Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir?

Fazilet Partisi Nedir?

Fazilet Partisi Nedir?, Fazilet Partisi Nerededir?, Fazilet Partisi Hakkında Bilgi?, Fazilet Partisi Analizi? Fazilet Partisi ilgili Fazilet Partisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fazilet Partisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fazilet Partisi Ne Anlama Gelir Fazilet Partisi Anlamı Fazilet Partisi Nedir Fazilet Partisi Ne Anlam Taşır Fazilet Partisi Neye İşarettir Fazilet Partisi Tabiri Fazilet Partisi Yorumu 

Fazilet Partisi Kelimesi

Lütfen Fazilet Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fazilet Partisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı? Fazilet Partisi Ne Demek? ,Fazilet Partisi Ne Demektir? Fazilet Partisi Ne Demektir? Fazilet Partisi Analizi? , Fazilet Partisi Anlamı Nedir?,Fazilet Partisi Ne Demektir? , Fazilet Partisi Açıklaması Nedir? ,Fazilet Partisi Cevabı Nedir?,Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı?,Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fazilet Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fazilet Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fazilet Partisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fazilet Partisi

Fazilet Partisi Nedir? Fazilet Partisi Ne demek? , Fazilet Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı? Fazilet Partisi Ne Demek? Fazilet Partisi Ne Demektir? ,Fazilet Partisi Analizi? Fazilet Partisi Anlamı Nedir? Fazilet Partisi Ne Demektir?, Fazilet Partisi Açıklaması Nedir? , Fazilet Partisi Cevabı Nedir? , Fazilet Partisi Kelimesinin Anlamı?






Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir?

Fazilet Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fazilet Partisi
KısaltmaFP
Genel başkanRecai Kutan
Kurucuİsmail Alptekin
Kuruluş tarihi17 Aralık 1997
Kapanış tarihi22 Haziran 2001
BölünmeAdalet ve Kalkınma Partisi
ÖnceliRefah Partisi
ArdılıSaadet Partisi
İdeoloji
Siyasi pozisyonAşırı sağ
Türkiye

Fazilet Partisi (kısaca FP), Millî Görüş'ü benimseyen Refah Partisinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasına az bir zaman kala İsmail Alptekin başkanlığında kurulan siyasi çatısı. Daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın iddiaları Anayasa Mahkemesince haklı bulundu ve parti kapatıldı.[2]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

17 Aralık 1997'de, Refah Partisi'nin kapatılması ihtimaline karşı Millî Görüş çizgisindeki bir parti olarak İsmail Alptekin başkanlığında kuruldu. Refah Partisi'nin 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra bağımsız kalan 150'ye yakın milletvekili Fazilet Partisi'ne geçti. 14 Mayıs 1998'de FP Kurucular Kurulu kararı ile Recai Kutan genel başkanlığa getirildi.

1999 yılında, aynı tarihte yapılan yerel seçimlerde elindeki belediyeleri büyük ölçüde korusa da, genel seçimlerde Refah Partisi'nin 1995'teki oy oranının ve milletvekili sayısının altında kaldı. 2 Mayıs 1999'da, Fazilet Partisi İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın TBMM'deki yemin töreni sırasında genel kurula başörtüsüyle girmesi krize neden oldu.

Bu olaydan hemen sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, 7 Mayıs 1999 günü kapatma davası açtı. 14 Mayıs 2000'de yapılan FP 1. Kongresi'nde gelenekçi ve yenilikçi kanatlar arasındaki çekişme su üstüne çıktı. Yenilikçi kanadın adayı Abdullah Gül 521, Recai Kutan 633 oy aldı.

Kapatılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş 7 Mayıs 1999'da Fazilet Partisi'nin kapatılması yönünde dava açtı. Vural Savaş gerekçe olarak Anayasa’nın 68. ve 69. maddelerinin ihlal edilmesini ve Fazilet Partisi'nin Refah Partisi'nin devamı olmasını gösterdi. Ayrıca kapatılan partilerin yöneticilerinin bir başka partinin yöneticisi ya da denetleyicisi olamayacağını ve partinin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini öne sürdü. Vural Savaş, Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu iddianamede kapatılan Refah Partisi milletvekillerinin birkaç gün içinde Fazilet Partisi’ne geçmelerinin, Necmettin Erbakan’ın Fazilet Partisi’ni yönetmesinin, Fazilet Partisi’nin kapatılan Refah Partisi’nin devamı olduğunu gösterdiği savunuldu. Erbakan’ın Balgat’taki evinde sürekli FP kurmayları ile görüşmesi, bayramda parti genel başkanıymış gibi FP’lileri gruplar halinde kabul etmesi kanıt gösterildi.

