Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir?

Kısa öykü Nedir?

Kısa öykü Nedir?, Kısa öykü Nerededir?, Kısa öykü Hakkında Bilgi?, Kısa öykü Analizi? Kısa öykü ilgili Kısa öykü ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kısa öykü ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kısa öykü Ne Anlama Gelir Kısa öykü Anlamı Kısa öykü Nedir Kısa öykü Ne Anlam Taşır Kısa öykü Neye İşarettir Kısa öykü Tabiri Kısa öykü Yorumu 

Kısa öykü Kelimesi

Lütfen Kısa öykü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kısa öykü İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kısa öykü Kelimesinin Anlamı? Kısa öykü Ne Demek? ,Kısa öykü Ne Demektir? Kısa öykü Ne Demektir? Kısa öykü Analizi? , Kısa öykü Anlamı Nedir?,Kısa öykü Ne Demektir? , Kısa öykü Açıklaması Nedir? ,Kısa öykü Cevabı Nedir?,Kısa öykü Kelimesinin Anlamı?,Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kısa öykü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Nedir? Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kısa öykü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kısa öykü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kısa öykü - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kısa öykü

Kısa öykü Nedir? Kısa öykü Ne demek? , Kısa öykü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kısa öykü Kelimesinin Anlamı? Kısa öykü Ne Demek? Kısa öykü Ne Demektir? ,Kısa öykü Analizi? Kısa öykü Anlamı Nedir? Kısa öykü Ne Demektir?, Kısa öykü Açıklaması Nedir? , Kısa öykü Cevabı Nedir? , Kısa öykü Kelimesinin Anlamı?






Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir?

Hikâye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kısa öykü sayfasından yönlendirildi)

Hikâye ya da öykü, gerçek ya da gerçeğe yakın bir olayı aktaran kısa, düzyazı şeklindeki anlatıdır. Kısa oluşu, yalın bir olay örgüsüne sahip olması, genellikle önemli bir olay ya da sahne aracılığıyla tek ve yoğun bir etki uyandırması ve az sayıda karaktere yer vermesiyle roman ve diğer anlatım türlerinden ayrılır.

Öyküde, olayın geçtiği yer sınırlı, anlatım özlü ve yoğundur. Karakterler belli bir olay içinde gösterilir ve çoğu zaman sadece belli özellikleri yansıtılır. Konu tümüyle hayal ürünü ya da gerçekçi olabilir. Genellikle [ironik] bir rastlantı yoluyla oluşturulan özel bir an üzerindeki yoğunlaşma sürpriz sonlara olanak verir.

Öyküde kişiler, olay örgüsü, mekân, zaman, anlatıcı ve bakış açısı olmak üzere beş temel yapı unsur vardır ve olay öyküsü ve durum öyküsü olarak ikiye ayrılır.

Etimolojisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Arapça kökenli hikâye kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılan "öykü" sözcüğü Türkçedir.[1] Dil devrimi'nde öykün-(mek) kökeninden türetilmiştir. Eski Türkçede ise bu sözcük ötgünçtür. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra yasaklanan 205 Türkçe sözcükten birisidir.[2]

"Hikâye" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Türetildiği fiil kökü "hakeve", "taklit etmek, bir metnin kopyasını çıkarmak"; aynı kökten "hekâ" ise "benzemek, aynen nakletmek" anlamlarına gelir. İlk zamanlar "destandan masala, fıkradan menkıbeye, romandan tiyatroya kadar bütün tahkiyeli" metinleri kapsadığı için kendine özgü bir türün adı olan "hikâye" özel adı ile karıştırılırken zamanla sıyrılıp türün adı olarak kullanılmaya başlanmıştır.[3]

Doğu dillerinde olduğu kadar Batı dillerinde de bu tür modern özelliklerini kazanıncaya kadar değişik adlarla anılmıştır. Meselâ Fransızcada "masal" anlamında conte, "anlatım" mânasında récit, "tarih" mânasında histoire kelimeleri aynı zamanda hikâye türü için de kullanılmıştır.[4]

Hikâye mi, öykü mü tartışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Edebiyat eleştirmenleri ve yazarlarının tartışma içinde olduğu bir konudur öykü ve hikâye ayrımı. Klasik/modern, toplumsal/bireysel, sözlü/yazılı gibi ayrımlar söz konusu edilir. Modern Türk Hikâyesi adlı kitabında lim Kahraman edebî bağlamda hikâye yerine öykü sözcüğünü ilk olarak 1949 yılında Nurullah Ataç’ın kullanıldığını söyler.[5]

