20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir?

20. yüzyıl felsefesi Nedir?

20. yüzyıl felsefesi Nedir?, 20. yüzyıl felsefesi Nerededir?, 20. yüzyıl felsefesi Hakkında Bilgi?, 20. yüzyıl felsefesi Analizi? 20. yüzyıl felsefesi ilgili 20. yüzyıl felsefesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  20. yüzyıl felsefesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. 20. yüzyıl felsefesi Ne Anlama Gelir 20. yüzyıl felsefesi Anlamı 20. yüzyıl felsefesi Nedir 20. yüzyıl felsefesi Ne Anlam Taşır 20. yüzyıl felsefesi Neye İşarettir 20. yüzyıl felsefesi Tabiri 20. yüzyıl felsefesi Yorumu 

20. yüzyıl felsefesi Kelimesi

Lütfen 20. yüzyıl felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. 20. yüzyıl felsefesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi 20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı? 20. yüzyıl felsefesi Ne Demek? ,20. yüzyıl felsefesi Ne Demektir? 20. yüzyıl felsefesi Ne Demektir? 20. yüzyıl felsefesi Analizi? , 20. yüzyıl felsefesi Anlamı Nedir?,20. yüzyıl felsefesi Ne Demektir? , 20. yüzyıl felsefesi Açıklaması Nedir? ,20. yüzyıl felsefesi Cevabı Nedir?,20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı?,20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

20. yüzyıl felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? 20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , 20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

20. yüzyıl felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! 20. yüzyıl felsefesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

20. yüzyıl felsefesi

20. yüzyıl felsefesi Nedir? 20. yüzyıl felsefesi Ne demek? , 20. yüzyıl felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı? 20. yüzyıl felsefesi Ne Demek? 20. yüzyıl felsefesi Ne Demektir? ,20. yüzyıl felsefesi Analizi? 20. yüzyıl felsefesi Anlamı Nedir? 20. yüzyıl felsefesi Ne Demektir?, 20. yüzyıl felsefesi Açıklaması Nedir? , 20. yüzyıl felsefesi Cevabı Nedir? , 20. yüzyıl felsefesi Kelimesinin Anlamı?






20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir?

20. yüzyıl felsefesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
20. yüzyıl felsefesinde filozof portresi (Popowa, 1915)

20. yüzyıl felsefesi, 19. yüzyıl sonlarından başlayıp günümüze kadar gelen ve devam eden düşünce geleneklerini ve felsefi akımları kapsar. Her çağın felsefesinin kendi toplumsal, kültürel ve siyasal koşullarıyla etkileşimli olduğu gibi, 20. yüzyıl felsefesi de kendi siyasal ve toplumsal gelişmelerinden etkilenmiştir. Çağın siyasal olayları, kültürel ve teknolojik gelişmeler, bilimsel alandaki yeni sonuçlar, ortaya çıkan yeni düşünce eğilimlerinin hepsi 20. yüzyıl felsefesinde görülen bilime yönelik sorgulayıcı yaklaşımların, aklın sorgulanması girişimlerinin, dile yönelik ilginin, özne kavramı üzerinde yürütülen tartışmaların, zihin problemlerinin, yeni bir boyut kazanan bilgi sorununun, cinsellik soruşturmasının, yabancılaşma ve iktidar sorunsalının arka planını oluşturmaktadır. Bu çağın düşünürlerinin çoğunluğu bir şekilde çalışmalarında çağın kuramsal sorunlarını dillendirmiş ve yanıt arayışında olmuştur.

Önemli akımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önemli filozoflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Analitik felsefe[değiştir | kaynağı değiştir]

Analitik felsefe 20. yüzyılın ana akımlarından birisidir. Kökenleri Hume'ye kadar uzanan bir felsefe geleneği olarak analitik felsefe, bir yandan dünyanın çok büyük sayıda karmaşık olmayan öğeden meydana geldiğini, öte yandan felsefenin görevinin de bir senteze ulaşma çabası değil dilsel ya da mantıksal analiz olduğu iddiasından hareket eder. Bilimden yana tutum alıp metafiziğe karşı duran bu analitik düşünürler, belli bir şekilde realizmi savunurlar diyebiliriz. Bu akımın önemli farklılıklarıyla birlikte önde gelen temsilcileri George Edward Moore, Bertrand Russell, Gattlob Frege, Ludwig Wittgenstein ve Viyana Çevresi ya da Viyana Okulu olarak bilinmektedir.

