Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir?

Algoritma Nedir?

Algoritma Nedir?, Algoritma Nerededir?, Algoritma Hakkında Bilgi?, Algoritma Analizi? Algoritma ilgili Algoritma ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Algoritma ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Algoritma Ne Anlama Gelir Algoritma Anlamı Algoritma Nedir Algoritma Ne Anlam Taşır Algoritma Neye İşarettir Algoritma Tabiri Algoritma Yorumu 

Algoritma Kelimesi

Lütfen Algoritma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Algoritma İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Algoritma Kelimesinin Anlamı? Algoritma Ne Demek? ,Algoritma Ne Demektir? Algoritma Ne Demektir? Algoritma Analizi? , Algoritma Anlamı Nedir?,Algoritma Ne Demektir? , Algoritma Açıklaması Nedir? ,Algoritma Cevabı Nedir?,Algoritma Kelimesinin Anlamı?,Algoritma Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Algoritma Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Algoritma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Algoritma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Algoritma Kelimesinin Anlamı Nedir? Algoritma Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Algoritma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Algoritma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Algoritma - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Algoritma

Algoritma Nedir? Algoritma Ne demek? , Algoritma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Algoritma Kelimesinin Anlamı? Algoritma Ne Demek? Algoritma Ne Demektir? ,Algoritma Analizi? Algoritma Anlamı Nedir? Algoritma Ne Demektir?, Algoritma Açıklaması Nedir? , Algoritma Cevabı Nedir? , Algoritma Kelimesinin Anlamı?






Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir?

Algoritma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Algoritmaları daha kolay anlatabilmek için akış şemaları kullanılır.

Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol.[1][2] Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Genellikle bilgisayar programlamada kullanılır ve tüm programlama dillerinin temeli algoritmaya dayanır. Aynı zamanda algoritma tek bir problemi çözecek davranışın, temel işleri yapan komutların veya deyimlerin adım adım ortaya konulmasıdır ve bu adımların sıralamasına dikkat edilmelidir. Bir problem çözülürken algoritmik ve sezgisel (herustic) olmak üzere iki yaklaşım vardır. Algoritmik yaklaşımda da çözüm için olası yöntemlerden en uygun olan seçilir ve yapılması gerekenler adım adım ortaya konulur. Algoritmayı belirtmek için; metinsel olarak düz ifade ve akış diyagramı olmak üzere 2 yöntem kullanılır. Algoritmalar bir programlama dili vasıtasıyla bilgisayarlar tarafından işletilebilirler.

İlk algoritma, el-Hârizmî tarafından "Hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabında sunulmuştur. Algoritma sözcüğü de el-Hârizmî'nin isminin Avrupalılarca telaffuzundan doğmuştur.[3]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Algoritma sözcüğü Ebu Abdullah Muhammed bin Musa el Harezmi'nin Latince isminden kaynaklanır.

Algoritma sözcüğü, Özbekistan'ın Harezm, bugünkü Türkmenistan'ın Hive kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi'den gelir.[4][5] Bu alim 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe çok büyük bir katkı sağlamıştır. "Hisab el-cebir ve el-mukabala (حساب الجبر و المقابلة)" kitabı dünyanın ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonunu oluşturur. Latince çevirisi Avrupa'da çok ilgi görür. Alimin ismini telaffuz edemeyen Avrupalılar "algorizm" sözcüğünü "Arap sayıları kullanarak aritmetik problemler çözme kuralları" manasında kullanırlar. Bu sözcük daha sonra "algoritma"ya dönüşür ve genel kapsamda kullanılır.

Uygulama[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoğu algoritmalar bilgisayar olarak uygulanmak üzere tasarlanmıştır. Bununla birlikte, başka yöntemlerle de uygulanmaktadır, biyolojik sinir ağı (örneğin insan beyninin hesap yapması veya bir böceğin yemek araması), elektrik devresi veya mekanik cihazlar gibi.

Bilgisayar algoritmasına örnek verelim. Kullanıcının girdiği dört sayının ortalamasını görüntüleyen algoritmayı yazalım:

