Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir?

Sosyalist revizyonizm Nedir?

Sosyalist revizyonizm Nedir?, Sosyalist revizyonizm Nerededir?, Sosyalist revizyonizm Hakkında Bilgi?, Sosyalist revizyonizm Analizi? Sosyalist revizyonizm ilgili Sosyalist revizyonizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sosyalist revizyonizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sosyalist revizyonizm Ne Anlama Gelir Sosyalist revizyonizm Anlamı Sosyalist revizyonizm Nedir Sosyalist revizyonizm Ne Anlam Taşır Sosyalist revizyonizm Neye İşarettir Sosyalist revizyonizm Tabiri Sosyalist revizyonizm Yorumu 

Sosyalist revizyonizm Kelimesi

Lütfen Sosyalist revizyonizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sosyalist revizyonizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı? Sosyalist revizyonizm Ne Demek? ,Sosyalist revizyonizm Ne Demektir? Sosyalist revizyonizm Ne Demektir? Sosyalist revizyonizm Analizi? , Sosyalist revizyonizm Anlamı Nedir?,Sosyalist revizyonizm Ne Demektir? , Sosyalist revizyonizm Açıklaması Nedir? ,Sosyalist revizyonizm Cevabı Nedir?,Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı?,Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sosyalist revizyonizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sosyalist revizyonizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sosyalist revizyonizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sosyalist revizyonizm

Sosyalist revizyonizm Nedir? Sosyalist revizyonizm Ne demek? , Sosyalist revizyonizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı? Sosyalist revizyonizm Ne Demek? Sosyalist revizyonizm Ne Demektir? ,Sosyalist revizyonizm Analizi? Sosyalist revizyonizm Anlamı Nedir? Sosyalist revizyonizm Ne Demektir?, Sosyalist revizyonizm Açıklaması Nedir? , Sosyalist revizyonizm Cevabı Nedir? , Sosyalist revizyonizm Kelimesinin Anlamı?






Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir?

Sosyalist revizyonizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alman sosyalist Eduard Bernstein (1895)

Sosyalist revizyonizm, Marksist hareketin içinde revizyonizm sözcüğü, önemli Marksist öncüllerin çeşitli fikirlerinin, ilkelerinin ve teorilerinin genellikle burjuvazi sınıfı ile birlik olma benzeri değişiklikler içeren bir revizyondan geçmesi gerektiğine inanan bir düşünce tarzıdır.[1]

Terim, sık sık böyle revizyonların herhangi bir temele dayanmadığına inanan Marksistler tarafından Marksizmi yumuşatmaya veya ayrılmaya çalışanları temsil etmesi için kullanılır. Revizyonizm kelimesi daha çok yerme anlamı taşır. Marksist literatüre göre sapma ve döneklik olarak tabir edildiği de görülmüştür.[2] Birkaç Marksist kendilerini revizyonist olarak nitelerler. Bu terimin ve kavramın karşısında olanlar ise ortodoks Marksistlerdir.

Revizyonizm terimi Marksist kuram içerisinde birçok farklı bağlamda kullanılır; 19. yüzyılın sonlarına doğru, sosyal demokrat yazarlardan Eduard Bernstein ve Jean Jaurès, Karl Marks'ın sosyalist toplum yaratmak için oluşturduğu düşüncelerinin gözden geçirilmesini ve Sosyalizme ulaşmak için kuvvet kullanmanın zaruri olmadığını savundu.

Enver Hoca'nın siyasi pratiğini içeren Hocaizm görüşü, Soğuk Savaş ve sonrası dönemin en belirgin revizyonizm karşıtı hareketidir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Revizyonizm terimi Marksist teorinin farklı revizyonlarına atfetmek için kullanılmıştır. Revizyonistler, Karl Marx'ın devrimi şiddetli bir ayaklanma ile getirme düşüncesine karşı gelip sosyalist devrimi seçim yoluyla başarmak isteyenlerdir. Marx ve Engels'in yakın bir tanıdığı olan Eduard Bernstein, ilk adı duyulmuş revizyonistlerdendi ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nde (SPD) önde gelenlerdendi.

19. yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Karl Marx'ın sosyalizme dönüşüm fikirlerini revize ederek sosyalist topluma erişimde zor kullanmanın tek yol olmadığını savunan Eduard Bernstein gibi demokratik sosyalist yazarları tanımlamak için 19. yüzyılın sonlarında revizyonizm terimi kullanılırdı.[3] Bernstein'in görüşleri, kapitalist sistemde kademeli reformlar ile sosyalizme ulaşılabileceğini ileri süren reformist teorinin yükselmesine sebep oldu.[4]

1920 ve 1930'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

1920 ve 1930'larda Komintern'den uzaklaştırılan Leon Trotsky liderliğindeki Uluslararası Sol Muhalefet, Komintern ve Sovyetler Birliği'ni Marksizm ve Leninizm'in enternasyonalist ilkelerini Sovyetler Birliği'nin başına geçmiş olan seçkin bir bürokratik kast için değiştirmekle suçlamıştı.[5] Troçkistler yeni doğan Stalinist bürokrasinin işçi sınıfının sosyalist dünya devrimi yolunda büyük bir engel oluşturduğunu düşünmüş ve Komintern'in politikalarını değiştirmek için Marksist kalıcı devrim teorisine karşı çıkmıştı. Bu sırada resmi Sovyet mercileri Troçkistleri "revizyonistler" olarak damgaladı ve Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nden kovdu. Bunun üzerine Troçkistler Dördüncü Enternasyonal'i kurdu.

1940 ve 1950'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

1940 ve 1950'lerde uluslararası komünist harekette revizyonizm terimi Marksist-Leninistler arasında ağır sanayi yerine tüketim malı üretimine odaklanan, proleter enternasyonalizm yerine ulusal farklılıkları kabul eden ve belirli ilkelere bağlı kalmak yerine liberal reformları isteyen komünistler için kullanılıyordu. 1949'da Stalin'in Sovyet yönetimi altında Doğu Avrupa'da başlayan II. Dünya Savaşı sonrası tasfiyeler arasında nispeten bağımsız komünist bir ideoloji peşindeki Titoistlere yöneltilen suçlamalar arasında revizyonizm de bulunuyordu. Stalin'in ölümünden sonra Macaristan'da Imre Nagy'nin hükûmeti (1953-1955) ve Polonya'da Władysław Gomułka'nın hükûmetinde demokratik bir sosyalizm türü kısa süreliğine kabul edilebilir olmuştu. Bu düşünceye Doğu Bloku ve Sovyetler Birliği'nin çeşlitli şekillerde revizyonist olarak gördüğü düşünceler de dahildi. Yine de kendilerini küçük düşüreceği için Nagy de Gomułka da kendilerini revizyonistler olarak tanımlamamıştı.

1956'da Stalin'in aleyhine yapılan Gizli söylev üzerine Marksist-Leninist ilkelerin, kurucuları tarafından ihanete uğradığını düşünen hayrete uğramış ve cesareti kırılmış çoğu komünist aktivist protesto ile Batı komünist partilerinden ayrılmaya başlamıştı. Ayrılan bireyler partilerde kalanlar tarafından revizyonist olmakla suçlanmıştı. Yine de sadık kalanlar kısa süre sonra 1960'ta Sovyetler Birliği'nin eylemleri sayesinde hayal aleminden çıkmış ve partilerinden ayrılmıştı, böylece Yeni Sol doğdu. 1960'larda ayrılanların çoğu Sovyetler Birliği'nin aksine Mao Zedong tarafına geçmişti. Bunlara bir örnek Edward Palmer Thompson'ın New Reasoner eseriydi.

