Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir?

Orhan Seyfi Orhon Nedir?

Orhan Seyfi Orhon Nedir?, Orhan Seyfi Orhon Nerededir?, Orhan Seyfi Orhon Hakkında Bilgi?, Orhan Seyfi Orhon Analizi? Orhan Seyfi Orhon ilgili Orhan Seyfi Orhon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Orhan Seyfi Orhon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Orhan Seyfi Orhon Ne Anlama Gelir Orhan Seyfi Orhon Anlamı Orhan Seyfi Orhon Nedir Orhan Seyfi Orhon Ne Anlam Taşır Orhan Seyfi Orhon Neye İşarettir Orhan Seyfi Orhon Tabiri Orhan Seyfi Orhon Yorumu 

Orhan Seyfi Orhon Kelimesi

Lütfen Orhan Seyfi Orhon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Orhan Seyfi Orhon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı? Orhan Seyfi Orhon Ne Demek? ,Orhan Seyfi Orhon Ne Demektir? Orhan Seyfi Orhon Ne Demektir? Orhan Seyfi Orhon Analizi? , Orhan Seyfi Orhon Anlamı Nedir?,Orhan Seyfi Orhon Ne Demektir? , Orhan Seyfi Orhon Açıklaması Nedir? ,Orhan Seyfi Orhon Cevabı Nedir?,Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı?,Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Orhan Seyfi Orhon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Nedir? Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Orhan Seyfi Orhon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Orhan Seyfi Orhon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Orhan Seyfi Orhon

Orhan Seyfi Orhon Nedir? Orhan Seyfi Orhon Ne demek? , Orhan Seyfi Orhon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı? Orhan Seyfi Orhon Ne Demek? Orhan Seyfi Orhon Ne Demektir? ,Orhan Seyfi Orhon Analizi? Orhan Seyfi Orhon Anlamı Nedir? Orhan Seyfi Orhon Ne Demektir?, Orhan Seyfi Orhon Açıklaması Nedir? , Orhan Seyfi Orhon Cevabı Nedir? , Orhan Seyfi Orhon Kelimesinin Anlamı?






Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir?

Orhan Seyfi Orhon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Orhan Seyfi Orhon
Türkiye Büyük Millet Meclisi
8. ve 13. dönem milletvekili
Seçim bölgesi 1946 - Zonguldak (CHP)
1965 - İstanbul (AP)
Kişisel bilgiler
Doğum Orhan Seyfettin Orhon
23 Ekim 1890(1890-10-23)
Çengelköy, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm 22 Ağustos 1972 (81 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Defin yeri Zincirlikuyu Mezarlığı, İstanbul
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Adalet Partisi
Bitirdiği okul Beylerbeyi Rüşdiyesi
Mercan İdadisi
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Mesleği Şair, yazar, gazeteci
Edebi kişiliği
DönemCumhuriyet dönemi Türk edebiyatı
Edebî akımBeş Hececiler

Orhan Seyfettin Orhon[1] (d. 23 Ekim 1890, İstanbul - ö. 22 Ağustos 1972, İstanbul), Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı.

Türk edebiyatı tarihine Beş Hececiler olarak geçmiş edebi topluluğun şairlerinden birisidir. Yirmiden fazla şiiri değişik bestekârlar tarafından bestelenmiştir.

Başta Akbaba mizah dergisi ve Çınaraltı fikir ve sanat dergisi olmak üzere pek çok dergi çıkarmış ve adı Çınaraltı dergisi ile özdeşleşmiş[2] bir yayımcıdır.

TBMM’de 8. dönem Zonguldak ve 13. dönem İstanbul milletvekili olarak yer almış bir siyasetçidir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1890 yılında İstanbul’un Çengelköy semtinde dünyaya geldi. Babası Miralay Emin Bey, annesi Nimet Hanım’dır.[3]

Orta ve lise öğrenimini Beylerbeyi Rüşdiyesi (1905) ve Mercan İdadisi’nde (1909) yaptı. Öğrencilik döneminde şiirle ilgilendi; edebiyat hocası Celal Sahir Bey’den teşvik gördü. Abdülhak Hamid ve Tevfik Fikret etkisinde şiirler yazdı. 1909’da şiirleri Kehkeşan dergisinde görülmeye başladı. Yalın bir dille aruz vezninde yazdığı “Fırtına ve Kar” adlı şiiri ile tanındı (1913). Yüksek öğrenimine Tıbbiye’de başlayan Orhan Seyfi, bir anestezide fenalaşınca tıp eğitiminden vazgeçip hukuka yöneldi.[4] Darülfünun Hukuk Mektebi’nde öğrenciyken Hıyaban dergisini çıkararak yayıncılığa başladı.

