Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir?

Milli Selamet Partisi Nedir?

Milli Selamet Partisi Nedir?, Milli Selamet Partisi Nerededir?, Milli Selamet Partisi Hakkında Bilgi?, Milli Selamet Partisi Analizi? Milli Selamet Partisi ilgili Milli Selamet Partisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Milli Selamet Partisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Milli Selamet Partisi Ne Anlama Gelir Milli Selamet Partisi Anlamı Milli Selamet Partisi Nedir Milli Selamet Partisi Ne Anlam Taşır Milli Selamet Partisi Neye İşarettir Milli Selamet Partisi Tabiri Milli Selamet Partisi Yorumu 

Milli Selamet Partisi Kelimesi

Lütfen Milli Selamet Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Milli Selamet Partisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı? Milli Selamet Partisi Ne Demek? ,Milli Selamet Partisi Ne Demektir? Milli Selamet Partisi Ne Demektir? Milli Selamet Partisi Analizi? , Milli Selamet Partisi Anlamı Nedir?,Milli Selamet Partisi Ne Demektir? , Milli Selamet Partisi Açıklaması Nedir? ,Milli Selamet Partisi Cevabı Nedir?,Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı?,Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Milli Selamet Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Milli Selamet Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Milli Selamet Partisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Milli Selamet Partisi

Milli Selamet Partisi Nedir? Milli Selamet Partisi Ne demek? , Milli Selamet Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı? Milli Selamet Partisi Ne Demek? Milli Selamet Partisi Ne Demektir? ,Milli Selamet Partisi Analizi? Milli Selamet Partisi Anlamı Nedir? Milli Selamet Partisi Ne Demektir?, Milli Selamet Partisi Açıklaması Nedir? , Milli Selamet Partisi Cevabı Nedir? , Milli Selamet Partisi Kelimesinin Anlamı?






Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir?

Millî Selamet Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Milli Selamet Partisi sayfasından yönlendirildi)
Millî Selâmet Partisi
KısaltmaMSP
Genel başkanNecmettin Erbakan
KurucuSüleyman rif Emre
Kuruluş tarihi11 Ekim 1972
Kapanış tarihi16 Ekim 1981
ÖnceliMillî Nizam Partisi
ArdılıRefah Partisi
Gazete(ler)Millî Gazete
İdeoloji
Siyasi pozisyonAşırı sağ
Türkiye Türkiye Cumhuriyeti

Millî Selâmet Partisi (kısaca MSP), 1972 ile 1981 arasında Türkiye'de faaliyet göstermiş İslâmcı bir siyasî parti. Millî Görüş Hareketi'nin ikinci partisidir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Anayasa Mahkemesi "laik devlet niteliğinin ve Atatürk devrimciliğinin korunması prensiplerine aykırı" bulduğu için 20 Mayıs 1971'de Millî Nizam Partisi'nin (MNP) kapatılmasına karar vermişti. Genel Başkan Necmettin Erbakan MNP'nin kapatılmasından sonra ilk önce Almanya'ya, daha sonra da İsviçre'ye gitti. Kapatılan MNP'nin kadroları, 11 Ekim 1972'de, Millî Selâmet Partisi (MSP) adıyla bir parti kurdular. Partinin genel başkanlığına Süleyman rif Emre getirildi. MNP kurucularından hiçbiri MSP kurucusu değildi.[1] Parti 42 ilde teşkilatlandı.

MSP'nin kuruluş çalışmaları içinde yer alan Necmettin Erbakan, bu partiye resmen 1973'ün Mayıs ayında katıldı. 14 Ekim 1973 seçimlerinde MSP 1,26 milyon oy aldı, %11'lik oy oranıyla TBMM'de 48 milletvekilliği elde etti. Senato seçimleri sonucunda ise 3 senatörlük kazandı. 14 Ekim 1973 seçimlerine Süleyman rif Emre’nin genel başkanlığında giren MSP'nin başına, seçimlerin hemen arkasından 20 Ekim 1973 tarihli Genel İdare Kurulu kararı ile Necmettin Erbakan getirildi.

Seçimlerde hiçbir partinin tek başına çoğunluğu sağlayamaması üzerine 25 Ocak 1974'te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı Bülent Ecevit'in başkanlığında CHP-MSP koalisyonu kuruldu. Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan olurken, MSP din işlerinden sorumlu devlet bakanlığı, içişleri, adalet, ticaret, gıda-tarım-hayvancılık ve sanayi-teknoloji bakanlıklarını aldı.