 A0 --> Başla
 A1 --> Sayaç=0 (Sayaç'ın ilk sayısı 0 olarak başlar.)
 A2 --> Sayı=? : T=T+Sayı (Sayıyı giriniz. T'ye sayıyı ekle ve T'yi göster.)
 A3 --> Sayaç=Sayaç+1 (Sayaç'a 1 ekle ve sayacı göster.)
 A4 --> Sayaç<4 ise A2'ye git. (Eğer sayaç 4'ten küçükse Adım 2'ye git.)
 A5 --> O=T/4 (Ortalama için T değerini 4'e böl)
 A6 --> O'yu göster. (Ortalamayı göster.)
 A7 --> Dur
Rastgele üretilmiş değerler dizisini quicksort algoritması kullanarak küçükten büyüğe artarak sıralanması.
Quicksort sıralama algoritması animasyonu. Animasyonun başında kırmızı çubukların pivot elemanı olarak işaretlendiği görülmektedir. Örneğin başında sağ tarafın en uzak elemanı pivot olarak seçilmiştir. Bu seçilen pivot değerleri parçalara ayrılmış değerler kümesinin elemanlarıyla karşılaştırılıp sıralama sağlanmaktadır. Özetle, sıralanacak bir sayı dizisini daha küçük parçalara ayırıp oluşan bu küçük parçaların kendi içinde sıralanması ve birleştirilmesi mantığıyla çalışır.

İkinci dereceden ax² + bx + c = 0 biçiminde bir denklemin tüm köklerini bulmak için algoritma yazalım:

Adım 1: Başla.
Adım 2: a, b, c, D, x1, x2, rp ve ip değişkenlerini tanımla.
Adım 3: Diskriminant değerini hesapla.
D ← b2-4ac
Adım 4: Eğer D≥0
x1 ← (-b+√D) / 2a
x2 ← (-b-√D) / 2a
değerlerini hesapla ve x1,x2 değişkenleri göster.
Eğer D≥0 değilse,
Gerçek kısım(rp) ve sanal kısmını(ip) hesapla.
rp ← b / 2a
ip ← √ (D) / 2a
Adım 5: "rp + j(ip)" ve "rp - j(ip)" değerlerini göster.
Adım 6: Dur.

Kullanıcı tarafından girilen bir sayının faktöriyel değerini bulmak için bir algoritma yazalım:

Adım 1: Başla.
Adım 2: factorial,i ve n değişkenlerini tanımla.
Adım 3: Değişkenlerin başlangıç değerlerini tanımla.
factorial ← 1
i ← 1
Adım 4: Ekrandan girilen n değerini oku.
Adım 5: (i=n) eşitliği sağlanana kadar tekrarla.
5.1: factorial←factorial*i
5.2: i←i+1
Adım 6: factorial değişkeninin değerini göster.
Adım 7: Dur.

Hukuki Konular[değiştir | kaynağı değiştir]

Algoritmalar, tek başlarına, genellikle patent verilebilir değildirler. Amerika Birleşik Devletleri'nde soyut kavramların, sayıların ve işaretlerin yalnızca basit yönlendirmelerinden oluşan bir iddia "süreç" oluşturmaz (USPTO 2006) ve bundan dolayı algoritmalar patent verilebilir değildir (Gottschalk v.Benson'da olduğu gibi). Bununla birlikte, algoritmanın pratik uygulamaları zaman zaman patent verilebilirdir. Örneğin, Diamond v.Diehr'da, sentetik kauçuğun muhafaza edilmesine yardımcı olmak için kullanılan basit geri bildirim algoritmasının uygulaması patent verilebilir sayılmıştır. Yazılım patenti son derece tartışmalıdır ve algoritmaları içeren birçok eleştirilmiş patent vardır, özellikle veri sıkıştırma algoritmaları, Unisys' LZW patentinde olduğu gibi.

Ek olarak, bazı kriptografik algoritmaların ihracat kısıtlamaları vardır.

1950'den Sonraki Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Faaliyetlerin birçoğu algoritmanın tanımının geliştirilmesine yönlendirilmiştir ve aktifliği çevredeki sorunlar nedeniyle, özellikle matematiğin temelleri (özellikle Church-Turing tezi) ve akıl felsefesi (özellikle yapay zeka konusundaki tartışmalar) sebebiyle devam etmiştir.

Algoritmalara eleştirel yaklaşımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Algoritmaların kullanımı hayatın her alanında giderek yaygınlaşmaktadır. İş yerlerindeki performans değerlendirmelerinden bankaların kime kredi vereceğine, güvenlik sistemlerinden sosyal medya platformlarındaki önerilere kadar hayatın her alanında etkili olan algoritmalara özellikle de sosyal bilimci akademisyenler çeşitli eleştiriler yöneltmektedir. Algoritmaların teknolojik etkilerinin yanı sıra toplumsal bir güce de sahip oldukları,[6] toplumsal gruplar arasındaki eşitsizlikleri derinleştirdikleri,[7] yeni güç dengeleri oluşturdukları[8] ve farklı otoriteler tarafından toplumun belli kesimlerini baskılamak[9] için kullanıldıklarının altı çizilmektedir.