Hukuk Mektebi’ni 1914’te tamamladı ve Meclis-i Mebûsan'ın Kavanin Kaleminde memurluğa başladı. Bu dönemde Türkçü aydınlarla tanıştı ve çalışmalarını Türkçülük ideali çerçevesinde sürdürdü. Ziya Gökalp’in uyarılarıyla halkın diline, vezinde ise aruzdan heceye geçti.

Mütareke yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

1918’de İstanbul’un işgal edilip Meclis-i Mebusan’ın kapanması üzerine gazeteciliğe başladı; bir yandan da öğretmenlik yaptı. Şiir ve yazıları Türk Kadını, Şair, Büyük Mecmua, Servet-i Fünûn, Ümit ve Yarın dergilerinde yayımlandı. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul hükûmetini destekleyen Aydede dergisinde mizah yazarlığı yaptı. Sosyal olayları hicivsel bir üslupla ifade ettiği şiirlerini Peri Kızı ile Çoban Hikâyesi adlı kitapta topladı (1919). Şiirlerinde divan şiirine özgü Aruz vezni kalıplarını, modern ve sade hece ölçüsüne uyarlamayı başardı. 1922 yılında Orhan Seyfi, o güne kadara yayımlanmış gazete ve dergi yazılarını Fiskeler adlı mizah kitabında bir araya getirdi. Bu kitapta dönemin şair ve yazarlarının hicvedildiği yazılara, yazarın kurguladığı mizahi anket ve mülakatlara yer verdi.[5] 1922’de ayrıca Peri Kızı ve Çoban Hikâyesi kitabındakilere yeni şiirler de ekleyerek Gönülden Sesler adlı kitabını yayımladı.

Mizah yazarlığı ve yayımcılık yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gönülden Sesler beklentilerini karşılamayınca şiiri ikinci plana aldı;[3] bacanağı Yusuf Ziya ile beraber çıkardıkları Akbaba’da mizah yazarlığını sürdürdü. Papağan (1924-1927) ve Yeni Kalem adlı mizah, Resimli Dünya (1924-1926) adlı çocuk ve magazin dergileriyle, edebiyat ve sanat içerikli Güneş’i (1927) yayımladı; bir süre Karagöz’ün yayım sorumluluğunu üstlendi (1928-1932).[3]

1932-1938 yılları arasında Yusuf Ziya ile birlikte ve kendi başına Edebiyat Gazetesi, Hızlanış, Ayda Bir, Her Ay, Her Şey gibi dergiler çıkardı. 1941-1944 arasında Yusuf Ziya ile birlikte haftalık Türkçü Fikir ve Sanat mecmuası Çınaraltı'yı yayımladı. Yusuf Ziya'nın adının Akbaba ile özdeşleşmesi gibi Orhon Seyfi'nin adı da Çınaraltı ile özdeşleşti.[2]

Siyaset ve gazetecilik yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1944’te Ankara’da yapılan bir mitingde öğrenci olaylarıyla ilgili görülerek bakanlık emrine alınan Orhan Seyfi,[3] 1945’te Tasvir’deki yazılarıyla gazeteciliğe döndü. Cumhuriyet ve Ulus gazetelerinde de yazılarına rastlandı. 1946'da Cumhuriyet Halk Partisi'den Zonguldak milletvekili seçildi. 1950’li yıllarda Demokrat Parti’yi destekleyen Zafer ve Havadis gazetelerinde yazılar yazdı.

1960'tan sonra Adalet Partisi'ne girdi. 1 Mart 1962’de Son Havadis gazetesinde günlük yazılar yazmaya başladı ve hayatının sonuna kadar sürdürdü. 1965'te Adalet Partisi’nden İstanbul milletvekili seçildi.

1972’de İstanbul’da hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şiirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fırtına ve Kar (1919).
  • Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi (1919)
  • Gönülden Sesler (1922)
  • Kervan (1935, 1964)
  • O Beyaz Bir Kuştu (1941)
  • İstanbul’un Fethi (1953)
  • İşte Sevdiğim Dünya (1962)
  • Şiirler (1970)

Antoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hayat Bilgisi Şiirleri (I-III, 1929-1930).

Hikâye ve Roman[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kerem ile Aslı (1938)
  • Çocuk Adam (1943).