Feridun Andaç da hikâye ve öykünün ayrı türler olduklarını belirtmiştir. Ona göre hikâye (örneğin halk hikâyeleri) ağırlıklı olarak sözlü geleneğin içinde köklü bir ürünken, öykü ise sözlü anlatıdan ziyâde bir tasarımın söz konusu olduğu modern edebiyatın bir ürünüdür. Bunun dışında birçok edebiyat araştırmacısı aynı görüşü savunmuştur. Sait Faik Hikâye Armağanı’nda kullanılan hikâye sözcüğü ile tarihsel sıralamada daha sonra başlayan diğer yarışmaların Öykü Yarışması adıyla anılması bu sebeptendir.[5]

Bu iki kelimenin aynı anlamda kullanılmadığını söyleyen edebiyatçılarımızdan biri de Feyza Hepçilingirler’dir. Atilla Özkırımlı da modern dönemdeki yazınsal eserler için öykü kelimesinin uygun olduğunu belirtir. Aynı görüş altında birleşen onca edebiyatçı varken bile, bu iki kelimenin ayrımı edebiyat bilimi altında genelgeçer bir hükme bağlanmamıştır.[5][6][7][8]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik Yunan'daki fabl ve kısa romanslar, Binbir Gece Masalları öykünün habercileridir. Ama öykü ancak 19. yüzyılda romantizm ve gerçekçilik akımlarının etkisiyle psikolojik ve metafizik sorunları masalsı bir anlatımla yansıtmaya başladı.

Rusya'da Gogol, Dostoyevski, Turgenyev ve Çehov'un öyküleri, öykü türünün edebi eserler arasında sağlam bir yere oturmasına büyük katkı sağlamıştır. Bilinen ilk öykü örneği ise İtalyan yazar Giovanni Boccaccio'nun Decameron adlı eseridir. Eser temel olarak 1348 yılında İtalya'da ortaya çıkan bir veba salgınını konu alır. 10 gün boyunca anlatılan 100 öyküden oluşur. Mutluluklar, kadın erkek ilişkileri, gönül yaraları, yerinde verilen yanıtlar, çıkar peşinde koşan din adamları öykülerin başlıca konularını oluşturur.

Öykü zaman içerisinde ikiye ayrılmıştır; olay hikâyesi ve durum hikâyesi.

Olay Hikâyesi: Bir olay merkezinde gelişen ve sonuçlanan hikâyelerdir. Bu tür metinlerde merak unsuru ön plandadır. Bu türün en önemli örneklerini Fransız yazar Maupassant vermiştir. Bu yüzden olay hikâyesi, Maupassant tarzı hikâye olarak da adlandırılmaktadır.

Durum Hikâyesi: Olay anlatımına dayanmayan, kişilerin veya hayatın bir kesitinin ele alındığı hikâyelere denir. Bu tür hikâyelerde merak duygusu geri plana itilir ve bir durum veya kişi betimlenir. Durum hikâyesinin en önemli örnekleri, Rus yazar Anton Çehov tarafından verilmiştir. Bu nedenle durum hikâyelerine Çehov tarzı hikâye de denmektedir.

