Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir?

Refah devleti Nedir?

Refah devleti Nedir?, Refah devleti Nerededir?, Refah devleti Hakkında Bilgi?, Refah devleti Analizi? Refah devleti ilgili Refah devleti ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Refah devleti ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Refah devleti Ne Anlama Gelir Refah devleti Anlamı Refah devleti Nedir Refah devleti Ne Anlam Taşır Refah devleti Neye İşarettir Refah devleti Tabiri Refah devleti Yorumu 

Refah devleti Kelimesi

Lütfen Refah devleti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Refah devleti İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Refah devleti Kelimesinin Anlamı? Refah devleti Ne Demek? ,Refah devleti Ne Demektir? Refah devleti Ne Demektir? Refah devleti Analizi? , Refah devleti Anlamı Nedir?,Refah devleti Ne Demektir? , Refah devleti Açıklaması Nedir? ,Refah devleti Cevabı Nedir?,Refah devleti Kelimesinin Anlamı?,Refah devleti Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Refah devleti Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Refah devleti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Refah devleti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Refah devleti Kelimesinin Anlamı Nedir? Refah devleti Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Refah devleti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Refah devleti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Refah devleti - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Refah devleti

Refah devleti Nedir? Refah devleti Ne demek? , Refah devleti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Refah devleti Kelimesinin Anlamı? Refah devleti Ne Demek? Refah devleti Ne Demektir? ,Refah devleti Analizi? Refah devleti Anlamı Nedir? Refah devleti Ne Demektir?, Refah devleti Açıklaması Nedir? , Refah devleti Cevabı Nedir? , Refah devleti Kelimesinin Anlamı?






Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir?

Refah devleti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ülkelere göre sosyal harcama grafiği (OECD)

Refah devleti veya sosyal devlet, minimum düzey ötesinde vatandaşlarının refahı için birincil sorumluluk kabul eden devlet kavramı olup devletin vatandaşlarının iktisadi ve sosyal esenliklerinin korunması ve teşvik edilmesinde ana rol oynamasını önerir.[1] Müdahaleci, düzenleyici, yeniden dağıtıcı, girişimci ve bireylere hak ve özgürlüklerin sağlanması bakımından pozitif bir devlet anlayışıdır. Bu şekil devlet kavramı fırsat eşitliği, servetin eşit şekilde dağılması ve nispeten rahat bir hayat sağlamak için gerekli asgari şartlara yetişemeyen kişiler için kamu mesuliyeti prensiplerine dayanır. Bu genel yaklaşım bir ülkenin çok değişik şekilde iktisaden ve sosyal bakımdan organize edilmesini mümkün kılar.

Genel olarak bir refah devletinin iki değişik siyasi ve sosyal yaklaşımı olabilir:

  • Bir modele göre devlet vatandaşlarının refahı için başta gelen birinci merci ve mesuliyet yükü taşıyan kurumdur. Bu teoriye göre devletin mesuliyeti çok geniş kapsamlıdır çünkü bir vatandaşın refahının her yönü üzerinde devlet mesuliyet yüklenmiştir ve bu mesuliyete hiçbir istisna olmadan ülkenin tüm kişileri üzerinedir.
  • Diğer yaklaşıma göre refah devleti devletin vatandaşlarının hayat standartlarının iyice belirlenmiş asgari standartların altına düşmemesi için bir "sosyal güvenlik sağlama ağı" yaratılmasıdır.

"Refah devleti" ve "refah toplumu" İngilizce konuşulan ülkelerde (özellikle ABD'de) bazı kavramsal karışıklıklara yol açmış ve bu önemli tartışma konusu olmuş ve olmaktadır. ABD'de ve bazı diğer ülkelerde asgari refah seviyesi merkezsel devlet tarafından garanti edilip doğrudan doğruya bir merkezden sağlanmamaktadır. Ama her vatandaşın bu refah seviyesine yetişmesi için, bağımsız gönüllüler, hem kar gütmeyen özel sosyal kurumlar ve hem de azami kar hedefli özel şirketler ve mahalli ve çok az da olsa merkezi hükûmet mercileri tarafından bileşik olarak katkılar yapmaktadır. Bu bileşik katkıya "refah sosyetesi" veya "refah sistemi" adı verilmektedir. Bazı tanımlara göre ise buna karşıt olan "refah devleti" kamu sektöründen dolaylı olarak subvansiyon verilmesi gerekli kişilere yapılan fon aktarımıdır ve bu aktarılan fonların baş kaynağı ise eşit dağılım prensiplerine uyan (progresif) vergileri veren özel sektördür.

Örneğin okul ücretsizdir ve hastaları tedavi etmek devletin görevidir. Devlet, işsizlere ve az gelirli kişi veya ailelere gelir subvansiyonu yapabilir. Aynı şekilde devlet kendi evini satın alamayacak ve özel kiralık ev piyasasındaki yüksek kiralar veremeyecek kadar fakir olanlara, ya subvansiyon olarak ev kirası verebilir veya ucuz kamu malı kiralık ev yapıp bunları maliyet altında kiraya verebilir. Bunu yapmak için yüksek vergiler konması gerekebilir. Eğer vergi sistemi progresif ise genellikle zengin insanlar en fazla vergi verenlerdir. Progresif vergi hadlerı değişkendir, bunun nedeni, geliri daha az olanların vergilerini rahatlıkla ödeyebilecek durumda olmasını sağlamaktır. Örneğin Birleşik Krallık'ta, yoksul insanlar, daha zenginlere göre, gelirlerinin daha küçük bir yüzdesini vergi olarak vermektedir. Ayrıca KDV, alınması zaruri olmayan şeylere konur.

