Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir?

Demokratik Parti (Türkiye) Nedir?

Demokratik Parti (Türkiye) Nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) Nerededir?, Demokratik Parti (Türkiye) Hakkında Bilgi?, Demokratik Parti (Türkiye) Analizi? Demokratik Parti (Türkiye) ilgili Demokratik Parti (Türkiye) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Demokratik Parti (Türkiye) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Demokratik Parti (Türkiye) Ne Anlama Gelir Demokratik Parti (Türkiye) Anlamı Demokratik Parti (Türkiye) Nedir Demokratik Parti (Türkiye) Ne Anlam Taşır Demokratik Parti (Türkiye) Neye İşarettir Demokratik Parti (Türkiye) Tabiri Demokratik Parti (Türkiye) Yorumu 

Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesi

Lütfen Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Demokratik Parti (Türkiye) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı? Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demek? ,Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demektir? Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demektir? Demokratik Parti (Türkiye) Analizi? , Demokratik Parti (Türkiye) Anlamı Nedir?,Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demektir? , Demokratik Parti (Türkiye) Açıklaması Nedir? ,Demokratik Parti (Türkiye) Cevabı Nedir?,Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı?,Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demokratik Parti (Türkiye) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Nedir? Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demokratik Parti (Türkiye) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Demokratik Parti (Türkiye) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Demokratik Parti (Türkiye)

Demokratik Parti (Türkiye) Nedir? Demokratik Parti (Türkiye) Ne demek? , Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı? Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demek? Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demektir? ,Demokratik Parti (Türkiye) Analizi? Demokratik Parti (Türkiye) Anlamı Nedir? Demokratik Parti (Türkiye) Ne Demektir?, Demokratik Parti (Türkiye) Açıklaması Nedir? , Demokratik Parti (Türkiye) Cevabı Nedir? , Demokratik Parti (Türkiye) Kelimesinin Anlamı?






Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir?

Demokratik Parti (Türkiye)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Demokratik Parti
KısaltmaDP
Genel başkanFerruh Bozbeyli (1970-1978)
Faruk Sükan (1978-1980)
KurucuFerruh Bozbeyli
Kuruluş tarihi18 Aralık 1970
Kapanış tarihi4 Mayıs 1980
ÖnceliAdalet Partisi
İdeolojiAnti-yolsuzluk
Liberal muhafazakârlık
Muhafazakâr liberalizm
Siyasi pozisyonMerkez sağ

Demokratik Parti, 1970-1980 yılları arasında faaliyet göstermiş Türk siyasi partisi. Demokrat Parti'nin gerçek siyasal mirasçısı olma iddiasıyla ortaya çıktı. Celâl Bayar'ın desteğiyle 1973 seçimlerinde başarı sağlayan parti, 1975 yılında çözülmeye başladı. 1977 seçimleri ile birlikte siyasi arenadaki gücünü kaybettiyse de 1978 yılında Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 42. Türkiye Hükûmetinde yerini aldı.

AP'den kopuş[değiştir | kaynağı değiştir]

Adalet Partisi'nin (AP) içinde kuruluşundan beri var olan anlaşmazlıklar, 27-29 Kasım 1964'teki kongrede Sadettin Bilgiç'e karşı açık bir farkla Süleyman Demirel'in genel başkan seçilmesiyle yeni bir aşamaya vardı. Bilgiç parti içinde muhafazakâr kanadı, Demirel ise liberalleri temsil ediyordu. Sadettin Bilgiç, parti ve teşkilat içerisinde etkinliğini ve önemini korudu. 1965 seçimlerinden sonra kurulan AP hükûmetinde yer alamamış olması partide huzursuzluk yaratmış ve Demirel’in parti içerisindeki en büyük muhalifi olarak kaldı. Mehmet Turgut, Ferruh Bozbeyli gibi parti içerisinde etkin isimlerle de birlikte hareket eden Bilgiç, Demirel’i 1966 Kongresi’nde yenilgiye uğratmak istemiştir. Bilgiç grubu, Demirel’i parti içi demokrasiyi ortadan kaldırıp tek adam olmakla ve bir çıkar şebekesi kurmakla suçlamışlardır. Bilgiç grubuna göre, partinin kuruluş felsefesi bozulmuş, devlet ve partide liyakat ve yetenek değil, lidere yakınlık ve dalkavukluk aranır olmuştur.[1]

1970'te Bilgiç grubunun parti içi muhalefeti daha da belirginleşti ve bazı milletvekillerinin partiden çıkarılmasını protesto etmek amacıyla Demirel'e 72 milletvekilinin imzasını taşıyan bir muhtıra verildi. 11 Şubat 1970'teki bütçe oylaması sırasında daha sonra 41'ler olarak anılan AP'li 41 milletvekili bütçeye karşı oy kullanınca, Demirel hükûmeti düştü. Bu gelişmeler üzerine AP içindeki muhalif milletvekillerinin bir bölümü disiplin kurulu kararıyla partiden uzaklaştırıldı, bir bölümü de istifa etti. Ayrılmalar sonucunda AP Cumhuriyet Senatosu'nda da çoğunluğu yitirdi.

