Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir?

Yapısalcılık Nedir?

Yapısalcılık Nedir?, Yapısalcılık Nerededir?, Yapısalcılık Hakkında Bilgi?, Yapısalcılık Analizi? Yapısalcılık ilgili Yapısalcılık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yapısalcılık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yapısalcılık Ne Anlama Gelir Yapısalcılık Anlamı Yapısalcılık Nedir Yapısalcılık Ne Anlam Taşır Yapısalcılık Neye İşarettir Yapısalcılık Tabiri Yapısalcılık Yorumu 

Yapısalcılık Kelimesi

Lütfen Yapısalcılık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yapısalcılık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı? Yapısalcılık Ne Demek? ,Yapısalcılık Ne Demektir? Yapısalcılık Ne Demektir? Yapısalcılık Analizi? , Yapısalcılık Anlamı Nedir?,Yapısalcılık Ne Demektir? , Yapısalcılık Açıklaması Nedir? ,Yapısalcılık Cevabı Nedir?,Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı?,Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yapısalcılık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Nedir? Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yapısalcılık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yapısalcılık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yapısalcılık

Yapısalcılık Nedir? Yapısalcılık Ne demek? , Yapısalcılık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı? Yapısalcılık Ne Demek? Yapısalcılık Ne Demektir? ,Yapısalcılık Analizi? Yapısalcılık Anlamı Nedir? Yapısalcılık Ne Demektir?, Yapısalcılık Açıklaması Nedir? , Yapısalcılık Cevabı Nedir? , Yapısalcılık Kelimesinin Anlamı?






Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir?

Yapısalcılık

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ferdinand de Saussure

Yapısalcılık, 1950'lerde dilbilimden doğmuş; sanat, antropoloji ve psikolojiyi de etkilemiş bir eleştirel analiz biçimidir. Yapısalcılığa göre, kültürel olaylar sözlü ve sözsüz işaret sistemlerinden oluşur. Bu tür sistemler bir "dil" içerir ve bu diller insan aklının ve davranışlarının belirleyici unsuru olma işlevini taşır.

19. yüzyılın ikinci yarısında dil, kültür, matematik felsefesi ve toplumun analizinde en fazla kullanılan yaklaşım olmuştur. Yapısalcılığın çok belirgin bir okulu olmamasına rağmen Ferdinand de Saussure'ün çalışmaları genellikle bir başlangıç noktası olarak kabul edilir. Birçok çeşitlemesi olan genel bir yaklaşım olarak görülür.

Yapısalcılık temelde büyük yapılar, sistemler ve oluşumlarla ilgilidir. Yapısalcı hareket çerçevesinde insan davranışları ve olgular bu büyük sistem ve yapılar aracığıyla (örneğin: psikanaliz, marksizm, darvinizm) incelenmeye ve açıklanmaya çalışılmıştır. Yapısalcılığın en etkili olduğu alanlar dilbilim, göstergebilim ve antropoloji olmuştur.

Yapısalcılık bir kültürde anlamı ortaya çıkaran alt birimler arasındaki ilişkileri inceler. Yapısalcılığın ikinci bir kullanımı matematik felsefesinde ortaya çıkmıştır. Yapısalcılık teorisine göre bir kültürdeki mana (anlam) önem sistemleri olarak çalışan çeşitli pratikler, olgular ve aktivitelerle tekrar ve tekrar üretilir. Bir yapısalcı, bir kültürde üretilen ve tekrar üretilen anlamın derin yapılarını keşfedebilmek için yemek hazırlanması ve sunulması ritüelleri, dini ayinler, oyunlar, edebi ve edebi olmayan yazılar ve diğer eğlence formları gibi çok geniş bir aktivite çeşidini çalışır. Örneğin, yapısalcılığın öncülerinden kültür antropoloğu ve etnograf Claude Levi-Strauss kültür olgusunu mitoloji, akrabalık ve yemek hazırlamasını içine alacak şekilde analiz etmiştir.

Jean Piaget'e göre

"Yapısalcılık bir yöntemdir bir öğreti değildir, ancak öğretisel sonuçları çok olmuştur. Bir yöntem olarak uygulanabilirliği kısıtlıdır ve verimli olmasından dolayı başka yöntemlerle birleştirilmiştir."[1]

Dilbilim modeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapısalcılık, insan davranışının yapılar tarafından belirlendiği ve felsefenin de dilsel yapı tarafından yönetilen bir söylem olduğu fikrini savunan felsefi bir biçimdir. Yapısalcı filozoflar, söylemler ve insan davranışları dilsel yapılar tarafından belirlendiği için bunların açıklamasının dilbilimsel çözümleme ile yapılabileceğini öne sürmüştür.[2] Yapısalcılık, varoluşçuluğun insanın "hayatını nasıl yaşayacağını seçme özgürlüğü" fikrine alternatif sunmuştur.

