Refah Partisi nedir

Refah Partisi nedir Nedir?

Refah Partisi nedir Nedir?, Refah Partisi nedir Nerededir?, Refah Partisi nedir Hakkında Bilgi?, Refah Partisi nedir Analizi? Refah Partisi nedir ilgili Refah Partisi nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Refah Partisi nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Refah Partisi nedir Ne Anlama Gelir Refah Partisi nedir Anlamı Refah Partisi nedir Nedir Refah Partisi nedir Ne Anlam Taşır Refah Partisi nedir Neye İşarettir Refah Partisi nedir Tabiri Refah Partisi nedir Yorumu 

Refah Partisi nedir Kelimesi

Lütfen Refah Partisi nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Refah Partisi nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı? Refah Partisi nedir Ne Demek? ,Refah Partisi nedir Ne Demektir? Refah Partisi nedir Ne Demektir? Refah Partisi nedir Analizi? , Refah Partisi nedir Anlamı Nedir?,Refah Partisi nedir Ne Demektir? , Refah Partisi nedir Açıklaması Nedir? ,Refah Partisi nedir Cevabı Nedir?,Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı?,Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Refah Partisi nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Refah Partisi nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Refah Partisi nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Refah Partisi nedir

Refah Partisi nedir Nedir? Refah Partisi nedir Ne demek? , Refah Partisi nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı? Refah Partisi nedir Ne Demek? Refah Partisi nedir Ne Demektir? ,Refah Partisi nedir Analizi? Refah Partisi nedir Anlamı Nedir? Refah Partisi nedir Ne Demektir?, Refah Partisi nedir Açıklaması Nedir? , Refah Partisi nedir Cevabı Nedir? , Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı?






Refah Partisi nedir

Refah Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Refah Partisi
KısaltmaRP
Genel başkanNecmettin Erbakan
KurucuAhmet Tekdal
Kuruluş tarihi19 Temmuz 1983
Kapanış tarihi16 Ocak 1998
ÖnceliMillî Selamet Partisi
ArdılıFazilet Partisi
İdeolojiMillî Görüş
Sosyal muhafazakârlık
İslamcılık
Ümmetçilik
Siyasi pozisyonAşırı sağ
Resmî renkler         Kırmızı
Parti bayrağı
 Türkiye

Refah Partisi (kısaca RP), Millî Görüş hareketinin 12 Eylül Darbesi'nden sonra kurulan siyasi partisi. 1987'de genel başkanlığa Necmettin Erbakan getirildi. 1991 seçimlerinde meclise girdi. 1995 seçimlerinden birinci parti olarak çıktı. 1997'de Refahyol Hükûmetini kurdu. "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluşu ve 1980'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Millî Selamet Partisi, 12 Eylül 1980 askeri harekatından sonra kapatılmıştı. Millî Güvenlik Konseyince (MGK) siyasi partilerin yeniden kurulup faaliyet göstermesine izin verilmesi üzerine 19 Temmuz 1983'te avukat Ali Türkmen başkanlığında Millî Selamet Partisi'nin görüşlerini benimseyen Refah Partisi (RP) kuruldu. Kurucularının Millî Güvenlik Konseyi tarafından birkaç defa veto edilmesi sebebiyle, kadrosu kanunların öngördüğü zamanda tamamlanamadığından 1983 seçimlerine katılamadı. Daha sonra kurucu üyeler arasından veto edilmeyen Ahmet Tekdal parti başkanlığına getirildi.