FP’nin kapatılma davası, 8 Mayıs 1999 günü işleme koyuldu. Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer, ilk incelemesini yapması için dosyayı raportöre havale etti. FP’nin kapatma davasında ilk incelemeyi 12 Haziran günü yapan Anayasa Mahkemesi, iddianamesini, FP’li Merve Kavakçı’nın TBMM’deki başörtüsü olayına, "FP’lilerin başörtüsü ve dini sömürü aracı yaparak, kolay yoldan oy toplamalarına, bunun da laikliğe aykırı olduğu" tezine dayandıran Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın belgelerini eksik buldu. Anayasa Mahkemesi, başsavcıdan başta Genel Başkan Recai Kutan olmak üzere, FP yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının kapatma gerekçesi olabilecek söz ve eylemlerini tek tek kanıtları ile sunmasını istedi. Bu sırada Show TV’nin, tarikat toplantısına katıldığını ortaya çıkardığı FP’li Aksaray Belediye Başkanı Ahmet Er hakkında 15 Haziran 1999 günü Ankara DGM Başsavcılığı soruşturma başlattı. Er’in katıldığı Ceylani Hizmet Vakfı’nın tarikat toplantısı ile ilgili haberin kaseti ve Erbakan ile Hatipoğlu’nun telefon görüşmesi kaydı Anayasa Mahkemesi’ne kanıt olarak sunuldu. Bu ses kaydında seçimlerin iptaliyle ilgili oylama konusunda Erbakan’la konuşan Hatipoğlu, "Meclis’te yaptığım usule, hukuka ve kurallara aykırı" demektedir ve Erbakan’dan talimat almıştır. Anayasa Mahkemesi, başsavcının sunduğu kanıtlar dolayısıyla FP’den savunma istedi ve partiye ek süre tanıdı. FP 10 Eylül 1999'da savunmasını verdi. Savunmada FP’nin RP’nin devamı olmadığı ve FP’ye yöneltilen suçlamaların dayanaksız olduğu ileri sürüldü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın, 7 Mayıs 1999'da FP için açtığı kapatma davası, 19 ay sonra 16 Kasım 2000’de başladı. Mahkeme, milletvekillerinin sözlü savunmalarının alınması taleplerini reddetti. Mahkeme, bu kararını ise "bu davada şahısları değil, tüzel kişiliğin yargılandığı" gerekçesine dayandırdı.

Cumhurbaşkanı Sezer 18 Aralık 2000’de Yargıtay Başsavcılığı seçiminde 49 oy fark atan Vural Savaş’ın yerine, bu makama ikinci sıradaki Sabih Kanadoğlu’nu atadı. Bu karar FP’de kısa süreli bir sevinç yarattı. Yargıtay’ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 5 Şubat 2001’de FP hakkındaki kapatma davasında ek iddianame verdi. Kanadoğlu, ek iddianamede, Anayasa Mahkemesi’nin delil olarak kabul etmediği FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetleri dayanak göstererek, FP’nin kapatılan RP’nin devamı olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istedi. FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetlerin Anayasa Mahkemesi’nce "iddianame tarihinden sonraki olayı içerdiği" gerekçesiyle delil kabul edilmediği anımsatılan ek iddianamede, siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin davalarda CMUK hükümleri geçerli olsa da bu davaların ceza davası olarak kabul edilemeyeceği belirtildi. Anayasa Mahkemesi’nde bulunan FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetlerin çözümünden "Mücahit Erbakan-Erbakan nerede biz oradayız-İşte komutan işte asker" şeklinde tezahüratların yapıldığı ve dev ekrandan altyazı olarak "Mücahit Erbakan" yazısının geçtiği kaydedilen ek iddianamede, Anayasa Mahkemesi’nin 16 Ocak 1998 tarihinde RP’nin Anayasa’nın 68. maddesinin 4. fıkrasına göre "Laik cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle temelli kapatılmasına karar verildiği hatırlatıldı. Bunun üzerine FP yine ek süre talep etti ve FP’nin kapatılma davası Anayasa Mahkemesi tarafından ancak 11 Haziran 2001 tarihinde görüşülmeye başlanabildi. Kapatma kararı 22 Haziran 2001’de verilerek Nazlı Ilıcak, Merve Kavakçı, Bekir Sobacı, Ramazan Yenidede ve Mehmet Sılay'a 5 yıl süreyle siyasi yasak getirildi. Daha sonra bu partinin devamı niteliğinde Recai Kutan önderliğinde Saadet Partisi kuruldu.