Kuruluş[değiştir | kaynağı değiştir]

Demokratik Parti, AP'den ayrılan bu muhalif grup tarafından 18 Aralık 1970'te, Ferruh Bozbeyli ve 69 kurucu tarafından Ankara'da kuruldu. Başlıca kurucuları Sadettin Bilgiç, 19 Ekim 1970'te Meclis Başkanlığından ve Kasım 1970'te de Adalet Partisi'nden istifa eden Ferruh Bozbeyli, Faruk Sükan, Celâl Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, Samet Ağaoğlu'nun eşi Neriman Ağaoğlu, Adnan Menderes'in oğulları Yüksel Menderes ve Mutlu Menderes, Talat Asal, İlhan Darendelioğlu, Cevat Önder, Hilmi Türkmen ve Mehmet Turgut idi. Ferruh Bozbeyli genel başkanlığa, Bilgiç ve Yüksel Menderes de genel başkan yardımcılığına seçildi. Partinin TBMM'de 41, Cumhuriyet Senatosu'nda 8 üyesi vardı.

Parti programının 1. maddesinde “Temel Görüş ve Gaye” dile getirilirken, “1946 hareketi; siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ileri atılış devresinin çıkış noktasıdır.” denilerek, partinin eski Demokrat Parti’nin devamı olduğu açıkça ortaya konmak istenmiştir. Parti sınıfsal taban olarak, taşradaki tarım ve ticaret burjuvazisini temsil etme iddiasında olmuş, bu durum AP’yi tekelci büyük burjuvazisinin popülist sağ partisi konumuna getirmişti.[2] Demirel'e karşı bir politika izleyen DP, eski Demokrat Partilileri saflarına çekebilmek için siyasal af çıkarılmasını ve siyasal yasakların kaldırılmasını istedi. 12 Mart döneminde kurulan hükûmetlere katılmadı ve Nisan 1973'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Bozbeyli'ye oy verdi. 17 Aralık 1972’de birinci büyük kongrede 878 delegeden 871'inin oyunu alan Bozbeyli genel başkanlığı devam ettirdi. Kongreye Celâl Bayar kutlama telgrafı gönderdi.

1973 genel seçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Ekim 1973 genel seçimlerine sağcıyız, milliyetçiyiz, demokratız sloganıyla giren parti oyların % 11,9'unu alarak, 45 milletvekili çıkardı. Ama Senato üçte bir yenileme seçimlerinde oyların % 10,4'ünü almasına karşın senatörlük kazanamadı. Seçimin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile koalisyon hükûmeti kurmaya yanaşmayan DP, Mart 1975'te Demirel başkanlığında I. Milliyetçi Cephe (MC) Hükûmeti'nin kuruluş hazırlıkları sırasında parçalandı. Mart 1975'te parti bölündü, 12 milletvekili, Sadettin Bilgiç, Mutlu Menderes, Nilüfer Gürsoy öncülüğünde AP'ye geçti, Celâl Bayar da desteğini çekti. Bu kopmadan sonra DP'nin milletvekili sayısı 23'e düştü. Parti içi bir başka olumsuz gelişme de eski Demokrat Partililerin yeniden AP bünyesinde birleşme hareketine girmeleri oldu. DP böylelikle varlık nedenlerinin en önemlisini yitirmiş oldu. 12 Ekim 1975'te yapılan senato üçte bir yenileme seçimlerinde oyların ancak % 1,34'ünü alabildi ve senatörlük kazanamadı.

16 Nisan 1977'de gerçekleştirilen 3. Büyük kongre'de Bozbeyli tekrar genel başkan seçildi.

1977 genel seçimleri ve kapanışı[değiştir | kaynağı değiştir]

4 Nisan 1977’de TBMM'de yapılan erken seçim oylamasında CHP, AP, CGP ve MHP erken seçim için oy kullanırken, DP çekimser oy kullandı. 5 Haziran 1977 genel seçimlerinde de başarısızlığı sürdü; yüzde 1,9 oranında oy alarak yalnızca Konya'dan bir milletvekili (Faruk Sükan) çıkarabildi. Milletvekili seçilemeyen Bozbeyli, 18 Aralık 1978'de genel başkanlıktan istifa etti ve daha sonra etkin siyasal yaşamdan çekildi. Bozbeyli’nin istifasından sonra parti genel başkanlığına büyük kongreye kadar parti tüzüğü gereği vekâleten Faruk Sükan geçti.