Önemli algoritma türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Definitive Glossary of Higher Mathematical Jargon — Algorithm". Math Vault (İngilizce). 1 Ağustos 2019. 7 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2019. 
  2. ^ "Definition of ALGORITHM". Merriam-Webster Online Dictionary (İngilizce). 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2019. 
  3. ^ "Al-Khwarizmi - Islamic Mathematics". The Story of Mathematics. 25 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2019. 
  4. ^ "Al-Khwarizmi biography". www-history.mcs.st-andrews.ac.uk. 2 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 
  5. ^ "Etymology of algorithm". Chambers Dictionary. 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2016. 
  6. ^ Beer, David (2 Ocak 2017). "The social power of algorithms". Information, Communication & Society. 20 (1): 1-13. doi:10.1080/1369118X.2016.1216147. ISSN 1369-118X. 
  7. ^ author., Eubanks, Virginia, 1972-. Automating inequality : how high-tech tools profile, police, and punish the poor. ISBN 1-250-21578-1. OCLC 1050280177. 
  8. ^ Masso, Anu; Kasapoglu, Tayfun (2 Temmuz 2020). "Understanding power positions in a new digital landscape: perceptions of Syrian refugees and data experts on relocation algorithm". Information, Communication & Society. 23 (8): 1203-1219. doi:10.1080/1369118X.2020.1739731. ISSN 1369-118X. 
  9. ^ author., Noble,. Algorithms of Oppression. ISBN 978-1-4798-6676-2. OCLC 1124443189. 

Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Nedir? :Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? ile ilgili Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Ne Demektir? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Açıklaması Nedir? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Cevabı Nedir? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Açıklaması? :Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Gerçek mi? :Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? ile ilgili Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Hakkında? :Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? ile ilgili Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Algoritma nedir?, Algoritma anlamı nedir?, Algoritma ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Krøller eller ej, Under the Ladder, Cephalopoda, Kıbrıs Cumhuriyetinde bulunan diplomatik elçilikler, Yeniakköy, Yağlıdere, Tarnobrzeg (ilçe), Omar Sangare, David Lombán, Vila Nova da Barquinha (bucak), Oregon, Paterson, New Jersey, Kozmonotluk Anıt Müzesi, Fatih, Bismil, 2015 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi, Akköy, Yağlıdere, 2009 FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu Ödülü, Thymus praecox, Liangzhu kültürü, Adanaspor, Aesir, NSYNC (albüm), Yağlıdere, İlteriş Kutluğ Kağan Yazıtı, Vera Gebuhr, Güllüce, Yağlıdere, Adana valileri listesi, Alpin çayırlar, Elena Ceauşescu, Adana metrosu, Akpınar, Yağlıdere, Dario Marianelli, Mozilla VPN, Derindere, Yağlıdere, Kanlıca, Yağlıdere, Sarayın İncisi, Beylikova Barajı, Larne FC, İnsan Severse, Ali Fuat Erden, Karabağlar, Valeri Bikovski, Kordon, Salihli, Makedonya Cumhuriyeti 21 yaş altı millî futbol takımı, Adana belediye başkanları listesi, Hüseyin Çelik, Patrick Chan, Batıayaz, Yayladere, Fenrir, Adana Yeşiloba Hipodromu, Adana Ulu Camii, Yayladere, 1039, Saatçi Ali Efendi Konağı, İrfan Ertürk, Mustafa Sabri Öney, Adana Sinema Müzesi, NGC 1795, Zürih ve Londra Antlaşması, Uluslararası Ticaret Odası, 58. Akademi Ödülleri, Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adana Evi, Agata Muceniece, Vaalbara, Artukoğulları, Hamza Gür, Çoban uydu, Norveç ekonomisi, Volkanik, Meteoroloji Ofisi, Vahanlılar, Yozgatta 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Prnjavor, İnsani Gelişmişlik Endeksi, İş Yapma Kolaylığı Endeksi, Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, MG 15, Çizgi roman, 9. Türkiye Hükûmeti, Adana Koleji, Tom Gries, NGC 700, Toshihiro Iijima, Elazığ ilindeki yerleşim yerleri listesi, Buzzcocks, Atıf Ebeyd, Keşiş Gölü, Adana Katliamı, Güneşlik, Yayladere, 2021 Kolombiya protestoları, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, I (temel Latin), Accipiter brevipes, Subay, Batı Belarus, Ulusal Liberal Parti (Birleşik Krallık, 1931), Adana Kültür ve Sanat Merkezi, D 850, Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı, Gazze filosu saldırısına uluslararası tepkiler, Dişbudak, Bingöl, Shuttle Radar Topography Mission,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,