Refah Partisi ülke çapında çok kısa zamanda bütün teşkilatını kurdu. Programında manevi kalkınmaya ve sanayileşmeye ağırlık vereceğini belirterek, Millî Selamet Partisi'nin muhafazakâr-dini oy tabanına yerleşti. İlk olarak 25 Mart 1984'te Ahmet Tekdal başkanlığında yerel seçimlere katıldı. Oyların %4,44'ünü alarak Şanlıurfa ve Van belediye başkanlıklarını kazandı. 28 Eylül 1986'da 11 ilde yapılan milletvekili ara seçimlerine katıldı. Bu seçimlerde %4,76 oy alabildi. 6 Eylül 1987'de yapılan referandum ile bazı eski siyasi parti liderlerine siyaset yapma yasağı kaldırılınca, Millî Selamet Partisi eski başkanı Necmettin Erbakan Refah Partisi genel başkanlığına seçildi.

Refah Partisi, Kasım 1987'de yapılan milletvekili erken genel seçimlerine Necmettin Erbakan başkanlığında girdi. Oylarının oranını %7,16 oranına çıkardı. Ülke genelinde %10 barajını aşamadığı için milletvekili çıkaramadı. Mart 1989'da yapılan Belediye Başkanlığı Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde toplam oy oranını %9,8'e çıkardı. Kahramanmaraş, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Konya illerinin belediye başkanlıklarını kazandı.

Kurucu üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Refah Partisi, 30 kişilik Kurucular Kurulu ile kuruluşunu gerçekleştirmiştir.[1]

  • Yaşar Boyraz
  • Bilal Kayaalp
  • Ahmet Yavuz
  • Cemal Öztürk
  • Mehmet Deretarla
  • Ömer Denli
  • Emin Akman
  • Şahin Çayır
  • Şeref Uysal
  • Ahmet Kına
  • Muammer Gürkan
  • Murat Okur
  • İbrahim Çetiner
  • Nedim Çetin
  • Metin Eser
  • Nuri Çalık
  • Mustafa Güleç
  • İhsan Aslan
  • Seyfi Kavalcıoğlu
  • Özdemir Başer
  • Seyfettin Eroğlu
  • Bekir İçyer
  • Osman Erkaya
  • Hüseyin Okumuş
  • Hasan Gültekin

20 Ekim 1991 Milletvekili Erken Genel Seçimine Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP), Islahatçı Demokrasi Partisi (IDP) üçlü ittifak olarak katıldılar. Anayasaya göre iki ve daha fazla partinin birleşerek seçime katılmalarının yasak olması sebebiyle bu üç partinin ittifakları kâğıt üzerinde resmi bir belgeye dayanmamaktadır. Bunun için IDP ve MÇP partilerinin milletvekili adayları seçime katıldıkları bölgelerden bağımsız aday olarak katılmışlar, fakat her üç parti de birbirinin adaylarına oy vermişlerdir.

20 Ekim 1991 Erken Genel Seçimlerine bu şekilde katılan Refah Partisi, Türkiye genelinde kullanılan seçmen oylarının %16,90'ını alarak TBMM'ye 62 milletvekiliyle girdi. TBMM'de grup kuran dört partiden birisi oldu. Daha sonra Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi'ne mensup milletvekilleri gruptan ayrıldılar. Kapatılan partilerin açılmasına izin verilmesi üzerine açılan Millî Selamet Partisi, Refah Partisine katıldı.

1994 Yerel Seçimlerinde büyük bir sıçrama yaptı; yüzde 19.14 oranında oy alarak, başta İstanbul, Ankara, Erzurum, Konya, Kayseri ve Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlıkları olmak üzere Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van illerinin belediyelerini kazandı. 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde yüzde 21.38 oy oranıyla 158 milletvekilliği kazandı ve birinci oldu. Seçimlerden hemen sonra Anavatan Partisi'yle yapılan koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı.

Kapatılması[değiştir | kaynağı değiştir]

28 Şubat Süreci Doğru Yol Partisi'yle kurduğu koalisyon hükûmeti 28 Haziran 1996'da TBMM'de güvenoyu aldı, Erbakan da başbakan oldu. Daha sonra Erbakan'ın istifa etmesi üzerine Refahyol hükûmeti dağıldı (Haziran 1997).