Parti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvurusunu ise Mahkeme'nin Müslümanlara çifte standart uyguladığı gerekçesi ile sonraki bir aşamada geri çekti. Partinin kapatılması ile milletvekilleri yerine kurulan Recai Kutan başkanlığındaki Saadet Partisi'nde birleştiler. Fazilet Partisi Kongresinde Abdullah Gül'ü destekleyen ve kendilerine yenilikçiler diyen ve artık Millî Görüşçü olmadıklarını ifade eden bir grup ise ayrılarak Abdullah Gül liderliğinde daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başına geçeceği Adalet ve Kalkınma Partisi altında toplandılar.

Genel başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 İsmail Alptekin 17 Aralık 1997 14 Mayıs 1998
2 Recai Kutan 14 Mayıs 1998 22 Haziran 2001

Fazilet Partisi ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Büyük Millet Meclisi
Seçim Genel Başkan Oy Sandalye Meclis Sıra Kurulan Hükümetler Harita
# % ± # ±
1999
Recai Kutan
4,805,381
%15.41
Yeni Parti
111 / 550
Yeni Parti Muhalefet 3. -

Yerel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan İl Genel Meclisi Belediye Harita
Oy % ±
1999
Recai Kutan
5.185.831
%18.40
Yeni Parti
488 / 3.200

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nordsieck, Wolfram. "Turkey". Parties and Elections in Europe. 9 Ekim 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Fazilet Partisi kapatıldı". www.hurriyet.com.tr. 22 Haziran 2001. 7 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Nedir? :Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? ile ilgili Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Ne Demektir? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Cevabı Nedir? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Açıklaması? :Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Gerçek mi? :Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? ile ilgili Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Hakkında? :Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? ile ilgili Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fazilet Partisi nedir?, Fazilet Partisi anlamı nedir?, Fazilet Partisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Armungia, Aforizma, İntihar saldırısı, Graurheindorf, Birinci Haçlı Seferi, Minouche Barelli, Simon Yates (bisikletçi), 1087, İslamda kölelik, Ruslan Ponomariov, Tour of Chongming Island, Mesih, Uzunca, Patnos, Semisirküler kanallar, 2015 Beyrut saldırıları, Türk Ulusal Hareketi, Frank Grillo, Tütün, Gazi Ahmet Paşa Camii, Lumpenopsis, Alex Telles, I. Albert, Television (müzik grubu), Bayazıt milletvekilleri, Yetkilendirme, Maryana İskender, Skenderay, Naruto karakterleri listesi, Marussia F1, Srebrenitsa Soykırımı Anıtı, Miraç, Mirac, Zoli Ádok, Altenholz, Süfyani, Muhammet, Val Kilmer, Said Nursî, Viverra, Kutsal Yerler, Ivo Andrić, Mia krifi evestisia, UCI Yol Dünya Sıralaması, Lombardiya Bisiklet Turu, Joseph Gottlieb Kölreuter, Helophis, Lado a Lado, Everniopsis, Les Nabis, Gökçe, Elazığ, Ansi Agolli, Strüktüralizm, il volo, Il Volo, Amphipalpa, Anastasios Bakasetas, Sedat Önal, Shigeyoshi Mochizuki, Asteria, Muhammed bin Abdullah, Dabbetül Arz, Miraç Kandili, Beyyazı, Afyonkarahisar, Ülke bayrakları listesi, Muhammet Özdin, Başka ad, Rezerv Lig, Falcon 1, Rus İmparatorluğu filmleri listesi, Sitoplazma, Mutlu Topçu, Ninette de Valois, İkinci Çekoslovak Cumhuriyeti, Kardiyoloji, Yılın Atılımı için Laureus Dünya Sporları Ödülü, Mario Pineida, Britanya Eritresi, Nightcrawler (çizgi roman), Genç Edda, Martina Bárta, Doğankent, Alaçam, Yaşam alanı, Josef Černý (bisikletçi), Bárcena de Pie de Concha, Las Rozas de Valdearroyo, Apple A11, Tayvan pasaportu, Video oyun geliştiricileri, Kutsal Cumartesi, Noah Adamia, Saginaw County, Gözlük, Lefkoşa kazası, Pierre Fitch, Museumsinsel, Nicolás Tagliafico, Colinas do Tocantins, 2023 Omloop Het Nieuwsblad, Nuray Güngör, Yuri Borzakovski,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,