınma, çirkinlikleri hayal yardımıyla güzelleştirme, bunlara bağlı olarak ortaya çıkan karamsarlık, sembolizmin en belirgin özelliklerindendir.

Durgun sular, ay ışığı, alaca karanlık, tan ağartısı, perdede gezinen gölgeler ve ölüm başlıca temalarıdır. Lirizm, bu anlayışın en önemli ögesi durumundadır.

Parnasyenlerin genellikle "sone" nazım biçimini kullanmalarına karşın, sembolistler daha çok serbest nazım biçimlerine yönelmişlerdir.

Türk edebiyatında roman alanında sembolist eserlere Mehmet Rauf'un Eylül romanı[1] örnek gösterilebilir

Ezoterizm'de sembolizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Sembolizm ezoterizmde ise evrensel bilgi ve hakikatlerin basit ve sade ögelere indirgenerek ifade edilmesidir.

Sembol, kimi sözlüklerde “daha soyut bir şeyi anlatmaya yarayan daha somut şey” ya da “evrensel yasa, ilke, bilgi ve fikirleri açıklayan işaretler” olarak tanımlanır. Bir sembol, anlatmak istediği şeyi en kesin, en belirli, en sade, en doğal şekilde ifade eden işarettir. Sembol sözcüğünün kökeni, eski Mısır dilindeki symbolon sözcüğünün Grekçe’ye geçmiş hali olan symballein fiilidir, “birlikte tartışmak, birlikte birleştirmek, bir arada toparlayıp bağlamak” anlamlarına gelir. Latince’de symbolum biçimine dönüşmüştür.

Sembolizmin inisiyasyonlardaki nedenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sembolizmin inisiyasyonlardaki temel nedenleri şöyle açıklanır:

  1. Kimi hakikatlerin o hakikatleri öğrenme liyakatine ulaşmamış kişilerden gizlenilmesi gereği. Bunun üç temel nedeni şunlardır:
    1. Gelişim düzeyi geri, dogmatik insanların hakikatlere ait bilgileri açıklayan hikmet sahiplerine karşı her devirde tehlikeli, tutucu tepkiler göstermiş olmaları.
    2. Hakikatlere ait bilgilerin o bilgilere gereksinimi olmayanlardan, yani gelişim düzeyleri gereği, gelişim gereksinimleri henüz bu yolda olmayanlardan ve o bilgilerin taşıdığı enerjiyi kaldıramayacak olanlardan saklı tutulması. Çünkü hakikatlere ait bilgiler bir tür enerji gibidir ki, kapasiteleri uygun olmayanlar bu enerji yükünü kaldıramazlar ve bu yük onlara yarar değil, zarar getirir. Dolayısıyla hakikatlere ait bilgiler bu enerji yüklerini henüz kaldırabilecek kapasitede olmayanlardan, sembollere büründürülerek gizlenir.
    3. Hakikatlere ait bilgilerin ehil olmayan ellere geçmesi tehlikesi: Hakikatlere ait kimi bilgiler bir tür silah gibidir, ehil ve iyi niyetli olmayanların ellerine geçmemesi gerekmektedir.
  2. Hakikatlere ait bilgilerin avam-ı beşer tarafından bilinmesi gereken kısmının, onların anlayabilmesi için, daha sade, daha basit kalıplara indirgenmesi.

ait bilgilerin toplanması arz edilir.

Sembolizmin amaçlı rüyalardaki nedenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sembolizmin amaçlı ya da diğer adıyla haberci rüyalarda, vizyonlarda ve ruhsal tebliğlerdeki varlığı inisiyasyonlardakilere kıyasla az çok farklı nedenlere dayanır. Temel nedeni metapsişikçiler şöyle açıklar:

İnsanın imajinasyon yeteneği sembolleştirici bir role sahiptir. Ruhsal âlemde “anlamlar” halinde bulunan “tesirler” fiziksel alemde belirirlerken ister istemez madde âleminin özelliği olan imajlara bürünmek zorunda kalırlar ki, bürünecekleri imajları da “tesir”i alan insanın şuuraltı dağarcığından edinirler. Bir ruhsal tebligatın, bir vizyonun ya da bir haberci rüyanın alınmasında, tesir ne kadar yüksek bir varlıktan gelirse gelsin, alıcı kişinin kapasitesi, şuuraltı imajları, şuuraltı dağarcığı ve hatta sözcük dağarcığı -tesirin özgün halini kaybetme derecesi ve kısıtlanması bakımından- çok önemli bir rol oynar. Orijinal kaynağından “anlam” olarak inmeye başlayan ruhsal tesir onu alan insanın zihninde imaj olarak ve ağzında söz olarak belirene kadar geçirdiği bir sürü dönüşüm sırasında ister istemez özgün halini yitirmek, kabalaşmak zorundadır.