"Sosyal devlet" ve "refah devleti"[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal devlet ile refah devleti kavramlarının aynı anlama geldiği ve bu kavramların farklı anlamlara geldiği yönünde iki farklı görüş vardır.

Huber'e göre refah devleti, eşitsizliklerin önüne geçmek için sosyal faydaların yeniden dağıtımı yönünde yapılanların bütününü ifade etmektedir. Sosyal devlet ise, sosyal reformlardan oluşan bir devlettir. Ancak sosyal reform, sadece devletin yardımlarını ifade eden sosyal devlet değildir. Luhmann'a göre refah devleti, sosyal devletten daha kapsamlı sosyal yardımlar sunan bir yapı olarak görmüştür. Refah devleti, ileri derecede sanayileşmiş ülkelerde ortaya çıkmış ve gelişmiştir.

Batı toplumlarında ifade edilen refah devleti kavramı, sosyal devletten farklı bir anlam taşımamaktadır. Örneğin Almanya'da Weimar Cumhuriyeti döneminde refah devleti terimi, daha sonraki yıllarda yerini sosyal devlet kavramına bırakmıştır. Türk hukukunda ise sosyal devlet başta olmak üzere refah devleti ya da sosyal refah devleti kavramları kullanılmaktadır.

Amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Refah devletinin amacı, vatandaşlara; insan onuruna uygun bir refah düzeyi sağlamak ve onların dara düşmesini önlemektir. Sosyal devlet olmanın en temel şartı ise ülkede yaşayan herkesin kendini güven altında hissetmesidir. Buna paralel olarak ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanması amacıyla sermaye yatırımlarını teşvik etmekle birlikte, ekonomik faaliyetlerin tam istihdamı sağlayacak düzeyde gerçekleşmesi için gerekli koşulları ve ortamı sağlamaya da çalışır.[kaynak belirtilmeli]

Özgül amaçlar ise şu şekilde sıralanabilir:[kaynak belirtilmeli]

  • Gelir dağılımında adaleti sağlamak
  • Yoksullukla mücadele etmek
  • Yoksul kişileri, güçsüzleri ve bakıma muhtaç çocukları korumak
  • Kamu sermayesini kullanarak toplumdaki gelir düzeyinde oluşan eşitsizlikleri düzenlemek

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Refah devleti uygulamaları, ülkelerin kendine özgü; sosyal, ekonomik, politik ve kültürel koşullarına göre farklılıklar gösterir. Bu durum, birçok refah devleti uygulamasının doğmasına neden olmuştur. Bu türlere ilişkin ilk sınıflandırmayı yapan Titmuss, sosyal devleti aşağıdaki gibi üç başlık altında inceler.[kaynak belirtilmeli]

  • Piyasa ikamesine dayalı refah devleti modeli
  • Endüstriyel başarı-performans modeli
  • Kurumsal yeniden dağıtıcı modeli

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Béland, Daniel (2021). The Oxford handbook of the welfare state (2. bas.). New York: Oxford University Press. ISBN 978-0198828389. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Veri ve istatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]


Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Nedir? :Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? ile ilgili Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Ne Demektir? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Açıklaması Nedir? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Cevabı Nedir? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Açıklaması? :Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Gerçek mi? :Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? ile ilgili Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Hakkında? :Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? ile ilgili Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Refah devleti nedir?, Refah devleti anlamı nedir?, Refah devleti ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Southampton Adası, San Saba, Tayyib Talha Sanuç, Karatepe, Köşk, Yunt Dağları, Sinir fasikülü, Tony Atkinson, Bayat boyu, Lush, Siddhārtha Gautama, Özgür yazılım, Hapishane, Argegno, Kamboçya Devleti, Pe (Kiril), Mizansen, Anavarza, Çabukser, Titus (Roma imparatoru), Tank botu, Erzurum (il), Alaeddin Asna, Sawston, Geometri tarihi, Nehmten, 9. batı meridyeni, Gaspard Monge, Württemberg Krallığı, Matematik tarihi, Salvia leucodermis, Kümbet Camii, Darrun Hilliard, EuroCup Kadınlar, Wget, Daşaltı, Göreme Milli Parkı, EVA Air, Bunsei, CS Marítimo, Türkiye Cumhuriyeti banknotları, Lappeenranta, Iustinus, Florence County, Güney Karolina, Ronald García, José Gonzalo Rodríguez Gacha, Pico, NGC 976, Aykut Özer, 1812 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Võro dili, Dana Adası, Novi Sad, Lindsey Stirling, Kocaeli milletvekilleri listesi, Eritre bayrağı, Lütfi Aksoy, Renault 16, Gezi Parkı protestoları, NGC 4599, Kiev Uluslararası Gösteri Merkezi, 2023 UEFA Süper Kupası, Hasenkrug, Gringotts, Ali Nazik, Hüseyin Gezer, Together We Are One, Sumqayıt Pogromu, Dulag 121, Kamassice, Cengiz Aytmatov, Rodolfo Micheli, Ömer Zülfü Livaneli, Büyük Londra Yangını, Meta fetişizmi, Kormus, Terry Brooks, Ağustos 2011 Çukurca saldırısı, 7 Kocalı Hürmüz (film, 2009), Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm, Orta Karadeniz Bölümü, Blow off Valve, Işıklar Holding, Yeşil anarşizm, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kuantum teorisi, Bir Skandalın Peşinde, Dairesel hareket, Gıda teknolojisi, Ahmet Cevdet Ertuğrul, Palermoda Yüzleşme, 1897, Michele Godena, Çin Halk Cumhuriyeti, Oscar Bonavena, Sürgün hükûmeti, M10 (İstanbul metrosu), Arahova Muharebesi, Fuenlabrada, Britanyalı,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,