Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir?

Demokrat Türkiye Partisi Nedir?

Demokrat Türkiye Partisi Nedir?, Demokrat Türkiye Partisi Nerededir?, Demokrat Türkiye Partisi Hakkında Bilgi?, Demokrat Türkiye Partisi Analizi? Demokrat Türkiye Partisi ilgili Demokrat Türkiye Partisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Demokrat Türkiye Partisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Demokrat Türkiye Partisi Ne Anlama Gelir Demokrat Türkiye Partisi Anlamı Demokrat Türkiye Partisi Nedir Demokrat Türkiye Partisi Ne Anlam Taşır Demokrat Türkiye Partisi Neye İşarettir Demokrat Türkiye Partisi Tabiri Demokrat Türkiye Partisi Yorumu 

Demokrat Türkiye Partisi Kelimesi

Lütfen Demokrat Türkiye Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Demokrat Türkiye Partisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı? Demokrat Türkiye Partisi Ne Demek? ,Demokrat Türkiye Partisi Ne Demektir? Demokrat Türkiye Partisi Ne Demektir? Demokrat Türkiye Partisi Analizi? , Demokrat Türkiye Partisi Anlamı Nedir?,Demokrat Türkiye Partisi Ne Demektir? , Demokrat Türkiye Partisi Açıklaması Nedir? ,Demokrat Türkiye Partisi Cevabı Nedir?,Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı?,Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demokrat Türkiye Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demokrat Türkiye Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Demokrat Türkiye Partisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Demokrat Türkiye Partisi

Demokrat Türkiye Partisi Nedir? Demokrat Türkiye Partisi Ne demek? , Demokrat Türkiye Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı? Demokrat Türkiye Partisi Ne Demek? Demokrat Türkiye Partisi Ne Demektir? ,Demokrat Türkiye Partisi Analizi? Demokrat Türkiye Partisi Anlamı Nedir? Demokrat Türkiye Partisi Ne Demektir?, Demokrat Türkiye Partisi Açıklaması Nedir? , Demokrat Türkiye Partisi Cevabı Nedir? , Demokrat Türkiye Partisi Kelimesinin Anlamı?






Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir?

Demokrat Türkiye Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Demokrat Türkiye Partisi
KısaltmaDTP
Genel başkanYaşar Okuyan
KurucuHüsamettin Cindoruk
Kuruluş tarihi7 Ocak 1997
Kapanış tarihi15 Mayıs 2005
ÖnceliDoğru Yol Partisi
ArdılıHürriyet ve Değişim Partisi
İdeolojiLiberal muhafazakârlık
Siyasi pozisyonMerkez sağ

Demokrat Türkiye Partisi (DTP), 1997 ile 2005 yılları arasında Türkiye'de faaliyet göstermiş siyasi parti. Doğru Yol Partisi içindeki fikir ayrılıkları sonucunda bu partiden istifa eden Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin ve Gökberk Ergenekon gibi isimler tarafından 7 Ocak 1997'de kurulan DTP, 55. hükûmetin parçası oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerine DYP listelerinden katıldı.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimler parlamentoda çok parçalı bir yapı ortaya çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hükûmeti kurma görevini önce en çok milletvekili çıkaran Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a, diğer partilerin tamamının ortak tavrı nedeniyle Erbakan'ın hükûmet kurmakta başarısız olmasından sonra da ikinci sıradaki Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a verdi. Yılmaz, Doğru Yol Partisi ile uzlaşarak Demirel'in onayıyla hükûmet kurabilse de, 53. Türkiye Hükûmeti meclis çoğunluğunu sağlayamayan ve Demokratik Sol Parti'nin dışarıdan desteğiyle görev yapabilen bir azınlık hükûmeti olabildi.[1] Nitekim 12 Mart 1996 tarihli güvenoyu yoklamasında onaylanmış sayılsa da, Anayasa Mahkemesi 14 Mayıs'ta, oylamaya katılan 544 üyenin yarısının bir fazlası olan 273 kabul oyu elde edilmediği gerekçesiyle kararı iptal etti. Yılmaz, hakkında gensoru oylaması açılınca oylamayı beklemeden 6 Haziran 1996'da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e istifasını sundu.[2] Bu hükûmet sadece 114 gün görev yapabildi.