21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, iktidarda iken RP hakkında, "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle dava açtı. Refah Partisi, 8 ay süren dava sonunda, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'e 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirildi. Kapatılma gerekçesinde, parti görevlilerinin laiklik karşıtı eylemleri, devletin kurucusuna karşı suçlamaları ve türbanla ilgili siyaseti de kanıtlar arasında sayıldı.[2]

Partinin programları arasında; Türkiye'de manevi kalkınmayı sağlamak, adil düzeni kurmak, ağır sanayiyi gerçekleştirmek, İslam ülkeleriyle olan ilişkileri arttırmak, faizi kaldırmak, Türkiye'nin AB'ye girmesinin faydasız olduğu gibi dini temelli görüşleri vardı.

Fazilet Partisi, Refah Partisinin siyasi mirasçısı olarak kuruldu.

Partinin kapatılma davası iddianamesinde temel alınan durumlar:[3]

  • 3511 Sayılı yasanın 2. maddesiyle 2547 sayılı yasaya ek m. 16. madde olarak eklenen hüküm: "Dini inanç sebebiyle boyun ve saçların örtü ve türbanla kapatılması serbesttir." biçiminde yapılan değişiklik. Bu değişikliğin iptalinin istenmesi üzerine Anayasa Mahkemesi "Bir yasal düzenlemenin din kurallarına, dinsel inançlara ve gereklere göre yapılamayacağı değerlendirmesiyle birlikte Tevhidi Tedrisat Kanunu gereğince dinsel eğitimin dahi laik devlet anlayışına göre yapılmasının gerekliliği"ni belirtti.
  • 23 Mart 1993 günü Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yaptığı konuşma: "...Çok hukuklu bir sistem olmalı, vatandaş genel prensiplerin içerisinde kendi istediği hukuku kendi seçebilmeli..."
  • 13 Nisan 1994 günü Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yaptığı konuşma: "...Refah Partisi iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak?..."
  • 13 Ocak 1991 günü Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yaptığı konuşma: "...Sen Refah Partisi'ne hizmet etmezsen hiçbir ibadetin kabul olmaz. Çünkü başka türlü Müslümanlık olmaz..."
  • Refah Partisi Genel Başkanı'nın Devrim Yasaları'na aykırı olarak bazı tarikat şeyhlerine Başbakanlık konutunda verdiği yemek.
  • Refah Partisi üyesi olup laiklik ilkesine aykırı söz ve davranışlarda bulunan kişilerin eylemleri: 21 Mart 1994 günü Şevki Yılmaz'ın İstanbul'da yaptığı konuşma; Hasan Hüseyin Ceylan'ın 14 Mart 1993 günü Kırıkkale'de yaptığı konuşma; 10 Kasım 1996 günü Şükrü Karatepe'nin Atatürk'ü anma toplantısındaki konuşması; 8 Mayıs 1997 günü İbrahim Halil Çelik'in Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma; Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın İran Humeyni Devrimi'nin lideri Humeyni'nin İran'a döndüğü 31 Ocak 1979 tarihinin yıl dönümü olan 31 Ocak 1997 günü yapılan, dönemin İran Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri'nin de bulunduğu Kudüs Gecesi'ne katılımı ve buradaki eylemler.

Refah Partisi ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan Oy Sandalye Meclis Sıra Kurulan Hükûmetler Harita
# % ± Y # ±
1987
Necmettin Erbakan
1.717.425
%7,16
0 / 450
Yok 5.
1991 4.121.355
%16,88
artış 9,67
62 / 450
artış 62 Muhalefet 4.
1995 6.012.450
%21,38
artış 4,50
158 / 550
artış 96 Koalisyon 1. 54. Türkiye Hükûmeti

Yerel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Genel Başkan İl Genel Meclisi Belediye Harita
Oy %
1984 Ahmet Tekdal 778.622
%4,40
16 / 1.700
1989
Necmettin Erbakan
2.170.431
%9,80
74 / 1.984
1994 5.388.195
%19,14
329 / 2.695

