Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir?

Sülale Nedir?

Sülale Nedir?, Sülale Nerededir?, Sülale Hakkında Bilgi?, Sülale Analizi? Sülale ilgili Sülale ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sülale ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sülale Ne Anlama Gelir Sülale Anlamı Sülale Nedir Sülale Ne Anlam Taşır Sülale Neye İşarettir Sülale Tabiri Sülale Yorumu 

Sülale Kelimesi

Lütfen Sülale Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sülale İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sülale Kelimesinin Anlamı? Sülale Ne Demek? ,Sülale Ne Demektir? Sülale Ne Demektir? Sülale Analizi? , Sülale Anlamı Nedir?,Sülale Ne Demektir? , Sülale Açıklaması Nedir? ,Sülale Cevabı Nedir?,Sülale Kelimesinin Anlamı?,Sülale Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sülale Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sülale Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sülale Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sülale Kelimesinin Anlamı Nedir? Sülale Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sülale Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sülale Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sülale - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sülale

Sülale Nedir? Sülale Ne demek? , Sülale Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sülale Kelimesinin Anlamı? Sülale Ne Demek? Sülale Ne Demektir? ,Sülale Analizi? Sülale Anlamı Nedir? Sülale Ne Demektir?, Sülale Açıklaması Nedir? , Sülale Cevabı Nedir? , Sülale Kelimesinin Anlamı?






Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir?

Aile

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Sülale sayfasından yönlendirildi)
Meksika asıllı Amerikalı bir aile.

Aile veya ocak, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı. En küçük, yani "çekirdek" olarak adlandırılan bir aile; baba, anne ve çocuklardan oluşur.

Çekirdek ailedeki çocukların kendi aileleri dışındaki bireylerle evlenmesiyle yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar. Ama aile sözcüğünün bundan daha geniş bir anlamı da vardır. Daha çok sayıda akrabadan oluşan bir birimi, hatta bir soyu ya da sülaleyi tanımlamak için de aile sözcüğü kullanılır.

"Aile" sözcüğü günlük dilde çok değişik grupları tanımlamak için de kullanılır. Örneğin "Bu bir aile toplantısıdır." dendiğinde, o toplantıda yalnızca akrabaların bulunabileceği anlaşılır. Bunlar, amcalar, dayılar, teyzeler, halalar, yeğenler ve evlilik bağıyla aileye katılmış kişiler olabilir. Bütün bunlar bize, "aile" kavramının her zaman evliliğe ya da ortak atalara dayalı ilişkileri kapsadığını göstermektedir.

Toplumsal bir kurum olan aile yüzyıllar boyunca birçok evrim geçirmiş, aile yapısıyla birlikte akraba ilişkileri, evlilik anlayışı ve genel davranış şekillerinde de birçok değişiklikler görülmüştür. Geçmişten bugüne geniş aileden çekirdek aileye ve çekirdek aileden de tek ebeveynli aileye doğru bir evrim olduğu bilinmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Köken bilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aile kelimesi Türkçeye, Arapça عائلة /‘ā’ile/ kelimesinden geçmiştir.[1] Türkçede aile anlamında bark, eş, ev, hanedan, karı, kodak, ocak, odbaşı, sülale gibi sözcükler de bulunmaktadır.[2] Anadolu ağızlarında aile anlamına gelen ayol, ceme, cibi, çanfır, çıba, çoluk, genekop, hızan, mahluh, mavul, ocağ, oruk, şenlik, tayfa, tutun, uruk, üdegi gibi sözcükler tespit edilmiştir.[3]

Aile ve evlilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Birçok toplumda ailenin temelini evlilik oluşturur. Hemen hemen bütün ülkelerde ailenin kurulması ve aile birliğinin bozulması yasalarla düzenlenmiştir. Bugün birçok ülkede evlilikler tek eşlidir. Bu, evlilik bağının yalnızca bir erkek ile bir kadın arasında kurulabileceği anlamına gelir. Evlilik, bir erkek ve bir kadın ile kurulabileceği gibi, günümüzde eşcinsel evliliklerin yasal olduğu ülkelerde iki kadın ya da iki erkek arasında da kurulabilir.[4] Bu tür evliliklere monogami denir. Oysa bazı ülkelerde bir erkek birden çok kadınla, bir kadın birden çok erkekle evlenebilir. Çok eşli bu tür evliliklere poligami denir.

Bir erkeğin birden çok kadınla evliliğine polijini adı verilir. Bu tür evlilikte aynı evin içinde her kadının kendi çocuklarıyla birlikte oturduğu ayrı birimler oluşur. Bu geleneğe bazı Asya ve Afrika ülkelerinde, özellikle zenginler arasında yaygın olarak rastlanır. Buna karşılık bazı toplumlarda, örneğin Hindistan'daki Todalar ve Nayarlar arasında kadınların birden çok erkekle evlenmesi olağandır. Buna da poliandri denir.

Evlilik türleri ve evliliğin tanınması toplumdan topluma değişiklik göstermektedir. Modern toplumda resmi nikâhla ve dini nikâhla evliliğin yapıldığı görülmektedir. Evliliğin düğün ve törenlerle yapılması evlenen kişilerin evliliğinin toplum tarafından onaylandığını ve kabul edildiğini göstermektedir.