Demirel'in tekrar görevlendirmesiyle koalisyon görüşmelerine başlayan Erbakan, Refahyol olarak da adlandırılan, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi koalisyonunun oluşturduğu 54. Türkiye Hükûmeti ile 28 Haziran 1996 tarihinde göreve geldi.[3] İki parti arasında gerçekleştirilen protokole[4] göre, ilk olarak Necmettin Erbakan başbakan olacak, 2 yıl sonra ise görevini Doğru Yol Partisi genel Başkanı Tansu Çiller'e devredecekti. Bu şekilde ikişer yıl arayla başbakan değişecekti.[5]

Oluşturulan hükûmet ve hükûmet programı[4] hakkında başından itibaren rahatsızlıklar dile getiriliyor, bundan Tansu Çiller de yakınıyordu.[6][7] Hatta hükûmetin kurulmasının ardından yapılan güvenoyu yoklamasında 10 DYP milletvekili ret oyu verirken, Doğan Güreş, Hayri Kozakçıoğlu, Demir Berberoğlu ve Tekin Enerem gibi bazı önde gelen DYP milletvekilleri güvenoylamasına katılmadılar. RP'li hükûmete açıkça karşı çıkmış olan Cefi Kamhi ise "çekimser" kaldı.[8] Refahyol Hükûmeti ve sona ermesine neden olan 28 Şubat süreci, daha sonra çeşitli yönlerden tez çalışmalarına konu olmuştur.[9]

Partinin kurulması[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisini "Yeni Oluşumcular" olarak adlandıran bir grup DYP'li milletvekili 7 Ocak 1997'de Refahyol Hükûmeti'ne tepki olarak istifa etti ve Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdu. Partinin ilk genel başkanı, DYP'nin eski genel başkanlarından olan Hüsamettin Cindoruk oldu. İsmet Sezgin, Mehmet Ali Yılmaz, Ersin Faralyalı, Necdet Menzir, Yıldırım Avcı ve Baki Tuğ gibi önde gelen milletvekilleri de yeni kurulan partide yer aldılar.[10]

18 Haziran'da Necmettin Erbakan başbakanlıktan istifa etti. İstifasının nedeninin başbakanlığı Tansu Çiller'e devretmek olduğunu belirtti. Bu ön açıklamaya rağmen, ertesi gün 19 Haziran'da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükûmet kurma görevini o sırada TBMM çoğunluğu olan DYP lideri Tansu Çiller'e vermeyip, ANAP genel başkanı Mesut Yılmaz'a verdi. Yeni kurulan ve istifalarla büyüyen Demokrat Türkiye Partisi'nin katılımıyla 30 Haziran'da Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk'la birlikte 55. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ni kurdu. Bu koalisyon ANASOL-D olarak da adlandırıldı.[11] Cumhuriyet Halk Partisi de hükûmeti dışarıdan destekledi.

28 Şubat süreci sonrasındaki siyasi faaliyetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

18 Nisan 1999'da yapılan genel seçimlerde % 0,58'lik oy oranıyla parlamentoya giremedi. Bunun üzerine Cindoruk genel başkanlıktan istifa etti, yerine İsmet Sezgin getirildi.

2002 Nisan'ında yapılan kongrede İsmet Sezgin koltuğunu Mehmet Ali Bayar'a bıraktı. Ancak 2002 Genel Seçimleri'nde DYP ile ittifak yapan DTP, bu partinin seçim barajını aşamaması üzerine gene TBMM'ye giremedi. Seçim mağlubiyetinden sonra Bayar da istifa etti. Yerine ise Sema Küçüksöz seçildi.

DTP, Bayar'dan sonra 3 kez genel başkan değiştirmesine rağmen güç kaybetmeye devam etti. Kasım 2004'te yapılan 4. olağanüstü kongrede genel başkanlığa eski bakanlardan Yaşar Okuyan getirildi. 15 Mayıs 2005'te yapılan 3. olağan kongrede DTP'nin adı Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirildi. Hürriyet ve Değişim Partisi 2008'de Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı.

