Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir?

Ruşen Eşref Nedir?

Ruşen Eşref Nedir?, Ruşen Eşref Nerededir?, Ruşen Eşref Hakkında Bilgi?, Ruşen Eşref Analizi? Ruşen Eşref ilgili Ruşen Eşref ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ruşen Eşref ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ruşen Eşref Ne Anlama Gelir Ruşen Eşref Anlamı Ruşen Eşref Nedir Ruşen Eşref Ne Anlam Taşır Ruşen Eşref Neye İşarettir Ruşen Eşref Tabiri Ruşen Eşref Yorumu 

Ruşen Eşref Kelimesi

Lütfen Ruşen Eşref Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ruşen Eşref İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı? Ruşen Eşref Ne Demek? ,Ruşen Eşref Ne Demektir? Ruşen Eşref Ne Demektir? Ruşen Eşref Analizi? , Ruşen Eşref Anlamı Nedir?,Ruşen Eşref Ne Demektir? , Ruşen Eşref Açıklaması Nedir? ,Ruşen Eşref Cevabı Nedir?,Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı?,Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ruşen Eşref Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Nedir? Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ruşen Eşref Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ruşen Eşref - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ruşen Eşref

Ruşen Eşref Nedir? Ruşen Eşref Ne demek? , Ruşen Eşref Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı? Ruşen Eşref Ne Demek? Ruşen Eşref Ne Demektir? ,Ruşen Eşref Analizi? Ruşen Eşref Anlamı Nedir? Ruşen Eşref Ne Demektir?, Ruşen Eşref Açıklaması Nedir? , Ruşen Eşref Cevabı Nedir? , Ruşen Eşref Kelimesinin Anlamı?






Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir?

Ruşen Eşref Ünaydın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ruşen Eşref sayfasından yönlendirildi)
Ruşen Eşref Ünaydın
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
Görev süresi
21 Ekim 1933 - 17 Mart 1934
Başkan Mustafa Kemal Atatürk
Yerine geldiği Hikmet Bayur
Yerine gelen Hasan Rıza Soyak
Kişisel bilgiler
Doğum 18 Mart 1892
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm 21 Eylül 1959 (67 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Bitirdiği okul Darülfünun Edebiyat Fakültesi
Mesleği Gazeteci, yazar, siyasetçi, diplomat
Ruşen Eşref Bey, Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ile Ertuğrul Yatı'nda (5 Haziran 1928)

Mehmet Ruşen Ünaydın[1] (18 Mart 1892, İstanbul - 21 Eylül 1959, İstanbul), Türk gazeteci, yazar, siyasetçi ve diplomat. Türk Dil Kurumu ve Galatasaray'ın kurucularından (12 numaralı üye) biridir.

1914'te Batı edebiyatından yaptığı tercümelerle yazı hayatına başlayan Ünaydın, vefat ettiği 1959 yılına kadar çocuk şiiri, deneme, edebî mülakat, mensur şiir ve hatırat gibi çeşitli edebî türlerde birçok eser kaleme aldı. 1917 ve 1918 yıllarında Türk edebiyatının ünlü yazar, şair ve fikir adamlarıyla yaptığı edebî mülakatları 1918'in sonlarına doğru "Diyorlar ki" adıyla kitaplaştırdı. Yine 1918'de "Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal ile Mülâkat" adlı eseriyle Mustafa Kemal Atatürk'ü ilk kez Türk ve dünya kamuoyuna tanıttı. Tevfik Fikret'in hatıralarını içeren kitabını yayımladı. Millî Mücadele'ye fiilen katıldı, Atatürk'ün yakınında çalıştı, kırk ay süren bu dönemi yazılarında anlattı. Cumhuriyet döneminde Atatürk'ün genel sekreterliğini yaptı, milletvekili oldu. Yeni Türk Alfabesi çalışmalarında ve Türk Dil Kurumunun kuruluşunda yer alıp dil işlerinde çalıştı.[2][3] Daha sonra diplomat olarak görev yaptı.

Falih Rıfkı Atay'a göre Ruşen Eşref Ünaydın'ın "üç büyük aşkı vardı: eşi Saliha Hanım, hocası Tevfik Fikret ve her şeyi Mustafa Kemal Atatürk."

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray Sultanisini ve Darülfünun Edebiyat Fakültesini bitirdi.[4] Askerî Baytar lisinde, Darülmuallimini lide Türkçe ve Fransızca öğretmenliği yaptı. Yazarlık hayatına 1914 yılında mütercimlikle başladı. 1918 yılında Yeni Gün muhabiri olarak Kafkasya'ya, Tasviri Efkar muhabiri olarak Sivas'a gitti. Servet-i Fünun, Donanma, Tedrisat, Türk Yurdu ve Yeni Mecmua dergilerinde yayımladığı mülakat, mensur şiir ve hatıra türünde yazılarıyla tanındı. Dergi ve gazetelerde mülakat ve gezi türünde yazıları yayımlandı.

1920 yılında TBMM Hükûmetinin çağrısı üzerine İnebolu yoluyla Ankara'ya giderek Türk Kurtuluş Savaşı'na katıldı. 1922 yılında Buhara Sovyet Halk Cumhuriyeti elçiliği başkâtibi olarak atandı. Lozan Konferansı'nda matbuat müşavirliği yaptı. TBMM II, III ve IV. dönem Afyonkarahisar milletvekili olarak görev yaptı. 1928 yılında Dil Encümeni üyesi olarak yeni Türk Alfabesi çalışmalarına ve tanıtımlarına katıldı.[2] 1932'de kurulan Türk Dil Kurumunun kurucu ekibinde yer aldı[5] ve kurumun ilk genel sekreteri oldu.[3] 1933 yılında Riyaseti Cumhur Umumi Kâtipliği (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği) görevini yürüttü. Daha sonra Tiran, Atina, Budapeşte Elçiliğinde ve Roma, Londra ve Atina Büyükelçiliğinde bulundu. 1937 yılında yapılan Trakya Manevraları'na katılarak yabancı heyetlere eşlik etti. 1952 yılında emekliye ayrıldı.