Aile yapısı zamana ve mekana göre değişiklik göstermektedir. Üyelerin sayıları ve aile içindeki rolleri de toplumdan topluma değişiklik göstermektedir. Kırsal bölgelerde kuşaklar arası etkileşimin fazla olduğu geniş aileler bulunmaktadır. Geniş aile anne, baba, çocuk, nine, dede, vb. aile bireylerinin bulunduğu kişilerden oluşmaktadır. Geleneksel ailede birden fazla kuşak bir arada yaşamlarını sürdürürler. Çekirdek aile ise anne, baba ve çocuktan oluşur. Günümüz de geleneksel aileden çıkıp çekirdek aileye geçen birçok insanın akrabalık ilişkilerinde zayıflama görülmektedir. Ayrıca, çekirdek aile sayısı arttıkça genç nüfusun endüstri merkezlerine göç etme oranı da artmıştır.

Türkiye'de aile[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Türk toplumlarında aile büyük önem taşırdı. Tek eşli evlilik temeline dayanan ailelerde kadın ile erkek arasında eşitlik vardı. Türklerin İslam dinini benimsemesinden sonra, ailenin yapısı bu dinin etkisiyle değişti. Bu ailede erkek, mutlak egemenlik ve dört kadınla evlenebilme hakkı kazandı. Bu gelenek Cumhuriyet dönemine kadar sürdü. 1926'da kabul edilen Türk Medeni Kanunu, çok eşliliğe son verip tek eşli evliliğe dayanan aile yapısını yasalaştırdı.

Türkiye'nin kırsal kesimlerinde geleneksel geniş aile tipi yaygındır. Bununla birlikte, özellikle iç göçler ve kentleşme nedeniyle geniş aileler parçalanarak yerlerini çekirdek ailelere bırakmaktadır. Ancak Türk aile yapısına ilişkin belgeler ve araştırma sonuçları bu çeşitliliğe rağmen Türk ailesinin temel karakteristiklerini koruduğunu ortaya koymaktadır. Bunlar;

  • Çekirdek aile yapısı,
  • Tek eşle evlilik,
  • Farklı derecelerde de olsa baba otoritesi,
  • Güçlü aile bağları ve akrabalık ilişkileri,
  • Yardımlaşma ve dayanışma geleneğidir.

Çekirdek aile[değiştir | kaynağı değiştir]

1931 yılından bir çekirdek aile fotoğrafı.

Çağdaş toplumlarda, yeni evlenen çiftler genellikle baba evinden ayrılarak yeni bir evde yaşamaya başlarlar. Oysa bundan yüz, iki yüz yıl önce yeni evliler, damadın ya da gelinin ailesin yanında otururlardı. Anne, baba, kızlar, damatlar, oğullar, gelinler ve torunların aynı çatı altında yaşadığı böyle ailelere geniş aile deniyordu. Bu gelenek, tarıma dayalı geleneksel yapısını koruyan birçok toplumda bugün de sürmektedir.

Sanayileşmiş çağdaş toplumlarda, özellikle kentlerde geniş aileler yerini giderek küçük ailelere bırakmıştır. Anne, baba ve evlenmemiş çocuklardan oluşan bu küçük ailelere çekirdek aile denir. Çekirdek aile, yalnız birey sayısıyla değil yapısıyla da geniş aileden çok farklıdır. Çekirdek aile, kentlerdeki yaşam ve üretim koşullarına bağlı olarak doğmuştur. Kırsal kesimde aile, çoğu kez bütün bireylerin birlikte çalışıp birlikte ürettikleri ekonomik bir birimdir. Ama aile kentlerde bu özelliğini yitirir. Aile bireyleri, üretimin aile dışında yapılmasından dolayı, ev dışında çalışarak bağımsız hale gelirler. Bu durum, geniş ailedeki katı alt-üst ilişkilerini ortadan kaldırır ve ailede daha eşitlikçi ilişkilerin oluşmasını sağlar. Çocukların bilgi ve beceri edinmelerini, toplumla bütünleşmelerini sağlama işlevini üstlenen aile, bireyin geleceğinin bir parçasıdır.

Aile çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ataerkil aileler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aile içinde otorite babaya aittir. Kararları baba alır ve uygular.
  • Soy babadan gelir.
  • Kadın hakları çeşitli sebeplerden dolayı kısıtlanmıştır.
  • Kadınların mirastan pay alma hakkı yoktur.
  • Baba istediği kadar kadınla evlenebilir. -Bu duruma Polijini denir-
  • Ailede dinsel ve geleneksel kurallar hakimdir.

Anaerkil aileler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aile içinde otorite anneye aittir. Kararları anne alır ve uygular.
  • Soy anneden gelir.
  • Kadın hakları artmıştır. Buna karşılık ise erkek hakları kısıtlanmıştır.
  • Poliandri evlilik yaygındır.
  • Ailede dinsel ve geleneksel kurallar hakimdir.
  • Aile reisi sembolik olarak dayıdır.