Metapsişikçiler şuuraltının bu değiştirici ya da dönüştürücü etkisine “renkli cam etkisi” adını verirler. Nasıl beyaz ışık renkli bir camdan geçerken hem camın rengini alıyor, hem de bir miktar kırılmaya uğruyorsa, insanın aldığı metapsişik enformasyon ya da tesir de şuuraltı katmanından geçerken benzer şekilde, özelleşir, bükülür, kabalaşır, dönüşür, o ortamdaki malzeme neyse ona bürünür ve özgün halini az çok yitirerek dışarı (zihne) yansır. Yani, bir kaynaktan gelen, örneğin haberci bir rüya tarzında alınan tesirler, insan zihninde yer ederken, ister istemez o insanın şuuraltı dağarcığındaki imajlara dönüşürler ve bu dönüşüm sırasında birtakım sembollere bürünürler. Bu doğal ve zorunlu bir süreçtir. Metapsişikçiler sezgi kanalıyla alınmış metinlerdeki sembolik betimlemelerin nedenlerinden birinin de yine bu olgu olduğunu belirtirler.

Sembolizmin kutsal metinlerdeki nedenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kutsal metinlerdeki sembolizmin temel nedenleri şöyle açıklanır:

  • İnsanlar arasındaki anlayış farklılığı: İnsanlar hakikatlere ait bilgilerin taşıdıkları enerjileri kaldırabilme konusunda farklı kapasiteler sahiptirler. Her bilgiyi her insan kaldıramaz. Derin bilgiler bazı insanları ilerletmek yerine, tökezletebilir, kargaşa içerisine sokabilir, hatta onların yoldan çıkmalarına neden olabilir. İnsanların zihinsel düzeyleri, anlayış ve duyuşları birbirlerinden farklıdır. Oysa bir kutsal metnin pek çok insana hitap edebilmesi için pek çok anlayış ve zihin düzeyine, tüm insanlara hitap edebilmesi için de tüm anlayış ve zihin düzeylerine hitap edebilecek şekilde indirgenmesi gerekmektedir. O halde o metin öyle hazırlanmış olmalıdır ki, hem her anlayış düzeyindeki insan orada kendi anlayış düzeyine uygun ilerletici bilgiler bulsun, hem kendisini kargaşa içerisine sokucu henüz taşıyamayacağı bilgileri orada bulamasın, hem de zihin ve anlayış düzeyi yükseldikçe, idraklendikçe ve bilinçlendikçe, yani kendilerini kaldırabileceği dereceye geldikçe orada yeni durumuna uygun derin bilgileri bulabilsin... İşte bunu sağlayabilecek bir tek sistem sembolizm sistemidir. Sembolizm sistemi evrendeki “tedriç prensibi”ne (her gelişimin sıçramalar tarzında değil, derece derece oluşması) uygun olarak, insanların hakikatlere ilişkin bilgileri yavaş yavaş, sindire sindire öğrenmesine olanak veren bir sistemdir. Kutsal metinlerde bazı bilgilerin açık, bazı bilgilerin örtülü olarak verilmiş olmasının bir nedeni budur.
  • Dönemin koşulları ve gelişim düzeyi: Bazı hakikatlerin anlaşılabilmesi için o kutsal metnin indiği dönemin koşullarının ve gelişim düzeyinin yetersiz olması. Örneğin, metnin indiği dönemde insanların bilim alanındaki bilgilerinin yetersiz oluşu. Fakat zaman geçtikçe ve bilim ilerledikçe elbette insanlar o metinlerde ilk bakışta göze çarpmayan hangi anlamların da ima ve ifade edilmiş olduğunu ve sembolik ifadelerin başka anlamlarını da keşfedeceklerdir, keşfedilmektedir de.