Saussure, dilbilime bilimsel bir statü kazandırmaya özen göstererek, dil kavramına ilişkin anlam belirsizliğini gidermek için bir terminoloji belirlemişti. Gerçekten de ondan önce dil, ifade ve söz yazardan yazara değişen özelliklerde kullanılıyordu. Bu da gerçek dilbilim teorisinin oluşturulmasını imkânsız kılan bir terminoloji belirsizliğini doğuruyordu. Dildeki altyapının temel birimleri kelimelerdir ve dönemindeki pek çok dilbilimcinin aksine dilin temel birimi olarak sesleri ve harfleri dikkate almamıştır. Çünkü yapısalcılık açısından alt birimlerin yapı için (felsefi açıdan) anlamlı olmaları gerekir.

Dilin tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ferdinand Saussure dili toplumsal olgu olarak görür. Dil bilim temelli Yapısalcılığa göre; gerçeklik bizden bağımsız değil,dil yapısı içinde içkindir. Gerçeklikle ilgili her şey tamamiyle söylem içinde inşa edilir. Ontolojik anlamda farkı,gerçeklik dışarıda nesnelerde değildir,dil içinde söylemlerde saklıdır. Dilin yapısı bizi sınırlandırır,dilsiz hiçbir gerçeklik mümkün olamaz. Ağacı anlamlı kılan ağaç olmayan şeylerdir. Her şey dil içindeki karşıtlarıyla anlamlı kılınır. Saussere'e göre 'dil bireydeki konuşma yetisinin kullanılabilmesi için, toplumsal yapı aracılığıyla kabul edilmesi gereken anlaşma ve uyuşmalar bütünüdür. Konuşma yetisi dilden ayrı bir olgudur ama dil olmadan kendini gösteremez.' Dil nedir? Bir öğesindeki değişimin bütününde değişim yarattığı ve öğelerden her birinin diğerinin tümünün değerinin fonksiyonu olduğu bir işaretler sistemidir. Her öğe, kendini diğerlerinin karşısına koyan bu ilişkilerden kendi özdeşliğini kazanır. Saussure'ün yazdığına göre dilin 'en belirleyici niteliği, diğerlerinin olmadığı şey olmasıdır.' Böylece sintagmatik (başka herhangi bir birimle birlikte tasarlanmayacak olan) birime ilişkin bir eksene göre yatay olarak paradigmatik (kendinden farklı, ama yine de bir arada düşünülebilen diğer terimler bütünü için temel oluşturan terime ilişkin) bir eksene göre dikey olarak eklemlenen bir 'söylem zinciri' elde edilir. Sintagmatik grup ve paradigmatik birleşimler, yapısal çözümleme aracılığıyla sürekli olarak kullanılacaktır.

Dili oluşturan ayrımsal öğelerin sesbilim açısından çözümlenmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dilin sistemini oluşturan öğeler, gösteren ve gösterilenden veya bir akustik imge ve bir kavramdan ibaret işaretlerdir. Jakobson'un buna katkısı, ikili olarak ortaya çıkan ona göre tüm dillerde bulunan bir akustik(ses bilgisi) veya fonem imgeleriyle, ayrıcı işlevleri üzerinde durarak, dilbilimsel bakış açısına uygun olarak Saussure'ün olanaksız bulduğu şekilde ilgilenmiş olmasıdır. 'Salt boş ayrım çizgileri' olarak tanımlanan fenomenler, bir sistem içindeki karşıtlıkları ve bilinç dışındaki etkileriyle bu işlevi yerine getirirler.

Yapı kavramı[değiştir | kaynağı değiştir]

Jakobson'a göre Saussure'ün büyük yeteneği 'dışa bağlı bir verinin bilinç dışında var olduğunu tam anlamıyla kavramış olmasıdır'. Lévi-Strauss da şöyle demiştir: Gerçekte bu ancak dilin, diğer her toplumsal kurum gibi fenomenlerin sürekliliğinin ve düzenleyici ilkelerin süreksizliğinin ötesinde ulaşmaya kalkışılan, bilinçsiz düzeyde işleyen zihin işlevlerini varsaydığının anlaşılmasına bağlıdır. Yapının şu özellikleri buradan kaynaklanır. İlişki, anlamlarını sistem içindeki konumlarından alan öğeler üzerine kuruludur. Her yapı mediatristir ve dilin aracı olduğu simgesel düzene aittir. Sonuç olarak yapının ayrıştırıcı kapasitesi, bilinçdışı düzeyinde gerçekleşir. Böylece özneler bir bütün olarak ele alındığında, kendilerini aşan ve onları isteyen çalışan üreten vs. özneler olarak niteleyerek, onlardaki durumu belirleyen aynı zamanda bir ilişkiler ağı içinde olması gereken varlıklardır.