21 Eylül 1959 tarihinde İstanbul'da öldü.

Edebiyattaki yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ruşen Eşref Ünaydın, Türk edebiyatına "edebî mülakat" türünü kazandırdı. 1917 ve 1918 yıllarında Türk edebiyatının ünlü yazar, şair ve fikir adamlarıyla yaptığı edebî röportajları 1918'in sonlarına doğru "Diyorlar ki" adıyla kitaplaştırdı. Bu eseriyle üne kavuşan Ünaydın, uzun seneler "Diyorlar ki Muharriri" olarak anıldı. Fiilen de katıldığı Millî Mücadele döneminde Atatürk'ün en yakınında bulunan isimlerden biri olarak yazdığı yazılar Millî Mücadele edebiyatında önemli bir yer tuttu. Atatürk'ü ve Tevfik Fikret'i birçok yönleriyle kamuoyuna tanıttı. Yazar, eserlerini sade bir dille kaleme aldı.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Mülakat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Diyorlar ki (1918)
  • Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal ile Mülâkat (1918)
  • Çanakkale'de Savaşanlar Dediler ki (1918)
  • Atatürk'ün Hastalığı: Prof. Dr. Nihad Reşad Belger'le Mülâkat (1959)

Anıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Geçmiş Günler (1919)
  • Boğaziçi-Yakından (1938)
  • Atatürk ve Millî Tesanüt (1954)
  • Atatürk'ü Özleyiş (1957)
  • Galatasaray ve Futbol (1957)

Millî Mücadele[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İstiklâl Yolunda (1922)

Mensur Şiir[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Damla Damla (1928)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM Albümü 1. Cilt (1920-1950)" (PDF). TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü. 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). 
  2. ^ a b KILIÇ, Fahri (Güz 2020). "Yeni Türk Alfabesinin Kabulünde Dil Heyetinin Yürüttüğü Çalışmalar" (PDF), 16. Cumhuriyet Tarihi Araştırmaları Dergisi. s. 805. 30 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 26 Haziran 2023. 
  3. ^ a b Türk Dili Tetkik Cemiyeti Bülteni. Türk Dil Kurumu. 1933. s. 6. Umumî Kâtip: Ruşen Eşref Bey 
  4. ^ Birinci, Necat (1988). Ruşen Eşref Ünaydın. Türk Büyükleri Dizisi: 95. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları. s. 2. ISBN 975-17-0199-6. 
  5. ^ "Kurucularımız". 18 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hükûmet görevi
Önce gelen:
Yusuf Hikmet Bayur
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
21 Ekim 1933 - 17 Mart 1934
Sonra gelen:
Hasan Rıza Soyak



Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Nedir? :Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? ile ilgili Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Ne Demektir? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Açıklaması Nedir? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Cevabı Nedir? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Açıklaması? :Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Gerçek mi? :Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? ile ilgili Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Hakkında? :Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? ile ilgili Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ruşen Eşref nedir?, Ruşen Eşref anlamı nedir?, Ruşen Eşref ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Yazıhisar, Toygar, Aybastı, I. Antigonos, Habeas Corpses, Cumhuriyet Meydanı (İzmir), Aldair Baldé, Para Avcısı, Bulbophyllum diplantherum, İş Kuleleri, İlçe, Ilçe, Babys Day Out, Modeste MBami, Karma dövüş sanatçısı, Tengella, Sevgiler, Kaluş (müzik grubu), Otel, Alaska, Pirlepe, 1880 FA Cup Finali, Theridion adrianopoli, Anyphops, İyon siklotron rezonansı, Roger Jackson, Hürser Tekinoktay, Silverius, Sarıahmetler, Kandıra, Mytilus, Cinsel istismar, Silene hupehensis, Alopecosa kuntzi, Andrey Tikhonov, Moltrasio, Piper ostii, Diğviri, Heterozigot, Polystomatidae, Psychotria bidentata, Kotanarh, Anghel Iordănescu, South Darley, Büyüksürmeli, Gölpazarı, René Primevère Lesson, Müzikal milliyetçilik, Salvadora, Blumenthaler SV, HMS E20, Bamona, Yuri Zhirkov, DFB Pokal, 2011 Kanada Grand Prix, Vaclav Nijinski, Brandenburg Konçertoları, Emir Abidzade, 2. Lig tüm zamanların puan durumu, MEMRI, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcısı, Jön Türk Devrimi, Criterion Games, Amphidraus chie, Religious Society of Friends, Amerikan İç Savaşı, Sarıoğlan Barajı, Noter, Işın Çelebi, UEFA Europa League, Jimmy Hill, Papillon, Ekonomik metodoloji, Albany, Gürcü Rüyası, İrem Altuğ, 2001 Coupe de France Finali, Hayber Pahtunhva, Ekspresyonist mimarlık, Ceriodaphnia rigaudi, Beste, Meteorolog, Gustavo Gómez, Hypselocara, Kutsallık, Kethuda Camii, 2007 Coupe de France Finali, Ixodes dentatus, Cinnamon, Unforgiven (2004), II. Sargon, Superettan, DRS 1, Valencia CF, Usame Hevsavi, 1999 Coupe de France Finali, Saratov Guberniyası, Babakale Kalesi, Necip Tekçe, Eucalyptus varia, Nane Sarma, Osmanlı Suriyesi, Zampoña,
Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?,