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "kurucular". web.archive.org. 27 Ocak 1998. 27 Ocak 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2024. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2010. 
  3. ^ Vural Savaş, Militan Demokrasi, Bilgi Yayınevi, Nisan 2001, S.263-271

Refah Partisi nedir Nedir? :Refah Partisi nedir ile ilgili Refah Partisi nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Refah Partisi nedir Ne Demektir? Refah Partisi nedir Açıklaması Nedir? Refah Partisi nedir Cevabı Nedir? Refah Partisi nedir Kelimesinin Anlamı? Refah Partisi nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Refah Partisi nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Refah Partisi nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Refah Partisi nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Refah Partisi nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Refah Partisi nedir Açıklaması? :Refah Partisi nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Refah Partisi nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Refah Partisi nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Refah Partisi nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Refah Partisi nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Refah Partisi nedir Gerçek mi? :Refah Partisi nedir ile ilgili Refah Partisi nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Refah Partisi nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Refah Partisi nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Refah Partisi nedir Hakkında? :Refah Partisi nedir ile ilgili Refah Partisi nedir burada bulabilirsiniz. Refah Partisi nedir Detaylar için sitemizi geziniz Refah Partisi nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Refah Partisi nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
NGC 1968, Habzeism, Aşkı Bulamam Ben, Zvornik, Chełmno imha kampı, Passaic County, Türkiye Güzellik Yarışması, Psitteuteles iris, Conan the Destroyer, Corbeny, Yorgunum Anla, Tomşuk, Cranston, Rhode Island, İlgar Mirzayev, Figari Sud Corse Havalimanı, Müsellem, Theridion grammatophorum, George Peppard, Nokia Internet Tablet, Riba, İbrahim Akın (futbolcu), Ford DLD motoru, Paradise, Nevada, Shigeru Sakurai, Lusevera, Lagos, Portekiz, Biyomimikri, Madran, Bozdoğan, Fruko, Ivan Ergic, Kuveykırlar, Hareketli görüntü düzenleme yazılımları, Noyabrsk, Drassyllus covensis, Ponteranica, İberya Prensliği, Nobuki Hara, Kutluşahlar Beyliği, The Lovely Bones (film), Elamlılar, Fallout 4, Fas başbakanları listesi, İşler Güçler, 2016 Yaz Olimpiyatlarında Tacikistan, Uluslararası Antalya Film Festivali En İyi Film Ödülü, Başgöze, Beyşehir, Infinity (Mariah Carey şarkısı), Doğu Slavları, Paramesyum, Erika Alexander, Topçular, Çilimli, Gesualdo, Campania, Edmílson Gomes, Waitby, Octopoda, Chorense, Loureira, Konyaspor (basketbol takımı), Backlash (2003), Kozmopolitanizm, Linda Cristal, Sindelfingen, Zambak, Jersey sterlini, Progress İstasyonu, Asmir Begović, Martín de la Jara, Adalar, Ağlı, Codeceda, Plusiinae, Atatürk, Mustafakemalpaşa, Mr. Big, Sigma, Enes Kanter, Cymru Premier, Quercus robusta, Traralgon, Evripidis Bakırcis, Burlesque, Evripidis Bakircis, Çamlıca, Alanya, Karinabat, Al Jefferson, Titanis, Sivricek, Kurşunlu, Bizans imparatorluğu, Su mokaseni, Fiat Egea, Sofya Alekseyevna, Fernando Varela (Yeşilburunlu futbolcu), Brie çoban köpeği, Creampie, Manyetometre, Megabit, Organik reaksiyon, Theridion praemite, Ötümlü damaksıl sürtünmeli ünsüz, Hans Spemann, Aşkabat Spor Oyunları Kompleksi, Pedro Castillo,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,