Mantıksal pozitivizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Yorumsamacılık[değiştir | kaynağı değiştir]

Yorumsama ya da hermenuitik yöntemine dayanan felsefe akımı. Felsefe tarihi boyunca yorumsamacılık denilen yaklaşım çeşitli biçimlerde ortaya çıkmış ve çok eski bir düşünme geleneği olmakla birlikte, asıl olarak Schleiermacher, Dilthey, Gadamer'ın katkılarıyla belirginlik kazanmış bir 20. yüzyıl düşüncesidir. Yorumsamacılık, anlam ve anlamlandırma meseleleri noktasında önceliği yorumlayıcıya veren bir yaklaşım gösterir. Genel olarak metin bilimi ya da metin okuması şeklinde anlaşılmış olsa da (kutsal metinlerin anlaşılması ve açıklanması), yorumsamacılık, 19. yüzyılın sonlarından itibaren bir felsefe eğilimi olarak sahneye çıkmıştır.

Fenomenoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurucusu Edmund Husserl olan felsefe geleneğidir. 20. yüzyılın tüm felsefi gelişmesini etkilemiş, özne ve bilgi konularında geleneksel felsefe eğilimlerinin dışında bir yaklaşım biçimi geliştirmeye yönelmiştir. "Askıya alma" ve "fenomenolojik indirgeme" olarak adlandırılan ikili bir işlemle fenomenoloji, Kant'ın bilgi alanının dışında bıraktığı gerçekliğin bilinebilir olduğunu öne sürmüş, kendi epistemolojik konumunu bu anlamda öteki felsefelerden üstün tutmaya çalışmıştır. Fenomenoloji felsefesinde Hegel etkisi görülür ve bir akım olarak kendisi de öncelikle varoluşçu felsefeyi, daha sonra da tüm postmodern felsefe tartışmalarını etkilemiştir. Martin Heidegger, Maurice-Merlaue Ponty, Jean-Paul Sartre gibi aynı zamanda varoluşçu felsefenin öncüleri olarak kabul edilen filozoflar, fenomenolojiden etkilenmiş olmalarının yanı sıra, fenomenolojik felsefenin temsilcileri de sayılırlar.

Yapısalcılık[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapısalcılık, bir felsefe akımı olarak yapısalcı dilbilim ve onun öncüsü Ferdinand de Sausseure'den kaynaklanır. 20. yüzyılın en önemli akımlarından birisidir. Felsefe tarihi içindeki önemli dönüşümlerin kaynaklarından birisi olmuştur. Bilgi, özne, tarih, dil, benlik, bilinç, toplum vb. bütün teorik kavramlara ilişkin farklı bir perspektif ortaya koymuş ve kendisinden sonra postyapısalcılık olarak bilinen gelişmenin öncüsü olmuştur. Claude Levi-Strauss, Althusser gibi isimlerle anılır.

Postyapısalcı felsefe[değiştir | kaynağı değiştir]

Özellikle Fransa'da yapısalcılıktan sonra gelişmiş olan ve kaynağında yapısalcılık, fenomenoloji, varoluşçuluk, Nietzscheci felsefe gibi felsefe geleneklerinin bulunduğu, köklü düşünce ve felsefe eleştirisiyle birlikte kendini gösteren felsefe geleneği postyapısalcı felsefe olarak adlandırılmaktadır. Aydınlanma Çağı felsefesi başta olmak üzere, tüm Batı felsefesi tarihine eleştirel bir yönelim gösteren, her tür özcü, ikici (düalist), akıl-merkezci yaklaşımı sorgulayan bir felsefi tutum söz konusudur burada. Başlıca temsilcileri Michel Foucault, Jacques Derrida, Ernesto Laclau, Jean Baudrillard, Julia Kristeva, Gilles Deleuze gibi isimlerdir.