MSP kamuoyunda takunyalı parti olarak tanındı. Parti iki slogan üzerinden kendisini temellendirmişti: “Önce ahlak ve maneviyat” ile muhafazakâr/İslamcı bir perspektif çizmiş ve “ağır sanayi hamlesi” sloganıyla da millî kalkınmacı bir vizyon benimsemişti.[1] Sekülarist ve sosyal demokrat bir parti olan CHP ile İslamcı MSP'nin siyasi, toplumsal ve ekonomik konulardaki görüş farklılıkları çok geçmeden koalisyon içinde anlaşmazlıklar doğurdu. 22 MSP'li milletvekili 1974'te hükûmetçe hazırlanan af yasasının belirli hükümleri aleyhinde oy kullandı, bu nedenle sol görüşlü mahkumlar af dışı kaldı. Bülent Ecevit, 7 aylık bu koalisyonu, Kıbrıs Harekâtı başarısıyla yürüttü ancak iki parti anlaşamadı, hükûmet dağıldı (16 Eylül 1974).

MSP, soldan sonra sağla koalisyona girdi. Adalet Partisi (AP) genel başkanı Süleyman Demirel başkanlığında 31 Mart 1975'te kurulan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyetçi Güven Partisi'ni de (CGP) içine alan I. Milliyetçi Cephe (MC) hükûmetine MSP de katıldı. Erbakan yine başbakan yardımcısı olurken MSP'ye 7 bakanlık verildi.

1977 genel seçimlerinde oyların yüzde 8,6'sını alan MSP'nin milletvekili sayısı 1973'e göre yarı yarıya düşerek 24'e indi. Seçimlerden sonra CHP'nin kurduğu azınlık hükûmeti TBMM'den güvenoyu alamayınca, 21 Temmuz 1977'de Süleyman Demirel başkanlığında AP, MSP ve MHP'nin yer aldığı II. MC hükûmeti kuruldu. Erbakan'ın başbakan yardımcılığıyla birlikte sekiz bakanlık alan MSP, hükûmetin 31 Aralık 1977'deki güvenoylaması sonucunda düşürülmesiyle iktidardan uzaklaştı. AP'nin Kasım 1979'da kurduğu azınlık hükûmetini dışarıdan destekledi.

6 Eylül 1980'de, Konya'da MSP tarafından düzenlenen Kudüs Mitingi'nde İstiklâl Marşı okunurken katılımcıların bir kısmının yere oturması ülkede tepkilere neden oldu. Mitingin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, MSP hakkında soruşturma başlattı.[2]

12 Eylül Darbesi sonrasında siyasi partilerin faaliyetleri durdurulurken MSP genel başkanı Erbakan da gözetim altına alındı. Şubat 1981'de Erbakan'la MSP'nin 33 genel idare kurulu üyesi hakkında, laikliğe aykırı faaliyette bulundukları gerekçesiyle, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askerî Mahkemesi'nde dava açıldı. Ardından 16 Ekim 1981 tarihli Milli Güvenlik Konseyi kararıyla, aralarında MSP'nin de bulunduğu bütün siyasi partiler kapatıldı, mal varlıkları Hazine'ye devredildi. Erbakan ve MSP yöneticileri uzun süre tutuklu kaldıktan sonra, yargılama sonucunda suçsuz bulunarak aklandılar.

Partinin Genel İdare Kurulu üyelerinden biri olan Kadir Mısıroğlu ise 12 Eylül'den sonra Almanya'ya gitti. 7 Eylül 1983 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı.[3] İngiltere'ye yerleşti. Daha sonra yine Almanya'ya döndü.