Modern aileler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aile içindeki otorite kadın ile erkek arasında paylaşılmıştır.[kaynak belirtilmeli]
  • Soy hem anadan hem de babadan gelir.
  • Aile içi iletişim ve genel hayat düzeni karşılıklı eşitlik ilkesine dayanır.
  • Bu aile tipi çağdaş toplumlarda görülür.

Aile ve boşanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Çağdaş bir toplumun getirdiği sorunlar çoğu kez aile yaşamında gerilimlere yol açar. Bu gerilimler ana babaları boşanmaya kadar götürebilir. Gelişmiş ülkelerde boşanma oranının giderek artması, çağdaş ailenin başarılı olmadığı görüşünü yaygınlaştırmaktadır. Dünyanın birçok yerinde, ana babalarının ayrılmasından etkilenen çocukların sayısı sürekli artmaktadır. Boşanma sonucunda çocukların bakımı anneye ya da babaya kalmaktadır. Bunun sonucunda son yıllarda anne-çocuk ya da baba-çocuktan oluşan yeni bir aile tipi ortaya çıkmıştır. Bu beraberlik, boşanma anından başlayıp çocuğa bakan annenin ya da babanın yeniden evlenmesine kadar süren bir ilişkidir. Boşanmanın insanları evlenmekten caydırmadığı da bir gerçektir. Boşananların çoğu, genellikle kendileri gibi boşanmış kişilerle yeniden evlenmektedirler. Ne var ki kadının ve erkeğin ilk evliliklerinden olan çocuklarına, ikinci evlilikten "yeni" çocukların katılmasıyla aile içi ilişkiler daha sorunlu hale gelmektedir.

Modern öncesi toplumlarda evliliklerin bozulmaz bir bağ içinde görülmesi nedeniyle evliliğin sonlanması, çok nadir olaylardan biri olarak görülüyordu. Bugün ise endüstrileşmeyle birlikte şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmaların arttığı görülmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kubbealtı Lügati
  2. ^ Eş ve Yakın Anlamlı Kelimeler Sözlüğü
  3. ^ Derleme Sözlüğü
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2016. 

Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Nedir? :Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? ile ilgili Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Ne Demektir? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Açıklaması Nedir? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Cevabı Nedir? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Açıklaması? :Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Gerçek mi? :Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? ile ilgili Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Hakkında? :Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? ile ilgili Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sülale nedir?, Sülale anlamı nedir?, Sülale ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Lice Ulu Camii, Etik egoizm, Duhovşçina Muharebesi, Monagas SC, Adriana Vilagoš, Lutjanus, Fetret Dönemi, Endüstriyel proses, Crimson Peak, Işıklar Askerî Hava Lisesi, NGC 3234, Döner kavşak, Politeist, Solanum rufescens, Thymus camphoratus, Ambivalenz, Anne (Kraliyet prensesi ve Orange prensesi), Cambridge, The Vampire Diaries, Air guitar, Game Boy Advance, Biyoorganik kimya, Euro disco, Yenisey, NGC 5802, Solo Türk, Kovel Muharebesi, Carpe diem, Beyzbol sopası, Son Moix Stadyumu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Onur Demirtaş, Stephen Hillenburg, Éder Citadin Martins, Anna Vissi, Parasteatoda songi, Drake Josh, Anna Bolena, Big Star, Guyana başbakanları listesi, Arap İslam Cumhuriyeti, Toponim, Sebze, Kastamonuda 2019 Türkiye yerel seçimleri, Altıntaş, Bahçesaray, Anna Megali Komnini, Mozilla, Molidae, Adam Jones, Broker, Musul Atabeyliği, Valeriy Lobanovski, Habsburglar, Bloemfontein, Taft Harley Yasası, Taiki Murai, Khara (stüdyo), Venom (grup), HK Avangard, İş ve Özgürlük İçin Washingtona Yürüyüş, Nurullah İhsan Tolon, Anna Maria Monticelli, Oldfield Thomas, Macaristan Demokratik Cumhuriyeti, Günebakan, Nusaybin, Ağlı, Tanrı kompleksi, David Odonkor, Sebibe, Bulbophyllum hellwigianum, Beyin ödemi, Balıklıçeşme, Biga, Stéphane Grappelli, Yalova Kent Müzesi, Yoşihiro Togaşi, Maurice Wilkins, Cebeci Ocağı, Süryanilik, Bozkurtların Ölümü, Hakan Doğru, Küçük Deniz Kızı Ponyo, İgor Dobrovolski, Fortitudo Bologna, Igor Dobrovolski, Anna Komnini, Dudley Herschbach, 1968 Türkiye yerel seçimleri, Langley, British Columbia, Bilim ve Dünya İlişkileri üzerine Pugwash Konferansı, Must Love Dogs, Amblyomma naponense, Babür Haremi, Cephalipterum, fifa 20 yaş altı dünya kupası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Newton Longville, Anna Karina, Louisa Colpeyn, 2000 Yaz Olimpiyatlarında voleybol, Natalia Strzalka,
Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?,