Postmodern felsefe[değiştir | kaynağı değiştir]

Postmodern felsefe, modern düşüncenin ya da başka bir deyişle aydınlanmacılıktan gelen zihniyet yapısının temelleri bakımından sorgulanması ve genel olarak yadsınması biçiminde ortaya çıkan felsefe eğilimi olarak adlandırılabilir. Postmodern felsefenin soruşturması yalnızca modern düşünceyle sınırlı kalmaz, bir bütün felsefe tarihini hedefler. Postmodern felsefe olarak addedilen felsefeler, genel bir eğilim olarak, özcülük, temelcilik, gerçekçilik, nesnellik, öznelik, düalizm gibi modern felsefede doruğuna ulaşmış olan temel felsefi nosyonları kuşkuyla karşılar ve yadsır. Bu yaklaşım, Jacques Derrida gibi düşünürlerde görüldüğü üzere, Platon'dan beri süregelen ve Modernizmde doruğuna ulaşan metafiziksel felsefeyi sonlandırmaya yönelir.

Eleştirel realizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştirel realizm, özellikle realizmin kuramsal sınırlılıklarını ve sorunları aşarak yeniden değerlendirme yönelimidir. 20. yüzyıl felsefesinde yapısalcı, pozitivist, yorumsamacı yaklaşımların dışında yeni bir yönelim olarak belirir. Özellikle bilim felsefesi alanında söz sahibi olarak ortaya çıkar. Klasik realizmde bilimin, ampirik olguların gözlemlenmesine indirgenmesinden kaynaklanan sınırlılıkları eleştirel realizm yaklaşımıyla aşılmaya çalışılır. Nicolai Hartmann yüzyılın ilk yarısında bu akımın temsilcilerinden sayılır. Ayrıca en eski felsefi anlamında realizm, fikirlerin gerçekliğine inanmak anlamına geldiğinden, eleştirel realizm bu anlamda da bir ayrım koyar. Eleştirel realizm, buna göre, hem dünyanın gerçekliğini hem de yapısal mekanizmaları kabul eder. Ontolojik anlamda dünyadaki şeyler ya da varlıklar onu tasavvur eden bilinçten bağımsız olarak vardır. Realizm ve eleştirel realizm felsefe, bilim, edebiyat eleştirisi gibi alanlarda farklı boyut ve katmanlarda karşımıza çıkar. Fikirlerin gerçekliğine inanmak şeklindeki realizmin felsefi anlamından edebiyattaki realizmin gerçekçilik olarak anlaşılması bu anlam farklarını gösterir. Georg Lukács'ın tanımlamasına göre edebiyatta realizm, edebiyatın realitenin/gerçekliğin bir yansıması olduğu fikrinden hareket eder. Bilim felsefesi alanında da realizmin gerçekçilik şeklinde anlaşılması söz konusudur. Bu noktada eleştirel realizmin ya da gerçekçiliğin en önemli ismi Roy Bhaskar'dır. Felsefi anlamda eleştirel realistler Bhaskar'ın öncü açılımlarını değerlendirmişlerdir. Andrew Sayer bu felsefi akımın başka bir önemli ismidir.

Eleştirel rasyonalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

20. yüzyıl, özellikle ikinci yarısından itibaren akla yönelik kuşkular, itirazlar ve yadsıyışlar yüzyılı olmakla birlikte, birçok önemli filozof akıl savunuları yapmaya çalışır. Bunların önemli bir bölümü, bilinen anlamda akıl ve akılcılık savunusunu değil, kendileri de sorguladıkları eleştirel bir akılcılık anlayışı geliştirirler. Habermas örneğin, Adorno ve Horkheimer'de görülen araçsal akıl eleştirisinin çok fazla genelleştirilmesine ve bir bütün aklın araçsal akla indirgenmesine karşıdır.Kendisi de akılcılığı eleştirmekte, fakat yine de akıla bir pay bırakmaktadır. Öte yandan eleştirel rasyonalizm denilince ilk akla gelen isim bilim felsefecisi Karl Popper'dir. Öğrencisi Karl Feyerabend tarafından görüşleri yoğun eleştirilere maruz kalıp "Akla Veda" denilmeden önce Popper, eleştirel bir rasyonalizm yöntemi geliştirmeye çalışmıştır. Popper'in eleştirel rasyonalizme dayanan bilim felsefesi, temelde kesin doğrular anlamında bilimsel bilgilere ulaşmayı mümkün görür.