Demokrat Türkiye Partisi ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Büyük Millet Meclisi
Seçim Genel Başkan Oy Oran Sandalye
1999 Hüsamettin Cindoruk 179,871 %0.58
0 / 550

Yerel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan İl Genel Meclisi Belediye
Oy %
1999 Hüsamettin Cindoruk 292,224 % 0.93 14

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri". hurriyet.com.tr. Hürriyet. 17 Mart 2003. 3 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2020. 
  2. ^ "II. Yılmaz Hükümeti (6.03.1996 - 28.06.1996)". TBMM. 27 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2011. 
  3. ^ "54. Erbakan Hükümeti (28.06.1996 - 30.06.1997)". Türkiye Büyük Millet Meclisi. 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2011. 
  4. ^ a b Neziroğlu, Dr. İrfan; Yılmaz (Aralık 2013). "Hükûmetler - Programları ve Genel Kurul Görüşmeleri" (PDF). TBMM. s. 7398. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2020. 
  5. ^ "Cumhuriyetin seyir defterinden". Hürriyet. 29 Ekim 1998. 25 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2011. 
  6. ^ "Refahyol: İlk İslamcı hükümet, Susurluk ve 28 şubat". Sendika.org. 26 Mart 2010. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2020. 
  7. ^ Hasan, Aydın (22 Nisan 2020). "Anayol bozulmadan Refahyol arayışı!". Milliyet gazetesi. 1 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2020. 
  8. ^ Hasan, Aydın (24 Ocak 1997). "Ankara". Milliyet gazetesi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2020. 
  9. ^ Özyanık, Seçil (2005). "Refahyol Hükûmetinin Dış Politikası". Ankara: Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi Ve Siyaset Bilimi - Siyaset Bilimi Anabilim Dalı. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2020. 
  10. ^ "Resmen Demokrat Türkiye Partisi". Milliyet gazetesi. 8 Ocak 1997. 18 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2009. 
  11. ^ "Cumhuriyetin seyir defterinden". Hürriyet gazetesi. 25 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2009. 

Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Nedir? :Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? ile ilgili Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Ne Demektir? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Cevabı Nedir? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Açıklaması? :Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Gerçek mi? :Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? ile ilgili Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Hakkında? :Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? ile ilgili Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Demokrat Türkiye Partisi nedir?, Demokrat Türkiye Partisi anlamı nedir?, Demokrat Türkiye Partisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Fehamet Atila, Teğetsel hız, Potosi, Türkiyede görevde olan valilerin listesi, Türkiye 21 yaş altı kadın millî futbol takımı, Avustralya tarihi, Avustralya bayrağı, Earshot, Kizuna AI, Jakob Bernoulli, Elmer Gantry (film), Flávio Conceição, 2004 Yaz Olimpiyatlarında Basketbol, Irene Montero, Fier (ilçe), Danelaw, Bacalı, Digor, Muhammed Naci el Utri, Sokak performansı, Kısakanatlı sarı mukallit, Nemzeti Bajnokság I, Hypera, Marco (Better Call Saul), Lifetime (TV network), Edward Turner Bennett, Azulen, Dikilitaş Tabiat Parkı, Bilgi savaşı, Resulayn Kampları, İstiglal, Porter, Influencer, Kırgızıstan Hokey Ligası, Anna Göldi, Portets, Diomansy Kamara, İngiliz edebiyatı, Ignacio Eizaguirre, Xiumin, I See You, Azulejo, KKTC Turizm Bakanlığı Binası, Serhat Kılıç, Başpınar Tabiat Parkı, Big Island, Musiq Soulchild, Tesco, Doctor Who (klasik seri, 9. sezon), Alerjik, Aprosdoketophis, Vialand, Sömek, Silifke, Bryce Dallas Howard, Pers Körfezi, Dominic Tildesley, Panjange mirabilis, MAPPA, Verem, Müjdat Yalman, ATP World Tour 500 Serisi, Torella dei Lombardi, Minnesota Üniversitesi, Yakaboy, Gerede, Yanis Varufakis, Luis Miró, Bulan (Hazar), Christopher Luxon, Aztek mutfağı, ESPN.com, Askerton, Yukarı, İbradı, Kaçkar Dağları Millî Parkı, Karadiken, Beyşehir, Bulbophyllum subpatulum, Reign, 10 Mayıs 1556 Marmara Denizi depremi, Leyburn, Aztek mitolojisi, William Pacho, Saint Lucia bayrağı, Charles Kaboré, Cümle, Sabanejewia, Yığın mesaj, Mglivani Kalesi, Isidora Žebeljan, BMW Z8, Fosfin, EMUI, Smaragdinomyia, Nikolay Gogol, Özbekistan İslami Hareketi, emui, Zoli Ádok, Kristal Kola, 12 Eylül 04.00, Kilis ilindeki yerleşim yerleri listesi, Palladion, Sami Yanardağ, Pınara,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,