Genel başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Fotoğraf İsim Görev Başlangıcı Görev Bitişi Görev Süresi
1 Süleyman rif Emre 11 Ekim 1972 20 Ekim 1973 1 yıl, 9 gün
2 Necmettin Erbakan 20 Ekim 1973 16 Ekim 1981 7 yıl, 361 gün

MSP'nin katıldığı koalisyon hükûmetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. I. Ecevit Hükûmeti (37. TC Hükûmeti); (CHP-MSP Koalisyonu); (Şubat 1974-Kasım 1974)
  2. IV. Demirel Hükûmeti (39. TC Hükûmeti); (I. Milliyetçi Cephe); (3 Mart 1975-21 Haziran 1977)
  3. V. Demirel Hükûmeti (41. TC Hükûmeti); (II. Milliyetçi Cephe); (21 Temmuz 1977-5 Ocak 1978)

Millî Selamet Partisi ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan Oy Sandalye Meclis Sıra Kurulan Hükümetler Harita
# % ± Y # ±
1973 Süleyman rif Emre 1.265.771
%11,80
48 / 450
Koalisyon 3. 37. Türkiye Hükûmeti
39. Türkiye Hükûmeti
1977
Necmettin Erbakan
1.269.918
%8,56
azalış 3.34
24 / 450
azalış 24 Koalisyon 3. 41. Türkiye Hükûmeti
(Koalisyon)
Hiçbir ilde 1. olamadı

Yerel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan İl Genel Meclisi Belediye Harita
Oy % ±
1973
Necmettin Erbakan
620.140
%6,20
-
32 / 1.640
1977 854.436
%6,91
artış0.71
48 / 1.730

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Din ve Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi 19 Ağustos 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", cdn.hitit.edu.tr/
  2. ^ "33 yıl sonra yine Konya'da..." gazetevatan.com/. 16 Ağustos 2013. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2020. 
  3. ^ "Türk Vatandaşlığını Kaybettirme Listesi - Mısıroğlu Kadir" (PDF). 25 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 

Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Nedir? :Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? ile ilgili Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Ne Demektir? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Cevabı Nedir? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Açıklaması? :Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Gerçek mi? :Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? ile ilgili Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Hakkında? :Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? ile ilgili Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Milli Selamet Partisi nedir?, Milli Selamet Partisi anlamı nedir?, Milli Selamet Partisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kılıçlar, Emirdağ, Campinas, Harthill, Cheshire, Çek Prag Teknik Üniversitesi, Cianciana, Yüzde işareti, Mülkiyet hırsızlıktır, Hint tanrıları, Akira Yoshino, Buyeo, Australopitesin, Gün Batmadan (film), Çıplak Afrodit Heykeli, Eko bastırma ve iptali, 48. Panzer Kolordusu, TBMM 1. Dönem Burdur milletvekilleri, Silvio Soldini, WWE SmackDown Womens Championship sahipleri listesi, Ters kare yasası, Süper hücre, MGMT, Parmak kemiği, BMW E36, Belief, San Vincenzo La Costa, Gündoğmuş, Ruby (programlama dili), Ayı Teddy, NGC 2968, Formül, Dokuztara İlçesi, Formaldehit, Kızılderili dondurması, Tomislavgrad, Moglia, Nimba Dağı, Takakura (imparator), Nazilerin Sovyet savaş esirlerine işledikleri suçlar, Nakadeh şehristanı, Castelcivita, Meksika kurdu, Nefesli çalgılar, Çatal (yazılım geliştirme), Günzburg (ilçe), 1997 yapımı Türk filmleri, Prens Faysal, Finansal muhasebe, Pavel Filip, 1804, Mem u Zin, Karbon dioksidi, Mem ü Zîn, Naomi Knight, Leyburn, NGC 6204, Yeni Mesaj, Fleet Marston, Green Light (Breaking Bad), Arap kahvesi, Muharrem Nuri Birgi, İnci GS Yuasa Akü, ABD Deniz Piyade Kolordusu, Projeksiyon, Esnaf, Yayık ayranı, Presika (tatlı), İsak Vural, II. Friedrich Wilhelm, Covington, Cambridgeshire, On İki Ada Seferi, Yedek subay, Irak Türkmen Soykırımı, 1950, Galatya, Moldova millî futbol takımı, Pedestal, Postal (film), Bassingbourn cum Kneesworth, Başbakan, Into the Fire (albüm), Apsis (astronomi), Jaimini, Vietnam Savaşı, Ulusal Kanada Demiryolu, Muhtemel veliaht, Sepp Dietrich, Shingay cum Wendy, Silahlı çatışmalar, Rakka Eyaleti, Antarktika bayrakları, Güzel ve Çirkin, Fen Ditton, Ahmediye, Karapürçek, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İspanya, Ispanya, Mahamedhabib Kadzimahamedau, Müzik aleti, Visjoner, İlke Hatipoğlu,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,