Siyasal gücünü bütünüyle yitiren DP, Ağustos 1977'de kurulan II. Milliyetçi Cephe Hükûmeti'ne de katılmadı. Ocak 1978'de Bülent Ecevit başkanlığında kurulan koalisyon hükûmetinde yer aldı ve Sükan başbakan yardımcısı oldu. Parti 4 Mayıs 1980'de yapılan 4. Büyük Kongre'de alınan kararla kendini feshetti[3] ve tüm mallarını Türk Kızılayı'na devretti.

Genel başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Ferruh Bozbeyli 18 Aralık 1970 18 Aralık 1978
2 Faruk Sükan 18 Aralık 1978 4 Mayıs 1980

Demokratik Parti ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan Oy Sandalye Meclis Sıra Harita
# % ± # ±
1973 Ferruh Bozbeyli 1.275.502
%11,89
45 / 450
Muhalefet 3.
1977 274.484
%1,85
azalış 10,04
1 / 450
azalış 44 Muhalefet 6. Hiçbir ilde 1. olamadı

Yerel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan İl Genel Meclisi Belediye Harita
Oy % ±
1973 Ferruh Bozbeyli 1.075.304
%10,75
104 / 1.640
1977 123.717
%1
azalış9,75
5 / 1.730
Hiçbir ilde 1. olamadı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "27 Mayıs'tan 12 Mart'a Adalet Partisi ve Türkiye 20 Ekim 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", acikerisimarsiv.selcuk.edu.tr
  2. ^ Mustafa Altunbaş (2015). "Ferruh Bozbeyli ve Siyasi Hayatı" (PDF). T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı. 29 Mart 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2020. 
  3. ^ "Cumhuriyet Döneminde Kurulan ve Kapanan Siyasi Partiler 20 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", tesav.org.tr

Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Nedir? :Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Ne Demektir? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Açıklaması Nedir? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Cevabı Nedir? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Açıklaması? :Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Gerçek mi? :Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Hakkında? :Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Demokratik Parti (Türkiye) nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) anlamı nedir?, Demokratik Parti (Türkiye) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Vargas, Bireysel özgürlük, Bishop Berkeley, Rıza Abdulal, Mezotelyoma, Bernard Chenot, Eymen Mansur, 3. Altın Koza Film Festivali, İbrahim Etem Bozkurt, Leff ü neşr, Deprem bilimi, Müizzeddin Melikşah, Muizzeddin Melikşah, Leonard S. Hobbs, Hamade Sıdkı, Linear A, Hayalet yazar, Nurlan Balgimbayev, Samsung Galaxy J1 (2016), Hadımköy, Beautiful World (Take That albümü), Atlético El Vigía Fútbol Club, New Age müzik, Hanedan, Mercek, Oussou Konan, Blerim Dzemaili, Pitcairn Adaları bayrağı, Kazimierz Kutz, Bray Wanderers AFC, Norman Angell, Manastır Muharebesi (1015), MuchMusic, DHL International, Orta Çağ İslam dünyasında fizik, Vivre sa vie, Yamnaya kültürü, Boley Binası, Tsuru, Nguyễn Phú Trọng, Örnekleme (müzik), DaMarcus Beasley, Semih Lütfi, Spionida, Mahmutlar, Alanya, Moe Koffman, Salman Barajı, Vokal koçu, Justin Raimondo, Çevre felsefesi, Hadım Ali Paşa, Linz am Rhein, Dizi arama algoritması, Parapiqueria, Süheyl bin Amr, Zoli Ádok, Dimitır Ganev, Heavy metal alt türleri, Nasyonal sosyalizm, Nevena Božović, Franciszek Smuda, Kiss the Girl, Jonatan Maidana, Vadraf, Oriental (Fas), Çalga, Schmetterlinge, Paul van Dyk, Un Argentino en New York, Turkuaz Airlines, Lara Trump, Suçiçeği aşısı, Ankara Medipol Üniversitesi, Hatunabad, Kirman Eyaleti, Windows 8 sürümleri, NGC 1246, My Little Pony Filmi (film, 2017), Çamlıca Kulesi, Mehmed Rauf Paşa, Kırmızı dev, Varicus, Pro League gol kralları, Osmanlıcılık, Türkiye Video Müzik Ödülleri Pop en iyi erkek sanatçı ödülü, Jeremy Bentham, Typecasting, Ayda Balaeva, Seriler, III. David Kuropalates, Gastropholis, 2019 Türkiye yerel seçimleri için yapılan anketler, Muhammed Abdülcelil, Hussein El Shahat, El Grado, 1966 FIFA Dünya Kupası elemeleri, Hippi, Camugnano, Digital Songs, Kahire Alman Üniversitesi, Mösyö Verdoux,
Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?,