Psikoloji biliminde Yapısalcılık[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikoloji biliminde yapısalcılar zihnin yapısını konu edinirler. Psikoloji'de yapısalcılar zihni bütün olarak incelemezler ve küçük parçalara ayırarak incelemeyi tercih ederler. Psikoloji'de yapısalcılık atomcu görüş olarak da bilinir. Gestalt yaklaşımı Psikoloji'de olan yapısalcılığa birebir zıttır. Ayrıca davranışçı yaklaşımı benimseyenler yapısalcı yaklaşımı nesnel olmamakla itham ederler. Psikoloji biliminde yapısalcı yaklaşımın en önemli temsilcileri W. Wundt ve Titchener'dir.

Konuyla İlgili Türkçe Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • FOUCAULT, Michel (2001), Yapısalcılık ve Post Yapısalcılık, Birey Yayınları.
  • PIAGET, Jean (2008), Yapısalcılık, Doruk Yayınları.
  • VARDAR, Berke (2002), Dilbilimden Yaşama: Yapısalcılık, Multilingual Yabancı Dil Yayınları.
  • YÜCEL, Tahsin (1999), Yapısalcılık, İstanbul, Yapı Kredi Yayınları, (ilk baskı 1982).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Piaget, J., "Yapısalcılık", Doruk Yayınları, Ankara 1999, sayfa 129
  2. ^ Weeks, Marcus (2023). "Yapısalcılık". Dakikalar İçinde Felsefe. Murtaza Özeren tarafından çevrildi (9 bas.). Kronik Kitap. s. 316-318. ISBN 978-625-8431-21-6. 
  1. Piaget, J., "Yapısalcılık", Doruk Yayınları, Ankara 1999, sayfa 129
  2. Final Yayınları Felsefe Grubu Konu Anlatım Kitabı s. 127

Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Nedir? :Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? ile ilgili Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Ne Demektir? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Açıklaması Nedir? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Cevabı Nedir? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Açıklaması? :Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Gerçek mi? :Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? ile ilgili Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Hakkında? :Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? ile ilgili Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yapısalcılık nedir?, Yapısalcılık anlamı nedir?, Yapısalcılık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
1930 Türkiye yerel seçimleri, Avrupa Birliği, Lukas Graham Forchhammer, Nekrofili, Carlos Gomes, Mesembria, Avusturya İç Savaşı, Filistinli, Sakesphorus, Johann Adolph Hasse, Alman pastası, Karateciler İstanbulda, Nefs, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri, Ankara Opera Sahnesi, Nokia Lumia 1320, Kyoto Sanga FC, Nekhen, Uçan otomobil, Orhan Kemal Roman Armağanı, Tobago, Ann Oakley, Goalkeeper (association football), NGC 658, Ebulfazl Celali, Teatro alla Scala, Thread, Nejdet Sançar, Minoo Mumtaz, Pedro Proença, Mont, Nejc Pečnik, Josh Simpson, 10 Temmuz, Okapi Doğa Siti, Ejderha dansı, Nejat Uygur, Parmalat, Abhazyanın dış ilişkileri, Bikini, Martin Valjent, Chris Froome, 10. Türkiye Hükûmeti, Nejat Tayman, Çontay, Devrekani, La sonnambula, Barış, Tuna Bekleviç, Norma (opera), İsrailde bilim ve teknoloji, Voltaire, Super Mario Galaxy, RERO (Library Network of Western Switzerland), Eğitim psikolojisi, Eastern European Funk, Elit İşcan, Nejat Tümer, Eklembacaklılar, Eduardo Saverin, Tantavi, Pottawattamie County, Cube Entertainment, What About Now, Nejat Saydam, Birinci şahıs nişancı, Muhlis Tayfur, Cemal Belmadi, Boru, Mese (Konstantinopolis), Börü, VoIP, Parazit, Beki Luiza Bahar, Bolgar, Pirinçlik Hava Üssü, Ervand Sevortyan, Nejat Biyediç, Adnan Paçacı, Android işletim sistemi, Bredicot, Asteroit kuşağı, 1970 İstanbul kolera salgını, Kundak böcekleri, Arabalı vapur, San Lorenzo Nuovo, Cinquefrondi, AC Milan, 10. Ana Jet Üssü, Garland County, Sabahudin Kurt, 2009 Gujarat Hepatit B salgını, Urfada 1961 Türkiye senato seçimleri, Vincenzo Bellini, Engelli hakları hareketi, Tiyatro Fora, Özgürlük Bildirgesi, Targowicka Konfederasyonu, Acrise, Knaresborough,
Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı,