Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nedir?

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nedir?, Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nerededir?, Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Hakkında Bilgi?, Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Analizi? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ilgili Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Anlama Gelir Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Anlamı Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nedir Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Anlam Taşır Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Neye İşarettir Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Tabiri Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Yorumu 

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesi

Lütfen Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demek? ,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Analizi? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Anlamı Nedir?,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklaması Nedir? ,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Cevabı Nedir?,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı?,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne demek? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demek? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir? ,Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Analizi? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Anlamı Nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir?, Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklaması Nedir? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Cevabı Nedir? , Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı?






Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı

Algı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Necker küpü ve Rubin vazosu birden fazla şekilde algılanabilir .

Algı, psikoloji ve bilişsel bilimlerde duyusal bilginin alınması, yorumlanması, seçilmesi ve düzenlenmesi anlamına gelir.[1] Algı, duyu organlarının fiziksel uyarılmasıyla oluşan sinir sistemindeki sinyallerden oluşur.[2] Örneğin, görme gözün retinasına düşen ışıkla, işitme kulağa gelen ses ile oluşur. Algı bu sinyallerin sadece pasif bir şekilde alınması değildir. Öğrenme, dikkat, hafıza ve beklenti ile şekillenebilir.[3] Algı, bu "yukarıdan aşağıya etkileri" kapsadığı gibi duyusal girdinin "aşağıdan yukarıya" işlenmesini de içerir.[3] "Aşağıdan yukarıya işlemler", basitçe, düşük seviye bilgi kullanılarak daha yüksek seviyede bilginin (örneğin şekiller ile nesne tanımada) oluşturulmasıdır. Yukarıdan aşağıya işlemler ile kastedilen, kişinin kavram ve beklentilerinin algıyı etkilemesidir. Algılama, sinir sisteminin kompleks işlemlerine dayanır, ancak bilinçsel farkındalığın dışında gerçekleştiği için çoğu zaman kişilere zahmetsizce gerçekleşir gibi gelir.[2]

Deneysel psikolojinin, 19. yüzyılın sonlarına doğru yükselişinden beri psikolojinin algı anlayışı çeşitli teknikleri birleştirerek ilerledi. Psikofizik, fiziksel nitelikleri değişen girdinin algı üzerine etkisini ölçerken, Duyusal nörobilim algının arka planındaki beyin mekanizmalarını inceler. Algı sistemleri (işledikleri bilgi açısından) hesaplamalı olarak da incelenebilir. Felsefe, algı ile ilgili olarak; ses, koku gibi duyusal niteliklerin ne dereceye kadar algılayanın zihni yerine nesnel gerçeklikte var olduklarını inceler. Duyular geleneksel olarak pasif alıcılar olarak düşünülmesine rağmen, yanılsama ve illüzyon üzerine çalışmalar beynin algısal sistemlerinin aktif ve bilinç düzeyine çıkmadan girdilerinden duyu oluşturmaya çalıştıklarını gösterdi[kaynak belirtilmeli]. Algının ne derece aktif bir hipotez test sürecinde kullanılabilir olduğu veya gerçekçi duyusal bilginin elde edilebilmesinin bu süreci gereksiz kılıp kılmayacağı tartışma konusudur.

Beynin algısal sistemleri, insanların çevrelerindeki dünyayı, duyusal bilgileri eksik ya da değişken olsa bile, kararlı görmesini sağlıyor. İnsan ve hayvan beyinleri farklı bölgeleri farklı duyu bilgilerini işleyecek şekilde kısımlı bir yapıya sahiptir. Bu kısımlardan bazıları duyusal harita şeklini alır. Bu farklı kısımlar birbirleriyle bağlantılıdır ve birbirlerinden etkilenir. Örneğin, tatma duyusu kokudan güçlü bir şekilde etkilenir.

İşlem ve Terimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Algı çalışmasının yöntemleri, David Hume, John Locke, George Berkeley'de veya tüm bilim ve bilginin temeli olarak Maurice Merleau-Ponty'nin algıyı kabullenmesi gibi deneysel epistemoloji ve mantık felsefesi çerçevesindeki psikolojik yaklaşımlar içerisinde gerekli biyolojik yaklaşımlardan psikolojik yaklaşımlara kadar farklılık gösterir.

Kolaylıkla duyum ile karıştırılabilmektedir. Ayrımı belirleyen temel etken duyumda bir yorumlama, anlama söz konusu 'olmamasıdır'.

Örnek: Yolun karşısından gelen arkadaşımız bize doğru yürümektedir ve açıkça bize doğru yürürken bize doğru bakmaktadır. Ancak yanımızdan hiç oralı olmayıp geçer giderse problem duyum algı farkına işaret ediyor olabilir. Yani bizim görüntümüz onun gözüne, retinasına yansımıştır. Biyolojik yapısı içerisinde göz bu görüntüyü beyne ulaştırmıştır. Fakat beyin burada yapması gereken duyusal bilginin alınmasından sonra, seçilme, düzenleme ve yorumlama aşamalarını gerçekleştirmemiştir. Bu halk arasındaki tabirle bakmak ve görmek arasındaki fark gibi de düşünülebilir.

Psikolog Jerome Bruner bir algı modeli geliştirmiştir. Bruner'e göre insanlar kanaat oluşturmak için aşağıdaki süreçlerden geçerler:

  1. Tanıdık olmayan bir hedef ile karşılaştığımızda farklı bilgisel ipuçlarına açık olur ve hedef hakkında daha çok bilgiye sahip olma isteğinde oluruz.
  2. İkinci aşamada hedef hakkında daha çok bilgi toplamaya çalışırız, ardından hedefi kategorize etmek için kimi benzer ipuçlarıyla karşılaşırız.
  3. Bu aşamada ipuçları daha az etkiye açık ve seçici olur. Hedefin kategorisini doğrulamak için daha çok ipucu aramaya çalışırız. Ayrıca ilk algılarımıza uymayan ipuçlarını görmezden gelir, hatta saptırırız. Algımız daha seçici olur ve hedefin daha istikrarlı bir resmini çizeriz.

Alan Saks ve Gary Johns'a göre, algının 3 bileşeni vardır.

  1. Algılayan, bir şeylerin farkına varan ve bir nihai anlamaya erişen kişidir. 3 etken bu algılamayı etkiyebilir; deneyim, güdüsel durum ve duygusal durum. Farklı güdüsel ve duygusal durumlarda algılayıcı bir şeyi farklı şekilde algılayabilir. Ayrıca farklı durumlarda algılayıcı "görmek istediğini görme" eğiliminde olduğunda "algı savunması" oluşturabilir.
  2. Hedef, bu algılanan veya yargılanandır. Hedef hakkında bilgi eksikliği veya belirsizliği daha çok anlam çıkarma ihtiyacına sebep olur.
  3. Durumun algılamada büyük bir etkisi vardır, çünkü farklı durumlar hedef hakkında ek bilgi isteyebilir.

Duyular[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikolojinin konusu olan insan ve hayvanda algı, duyulara bağlıdır. Klasik beş duyu; görme, duyma, koku alma, tat alma ve dokunmadır. Bunların dışında; beden bilinci, denge, sıcaklık ve acı gibi duyular da vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Schacter, Daniel (2011). Psychology. Worth Publishers. 
  2. ^ a b Goldstein (2009) pp. 5–7
  3. ^ a b Bernstein, Douglas A. (5 Mart 2010). Essentials of Psychology. Cengage Learning. ss. 123-124. ISBN 978-0-495-90693-3. 9 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2011. 

Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Nedir? :Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ile ilgili Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne Demektir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklaması Nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Cevabı Nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Kelimesinin Anlamı? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklaması? :Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Gerçek mi? :Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ile ilgili Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Hakkında? :Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı ile ilgili Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı burada bulabilirsiniz. Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Detaylar için sitemizi geziniz Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Algı İsminin Hiyeroglif Mısır Yazılışı resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Açık Kapı Politikası, Micropholcus piaui, NGC 3087, Azonto, En plein air, Molla Hüsrev Camii, Açık Hava Konserleri 3, Memento mori, Walther Funk, Ace Ventura, Meme bezi, Silifke milletvekilleri listesi, Schwabach, Aydınspor, Dave Bing, Meishō, Bortigiadas, Copparo, NGC 4917, Sehi Bey, Boşver Arkadaş, Rachel Stevens, Marmara İlahiyat Camii, Muhammed Abdullah Muhammed, NumPy, Romanca (şarkı), Donna Tartt, Heteropoda gyirongensis, FC Pakhtakor Tashkent, Düğerin, Siverek, Demir yıldız, Bulbophyllum dhaninivatii, Yakadibi, Bezmialem Valide Camii, Tchaikovski, Christian Fouchet, Oleg Vladimirovich Losev, Kraliyet Tay Genel Transkripsiyon Sistemi, Oswego, Illinois, Volfram, Adrian Ilie, İngiliz edebiyatı, Elymus macrourus, POS terminal, Skippy, Aydınlanma, Vigo, All in Your Name, Avusturya pasaportu, Ulrich Grauert, Aydınlanma Çağı, 1654, Betül Demir, Özer Kabaş, Rear Window, I Lost My Body, Almaqah, Uludağ Millî Parkı, Sigma Scorpii, Rizede 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Aydınlanma felsefesi, Kuşe, Pholcus liui, 10. yüzyıl, Giyim, Atomik emisyon spektroskopisi, Altı Gün Savaşı, Cem Yılmazer, Gaciyevo, Ben, Kendim ve Sevgilim, Colorno, Tony Scott, Kilye, Yenidoğan, Polatlı, Halo (sistem), One Good Reason, Bathwater, El Rubio, Kansu Gavri, Harezm Komünist Partisi, Vahşi Robot, Baçka, Dominique Bathenay, Thomas Müller, VIII. Mihail, Hamdiköy, Çorum, Paul F. Tompkins, Heavier Things, Dejen Gebremeskel, Bulaşıcı mononükleoz, Halk savaşı, Pseudopelmatops, Jim Carrey, Köprülü Fazıl Ahmed Paşa, NGC 1107, Chiayi, Eleanor Farjeon, James Rumbaugh, Friedrich Carl von Savigny, Teucrium faurei,
Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?,