1960'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

1960'ların ilk safhalarında Mao Zedong ve Çin Komünist Partisi, ideolojik ve siyasi sorunlar üzerine Çin-Sovyet ayrılığı olarak Nikita Khrushchev ve Sovyetler Birliği'ne saldırı amacıyla revizyonizm terimini (Çince: 修正主义; pinyin: xiūzhèng zhǔyì) diriltecekti. 1960'larda Çin, Sovyetleri sık sık "modern revizyonistler" olarak tanımlayacaktı. Kullanım dünya çapında komünist partilerden ayrılmış çeşitli Maocu gruplar tarafından kopyalanmıştı. 1978'de yaşanan Çin-Arnavut ayrılığı, Arnavutluk Genel Sekreteri Enver Hoca'nın Maoculuk'u revizyonist olmakla suçlamasına neden oldu. Bu olay, Maoist harekette bazılarının Arnavutluk Emek Partisi yolunda yürüyeceği bir ayrılığa neden oldu. Aralarında en dikkat çekenleri Yeni Zelanda Komünist Partisi ve Kanada Komünist Partisi (Marksist-Leninist) idi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Oxford English Dictionary Revisionism 1. "A policy first put forward in the 1890s by Edward Bernstein (1850-1932) advocating the introduction of socialism through evolution rather than revolution, in opposition to the orthodox view of Marxists; hence a term of abuse used within the communist world for an interpretation of Marxism which is felt to threaten the canonical policy." with the first use in English "1903 Social-Democrat VII. 84 (heading) Revisionism in Germany."
  2. ^ Bernstein, Eduard (1991). "Giriş". Evrimsel Sosyalizm, Bir Eleştiri bir onaylama. Kavram yayınları. 
  3. ^ Vgl. Wolfgang Eichhorn: Über Eduard Bernstein. Gegensatz und Berührungspunkte zu Rosa Luxemburg und W. I. Lenin, in: Jahrbuch für Forschungen zur Geschichte der Arbeiterbewegung, No. I/2002.
  4. ^ Philip P. Wiener (ed). Dictionary of the History of Ideas 21 Temmuz 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Charles Scribner's Sons, New York, in 1973–74. R. K. Kindersley Marxist revisionism: From Bernstein to modern forms 21 Temmuz 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., website of the University of Virginia Library. Accessed 28 April 2008
  5. ^ Leon Trotsky. The Third International After Lenin 11 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Militant, 1929. Accessed 14 March 2010

Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Nedir? :Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? ile ilgili Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Ne Demektir? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Cevabı Nedir? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Açıklaması? :Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Gerçek mi? :Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? ile ilgili Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Hakkında? :Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? ile ilgili Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sosyalist revizyonizm nedir?, Sosyalist revizyonizm anlamı nedir?, Sosyalist revizyonizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kaiser II. Wilhelm Köşkü, Jean Hyppolite, Towns, Ninie Doniah, Keme, Gümrü Antlaşması, Valerie Harper, Germi şehristanı, Muazzez İlmiye Çığ, Kadın hakları aktivisti, Romanya Deniz Kuvvetleri, Rocca di Neto, Orta Cumerka, Preveze (il), Yusuf Kemal Tengirşenk, Romenlerin Tunada Bulgaristana Karşı Çıkartma Harekatları, Yumrutaş, Gediz, Gaziantepspor, Türk Silahlı Kuvvetleri asker rütbe dereceleri ve işaretleri, Steve Whitmire, Carabus saga, Nicolas Jackson, Ada (film), NGC 4484, Elbit Hermes 900, New York Liberty, Carabus kollari, 2004 Kıbrıs Annan Planı referandumları, Heart of Stone, Notoliparis, William Saroyan, Thymus coriifolius, Grammotheleaceae, Coriolanus, Serdar Ortaç diskografisi, Klinik depresyon, Salim Görür, Samsung Galaxy Young 2, Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili savaş listesi, Kemal Ademi, Kulyab, GFC Ajaccio, Antroposentrik, Asıf Ali Serdari, Geçiş fosili, Müslüman Halk Cumhuriyeti Partisi, İgbo, Halis Özkahya, Erol Çevikçe, The Guardian, Büyük İnsan Yapımı Nehir, Alman Hava Kuvvetleri, Sophia Üniversitesi, Emre Aşık, Sergio Endrigo, Peppino Garibaldi, Trichoglossus ornatus, Namtar, Major League Soccer yabancı futbolcuları listesi, Dallas, NGC 7104, 1980 UEFA Kupası Finali, Gracia, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Mustafa Çetin, Çanak Çömlek Öncesi Neolitik A, Eucalyptus alpina, Vampir, Chris Colfer, Walter Meeuws, Whitehead torpido, Dömeke Savaşı, Crocus sativus, Venedikçe, Moğolistan başbakanları listesi, Ricciotti Garibaldi, Çankırıda 2002 Türkiye genel seçimleri, Blatta orientalis, Prangalar, Sonsuz Aşk, Hüseyin Hilmi Paşa, Märjamaa, Eksantriklik, Mircea Sandu, Tau6 Eridani, Kore pop müziği, Theridion dominica, Emílio Peixe, Procepon, Mulungu dalitsa Malaŵi, 1967 Cumhurbaşkanlığı Kupası, İn vitro fertilizasyon, Kapalı deniz, İlerlemecilik, Tilapia discolor, 3 Dev Adam, 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri, Bulbophyllum rubrolineatum, Çekiç, James Prescott Joule,
Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?,