Mizah ve Hiciv Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fiskeler (1922).
  • Asrî Kerem (1938).
  • Hicivler (1951)
  • Düğün Gecesi (1957)

Deneme ve Fıkralar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dün Bugün Yarın (1943)
  • Kulaktan Kulağa (1943)

Biyografiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1937’de hazırladığı Abdülhak Hâmid Tarhan Mehmed kif Ersoy , Ziya Gökalp, Yahya Kemal ve Nazım Hikmet biyografileri

Siyasî Mücadele Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Maskeler Aşağı (1943)
  • Maarif Vekili Hasan li Yücel’e Açık Mektup (1944)
  • Gençlere Açık Mektup (1951).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM Albümü 2. Cilt (1950-1980)" (PDF). TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü. 12 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Ocak 2022. 
  2. ^ a b "Necati Tonga, "İki Bacanağın İki Kardeş Mecmuası: Akbaba ve Çınaraltı", Değirmen Yüzyılın Dergileri 1900-2000 Özel Sayısı, Ocak-Haziran" (PDF). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 
  3. ^ a b c d "Alim Kahraman, Orhon, Orhan Seyfi, İslam Ansiklopedisi". 4 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 
  4. ^ "Orhon, Orhan Seyfi, Türk Dünyası Edebiyatçıları Ansiklopedisi Cilt 7, Ankara, 2007" (PDF). 15 Ekim 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 
  5. ^ "Harun Ceyhan, Orhan Seyfi Orhon'un Fiskeler Adlı Kitabı Üzerine Bir İnceleme, Gazi Türkiyat, Bahar 2013/12". 8 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 

Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Nedir? :Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? ile ilgili Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Ne Demektir? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Açıklaması Nedir? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Cevabı Nedir? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Açıklaması? :Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Gerçek mi? :Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? ile ilgili Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Hakkında? :Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? ile ilgili Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Orhan Seyfi Orhon nedir?, Orhan Seyfi Orhon anlamı nedir?, Orhan Seyfi Orhon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Anterograd Amnezi, Macropodiformes, Ötüken, Antep Muharebesi, Pessano con Bornago, Denizanası Nebulası, Jürgen Locadia, Ninshubur, Andrea Sawatzki, Kulak içi kulaklık, Bosanska Dubica, Framlingham, Elmer Booth, Marikana katliamı, Kartaca, Robert Green, Alman sorunu, Sistemik lupus eritematosus, Micythus, Peter Nicolai Arbo, Édouard Ménétries, Mezat, Antalya valileri listesi, Ahmet Muslihittin Gürer, Yenice, Merzifon, Mikroorganizma, 2014 BRICS zirvesi, Aleksios Studitos, Gaggiano, Antalya İli, Sinüs fonksiyonu, Rose Adası Cumhuriyeti, Büyük Los Angeles Alanı, Antalya Altın Portakal Film Festivali (Ödüller), Livermorium, I. Henri (Frank kralı), Paleologos Hanedanı, Bohemian Rhapsody, 2014 yapımı Türk filmleri, Antalya alt bölgesi, 1892 Guatemala cumhurbaşkanlığı seçimi, HTTP, Nedžad Sinanović, Elizabeth Berkley, Pardosa yavapa, I. Haakon, Gülünç ilişkiler, Antalya Kültür Sanat Turizm Vakfı, Kudüs Kuşatması (614), Jean de Lattre de Tassigny, Azerbaycan ana muhalefet partisi liderleri listesi, Ricardo Costa, Gadsden bayrağı, Zoran Đorđević, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT GSK, Güneydoğu Asya, Haydarahmet, Birecik, Juan Sánchez Moreno, Quezon, Michel Vorm, Terry Venables, II. Dünya Savaşı sonrası düzeni ile ilgili konferanslar, Barut İmparatorlukları, Midye dolma, 2008 FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu, 20. yüzyıl felsefesi, Antalyanın ilçeleri, Prokennalestes, Samsun Muhribi, David Healy, Amath MBaye, Pulkovo Havalimanı, Knut Steen, Azerbaycan Cumhuriyeti İç Birlikleri, Strepsirrhini, İsa, António Caetano de Abreu Freire Egas Moniz, Fonksiyonel grup,  Erich Bärenfänger, Sentezleyici, Ecza, Direktörlük sistemi, Lutherstadt Eisleben, Hypertext Transfer Protocol, Alis Harikalar Diyarında, Doğancan Akyürek, Alive or Just Breathing, Teos, Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu, Pardosa saltuarides, Ömer Ünlü, Kraliyet Akademisi, Suriye Kurtuluş Hükûmeti, Anreade, Deviock, Mishan, I.B. Tauris, Seyyar satıcı, Anovülasyon, İlk Parti,
Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?,