Sembolizmin farklı kullanımları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sembolizm; (edebiyat) Sanat eserinin değerini, gerçeğin olduğu gibi aktarılmasında değil, duygu ve düşüncelerin, işaret ve biçimlerin uygunluk içinde düzenlenişinde gören, ayrıca kelimelerin müzik ve sembol değerine dayanılarak en anlatılmaz duygu inceliklerinin bile sezdirilebileceğini savunan edebiyat ve sanat akımı, simgecilik.
  • Politik sembolizm, politik amaçlar ve mefhumlar için kullanılan semboller sistemi, simgecilik.
  • Dini sembolizm, dini amaçlar ve mefhumlar için kullanılan semboller sistemi, simgecilik.
  • Ezoterik sembolizm evrensel sembollerin derin anlamlarıyla ilgilenir.
  • Rüyalardaki sembolizm rüya yorumu alanını ilgilendirir.

Sembolistler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hugo Simberg'in Yaralı Melek adlı tablosu

Haberciler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

(doğum tarihine göre sıralanmıştır)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Semboller Ansiklopedisi,Ruh ve Madde Yayınları
  1. ^ "Edebiyat-ı Cedide". milliyetsanat. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2014. 

Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Nedir? :Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? ile ilgili Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Ne Demektir? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Cevabı Nedir? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Açıklaması? :Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Gerçek mi? :Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? ile ilgili Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Hakkında? :Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? ile ilgili Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sembolizm nedir?, Sembolizm anlamı nedir?, Sembolizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gyldendal, Gelin ödü tatlısı, Uruguay bayrağı, 1912 Yaz Olimpiyatlarında modern pentatlon, Tayland bayrağı, Eoin Doyle, Gelidonya Burnu Muharebesi, Carla Barbarino, Gama ışınları, Kanıt Peşinde, Dudulluspor, Denis Ten, Ardahan ili genel seçim sonuçları, São Tomé ve Príncipe pasaportu, Zoli Ádok, Millî Diyet Kütüphanesi, Yokedici Melek, Gelgit havuzu, Mağaracılık, Atotonilco Kilisesi, Prijepolje, Gelecek zaman, Geleceğin askeri, Sosyal Sermaye, Asya Voleybol Konfederasyonu, Türkiyede müzik sansürü, Paleolitik Devir, 1995 UEFA Kupası Finali, Sullivan County, Tennessee, Friedrichsgraben, Geisingen, ARA General Belgrano, Ömer Naci Topçu, ABD Eğitim Bakanlığı, Tefik Osmani, 2024 Türkiye Kupası Finali, Ankara Hukuk Fakültesi, Geirangerfjord, Gehlen Örgütü, 2002 Kış Olimpiyatları, Gefle IF, Geert Hofstede, Bebek bezi, Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi, José Castro (teknik direktör), Mimar Sinan Üniversitesi, Fatin Uran, Nasuhlar, Kandıra, Kürdistan Yurtseverler Birliği, george best, Maxim (dergi), Radula, Zonguldak (il), Ernesto Hoost, Abdullah Ramiz Paşa, Geceleyin Beyaz Ev, I. Charles, Borgo Val di Taro, Virginie De Carne, Sedat Bayrak, En eski şirketler listesi, Niş Sancağı, Gece ve Gündüz, Blackjack Lanza, Gece Vurgunu, Apteromyia, 2024 Türkiye yerel seçimleri için yapılan anketler, Bad Friedrichshall, İtalya Basketbol Ligi, Viktor Zubkov, Gece Melek ve Bizim Çocuklar, Türkiye millî futbol takımı maçları listesi, Göbeklitepe Höyüğü, Gar Samuelson, Riohacha, Gebelikte maternal fizyolojik değişiklikler, Uzun Piyale Paşa, Cem Yalçın Yıldırım, Kafa içi basıncı, Gears of War, Carlos Alberto Torres, III. İcra Vekilleri Heyeti, Elektrik ve elektronik mühendisliği kronolojisi, Macaca thibetena, Philippe Mexès, Ahlaksızlık, Geraldine Page, Rüstem Paşa, Gestapo, Quercus glauca, Herotilapia, Gojko Kačar, The Prom, Perakende, Pirğebuli Manastırı, Pelikangiller, Adnan Veli Kanık, Gilan Garb şehristanı, Oğuzhan Bahadır, Karakale, Kars,
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,