Türkiye'de hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de öykü ya da hikâye kavramı diğer yeni türler gibi Tanzimat'tan sonra edebiyata girmiştir. Hikâyenin Türkiye'deki ilk gerçek temsilcisi olarak Ömer Seyfettin'i görmek mümkündür. Falaka, Başını Vermeyen Şehit, Pe'de hikâyeciliğin gelişmesine çok büyük katkı sağlamıştır. Ayrıca Sait Faik Abasıyanık da Türk öykücülüğünün önemli temsilcilerinden biridir. Toplumun problemlerine değil bireyin toplum içindeki sorunlarına yönelen yazar, öykülerinde çoğunlukla kendisinden yola çıkıp bireyler hakkında yazarak insan gerçeğini anlamaya çalıştı. Çoğunlukla şehirli alt sınıfın hayatını yazan Abasıyanık, balıkçı, işsiz, kıraathane sahibi gibi karakterleri anlattı. İnsanların yaşama biçimlerini, isteklerini, tasalarını, korkularını ve sevinçlerini irdeleyerek, toplum meselelerinden çok "insanı ele alan sanatçılar" sınıfında yer aldı. Türk edebiyatında olay hikâyesinin temsilcisi Ömer Seyfettin, durum hikâyesinin temsilcisi ise Memduh Şevket Esendal'dır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Öykü Kelime Kökeni, Kelimesinin Anlamı - Etimoloji". www.etimolojiturkce.com. 7 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 
  2. ^ "205 Türkçe Sözlüğü Yasaklanan Akademisyenler Profesör Oldu/Uunutulan Türkçe Yasağının Öyküsü". huseyincanerik.com. 10 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 
  3. ^ Özgül, M. Kayahan (2000). "Hikâyenin Romanı". Hece Türk Öykücülüğü Özel Sayısı. 46-47. s. 33. 
  4. ^ Yazıcı, Hüseyin. "Hikâye" (PDF). TDV İslâm Ansiklopedisi. Cilt 17 (1998). s. s. 480. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2017. 
  5. ^ a b c Gündüz, Osman (1 Aralık 2013). "Küçürek Öykü, Kısa Kısa Öykü mü, Anlatı mı?". Erdem (65): 11-22. ISSN 1010-867X. 6 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 
  6. ^ "Hikâye mi Öykü mü?". 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 
  7. ^ "Öykü mü hikâye mi, ikilemi üzerine | Selva Ulupınar | edebiyathaber.net" (İngilizce). 5 Aralık 2019. 6 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 
  8. ^ Sakar, Ekrem. "Hikâye mi Öykü mü?" (İngilizce). 6 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]



Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Nedir? :Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? ile ilgili Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Ne Demektir? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Açıklaması Nedir? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Cevabı Nedir? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Açıklaması? :Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Gerçek mi? :Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? ile ilgili Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Hakkında? :Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? ile ilgili Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kısa öykü nedir?, Kısa öykü anlamı nedir?, Kısa öykü ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sunway TaihuLight, Brad Guzan, Mladeč mağaraları, Naz Erayda, Elektroforez, Yüce Divan (Türkiye), 1415, Eğil, Korehi, Selma Gürkan, Uganda şilini, Simplicidentata, Muzaffer Ender, Borgstedt, My Life as a Teenage Robot, Jake Lloyd, İsmet Gürbüz Civelek, Brachaeluridae, Çakaltepe, Menderes, Ismaili, İsmailî, Nevşehir ili genel seçim sonuçları, Steatoda mainlingensis, İsmail Köybaşı, Radicondoli, Jerry Brown, Küresel Sınır Stratotip Kesiti ve Noktası, İsmail Gökçek, Anopsicus grubbsi, Pithecophaga, NGC 7261, Adana (eyalet), Kaimon Dağı, İslami Dayanışma Oyunları, Doha, İslamabad Başkent Bölgesi, Hypnidae, Mario Regueiro, Veri merkezi, Melres, Ablak, Emirdağ, Türk Telekom SK, Gendüme çorbası, Lionel Carole, Percopsiformes, İletişim ağı, İrem Altuğ, Dokuztara İlçesi, Hor Virap Kilisesi, Bodrum Taarruzu, Anton LaVey, Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi 1. Konferansı, İskoç mitolojisi, Maden, Dereli, İskitçe, Arjantin, Extreme Behavior, İskenderunspor (1978), Goro (Mortal Kombat), Samanoğulları, Georgiy Plehanov, The Florida Project, Camp d´Esports, İskemi, Earnie Stewart, Hristos Paçacıoğlu, Armstrong, Marcus Bent, Osmanlı Dahiliye Nazırları listesi, Teknolojik tekillik, Debut, Green Bay Packers, Letonya Sosyalist Sovyet Cumhuriyeti, NGC 2975, Acrocephalus melanopogon, Pigment, Quarter back, Caterina Sforza, Atamer, Konak, Vör, Ripiphoridae, Bıyık (zooloji), Carter Burwell, Caesetius, Holme, Cambridgeshire, 1964 Medeni Haklar Yasası, Judith Rodin, Rahmi Kaleci, Debbie Cameron, İsim soylu sözcük, Batıya Yolculuk, anime karakterleri listesi, Yasuhito Endō, Euthycaelus, Türk dilleri, Bayındır, İzmir, Yavuz Çetin, Boğa güreşi, Bağırsaklar, Mallus,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,