Eleştirel teori[değiştir | kaynağı değiştir]

Adorno, Horkheimer ve Habermas

Frankfurt Okulu'nun teorik ve felsefi konumunu gösteren adlandırma. Theodor W. Adorno, Max Horkheimer, Jürgen Habermas, Walter Benjamin okulun en tanıdık simalarıdır. Bu düşünürler Marksizm içinde yer almaktadırlar, ancak Marksizmle ilişkileri özel bir nitelik arz eder; Ortodoks Marksizm'in tamamen dışında kalırlar. Aydınlanmacılıkla eleştirel bir ilişki kurarlar, akıl kavramına yönelik çeşitli boyutlarda eleştiriler getirirler. Postmodern soruşturmada görülen akıl eleştirilerinin ilk ipuçlarını Frankfurt Okulu düşünürlerinde görmek mümkündür. Elbette Frankfurt Okulu'nun her üyesinde farklı boyutta bir eleştirellik söz konusudur, ama bu düşünürleri bir okul içinde birleştiren ögelerin temelinde eleştirel teoriyi benimsemeleri yatar. Eleştirel teori, hem teorinin/felsefenin eleştirel bir şekilde değerlendirilmesini ve yeniden yapılandırılmasını, hem de uygulamada eleştirel bir yönelim gözetilmesini ifade eder. Okulun en genel anlamda eleştirel bir düşünce ve eleştirel bir toplum teorisi kurmayı amaçladığı, felsefi çalışmalarında bu eleştirelliğin ortaya konulduğu söylenebilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Nedir? :20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? ile ilgili 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Ne Demektir? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Açıklaması Nedir? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Cevabı Nedir? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Açıklaması? :20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Gerçek mi? :20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? ile ilgili 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Hakkında? :20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? ile ilgili 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler 20. yüzyıl felsefesi nedir?, 20. yüzyıl felsefesi anlamı nedir?, 20. yüzyıl felsefesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Matematik tarihi, 1968, Teleon, Suzanne Flon, Load (albüm), Toksisite, Fahri Özdilek, Pilgrimler, Grundig Stadion, Richard Madden, Fernando Pereira, Jean Lefebvre, 1556, Claude Gensac, NGC 2625, İbrahim Bilgen, Heavy Metal Lover, Google Play Kitaplar, Dağlık Karabağ Özerk Oblastı, Ankarada 1935 Türkiye genel seçimleri, Alberto Bica, Gold Spot, Panama ili, Tsar Bomba, Ömer Kalyoncu, Forza Horizon 4, Britanya Kolombiyası, Ben Kingsley, Jacobstow, Toulouse Business School, Çağatay hanları listesi, X ışını teleskobu, Cumhuriyet Sonsuza Dek, Riemann zeta fonksiyonu, Osmanlı lirası, Kenny McFadden, Pseudiastata, Paramycodrosophila, Camilla Belle, Nadine Alari, Carol Willick, Bret Michaels, Margaret Thatcher, Hırvatistan millî futbol takımı, Süper Jandarma ve Melekleri, Altın Koza, Trephopoda, Le gendarme et les gendarmettes, James Cagney, Landewednack, Bahreyn millî futbol takımı, Macbeth, NGC 2346, Jean Girault, Indiana Kızılderili tehcirleri, Kent Brockman, Bernard Cazeneuve Hükûmeti, Bizans sanatı, Kempston, 65. Akademi Ödülleri, Ric Flair, Düşünce deneyi, Mecelle, Beyköy, Divriği, Esenyalı, Karabağlar, Basit rastgele örnekleme, Annie Cordy, Grundgesetz, Hasan Tahsin Uzer, Erdoğan Atlıoğlu, Külotlu çorap, Konurhacıobası, Bison bison, Commonwealth, Bayburtun ilçeleri, Doğal kauçuk, Gene Littler, Taylor, Michigan, Başpınar, Çekerek, Marc Allégret, Sanal terminal, Vitamin, Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi, Celaleddin Maşaripov, Özefagus, Macaca cyclopis, Beylikdüzü Voleybol İhtisas, 1917 Devrimi, İzmir Haçlı Seferi, Sakaryada 1994 Türkiye yerel seçimleri, Bohr–Mollerup teoremi, Li Keqiang, 2007 Bayanlar Voleybol Dünya Kupası, NGC 1787, Cassiopeia A, Matsuo Bashō, Türkiye orman ve su işleri bakanları listesi, Wissam Ben Yedder, Amerikan Merkezi Haber Alma Ajansı, Deborah Kerr,
Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?,